0
12 In Lantliv

Huskatastrofer, webbsajtutveckling, en ny familjemedlem + en podcast serie

Livet snurrar på rätt fort ibland, så har det varit för mig de senaste veckorna och jag har inte haft möjlighet att blogga. Hälsan måste komma först och resterande ”att göra” får prioriteras utifrån hur livsviktiga de är. 

 Just nu är det fullkomligt kaos med vårt hus. Ja, det går inte att beskriva det på något annat sätt. För en 15-20 år sedan är det någon som byggt ut vårt hus för att göra det mer beboeligt för en familj. Det är bara det att de inte byggt korrekt. I över huvud taget.  Tak, bärande delar, fasad..you name it, det är total katastrof, och då har vi inte gått igenom allt ännu. Jag fasar lite för vad vi kommer finna eftersom vi, när vi börjar riva, märkt att inget verkar vara korrekt utfört. Det har lett till att vi måste bygga om strukturen för hela sovrummet, ja inte vi men en professionell snickare då. Fasaden och isolering måste bytas ut, taket måste fixas, ”the list goes on”, så att säga. Tyvärr är inte detta något som synts på besiktningen vi genomfört, ja totalt har det varit tre besiktningsmän här innan köpet, utan något som vi upptäckt av en slump när vi rev bort en inglasad altan samt ville renovera sovrummet. Vi tackar vår lyckliga stjärna att vi fick för oss att göra denna renovering nu, hade det stått såhär en 5-10 år till hade vi förmodligen fått riva ner hela utbyggnaden och stått utan dusch. Och det ja det hade ju helt klart varit värre. 

Men sånt är livet. Och jag behöver lägga all tid och energi jag har på vårt hus. Måla fasad, städa upp, laga mat så att de familjemedlemmar som är här och hjälper får mat i magen, sätta ihop dokument till försäkringen, ta hand om hundarna och dra in lite pengar så att jag får mat på bordet och kan betala mina räkningar. Och eftersom jag inte tjänar något på att blogga så har den fått vila.

Istället har jag fotat för Hemköps tidning Hemlagat och riktat kameran mot både får, höns, lantliv och mat. Passar även på att bjussa på receptet på ”Mousserande hallon- & limegranité” som jag skapade för Hemlagat. Det är ju faktiskt vår nu och vad passar bättre än en härligt läskande vårdrink! 

Jag har jobbat med onlinekurser, bland annat inom matfoto, styling, färglära och lite allt möjligt som underlättar för andra online-entreprenörer och kreatörer.

Och så har jag så klart fotat för min kollega och arbetsgivare, faktiskt, Skillnadens trädgård. Ja det är här jag håvar in majoriteten av mina odlingskunskaper faktiskt. Så vill du fördjupa dig i odling och blir bättre, bli medlem på Saras sajt, värt varenda krona:

Lite tråkigt är det så klart när livet snurrar lite för fort,  men det är bara att acceptera och jobba framåt. Lösningsfokuserad, lugn och utan att måla upp dramatiska domedagsscenarion. Men inget ont som inte för något gott med sig. Jag tar tiden att strukturera om min sida, anlita en webbdesigner och rensa upp. För jisses vad det är stökigt på bloggen. Det är gamla inlägg som ska bort, sidan laddas långsamt, jag vill ha en helt annan struktur utefter vad jag drömmer om, jag vill starta upp den där shoppen jag alltid drömt om, säja kurser som jag gjort lite ”inkognito” utan att marknadsföra dem i flera år. Jag har ju hållit kurser och workshops i matfoto samt jobbat som online coach för andra entreprenörer i flera år men har aldrig marknadsfört det eller delat med mig av det. Det har bara tickat på lite i bakgrunden, no biggie liksom. 

Så ja, medan huset renoveras och tas om hand, hundarna blir friskare och friskare (det visade sig att de båda lider av en kronisk maginflammation och matintolerans – de är ju trots allt helsyskon), och jag fått mycket av min styrka tillbaka, så byggs det även på bloggen. 

I juni ja då hoppas jag att allt är klart. Lite symboliskt ändå eftersom det då var ett år sedan jag ändrade mitt namn. Egentligen skulle alla förändringar hänt under den sommaren, men universum och livet har sin egen agenda. Då är det ofta bara att hänga med, hålla fast sig gott man kan och försöka andas mellan varven. 

I juni får vi också hem en ny familjemedlem. En liten kissemisse som heter Vilja eller Vilja Lovis. Vi hade vissa problem att landa i ett namn och eftersom vi inte träffat henne ännu så kunde vi inte bestämma oss. Är hon en Lovis (Ronja Rövardotters mamma var inspiration till detta namn) eller en Vilja. Oavsett så är hon en hittekatt från Kreta som just nu har bäbisar i sin mage och hade vi inte varit med och räddat henne genom ett projekt att rädda katter på Kreta, så hade hon och hennes små kattungar förmodligen dött på gatan. Så snart hon fött dem och vi väntat 16 veckor som ju är den tid kattungarna bör vara hos sin mamma för att må så bra som möjligt, ja då får hon komma hem till oss. 

Jag har saknat er, men ibland är livet som det är. Jag hoppas att jag går lyxen att hänga med er längre fram i vår, när det lugnat ner sig ännu lite mer. Tills dess finner ni mig på Instagram Stories där jag hänger lite allmänt utan smink och i långkalsonger. Lite som livet är på riktigt. 

Idag annonserar jag även att jag kommer börja skriva på engelska. majoriteten av mina mest engagerade läsare är dessvärre inte svenskspråkiga och många av mina läsare och fölajre kommer inte från Sverige, så det känns väldigt naturligt att göra denna förändring. Förhoppningsvis ska du som är svensk inte känna dig bortprioriterad, jag hoppas innerligt att du förstår varför jag gör det här valet då jag skriver på engelska på Instagram, pratar engelska på IG stories och även har en engelskspråkig Youtube-kanal som puttrar på i maklig takt.
Today is also the day that I announce that my future blog when I get it in order with this nec structure, will be in English since my most engaged readers do not speak Swedish.  And I’ve heard you, LOAD AND CLEAR my friends and if you wouldn’t be here I would not do this, which means I will always listen to what you have to say. You wishes, hopes and dreams.  I love connecting with you and I so do understand that it will be much easier when you understand what I am talking about. I love the foundation that we have created together, through conversations on Instagram Stories, here on my blog but also on my YouTube channel. I want you to know that I am so thankful to have you here with me, sharing my journey and all that I have to offert to you!

Jag har också gjort en undersökning på min Instagram Stories om ni skulle vara intresserade av en Podcast serie med några avsnitt om hur jag gjort för att våga följa mina drömmar och skapa mig ett annat typ av liv här och börjat jobba med mitt eget företag som frilansande kreatör, fotograf och online coach. Om du känner dig sugen på att veta mer så får du dela med dig av vad du skulle vilja veta mer om i kommentarerna nedan. Jag har ju mina tankar och planer, men eftersom jag skapar det för er så är det så klart viktigt att innehållet i så fall är ngt ni vill lyssna på. En hel del åsikte roch önskningar har ramlat in via Instagram, men det är givetvis lika viktigt att höra från er som följer bloggen.

Ni som fortfarande hänger kvar, tack för att ni tålmodigt väntar. Jag ser fram emot ett friskt hus och att hänga mycket mer med er både här och på Youtube. 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  anneliesblomsterochbakverk
  17 april, 2018 at 13:41

  Men jösses vilken soppa med huset och allt som nu måste åtgärdas. Fördelen är såklart att ni framöver kommer att ha dunderkoll på hur allt är gjort. Förstår att du haft lite väl mycket omkring dig. Har sett en del av bilderna du gjort till Skillnadens och Hemlagat – i vanlig ordning alldeles underbara!

  • Reply
   Maria
   17 april, 2018 at 14:27

   Ja, det är en salig soppa, det får man säga! Visst är det så, det blir en rejäl genomgång som gör att vi har full koll, det är åtminstone den ljusa sidan av myntet. Tack för förståelsen kära du, det snurrar himla fort ibland. Men, som sagt, fokus på det positiva som det för med sig, planerna jag tagit tag i och en fantastisk sommar! Blir så glad för dina fina ord för Hemlagat och Skillnadens, värmer hjärtat. Lite extra i allt kaos! <3 Stor kram

 • Reply
  Sandra Junhammar
  17 april, 2018 at 22:11

  Oj, ja ibland händer verkligen allt på en gång! Hoppas att allt ordnar sig till det bästa. ♡

  Känns som att du har mycket spännande på gång framöver, ser fram emot att följa det.

  Måste bara skriva med att jag tycker så himla mycket om dina bilder! Jösses vad fina de är! ♡

  • Reply
   Maria
   18 april, 2018 at 10:37

   Ja, livet har en tendens att vara just så kan jag tycka. Allt eller inget, av eller på. Alla roliga saker händer samtidigt och man tvingas kanske väljer då allt roligt inte får plats i livet eller kalendern..och en olycka kommer sällan ensam. Lite så. Åh vad roligt att du ser fram emot att följa, vad glad jag blir! Tack! <3 Och blir alldeles varmt av komplimangen ang mina bilder, tusen tusen tack! <3

 • Reply
  ulrica
  18 april, 2018 at 07:09

  Skickar bara en stor KRAM och hoppas att du snart får lite lugn i själen så vi äntligen kan ta den där dejten <3. Låt livet ha sin gång och ta hand om DIG!

  • Reply
   Maria
   18 april, 2018 at 10:36

   Hej fina du, vad go du är! Tack, tar emot kramen och skickar tillbaka en lika stor! Jaaa, vi tar dejten i sommar tycker jag, när det lugnat ner sig och inte hela gårdsplanen är full med virke, isolering och annat byggstök. <3

 • Reply
  Wilda
  21 april, 2018 at 12:29

  Oj vilket stök! Och helt enastående foton du har lyckats leverera under den tiden! Makalöst <3

  • Reply
   Maria
   2 maj, 2018 at 09:26

   Men tack snälla du, vad glad jag blir, värmer hjärtat! <3 Och ja, det är ännu mer stök nu faktiskt, det utvecklar sig helt åt fel håll. Men snart går det inte att "hitta mer" knasigheter.

 • Reply
  Amy Hays
  22 april, 2018 at 02:24

  Maria,
  First of all, I want to say THANK YOU for sharing glimpses into your life, in rural Sweden. Absolutely beautiful way of life; One I would love to experience myself someday!
  I absolutely adored your little hen friends in the winter village video.
  Secondly, thank you for speaking from your heart about finding happiness while living with chronic, debilitating illness. Very inspirational and very wise advice. I have Lupus, so this really touched my heart.
  Lastly, thank you for making your videos in English. I’m an American, and admittedly we are sorely lacking in our multi language education.

  Please keep sharing the beauty of your life and sweet soul with the world. The world needs more people like you in it.

  Sending a big Kram from Texas,
  Amy

  • Reply
   Maria
   2 maj, 2018 at 10:21

   Oh Amy, you are so sweet! <3 I'm glad you liked that video and then hens, they are so cute 🙂
   I understand that you can related then, even though we're facing different illnesses. The mindset needed to tackle the illnesses is still the same. I think also some of what we battle every day are the same too even though it might be for different reasons. Thanks for sharing what you are going through with me <3
   You sweet comment really gave me energy to keep on making those little movies from my everyday life. I am sooo glad you like them.
   Sending you a big Kram all the way to Texas. <3

 • Reply
  Jessica
  24 april, 2018 at 13:46

  Wow…snubblade in på sidan när jag googlade ’smoothie havtorn’ …och vilken härlig överraskning…! Dina bilder till Hemköps tidning är ju bara bäst ’ever’ och jag blir både inspirerad och nyfiken på ditt sätt att jobba, verka och bo…ser fram emot att följa dig på olika plattformar. Kram

  • Reply
   Maria
   2 maj, 2018 at 10:23

   Men vad go du är, TACK!! <3 Verkligen så vansinnigt fin kommentar, värmer själen! <3 Tusen tack och en stor kram

  Leave a Reply