10 In COUNTRYSIDE LIFE/ YOUTUBE

My Swedish Christmas Traditions

God jul, hoppas ni alla har en alldeles fantastisk julafton! Vi tar det lugnt, kärleken och jag, framför kaminen. Vi har hängt julkransar på ladugårdens dörrar, rullar lite mer ”göttbullar” (veganska köttbullar”), druckit på tok för mycket julmust, mumsat russin mandlar och glögg och framför allt tagit det vansinnigt lugnt.  Såhär på Julafton kommer en liten film med  en glimt av mina jultraditoner. Några saker jag tycker är viktigt för mig, när det kommer till julfirandet. Sälv har jag inte hunnit med att skapa så många egna jultraditioner än de man fick med sig hemifrån men vi har börjat så smått jag och kärleken att skapa vår rytm och traditioner kring jul. Hur ser dina jultraditioner ut, finns det något du absolut inte skulle kunna tänka dig att vara utan? 

Hoppas du är lycklig, mår bra och fått en underbar julafton!

Stor julkram så syns vi i mellandagarna!

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Hanna
  24 december, 2017 at 17:43

  Låter härligt! För mig är det viktigt att alltid gå på midnattsmässan. Det mesta andra skulle jag kunna hoppa över. Vi brukar möta upp mina föräldrar även om vi inte firat tillsammans under dagen. Väldigt mysigt!

  • Reply
   Maria
   25 december, 2017 at 17:47

   Åh det låter jättemysigt! Jag skulle vilja implementera mer såna jultraditioner här med, mer stämningsfulla, lugna, stillsamma. Där jag fokuserar inåt på tacksamhet och ngn slags andakt. Det låter jättemysigt att möta upp dina föräldrar också!

 • Reply
  Lilly-Marie Karlsson
  24 december, 2017 at 18:15

  Hej.
  Jag blev så glad över veganska julskinkan.
  Det får bli att laga tills nästa år. Sedan gillar jag att lyssna på svenska traditioner trots att känner till den. Men tänk att jag glömt bort ängspel, det som var så viktigt att ha framme när jag var liten.

  • Reply
   Maria
   25 december, 2017 at 17:46

   Hej Lilly-Marie! Vad roligt att du blev glad över den, ”göttbullarna” var också veganska, kanske skulle tydliggjort det. El så förstod man kanske det. Skinkan är en favorit. Jag saltbakar den först, och sen griljerar jag den. Det är saltbakningen som ger den där fina färgen och gör att det känns mer ”skinkigt” iom sältan. Hoppas du provar och att det blir bra 🙂 Och jaa, änglaspelen är så himla stämningsfulla! har så fina barndomsminnen från dem. <3

 • Reply
  Miriam
  25 december, 2017 at 10:55

  God Jul , härligt att hitta sina egna traditioner här jobbar vi också på det. Pepparkakor, julgran, hyacinter, lax och skinka är nog det viktigaste för oss, och barnen gillar ju julklapparna förstås och jag gillar att ge dem 😁

  • Reply
   Maria
   25 december, 2017 at 17:44

   Åh ja Hyacinter är ett måste också, det glömde jag 🙂 Jag skulle gärna vilja börja med ngn slags tradition med julmässa eller tända ljus för ngn man känner som gått bort/lägga ut ljus på graven osv. Bara för att fokusera lite mer inåt och på ngn slags stillsamhet. Det är fint att skapa egna jultraditioner <3 God jul kram!

 • Reply
  Mia Bergvall
  26 december, 2017 at 10:41

  Vilken mysig jul du verkar haft, jag måste verkligen köpa ett änglaspel! God fortsättning!

  • Reply
   Maria
   26 december, 2017 at 12:48

   Åh ja änglaspel är ju så mysigt. Vi har ett litet till köksbordet men ska nog köpa ett större till fönsterbräden eller annan plats där det inte gör ngt om det är lite större. Så stämningsfullt 🙂 God jul kära du!

 • Reply
  Cecilia Johansson
  27 december, 2017 at 01:04

  Så mysig julfilmen och håller med om allt du sa! Jag och min sambo firade jul hemma i egna lägenheten för första gången. Fösta gången vi gick ut tillsammans och högg en egen gran (viktig tradition för mig). Förutom det håller jag med Hanna om att midnattsmässan är en mysig och viktig del.

 • Reply
  Pamela Hickmann
  7 december, 2019 at 01:35

  I just discovered your blog and plan to watch all of your videos. This one about your Swedish Christmas traditions was so special. I found out last year that my father was much more Swedish than he realized. Not only was his mother Swedish but I found out that his ’German’ grandmother was full Swedish. He passed away a year ago on December 16th 2018 and I have a new Christmas tradition, and that is to raise a glass and ’skål’ with aquavit in his honor. I found I liked it very much and in fact made some homemade aquavit to give to my family this year. I’m not sure they’ll like it as much as I do!

 • Leave a Reply