8 In COUNTRYSIDE LIFE

En dimmig morgon & min höstrutin

Det var varit en torr sommar utan dimma, och som jag saknat det. Den här platsen är annars otroligt dimmig och det är något speciellt med morgondimma och soluppgång, håller ni med? Men dimman är tillbaka och jag passade på att spela in denna video; en dimmig morgon och min höstrutin. I all sin enkelhet, inget speciellt eller världsomvälvande men ändå hur morgnarna ser ut här sådär över lag. Kanske att jag har något rufsigare hår när kameran inte ska fram, det erkänner jag villigt, men jag försöker faktiskt ta mig ut så ofta det bara går eftersom jag mår så vansinnigt bra av det. 

Jag tycker hösten är den bästa tiden för att börja om, börja på nytt, befästa gamla rutiner som får mig att må bra, och påbörja nya. För mig har det varit många sjukhusbesök, några riktigt akuta, och en hel del pysslande och omvårdande på hemmaplan. Jag vill inte gå in på alla detaljer, för jag vill inte att min blogg ska handla om alla mina sjukdomar. Men just nu kan jag säga att jag är inne i en ordentlig investeringsfas, ja, kanske kan jag berätta mer om det sen. Investering först, utveckling sen helt enkelt. Var sak har sin tid och hösten känns perfekt för att verkligen satsa inåt, på investering på alla plan! 

Så nu hoppas jag på en dimmig men solig höst. Frostnätterna har redan kommit, det känns som det gick från tropisk värme till kylig höst på någon vecka. Men sen har hela mitt 2017, och speciellt våren och sommaren, känts som en dimma på grund av allt som skett. Det är som att jag inte kommer ihåg det, det känns grötigt och förvirrande, som om jag förträngt något. Det ligger där på utan och skvalpar, tankarna, erfarenheterna alltså, men jag kommer inte riktigt åt mina minnen. 

Så nu hoppas jag på en lugn höst med krispig luft och lugn och ro. Mysiga koftor, mycket kok-kaffe över öppen eld, varma sockor och en tänd brasa i öppna spisen i vardagsrummet. Lek och bus med hundarna, vada genom krispiga lövhögar och känna höstsolens strålar värma ansiktet. Älskar ni också hösten, eller är det bara jag? Oavsett nu är den här, hösten alltså, och jag hoppas ha både ork och möjlighet att bjuda på massor av färgsprakande och mysiga höstbilder! 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Jennifer
  3 oktober, 2018 at 21:03

  Vilka underbart vackra bilder! Det är nästan ofattbart vackert där ni bor och det får mig att längta ut på landet! Just de där tidiga mornarna med dimma och dagg… underbart! Men, jag får iaf ofta en härlig promenad genom en mindre skog när jag lämnat sonen i skolan och jag njuter av det! Tack för jag fick följa med dig på din morgonpromenad! 😊

  • Reply
   Maria
   4 oktober, 2018 at 08:37

   Tack snälla du för dina fina ord! Och ja, de där morgnarna, det är värt allt för mig! Och precis så, man får njuta av det som finns där man är, på den platsen man är just nu. Det är fint det med, en härlig promenad genom en mindre skog är inte illa faktiskt! Stor kram

 • Reply
  Margit Sramek-Olsen
  5 oktober, 2018 at 11:32

  Dear Maria, I read all your posts in swedish, but I´m not used to write it. These mornings outside are truly sacred moments. I´ve heard someone say that sunrise and sunset are an extacy of nature, and during these times the spirits of nature are most likely to be perceived. I think this is something you feel in the energies around you.
  Thank you for inspiring me to get up early and make a fire outside. I´m lucky to have a fireplace where I live in the outskirts of Vienna – just need to get me an outdoor coffee pot… Blessings to you!

 • Reply
  Wilda
  5 oktober, 2018 at 16:39

  Din blick på världen gör mig trygg och lugn. Tack för att du delar med dig. <3

 • Reply
  STJÄRNÖGONBLICK 40 | svampskogen och skratten. | REAKTIONISTA
  7 oktober, 2018 at 06:01

  […] ✶     Marias foton är extraordinära och så nära samtidigt. Följ med i höstdimman och i hennes morgon på landet. […]

 • Reply
  Juan L Sánchez
  16 december, 2018 at 21:08

  Bästa Maria, tack för den underbara hemsida. Du har lyckas verkligen åtstakomma någon sorts dragningskraft i det utrymmet du har skapat.
  Ditt livsstil, dina miljöer, alla detaljer, bilder och filmer gör att man lockas alltid sitta kvar framför skärmen längre tid än planerad.
  Vilken generositet! Vilken god smak!
  Jag har alltid länken nära till hands. Jag har favoriter jag återkommer då och då, varje gång blir det lika svårt att bara plocka fram ditt recept och gå vidare till köket. Det finns recept jag kan utanpå, men ändå går jag in och kollar lite, och så fastnar jag.

  Kanske utan att du vet det har du blivit en av dem många svenska ambassadörer som representerar och visar en vackert bild av Sverige. Även en bild av ett livstil vi alla borde komma mycket närmare vår verklighet.
  Vi borde vara mera Natur tillsammans med Naturen.

  Fortsätt i den riktning Maria, ditt liv blir rikare än många många andras!

  Juan Luis

  • Reply
   Maria
   18 december, 2018 at 08:40

   Åh tack snälla för de fina orden, de värmer! Min intention har aldrig varit att bli en ambassadör men jag älskar den natur, det land och den värld jag lever i, så på något sätt är jag kanske det utan att tänka på det 🙂 Och jag är gladeligen en ambassadör för Sverige och dess natur, det är en fin ”titel” så att säga. <3 Sen vill jag visa något annorlunda också, som inte är det där snabba livet, där man konsumerar utan eftertanke, fest och storstan osv. Utan något annat, närmare mitt hjärta, närmare naturen... Något man kanske inte ser lika mycket av där ute i social media! Tack igen, önskar dig en God Jul! 🙂

 • Reply
  Anita
  6 maj, 2019 at 03:59

  Welcome back Maris. I love your honesty and openness. Even though the oceans separates us all and we come from different countries we srr united by the greater good of love for one another. Keep on the road of goodness 💖love from Anita in Canada 🇨🇦

 • Leave a Reply