12 In COUNTRYSIDE LIFE/ YOUTUBE

Varför det varit så tyst på bloggen – en olycka kommer aldrig ensam

På senaste tiden har det varit ganska tyst här inne, något som beror på en hel hög med faktorer. Sjuka hundar, underbara uppdrag som jag bara inte kan tacka nej till – varken ekonomiskt eller utifrån att följa sin glädje. Jag har också otroligt strul med bloggens WordPresstema som jag jobbar hårt för att få hjälp med. 

Dessutom har vi haft frusna rör, tre vattenläckor, svartmögel i vårt renoveringsprojekt – sovrummet, som ledde till att vi var tvungna att riva ner allt. När vi gjort det upptäckte vi att konstruktionen på den nya utbyggda delen av vårt hus, som gjort för en sisdär 15-20 år sen om jag minns rätt, är helt felbyggd. För att inte riskera att taket en dag rasar in på oss när vi ligger och sover, det vore ju faktiskt vansinnigt otrevligt, måste vi nu bygga om sovrummets i själva konstruktionen. Ja ni hör ju..en olycka kommer sällan ensam. 

Ja jag förklarar mer i filmen + delar med mig av min favoritplats att dricka kaffe på just nu. Där är det magiskt att sitta och bara lyssna och andas. 

Kram och ha en underbar helg! 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Lisen
  23 mars, 2018 at 23:52

  Så fin video. Älskar ljuden och klippen från kokkaffet utomhus, riktigt känner doften och smaken! Tråkigt att ni har så mycket problem, hoppas det löser sig smidigt och snabbt!

 • Reply
  Sonja Stendera
  24 mars, 2018 at 06:52

  Hoppas att det bli bra snart!! Skickar lite kraft och energi och lycka till dig!

 • Reply
  Ann Rumbleinthearctic
  24 mars, 2018 at 14:38

  Oj Vad mycket som hänt! Hoppas ni får bukt med allting och inte skrapar rent sparkontot totalt! Såg förövrigt er bröllopsvideo, så vacker dag ni fick! Vi gifte oss också ute i naturen, men i klippiga bergen in Montana. Vi hade även vi tur med vädret. Hade tyvärr inte tid eller råd med någon fotograf men min pappa tog fin fina bilder istället.

  Hoppas din vår blir fin och att allt blir bättre från och med nu 🙂
  Stor Kram!

 • Reply
  Lutcina Hökklo
  25 mars, 2018 at 21:48

  Hej 👋 hoppas att allt löser sig 🌼 jag önskar så att få ditt recept på din cheesecake. Återkoppla gärna, jag vore så tacksam. Oavsett om vi hörs så sköt om dig.

  • Reply
   Maria
   27 mars, 2018 at 16:40

   Hej Lutcina,

   jag såg precis ditt mail, ligger lite efter med mailkorgen. Tyvärr finns det receptet inte kvar, men har gett ungefärliga instruktioner i mailet. Hoppas du kan återskapa det! Varmt lycka till!

 • Reply
  sasha
  26 mars, 2018 at 15:41

  Good to know you are oki and recovering. Hope so is your puppy. 🙂

 • Reply
  sasha
  26 mars, 2018 at 15:51

  Regarding the content: I really really enjoy and feel delighted when watching the things you created until now.
  🙂
  You go so much into stillness, magic moments, the small simple things in life, and you do it in a wonderfully open and connecting way.
  I’d really love to continue to see that. ^^
  When I stumbled upon your videos it felt special, just like when I discovered Natacha Birds. You’re different, each on her own, yet somehow you step away from the standard routines & marketing tricks.
  But that’s me and it matters also what you’d like to create and what brings you joy. 🙂

 • Reply
  Anneli
  2 april, 2018 at 11:01

  Ja, oj så många tråkigheter som kom på en gång… Verkligen tungt!
  Men bra ändå att ni upptäckte vattenskadan. Utan vattenröret som frös så kanske det inte hade hänt. Och då hade det kanske blivit hunnit bli ännu värre…
  Och på ett sätt samma med sovrummet. Om ni inte hade gjort en ordentlig renovering, utan bara målat/tapetserat om, som de flesta kanske gör, så hade ni inte upptäckt det problemet heller. Men det verkar ju verkligen som ett ”dolt fel”, Har ni varit i kontakt med säljare/försäkringsbolag?
  Vill förstås inte orsaka mer jobb för er, men det här borde ni gå vidare med. Så borde det inte se ut och det fanns ingen chans för er att upptäcka det innan köp. Ett solklart ”dolt fel” i mina ögon. Om ni inte köpte med friskrivningsklausul?
  Ja, tungt med allt det där. Men det är ju också bara materiella ting. Det går att göra något åt! Och få det bättre än innan :).
  Stort lycka till!
  Det är ju värre med de kära husdjuren. Eller människorna i ens närhet. Så skönt ändå att den lilla älsklingen tog sig igenom traumat och nu ändå verkar vara i hyfsad form. Hoppas innerligt att det får fortsätta så!
  All styrka och välgång önskar jag er! 🙂

 • Reply
  Anna
  21 april, 2018 at 19:24

  Hej Mary!
  Jag hittad din blogg av en slump för några år sedan när jag letade recept. Hittade det bästa lakritsglassreceptet någonsin. Men nu är alla recept borta. (Saknar även lakritsfudgekakan, men det kan jag leva utan.) laksritglasseb däremot är något som jag inte gör så ofta, men den är to-die for!
  Går det är få det receptet? 😉
  Om du inte vill lägga upp det är min mail Ordell.anna@gmail.com.
  Värt en slant tom! Jag saknar det verkligen!!!
  Vill också passa på att tacka för mycket inspiration genom åren! Du är en fantastisk fotograf!

  • Reply
   Maria
   23 april, 2018 at 09:49

   Hej Anna! Tusen tack för de fina orden, de värmer verkligen i hjärtat!
   Maila mig på info@allthingsgreen.nu så ska jag se om den ligger kvar i mitt arkiv. Kan inte lova ngt, men gör den det så kommer jag givetvis skicka den till dig.
   Stor kram!

 • Reply
  Annie
  18 maj, 2018 at 16:31

  Hej! Vad jag uppskattar att se dina filmer och läsa dina texter. Du ger mig djup och äkta inspiration med din ärlighet, dina styrka och ditt fantastiska hem och dina intressen. Tack! Jag hoppas att en film om morgonrutiner kommer, det är något jag försöker etablera i mitt liv, men jag kan behöva lite inspiration på vägen.
  Åter igen, tack. Hoppas livet ger dig lite medgångar nu.

  Kram

  • Reply
   Maria
   23 juni, 2018 at 19:19

   Tack fina fina du, såg din kommentar först nu, men den värmer otroligt! <3 Stor stor kram

  Leave a Reply