0
10 In Hus & Hem/ Video

Förberedelser inför vintern

Veckan som gått har jag förberett inför vintern; bunnkrat upp med ved, pillat lite med isoleringen av våra gamla fönster (som är i stoooort behov av renovering – projekt våren 2018), lagt undan en del sommarkläder och förberett vintersäsongen genom att plocka fram varmare tröjor och underställ som legat nerpackade i kartonger. Jag passade även på att göra en matta av grankvistar, både fint och funktionellt.  

Förutom att jag tycker att det är ganska mysigt så blir det nästan som en ceremoni, som att skaffa kalender inför 2018. Det känns att jag går in i något nytt och jag förbereder mig både mentalt och fysiskt för vintern. 

Passade på att göra en liten film på mina förberedelser som min söndagsfilm för YouTube. Hoppas ni alla haft en underbar vecka och en minst lika härlig helg! 

 

 

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Ellen
  19 november, 2017 at 13:34

  SÅ mysigt med vinterförberedelser. Eller ja, en hel del jobb såklart, men så mysigt att få hänga med på. Kram!

  • Reply
   Maria
   19 november, 2017 at 19:13

   Vad glad jag blir att du tycker det var mysigt att hänga med. Och även om det är jobb så är det ganska mysigt också, tycker jag iaf. Lite sådär småpyssla i lugn och ro <3 KRAM!

 • Reply
  Josefin
  19 november, 2017 at 16:16

  Blev så inspirerad av din granmatta att jag själv gick ut och påbörjade något liknande ☺️ googlade runt lite och såg att snyggingwn Ernst hade en slags variation.. dessvärre blev jag bara halvklar då stormvindarna blåste väldigt kalla men supertack ( om det nu är ett ord) för inspirationen ❤️😁✨

  • Reply
   Maria
   19 november, 2017 at 19:14

   Men vad kul! <3 Ahhh, Ernst, klart han har det kunde man ju tänka sig att han har gjort 😛 Hoppas du får klar den snart, tycker det är himla mysig detalj på vintern 🙂 Lycka till och tack för dina fina ord! <3

 • Reply
  Katta Bucketlife
  20 november, 2017 at 22:54

  Alltså den här filmen! Så himla mysig och så glad över att jag liksom kan känna igen mig nu. Förut var det en dröm att se andras liv på landet, sånt som fick mig att glömma stan utanför fönstret, men nu är jag ju där själv. Bästa livet ju!
  Plus att jag kom in på vår workation-film och blev helt lycklig igen. Längtar så jag döööör efter vår 2018 kick-off. Kick-in. Kick-ass!

  • Reply
   Maria
   22 november, 2017 at 18:27

   Åh tack fina du, vad glad jag blir!! <3 Och då var det ju verkligen för mig med, en dröm som jag suktade efter, som gav näring åt min själ men samtidigt smärtade eftersom jag var instängd i min lilla lägenhet. Heja oss, vi tog steget! Hoppas vi ses snart igen, typ, nyss!!! <3

 • Reply
  LouLou
  22 november, 2017 at 11:36

  Looks so warm and cosy, I love the first frosts of the year. Nice perspective, to think about all the ’house’ things you need to do as mindfulness…

  • Reply
   Maria
   22 november, 2017 at 18:27

   Thank you LouLou <3 And it really is, if you let yourself be mindful about it. Not flipping with the mobile phone or watching tv at the same time. After a while the mind starts to wonder and you become peaceful, it's a nice relaxation and break from "everything else". 🙂

 • Reply
  Anneli
  25 november, 2017 at 09:22

  Jättemysig liten film! Tack för att vi får ”följa med” 😊.
  Att se bilder och film från ditt lantliv får mig också att stanna upp och uppskatta mitt eget lantliv lite extra. Du belyser det så bra.

  • Reply
   Maria
   26 november, 2017 at 09:41

   Åh tack Anneli! Vad glad jag blir, så himla fin komplimang, värmer i hjärtat att jag får dig att uppskatta ditt lantliv lite extra <3 Heja lantlivet! <3

  Leave a Reply