DET BÖRJAR NÄRMA SIG VINTER

Det börjar närma sig vinter. Frostflingorna ligger som ett vitt täcke över marken på morgonen, det ångar intensivt från från munnen vid minsta andetag och när solen går upp borta vid trädtopparna på höjden på andra sidan åkern silas strålarna genom den mjuka dimman. 

Allt känns skirt och ömtåligt och lika snabbt som det börjar är det över. Men jag älskar de där få minuterna varje morgon när världen håller andan. När de enda som jag hör är naturen som liksom pratar med mig genom löv som rasslar ner från träden, grenar som knäcks under mina skor och fåglarna som kvittrar. Just idag både filmade och fotade jag och jag hamnade därför inte på bild själv, däremot på filmen som kommer på YouTube på söndag

Jag pysslar mycket med det nu, YouTube alltså. Det känns som rätt kommunikationsform för mig, rörlig bild och musik i ett. Det gör mig glad att pyssla med och även om jag har ganska få prenumeranter så blir jag lycklig av att visa er mitt lilla universum och paradis på jorden. 

Med en morgon som den här, en alldeles krispig morgon när vintern är på väg, är en perfekt dag att spela in en vlogg. Det tar ett tag att klippa så jag måste ha några dagar mellan att jag spelar in tills den ska publiceras, speciellt med ett internet så segt och långsamt som vårat. Det blir lite recept, och mycket lantliv framöver. Lite mat och mycket av allt annat som mitt liv egentligen består av och som jag älskar så mycket. Jag vet inte längre om jag är ledsen eller om det känns skönt, som en ny början. Det känns lite förvirrande just nu om jag ska vara ärlig. 

Men jag delar bara med mig från hjärtat, jag har bestämt att det får bli så, utan att tänka eller analysera. Nu får nu helt plötsligt hänga med på det som är mest ”mig”, vilket känns helt fantastiskt och lite skrämmande på en och samma gång. I morse var en sån morgon när jag bara önskar att ni alla kunde vara här, när jag önskar att jag lyckades fotografera mig själv i motljuset och den dimmiga åkern. 

Men det får bli mer av det framöver. Jag har nämligen ett mål! För mig som så sällan fotograferar mig själv, har jag lovat att öva på det varje vecka. Minst ett självporträtt eller bild på mig själv varje vecka, för man blir banne mig inte bättre om man inte övar! Det ska bli kul, vinterlandskap, självporträtt, renoveringar, lantliv och YouTube! Det blir kanske en spännade vinter ändå… 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

21 Comments

 1. Svara

  Jeanette

  8 november, 2017

  Sååå otroligt vackra bilder! Är en väldigt mysig årstid trots mörker & kyla.

  • Svara

   Maria

   10 november, 2017

   Tack Jeanette, vad glad jag blir! Och ja det är ju det, man får välja att fokusera på det vackra och inte på att det är så kallt och mörkt 😛

 2. Svara

  Lisen

  8 november, 2017

  Åh vad fina bilder! Önskar jag bodde i hus jag med, det måste va en dröm att vakna till den dör soluppgången! Btw så älskar jag detta mkt mer ån mat och ser fram emot nästa video!

  • Svara

   Maria

   10 november, 2017

   Åhh Tack snälla! Alldeles underbart är det att vakna upp till detta! Så glad att du tycker om detta och nästa video kommer på söndag 😀 <3

 3. Svara

  Dixi Wonderland

  9 november, 2017

  Du tar så magiskt vackra bilder 😀

  Och tusen tack för din kommentar på min blogg. Blev så himla glad ska du veta 😀

  • Svara

   Maria

   10 november, 2017

   Åh tack fina du, vad go du är! <3

   Och den är du verkligen värd, tusen ggr om! <3 <3

 4. Svara

  Martina Åkerman

  9 november, 2017

  Jag hänger med, vad du än vill visa oss! Det börjar bli vinter här också…ja kanske inte lika mycket som hos dig förstoss, men vi hade faktiskt lite frost i går natt. Snart är det Thanksgiving och i år är det jag som ska hålla kalaset hemma hos mig för 10 personer o tre hundar! Det ska bli lite jobbigt men jätte kul samtidigt. Nåt jag älskar är att duka ett fint festligt bord…’tablescapes’, som det kallas på engelska. Jag har samlat på Rörstrands porslin i många år (rörstrand ostindia) och nu får jag tillfälle att duka ett fint bord med det!
  Det blir blått o vitt, med starka höst färger i orange o gult.
  Maten…ja, maten tänker jag faktiskt fuska med genom att beställa färdigt från en hälsokost affär här i närheten. Dom fixar fantastiskt god mat, och det ger mig mer tid till att ägna mig åt bordsdukning! Jag hoppas vi får lite mer senhöst-vinter väder tills dess.
  Kram från ett höstigt men ännu soligt Kalifornien.

  • Svara

   Maria

   10 november, 2017

   Åh du är så himla go Martina! <3 Det låter ju jättespännande med Thanksgiving hos dig. Hoppas det blir kanonmysigt! Tycker du gör helt rätt som köper från en hälsokostaffär i närheten, då kan du fokusera på att duka. Jag älskar att laga mat men ibland gör jag också så, köper buffé eller plockmat någon annanstans ifrån. Hoppas du får det kanonmysigt! Kram från ett frostigt Sverige

 5. Svara

  Hanna

  10 november, 2017

  Åh, vilka bilder du fotograferat. Vilken dröm att bo så där.

  • Svara

   Hanna

   10 november, 2017

   Glömde min adress: http://hannafialotta.blogg.se

   • Svara

    Maria

    12 november, 2017

    Vad fin att du skriver ut den, det är faktiskt problem med min bloggdesign, man kan inte klicka på namnet och komma till bloggadressen. Jag håller på att undersöker vad det går att göra åt det, kommer förhoppningsvis få hjälp med det inom kort! <3

  • Svara

   Maria

   12 november, 2017

   Åh tack Hanna, vad go du är! Naturen var särskilt vacker just den morgonen <3

 6. Svara

  Wilda

  11 november, 2017

  Så vackert! Både dina ord, och som alltid dina bilder. Jag känner ibland att jag saknar dig, eftersom det rörliga inte fastnar hos mig. Så att ibland få stanna lite i dina ord och foton gör så gott. Tack för det. Jag vill samtidigt säga att jag är så glad att du följer ditt hjärta och gör det du behöver – för det är ju alltid det viktigaste. Alltid. Det inspirerar du mig till hela tiden.

  • Svara

   Maria

   12 november, 2017

   Åh vad du är go Wilda, du är så himla fin person, man liksom känner det genom din blogg och dina kommentarer! Och jag saknar dig och dina varma ord, dom betyder mkt för mig! Jag lovar, jag ska inte sluta, lova att försöka ha lite extra tålamod med mig. Jag vill försöka både fota och filma och iom att det tidigare gått otroligt mkt tid att fota mat (för det tar SÅÅÅÅ lång tid) så tror jag att jag kommer hinna med både och. Det är mitt mål, min förhoppning och min önskan! STÖRSTA kramen!

 7. Svara

  Jennifer

  11 november, 2017

  Låter som en mycket spännande vinter! 🙂 Jag tycker det ska bli väldigt roligt och spännande att få följa med lite mer i ditt ”riktiga” liv. Låter som ett vinnande koncept tycker jag. 👍 Vilka underbart vackra bilder! Förstår att du uppskattar att bo som ni gör, det är inte utan att jag känner att jag saknar det själv. Jag älskar att det ser så magiskt ut! Jag kan riktigt tänka mig älvorna som dansar där inne i dimman eller gårdstomten som ilar över gårdsplan medan du står och beundrar utsikten! 😉

  • Svara

   Maria

   12 november, 2017

   Åh vad glad jag blir att du är mer nyfiken på mitt ”riktiga liv” utanför eller bakom maten 🙂 Och ja, det var en väldigt vacker morgon, när man liksom springer ut i pyjamas med kameran i ena handen och frukostmackan i den andra (jag skojar inte ens). Åhh, nu fick jag ju värsta fotoidéer, hihi, tack för den..måste jag se om jag kan ”skapa” själv ngn magisk morgon 😀 Stor kram

 8. Svara

  JUNITJEJ

  11 november, 2017

  Vilka fantastiska bilder!

  • Svara

   Maria

   12 november, 2017

   Åh tack fina du, vad glad jag blir! Det var en alldeles särskilt magisk morgon <3

 9. Svara

  Iza

  13 november, 2017

  Åh, vilka härliga bilder. Det är få saker som är så vackert som frostiga morgonar alltså. <3

  • Svara

   Maria

   13 november, 2017

   Åh Tack Iza!! Visst är det, morgnar över lag alltså, bästa tiden! På sommaren surr från buskarna och fåglar som kvittrar i träden, vintern är det tyst som sjutton men glimrade frost och snö på backen, sommaren varmt och doftande, hösten färgsprakande och så tranorna/svanarna som sjunger över ängen..bästa bästa bästa! <3

 10. Svara

  Iza

  14 november, 2017

  Men åh, ja. Håller mig dig fullständigt !! magiska och underbara stunder, verkligen. Genom hela livet…! 😀

LEAVE A COMMENT