14 In COUNTRYSIDE LIFE/ YOUTUBE

A day in my countryside life

If I have something that you can call an ”average day” in my life, then that’s what I’ve been recording this past Friday. Basically, a day in my countryside life here in Sweden.

I hope you like it and this Swedish countryside life. It’s a bit different and a lot slower than what is shown elsewhere in media. Because it’s a lot of stress, surface is important and everything should preferably be done as fast as possible. 

And here I am, valuing the slower life and pace. But I really think this modern worlds need that, a slower pace, where there is more room to simply breathe and enjoy the simple pleasures!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Lisen
  5 november, 2017 at 11:43

  Älskar dessa inblickar i ditt liv på landet. Får mig att drömma mig bort från mitt eget liv. Ibland drömmer jag att jag vågar lämna allt och flytta. Det är så mycket i mitt eget liv som jag inte mår bra av. Men jag vet inte hur jag ska göra, vart jag ska flytta. Tack för att du inspirerar. Din Jonna Jintons blogg är det som gör ”allt” uthärdligt.

  • Reply
   Maria
   6 november, 2017 at 16:38

   Åh men tack snälla, vad glad jag blir!! <3

 • Reply
  Martina Åkerman
  6 november, 2017 at 15:23

  Hej Maria! Underbar video.
  När man säger ’den perfekta glöden’ på engelska…så säger man helt enkelt bara ’the perfect heat’. Ordet för glöd är ju igentligen glow, men i den meningen så används inte ordet som man kanske hade väntat sig, konstigt nog. Jag fick tänka en stud på det, och kom fram till att det går inte att översätta direkt, det låter inte rätt på nåt sätt. I alla fall inte på Amerikansk- Engelska. Kanske i England skulle det funka, men här i USA har man lyckats med att röra om Engelskan och göra den till nåt annat! Hahaha
  Så jag skulle nog säga… ’wait until the fire reaches a good heat’….eller….’the fire glows at the right heat’.
  Jätte mysig video i alla fall, och dina små hundar är ju FÖR SÖTA!!!

  En annan sak jag tänkte på….du vet väl att marshmellos innehåller gelatin, vilket består av djur protein. Men det kanske du redan visste.
  (Composition and properties. Gelatin is a mixture of peptides and proteins produced by partial hydrolysis of collagen extracted from the skin, bones, and connective tissues of animals such as domesticated cattle, chicken, pigs, and fish.)
  Det finns dock att hitta veganska marshmellows. Ifall du inte visste, så ville jag du skulle veta.
  Kram från mig.

  • Reply
   Maria
   6 november, 2017 at 16:35

   Hej Martina!

   Åh tack, vad glad jag blir! Och vad bra, nu vet jag vad jag ska säga nästa gång ”the perfect heat” 😀 😀 Och det är ju så, det är många ord som inte går att översätta helt åt andra hållet, eller så uttrycker man sig helt enkelt inte så. Kom på att man ju brukar säga ”roasting marshmallows” och inte grilla..men det blev ngn direktöversättning i min hjärna och därför ”grilled marshmallowes” (vilket man kanske också kan säga vad vet jag).

   Ang marshmallows så är det precis sådana jag köpt, dvs gelatinfria. Jag brukar köpa online för det finns inte i butiken där jag bor. Men dom är supergoda så det är perfekt att rosta över elden. Jag brukar faktiskt även titta på lösgodiset jag köper, det är gelatin i så mkt. Men det börjar bli fler och fler märken som gör sitt godis gelatinfritt. Förutom att jag inte vill äta animaliska produkter så är det faktiskt fruktansvärt äckligt med gelatin, huga! Såg en film om hur man producerar gelatin en gång, det såg riktigt vidrigt ut :S

   Stor kram! <3

 • Reply
  Martina Åkerman
  6 november, 2017 at 15:28

  Åh…jag glömde berätta…..jag och min kärlek har bokat en resa till Stockholm i Maj! Det är första gången i mitt liv som jag tar med mig nån jag har haft ett förhållande med hem till Sverige. Det ska bli så kul! Vi ska spendera 25 dagar, bila runt….Uppsala, Söderfors (där jag bodde som liten), Sundborn o Mora, Munkfors i Värmland, kanske ner till Östergötland där min mamma spenderade mycket av sin barndom. Och till Birka för att se lite vikinga grejer tänkte vi. ÅH så kul det ska bli!
  KRAM igen!!!

  • Reply
   Maria
   6 november, 2017 at 16:38

   SÅÅÅ glad för din skull, stort grattis! Ni kommer få det alldeles underbart, det är jag säker på! Är du uppväxt i Söderfors, det är ändå inte jättelångt från där jag bor nu om man ser på Sverige som helhet! Vad coolt 😀 Jag växte dessutom upp i Storvreta så det är på vägen mot Söderfors 🙂 Kan tänka mig att du längtar till nästa år nu och vad kul att du får visa din kärlek var du kommer från! 😀

 • Reply
  Martina Åkerman
  6 november, 2017 at 19:10

  Hej, det är jag igen! Jag bodde i Söderfors 1963-65, som 5 till 7åring. Gick i lekskola, ettan och halva tvåan där. Vi bodde på Nygatan 7. Jag har fortfarande en vän som bor där, som jag alltså känt sen lekskola tiden. Vi har hållit kontakt i alla år och jag besöker henne varje gång jag kommer till Sverige. Vi ska bo över hos henne i två nätter. Ja det ska verkligen bli helt underbart!

  Haha nej man säger inte ’grilled marshmallows’… det är alltså ’roasted marshmallows’ som är rätt, men jag är så impad på hur duktig du och många andra svenska vloggare är på att tala engelska! Jag fattar inte hur ni kan vara så duktiga. Det kan ju inte bara vara resultat av skolundervisning…eller?

  Puss o Kram ännu en gång!

  • Reply
   Maria
   7 november, 2017 at 09:43

   Ahh men där ser man, vad häftigt! Och vad kul att du fortfarande hållit kontakt med henne varje år, vad coolt! Hihi, ja jag vet eg det. Men när jag ska prata engelska så vill jag bara prata helt fritt och då gör min hjärna direktöversättningar från svenska då och då, vilket blir fel. Men samtidigt kan jag tycka det är lite kul. Jag vill hellre försöka så gott det går att vara mig själv än att vara superkorrekt och tänka igenom allt jag ska säga innan. Jag VET vad det heter egentligen, i princip alltid, men när jag pratar så tänker jag fortare än jag hittar orden och då blir det sådär *fniss*

   Alltså lite är det nog plugget. När jag gick i grundskolan läste vi Engelska från 4:e klass, nu tror jag man börjar tidigare..möjligen redan i 2:a klass. Sen har vi ju inget dubbat i Sverige, allt är i originalspråket gällande ex serier och filmer men med svenska undertexter vilket gör att vi får mkt engelska där. Man lär sig otroligt mkt på det viset. Sen för mig, jag har alltid läst mkt böcker på Engelska, har lätt för språk + många kurser jag läste på Universitetet var på Engelska. En termin var helt på engelska, även föreläsningarna. Sen så som exempelvis serier på Netflix eller liknande, dom ser jag gärna utan undertexter, det blir bättre så, och då tränar man otroligt mkt bara genom det. Så ja..engelska för mig är eg inget problem alls varken att förstå eller uttrycka mig, minus att jag inte hittar orden eftersom jag är ovan att prata.

   Puss och kram! 😀

 • Reply
  Mia Bergvall
  7 november, 2017 at 09:16

  För första gången någonsin har jag sett en hel vlogg, du är så duktig!
  Har en nyfiken fråga: i vloggen så är ju allt väldigt lugnt och mysigt vilket såklart också valet av musik bidrar till. Upplever du att ditt liv är precis sådär lugnt i princip jämt? Tar ni er ofta tiden att laga mat ute eller passade ni på eftersom du ville filma det? Det är inte menat som kritik utan bara en väldigt nyfiken fråga 😀 Jag bor ju på landet men lyckas ändå inte få till det där lugnet fullt ut 😉

  • Reply
   Maria
   7 november, 2017 at 09:38

   Men åh vad glad jag blir, du satte verkligen guldkant på min tisdag med den kommentaren! <3

   Det är klart du ska fråga! <3 Svaret är att, nej, livet är inte alls alltid lugnt och behagligt, men väldigt ofta är det just dom du ser i filmen. Ibland är det dock stormigt, stökigt och rörigt. Ibland är allt kaos och stressigt och jag hinner inte med mer än en macka över diskbänken medan jag knapprar på datorn. Men det är inte så jätteofta, eftersom jag gjort det till en stor del av mitt liv handlar om att "skifta ner" eller "downshifting" som det så flådigt kallas. Jag har gjort många val i livet för att liksom "nå hit" eller vad man ska säga. Jag försöker designa mitt liv så mycket det går så att jag får det liv jag mår bra av. Så ungefär 95% ser ut såhär, de andra 5% kan vara precis hur som helst, lite som livet hos de flesta. Men ja, vi lagar mat ute ofta, jag sitter framför brasan nästan varje morgon, jag tycker om rutinen att elda i spisen eftersom det ger mig en så lugn och fokuserad start och jag brukar även försöka ha måndagar som min "jag jobbar inte"-dag för att jag vill ha det så. Det viktigaste i mitt liv är, förutom min hälsa och tryggheten/kärleken med min Magnus, att ha det lugnt omkring mig. Frihet och lugn det är det viktigaste för mig helt enkelt och utifrån det försöker jag designa mina dagar och mitt liv <3

   Hoppas du känner att du fick svar på frågan 🙂 Stor kram!

   • Reply
    Mia Bergvall
    8 november, 2017 at 08:25

    Tack för ditt utförliga svar! Jag försöker verkligen downshifta lite också, eller jag inbillar mig i alla fall det. Har verkligen inte kommit lika långt som du men jämfört med för ett år sedan är det stor skillnad. Utmaningen just nu är att uppskatta ett mer luftigt schema och inte trycka in mer saker ”för att det varit lugnt så länge nu”. Stor kram!

    • Reply
     Maria
     8 november, 2017 at 08:43

     Ja, det där med att downshifta kan låta enkelt i teorin men är helt annorlunda för många när det kommer till praktiskt utförande. Min Stroke tvingade mig till det, inte för att jag fick Stroken för att jag var stressad, utan för att min hjärna inte längre är kapabel till samma tempo som tidigare. Det lustiga är att när jag verkligen skapar det där lugna livet du ser på filmen, så jobbar jag mer effektivt och får mer saker gjort på kortare tid. Så trots det är jag ändå mer effektiv ui hur jag jobbar och jag mår också bättre och njuter mer av livet. Win-win. Hoppas jag kan inspirera lite framöver, kanske att jag kan göra en tipsvideo eller tipsinlägg hur man varvar ner och down shiftar. Små tips och steg på vägen, vem vet, får suga på den karamellen! Ha en underbar dag, stor kram!

 • Reply
  Sofia
  18 november, 2017 at 15:04

  Tack Maria för det fina du ger!

  • Reply
   Maria
   20 november, 2017 at 13:00

   Åh tack Sofia för din fina kommentar, värmer mitt hjärta <3

  Leave a Reply