EN GLIMT AV MINA JULTRADITIONER

God jul, hoppas ni alla har en alldeles fantastisk julafton! Vi tar det lugnt, kärleken och jag, framför kaminen. Vi har hängt julkransar på ladugårdens dörrar, rullar lite mer ”göttbullar” (veganska köttbullar”), druckit på tok för mycket julmust, mumsat russin mandlar och glögg och framför allt tagit det vansinnigt lugnt.  Såhär på Julafton kommer en liten film med  en glimt av mina jultraditoner. Några saker jag tycker är viktigt för mig, när det kommer till julfirandet. Sälv har jag inte hunnit med att skapa så många egna jultraditioner än de man fick med sig hemifrån men vi har börjat så smått jag och kärleken att skapa vår rytm och traditioner kring jul. Hur ser dina jultraditioner ut, finns det något du absolut inte skulle kunna tänka dig att vara utan? 

Hoppas du är lycklig, mår bra och fått en underbar julafton!

Stor julkram så syns vi i mellandagarna!

 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

9 Comments

 1. Svara

  Hanna

  24 december, 2017

  Låter härligt! För mig är det viktigt att alltid gå på midnattsmässan. Det mesta andra skulle jag kunna hoppa över. Vi brukar möta upp mina föräldrar även om vi inte firat tillsammans under dagen. Väldigt mysigt!

  • Svara

   Maria

   25 december, 2017

   Åh det låter jättemysigt! Jag skulle vilja implementera mer såna jultraditioner här med, mer stämningsfulla, lugna, stillsamma. Där jag fokuserar inåt på tacksamhet och ngn slags andakt. Det låter jättemysigt att möta upp dina föräldrar också!

 2. Svara

  Lilly-Marie Karlsson

  24 december, 2017

  Hej.
  Jag blev så glad över veganska julskinkan.
  Det får bli att laga tills nästa år. Sedan gillar jag att lyssna på svenska traditioner trots att känner till den. Men tänk att jag glömt bort ängspel, det som var så viktigt att ha framme när jag var liten.

  • Svara

   Maria

   25 december, 2017

   Hej Lilly-Marie! Vad roligt att du blev glad över den, ”göttbullarna” var också veganska, kanske skulle tydliggjort det. El så förstod man kanske det. Skinkan är en favorit. Jag saltbakar den först, och sen griljerar jag den. Det är saltbakningen som ger den där fina färgen och gör att det känns mer ”skinkigt” iom sältan. Hoppas du provar och att det blir bra 🙂 Och jaa, änglaspelen är så himla stämningsfulla! har så fina barndomsminnen från dem. <3

 3. Svara

  Miriam

  25 december, 2017

  God Jul , härligt att hitta sina egna traditioner här jobbar vi också på det. Pepparkakor, julgran, hyacinter, lax och skinka är nog det viktigaste för oss, och barnen gillar ju julklapparna förstås och jag gillar att ge dem 😁

  • Svara

   Maria

   25 december, 2017

   Åh ja Hyacinter är ett måste också, det glömde jag 🙂 Jag skulle gärna vilja börja med ngn slags tradition med julmässa eller tända ljus för ngn man känner som gått bort/lägga ut ljus på graven osv. Bara för att fokusera lite mer inåt och på ngn slags stillsamhet. Det är fint att skapa egna jultraditioner <3 God jul kram!

 4. Svara

  Mia Bergvall

  26 december, 2017

  Vilken mysig jul du verkar haft, jag måste verkligen köpa ett änglaspel! God fortsättning!

  • Svara

   Maria

   26 december, 2017

   Åh ja änglaspel är ju så mysigt. Vi har ett litet till köksbordet men ska nog köpa ett större till fönsterbräden eller annan plats där det inte gör ngt om det är lite större. Så stämningsfullt 🙂 God jul kära du!

 5. Svara

  Cecilia Johansson

  27 december, 2017

  Så mysig julfilmen och håller med om allt du sa! Jag och min sambo firade jul hemma i egna lägenheten för första gången. Fösta gången vi gick ut tillsammans och högg en egen gran (viktig tradition för mig). Förutom det håller jag med Hanna om att midnattsmässan är en mysig och viktig del.

LEAVE A COMMENT