0
8 In Foto & styling

Att jobba för Skillnadens Trädgårsd nya odlingsplattform

Äntligen december och jag får möjlighet att berätta vad jag jobbat med under sommaren och hösten! Allt började tidigare i somras och har slutligen kulminerat i denna härliga nyhet och förhoppningsvis många roliga uppdrag framöver. Men låt oss börja från början! 

Under en längre tid har jag känt att jag vill arbeta närmare andra människor. Jag trivs egentligen väldigt bra med att arbeta själv, jag är en så kallad ”extrovert introvert” person vilket innebär att jag trivs att vara mycket ”för mig själv”, men bara till en viss gräns. Jag har saknat en slags kontext och samvaro med andra människor, i alla fall några timmar i veckan. Den där känslan av att vara i ett team och samtidigt har jag även längtat efter att få skapa bilder för någon annan. Utanför mitt eget men gärna för andra kreativa inspirerande människor på sociala medier. Döm om min förvåning när den önskan, som jag knappt uttalat till en endast person, plötsligt uppenbarade sig. Och när det dessutom innebar att jag fick jobba tillsammans med en av mina inspiratörer inom sociala medier, blogg, böcker och odling, dvs. med en av Sveriges största odlingsprofiler; Sara Bäckmo och hennes fantastiska Skillnadens trädgård. 

I våras, eller om det var tidigt under sommaren, berättade Sara en hemlighet för mig. Hon skulle nämligen starta en helt ny och egen plattform där allt hennes material samlas; filmer, matiga artiklar om odling, tips och tricks och så recept för att erbjuda en härlig receptbank till sina läsare och medlemmar. Och det är i recepten och matbilderna jag kommer in. Sara frågade helt enkelt mig om jag ville vara en del i hennes team bakom Skillnadens Trädgårds nya plattform, där recept numera ska få ta en större plats. Svaret var så klart givet! 

Så under sommaren och hösten har jag jobbat med recept som Sara kommer dela med sig av på den här nya plattformen, ja ni ser en skärmdump från den ovan (och nedan). Den 2 januari 2018 öppnar hon de digitala dörrarna till sin alldeles egna plattform med mer av allt som rör odling!  Det jag tycker är så vansinnigt häftigt med Sara är att hon tar ett helt nytt ”grepp” på det här med innehåll och sociala medier. Här finns det, förutom den vanliga bloggen, nämligen ett medlemsinnehåll att prenumerera på.  För de som vill finns så klart den vanliga bloggen kvar, men för de som verkligen vill lära sig allt om odling, ta del av enkla smarriga recept av det man själv odlar (för ibland är det svårt att komma på vad man ska göra) ta del av regelbundna Q&A om odling eller få ta del av en odlingshandbok för nybörjare så finns det möjlighet att bli medlem. 

Såg ni kanske mitt inlägg om odlingarna här i Lilla Sundby? Lite kunde jag innan, men otroligt mycket har jag lärt mig av Sara och hennes blogg samt YouTube-kanal som jag följer. Odlingarna hade inte frodats så om jag inte fått med mig så mkt kunskap från just Skillnadens Trädgård. Jag har behövt den där extra pushen för att våga prova nytt, för att välja vilken typ av mangold som är bäst i vårt nordiska klimat samt mer kunskap om ”samplantering” och goda salladssorter.  Här nedan är ett litet axplock av de rätter som jag stylat upp, fotat och så att säga ”gett input på” och som kommer finnas i receptbanken på Skillnadens Trädgård. 

Jag hoppas verkligen, verkligen att jag får jobba mer med Sara och Skillnadens Trädgård under 2018. Det har varit så vansinnigt kul att skapa utanför min egen kanal. Dessutom vill jag att odling ska ta mer plats både på min blogg, min Youtubekanal men även i mitt ”vanliga liv” utanför bloggen.  I somras jobbade jag helt på egen hand med att skapa matbilder till receptbanken hos Sara och nu i december har jag börjat att fota och skapa för nästa år. I samband med det har jag även i förlängningen anlitat Agnes från Cashew Kitchen för att i ännu större utsträckning fokusera på just fotograferingen och ”leasa ut” en del av stylingen. Nedan ser ni några  ”behind the scenes-bilder” från Januari-fotograferingen tillsammans med Agnes. Sådär kan det se ut under mina jobbdagar här ute på landet. 

Mitt uppe i fotografering och styling…

Testa ljusförhållanden på nya ställen (ovan) och så avslutningsvis en bild på mig som Agnes tog när jag var uppe i fotograferingen (nedan).

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Ellen
  21 december, 2017 at 16:59

  men åh, vad roligt! fint att du fått göra detta!

  • Reply
   Maria
   21 december, 2017 at 17:23

   Tack Ellen! Ja det känns otroligt roligt, vi planerar mkt framöver som jag hoppas det finns utrymme för. Det blir ett spännande 2018 helt klart! <3

 • Reply
  Miriam
  21 december, 2017 at 17:22

  Så roligt, jag följer också skillnadens och Sara har sån inspirerande energi, och så med dina fina bilder det blir jättebra 👍

  • Reply
   Maria
   21 december, 2017 at 17:24

   Tack Miriam, vad go du är! Visst har hon, Sara är superhärlig! Jag tror och hoppas vi kommer skapa mkt spännande tillsammans!

 • Reply
  Lisen
  22 december, 2017 at 09:46

  Vill lära mig mer om odling så känns superkul och alldeles perfekt! Ska kolla in Saras medlemskap. Har bara min lilla lott men behöver all hjälp jag kan få! Älskar bilderna också!

 • Reply
  Lovisa
  22 december, 2017 at 10:59

  Vilken rolig nyhet! Låter som det perfekta samarbetet mellan er två. Älskar din blogg och Youtube-kanal som lyckas förmedla så fina budskap jämt. Blir alltid glad när jag kommer hit. Däremot så upplever jag att det alltid tar lång tid för sidan att ladda när jag klickar mig hit. Alltid ett par minuter innan sidan har jobbat färdigt och jag kan läsa inläggen. Givetvis ett mycket angenämt och litet ”problem”, och jag är kanske den enda som det blir så här för, men tänkte ändå att det kunde vara intressant för dig att ta del av.
  Glada julhälsningar till dig Maria!

 • Reply
  Martina Åkerman
  25 december, 2017 at 18:16

  Men där ser man! Det var just det jag skrev till dig vid ett tidigare inlägg där du var så ledsen över att inte kunna jobba med mat längre. Jag sa just det att det kanske skulle finnas möjligheter för dig att samarbeta med någon annan, och ta bilder åt dom. Så kul Maria!
  Nu kan du fortsätta med sånt som du älskar att jobba med, utan att behöva provsmaka för mycket o störa din hälsa! Hurrah, bra jobbat! Lycka till.

 • Reply
  Mirjam Therese
  1 januari, 2018 at 10:22

  Vad roligt att få se lite behind the scenes bilder på fotograferingen! Och lycka till med samarbetet även i framtiden, jag är säker på att det kommer att ge ett fantastiskt resultat.

 • Leave a Reply