21 In COUNTRYSIDE LIFE

Det börjar närma sig vinter

Det börjar närma sig vinter. Frostflingorna ligger som ett vitt täcke över marken på morgonen, det ångar intensivt från från munnen vid minsta andetag och när solen går upp borta vid trädtopparna på höjden på andra sidan åkern silas strålarna genom den mjuka dimman. 

Allt känns skirt och ömtåligt och lika snabbt som det börjar är det över. Men jag älskar de där få minuterna varje morgon när världen håller andan. När de enda som jag hör är naturen som liksom pratar med mig genom löv som rasslar ner från träden, grenar som knäcks under mina skor och fåglarna som kvittrar. Just idag både filmade och fotade jag och jag hamnade därför inte på bild själv, däremot på filmen som kommer på YouTube på söndag

Jag pysslar mycket med det nu, YouTube alltså. Det känns som rätt kommunikationsform för mig, rörlig bild och musik i ett. Det gör mig glad att pyssla med och även om jag har ganska få prenumeranter så blir jag lycklig av att visa er mitt lilla universum och paradis på jorden. 

Med en morgon som den här, en alldeles krispig morgon när vintern är på väg, är en perfekt dag att spela in en vlogg. Det tar ett tag att klippa så jag måste ha några dagar mellan att jag spelar in tills den ska publiceras, speciellt med ett internet så segt och långsamt som vårat. Det blir lite recept, och mycket lantliv framöver. Lite mat och mycket av allt annat som mitt liv egentligen består av och som jag älskar så mycket. Jag vet inte längre om jag är ledsen eller om det känns skönt, som en ny början. Det känns lite förvirrande just nu om jag ska vara ärlig. 

Men jag delar bara med mig från hjärtat, jag har bestämt att det får bli så, utan att tänka eller analysera. Nu får nu helt plötsligt hänga med på det som är mest ”mig”, vilket känns helt fantastiskt och lite skrämmande på en och samma gång. I morse var en sån morgon när jag bara önskar att ni alla kunde vara här, när jag önskar att jag lyckades fotografera mig själv i motljuset och den dimmiga åkern. 

Men det får bli mer av det framöver. Jag har nämligen ett mål! För mig som så sällan fotograferar mig själv, har jag lovat att öva på det varje vecka. Minst ett självporträtt eller bild på mig själv varje vecka, för man blir banne mig inte bättre om man inte övar! Det ska bli kul, vinterlandskap, självporträtt, renoveringar, lantliv och YouTube! Det blir kanske en spännade vinter ändå… 

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Jeanette
  8 november, 2017 at 22:17

  Sååå otroligt vackra bilder! Är en väldigt mysig årstid trots mörker & kyla.

  • Reply
   Maria
   10 november, 2017 at 09:07

   Tack Jeanette, vad glad jag blir! Och ja det är ju det, man får välja att fokusera på det vackra och inte på att det är så kallt och mörkt 😛

 • Reply
  Lisen
  8 november, 2017 at 22:28

  Åh vad fina bilder! Önskar jag bodde i hus jag med, det måste va en dröm att vakna till den dör soluppgången! Btw så älskar jag detta mkt mer ån mat och ser fram emot nästa video!

  • Reply
   Maria
   10 november, 2017 at 09:08

   Åhh Tack snälla! Alldeles underbart är det att vakna upp till detta! Så glad att du tycker om detta och nästa video kommer på söndag 😀 <3

 • Reply
  Dixi Wonderland
  9 november, 2017 at 09:45

  Du tar så magiskt vackra bilder 😀

  Och tusen tack för din kommentar på min blogg. Blev så himla glad ska du veta 😀

  • Reply
   Maria
   10 november, 2017 at 09:09

   Åh tack fina du, vad go du är! <3

   Och den är du verkligen värd, tusen ggr om! <3 <3

 • Reply
  Martina Åkerman
  9 november, 2017 at 17:10

  Jag hänger med, vad du än vill visa oss! Det börjar bli vinter här också…ja kanske inte lika mycket som hos dig förstoss, men vi hade faktiskt lite frost i går natt. Snart är det Thanksgiving och i år är det jag som ska hålla kalaset hemma hos mig för 10 personer o tre hundar! Det ska bli lite jobbigt men jätte kul samtidigt. Nåt jag älskar är att duka ett fint festligt bord…’tablescapes’, som det kallas på engelska. Jag har samlat på Rörstrands porslin i många år (rörstrand ostindia) och nu får jag tillfälle att duka ett fint bord med det!
  Det blir blått o vitt, med starka höst färger i orange o gult.
  Maten…ja, maten tänker jag faktiskt fuska med genom att beställa färdigt från en hälsokost affär här i närheten. Dom fixar fantastiskt god mat, och det ger mig mer tid till att ägna mig åt bordsdukning! Jag hoppas vi får lite mer senhöst-vinter väder tills dess.
  Kram från ett höstigt men ännu soligt Kalifornien.

  • Reply
   Maria
   10 november, 2017 at 22:17

   Åh du är så himla go Martina! <3 Det låter ju jättespännande med Thanksgiving hos dig. Hoppas det blir kanonmysigt! Tycker du gör helt rätt som köper från en hälsokostaffär i närheten, då kan du fokusera på att duka. Jag älskar att laga mat men ibland gör jag också så, köper buffé eller plockmat någon annanstans ifrån. Hoppas du får det kanonmysigt! Kram från ett frostigt Sverige

 • Reply
  Hanna
  10 november, 2017 at 11:59

  Åh, vilka bilder du fotograferat. Vilken dröm att bo så där.

  • Reply
   Hanna
   10 november, 2017 at 12:00

   Glömde min adress: http://hannafialotta.blogg.se

   • Reply
    Maria
    12 november, 2017 at 19:27

    Vad fin att du skriver ut den, det är faktiskt problem med min bloggdesign, man kan inte klicka på namnet och komma till bloggadressen. Jag håller på att undersöker vad det går att göra åt det, kommer förhoppningsvis få hjälp med det inom kort! <3

  • Reply
   Maria
   12 november, 2017 at 19:26

   Åh tack Hanna, vad go du är! Naturen var särskilt vacker just den morgonen <3

 • Reply
  Wilda
  11 november, 2017 at 11:10

  Så vackert! Både dina ord, och som alltid dina bilder. Jag känner ibland att jag saknar dig, eftersom det rörliga inte fastnar hos mig. Så att ibland få stanna lite i dina ord och foton gör så gott. Tack för det. Jag vill samtidigt säga att jag är så glad att du följer ditt hjärta och gör det du behöver – för det är ju alltid det viktigaste. Alltid. Det inspirerar du mig till hela tiden.

  • Reply
   Maria
   12 november, 2017 at 19:26

   Åh vad du är go Wilda, du är så himla fin person, man liksom känner det genom din blogg och dina kommentarer! Och jag saknar dig och dina varma ord, dom betyder mkt för mig! Jag lovar, jag ska inte sluta, lova att försöka ha lite extra tålamod med mig. Jag vill försöka både fota och filma och iom att det tidigare gått otroligt mkt tid att fota mat (för det tar SÅÅÅÅ lång tid) så tror jag att jag kommer hinna med både och. Det är mitt mål, min förhoppning och min önskan! STÖRSTA kramen!

 • Reply
  Jennifer
  11 november, 2017 at 20:08

  Låter som en mycket spännande vinter! 🙂 Jag tycker det ska bli väldigt roligt och spännande att få följa med lite mer i ditt ”riktiga” liv. Låter som ett vinnande koncept tycker jag. 👍 Vilka underbart vackra bilder! Förstår att du uppskattar att bo som ni gör, det är inte utan att jag känner att jag saknar det själv. Jag älskar att det ser så magiskt ut! Jag kan riktigt tänka mig älvorna som dansar där inne i dimman eller gårdstomten som ilar över gårdsplan medan du står och beundrar utsikten! 😉

  • Reply
   Maria
   12 november, 2017 at 19:24

   Åh vad glad jag blir att du är mer nyfiken på mitt ”riktiga liv” utanför eller bakom maten 🙂 Och ja, det var en väldigt vacker morgon, när man liksom springer ut i pyjamas med kameran i ena handen och frukostmackan i den andra (jag skojar inte ens). Åhh, nu fick jag ju värsta fotoidéer, hihi, tack för den..måste jag se om jag kan ”skapa” själv ngn magisk morgon 😀 Stor kram

 • Reply
  JUNITJEJ
  11 november, 2017 at 21:40

  Vilka fantastiska bilder!

  • Reply
   Maria
   12 november, 2017 at 19:23

   Åh tack fina du, vad glad jag blir! Det var en alldeles särskilt magisk morgon <3

 • Reply
  Iza
  13 november, 2017 at 05:46

  Åh, vilka härliga bilder. Det är få saker som är så vackert som frostiga morgonar alltså. <3

  • Reply
   Maria
   13 november, 2017 at 08:45

   Åh Tack Iza!! Visst är det, morgnar över lag alltså, bästa tiden! På sommaren surr från buskarna och fåglar som kvittrar i träden, vintern är det tyst som sjutton men glimrade frost och snö på backen, sommaren varmt och doftande, hösten färgsprakande och så tranorna/svanarna som sjunger över ängen..bästa bästa bästa! <3

 • Reply
  Iza
  14 november, 2017 at 22:53

  Men åh, ja. Håller mig dig fullständigt !! magiska och underbara stunder, verkligen. Genom hela livet…! 😀

 • Leave a Reply