0 In SWEDISH CHRISTMAS TRADITIONS/ SWEDISH TRADITIONS & MYTHS

Min Svenska Julkalender #5 – Hemgjort svenskt julgodis

Dagen till ära pratar jag om julgodis i min lilla julkalender. Ja, det är en hel del som snurrar kring julgodis vid jul, iaf var det så när jag hade matbloggen och ser man till recept som delas så nog är julgodiset en stor del av vad vi pysslar med i December. 

I videon delar jag med mig av några av mina favoriter, där speciellt den snurrade kolan med havssalt är en favorit, tillsammans med kardemummakola och vit chokladbräck med pistagenötter, torkade lingon eller tranbär samt lite ätbart guldpulver. Allt blir bättre med ätbart guld 😉 

Nedan finns receptlänkarna till kolorna och bräcken i filmen. De snurrade kolorna är gjorda av den vanliga klassiska smörkolan i länken nedan, där jag helt enkelt tryckt dem mot lite havssalt, och sedan snurrat dem innan jag slagit in dem i lite papper. Inte svårare än så, och går att göra med lite vilken kola som helst. 

English: The twisted caramels is done with the butter caramel recipe in the link (the one with sea salt on) and then I’ve just twisted them before wrapping them into paper (is a must to prevent from sticking to each other). Link to recipe below. 

ALLA JULKOLA-RECEPTEN – ALL THE CHRISTMAS CARAMEL RECIPES

Och receptet för den vita chokladbräcken, de i filmen är borstade med ätbart guldpulver det är dock inte med i receptlänken,  finner ni här:

English: The recipe for the white chocolate bark (the one in the film is dusted with edible gold powder but the recipe link doesn’t include that) you can find here: 

VIT CHOKLADBRÄCK  WHITE CHOCOLATE BARK

Hoppas ni tycker om mitt lilla avsnitt, GOD JUL!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply