8 In COUNTRYSIDE LIFE/ YOUTUBE

A snowy winter day

Det har varit så otroligt vackert här de senaste dagarna. Tunga stora flingor har dalat ner för himlen och lagt sig som ett mjukt täcke över världen. Jag har passat på att vara ute så mkt det går; skotta snö, hänga upp fröbollar till fåglarna, göra snölyktor och lite allt där emellan. Här är en liten film om en typisk vanlig ovanlig dag här i Lilla Sundby. 

Soppan jag äter i filmen är DENNA (klickbar länk) , jag har endast haft lite mindre vatten för att göra den tjockare och en variant mellan soppa och gryta. Underbart god är den oavsett. 

Hoppas ni alla haft en underbar start på julmånaden! 

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Mia Bergvall
  14 december, 2017 at 09:14

  Gillar verkligen dina videos!! Här har snöande övergått i regn, jag är så besviken!

  Det finaste jag vet kan förresten vara faluröda väggar som snön har blåst fast på, så vackert! Blev lite avundsjuk när jag såg det i videon 😉

  • Reply
   Maria
   14 december, 2017 at 11:51

   Åh tack Mia, blir så himla glad <3 Och vad tråkigt att det övergått i regn, hoppas det vänder snart <3 Och ja, visst är det vackert, det finns något så mjukt och romantiskt över det <3 Hihi, du får kika på min vintervideo och drömma dig bort helt enkelt 😉 <3

 • Reply
  Martina Åkerman
  18 december, 2017 at 21:41

  Åh så fint! Jag minns så klart hur jag också skapade snölyktor när jag var liten. Mest har jag klara minnen från vintrar i Söderfors, där vi lekte mycket på gården bakom vårt vita hus på Nygatan, och hade ett fönster i hallen där jag ofta satt och tittade ut på snön. Samma fönster där jag och mina bröder satt på julafton och spanade efter jultomten som så småningom kom bärande på sin lykta och säck med julklappar i vinteryran!
  Tack Maria för denna fina video som väckte många julminnen.

  • Reply
   Maria
   21 december, 2017 at 19:34

   Åh tack fina du!! och tac även för att du delar med dig av dina vackra barndomsminnen, de värmer själen att läsa! Och nu är du snart i Sverige igen, våren kommer fortare än man tror! <3 Stor julkram

 • Reply
  Josefin; Vara med Naturen
  19 december, 2017 at 11:10

  Gillar det du sa om att vi vuxna borde leka mer!
  Så sant! Barn tolkar & upplever världen mer direkt utifrån deras sinnen medan vi ”vuxna” verkar uppfatta världen utifrån redan förutfattade meningar och tankar & Konstruktioner.
  Kan känna själv att det därför är så härligt att bara som ett barn få leka, skita i slutresultat & effektiv tid, bara få uppleva direkt och spara tolkandet till senare 😀

  Ps: En liten artikel som jag tror att du skulle tycka var intressant!

  https://www.dn.se/kultur-noje/thomas-tidholm-det-brutala-skogsbruket-hotar-den-svenska-folksjalen/

  • Reply
   Maria
   21 december, 2017 at 19:33

   Åh tack kära du, vad glad jag blir att du resonerar på samma sätt. Det är ju precis som du säger, barn tolkar och upplever världen på ett helt annat sätt. Mer förutsättningslöst och i nuet, utan att analysera, lägga värderingar och stressa vidare i tanken. Tack för artikeln, man blir verkligen ledsen i själen! :'( Stor kram

 • Reply
  Emma T
  19 december, 2017 at 22:42

  Kanske är det hos mig det felar… Lyckas inte klicka på länken till soppan?

  • Reply
   Maria
   21 december, 2017 at 19:31

   Nej men det är jag, det hade bivit ngt fel så det blev ingen länk. Tack för att du påpekade, det är fixat 🙂 <3

  Leave a Reply