4 In COUNTRYSIDE LIFE

Här bor jag, skogens kraft & dimmiga drönarbilder

Under Oktober har jag verkligen njutit av att bo skogsnära, ja naturnära över lag helt enkelt. Jag har varit uppe tidiga morgnar, njutit (och fotograferat och filmat också) av mjukt dansande dimma, av dimmigt gyllengult motljus i soluppgångarna och verkligen låtit stressen rinna av mig under många timmar av ”skogsbadande”.

Kanske känner ni till termen ”skogsbada” som, om jag förstått det rätt, myntats i japan. En slags meditativ närvaro i skogen då man använder alla sina sinnen för att uppleva skogen och stressa ner. Utan mobil eller andra teknologiska prylar. Känna, dofta, lyssna, titta..ja kanske smaka om man nu hittar något att smaka på.  

Det har varit många gyllengula dimmiga morgnar när oktober verkligen visat sig från sin bästa sida, båda Lilla Sundby och skogen. Oktober har verkligen varit en återhämtningens månad, trots att det hänt otroligt mycket privat och hälsomässigt.  Och oktober har varit lång, färggrann, fylld med magisk dimma och soliga morgnar, dagar och kvällar. Efter en galen vår och sommar har det varit som balsam för själen. 

Och tillsammans de dimmiga morgnarna och skogsbadandet i oktober har jag skapat den här lilla filmen, om hur viktigt naturen är, för mig, för er, för alla. Hur helande den kan verka, och hur mkt där finns att hämta här. Det må tyckas flummigt eller hitte på, men skogen dömer aldrig, den accepterar mig alltid precis som jag är, och det är faktiskt förbaskat skönt. Genom närvaron i naturen dömer jag mig själv mindre hårt, jag släpper på mina krav om perfektionism och blir på så sätt snällare mot mig själv och andra. 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Wilda
  27 oktober, 2018 at 20:29

  Vill egentligen spela in en video där du får se min gåshud, mina tårade ögon och hjärtan i mina ögon. För att få se det så här och att få följa dig i din relation till naturen ger mig en djup samhörighetskänsla som liksom säger ”allt är bra”. Djup sinnesro. Tack för att du finns. <3

 • Reply
  Jennifer
  12 november, 2018 at 14:46

  Jag måste verkligen komma ut i skogen lite igen också! Första dag som kommer när det är lite, lite sol lovar jag mig själv nu att jag ska ge mig ut. 😉 Det har varit så mycket nu senaste veckorna, och är fortfarande, och jag känner att kroppen och hjärnan behöver lite skogsintryck men jag har inte blivit färdig. Vi har varit så förkylningströtta allihop, min pappa gick hastigt bort i oktober vilket tog mig väldigt hårt, min svägerskas nyfödda lilla tjej är allvarligt sjuk och opereras för fullt, min syster har relationsproblem och jag försöker få gjort en massa jobb på alldeles för kort tid. Du hör, skogsbad är ju absolut nödvändigt! Tack för påminnelsen. 💚

 • Reply
  COUNTRYGIRL and HOUSEWIFE
  19 november, 2018 at 22:54

  Vilken fantastisk video du har gjort och viiiiiilka fantastiska bilder!! :O Man blir helt mållös.

  /V

  http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

 • Reply
  Vanessa Minguez
  23 november, 2018 at 17:43

  så himla fint!

 • Leave a Reply