10 In COUNTRYSIDE LIFE/ YOUTUBE

Workation hos Bucketlife i Särna

Först och främst, miljon och åter miljoner tack för responsen på mitt senaste inlägg. Från djupet av mitt hjärta, det betydde SÅ MYCKET för mig. Jag har suttit och läst era kommentarer och gråtit för att jag blivit så berörd. TACK, tack tack! <3 Ni är U N D E R B A R A!!!!! 

Jag älskar att jobba hemifrån som frilansande fotograf och stylist. Det ger en enorm frihet och flexibilitet som inget annat jobb kan erbjuda. Eftersom jag jobbar hemifrån kan våra hundar vara hemma om dagarna, jag kan jobba hur tidigt eller sent jag vill, ta långpromenad i skogen mitt på dagen och vara ledig de dagar som passar mig, oavsett om det är på helgen eller mitt i veckan. 

Men givetvis finns det negativa aspekter med att jobba helt ensam. Ibland är dagarna långa och ensamma, det finns inga kollegor att bolla idéer, funderingar, rädslor eller problem med. Ingen att skratta med på kafferasten eller att umgås med över lunchen. Därför är det så fint att jag kan möta andra kreativa frilansare på workation som blir som en intensiv konferens där vi peppar och hjälper varandra. 

Work + vacation = workation och är något av det bästa jag investerat i sen jag blev egenföretagare. Den här gången var det Katta som driver bloggen ”Bucketlife” (hur bra namn??!) som bjöd hem oss till Särna. Med på vår workation var Angeliqa från Vandringsbloggen, Sara från Träningsglädje och Emilia från En Emilia. Vi skrattade så mkt att jag hade ont i ryggmusklerna och käkarna bara efter några timmar. Vi käkade lunch ute, bastade, badade fast det var kylig sensommar, coachade varandra och utbytte idéer och tankar. Lite extra kul att träffa kollegor och vänner som förstår varför jag går upp 05 för att fota en dimmig morgon och som också älskar doften av kokkaffe över öppen eld. 

Här är en film från hela den helgen, 4 dygn komprimerade till cirka 17 minuter lång video. Jag pratar om ensamhet när man jobbar själv och bor ute på landet, känner jag mig någonsin ensam? Hur ser jag på att vara själv så pass mycket. Jag pratar lite om varför jag blev en morgonperson och så är det en del tidiga morgnar och massa skratt med tjejerna. 

Tyvärr försvann en massa filer från ett av mina minneskort och det saknas en hel del klipp för att  helgen ska kännas sammanhängande och vettig. Men, istället för att strunta i att lägga ut den tänker jag att det får duga! Och kärlek till mina fina vänner Angeliqa från Vandringsbloggen och Katta från Bucketlife, jag har hutlöst snott bilder från eras bloggar till det här inlägget. Att filma och fota samtidigt, inte det enklaste helt klart! 

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Lisen
  25 oktober, 2017 at 09:24

  Åh, det är exakt sånt här jag vill se mer av! Lantliv, ditt jobb, dina tankar. Livet på landet och vackra vyer och sånt. Älskar tankarna om att vara ensam. Jag har jättesvårt att vara ensam för länge. Kan du göra en video om bara det? Kram L

  • Reply
   Maria
   26 oktober, 2017 at 18:41

   Vad glad jag blir, tack tack tack! <3 Det kan jag absolut, jag får fundera på vad mer jag ska säga. Tack snälla för förslaget, älskar att få önskemål och höra era tankar!

 • Reply
  valerie
  25 oktober, 2017 at 17:35

  I agree with Lisen, more of these kinds of blog posts! So relaxing, the photos and the video too. I am a morning person as well, my favorite time of day. Like you, I wasn’t always a morning person, but nothing is more enjoyable than having the house to myself when my husband and son go off to work and school. I love my family, but I need the time alone, the quiet, a chance to recharge my creativity. Also like you , I enjoy my time alone, I’m a better person for it, relaxed, happy, fun to be around! So glad for you that you had such a wonderful time, memories that will make you smile after you have returned home. And can I say, you English is amazing! Enjoy the day Maria!

  • Reply
   Maria
   26 oktober, 2017 at 10:06

   Thank you so much Valerie for your kind and loving words! It’s exactly the same for me, I’m really not a morning person naturally and I have to be careful not to ”slip back” to my usual behavior but I loooove having that early morning hours to myself. Makes me a much better person! And thank you for your comment about my English, it feels a little bit weird somehow but still very ”natural” to me at the same time. I think I’ll probably get used to it after a while. 🙂 Hope you have a wonderful day Valerie!x xx /Maria

 • Reply
  Katta Bucketlife
  25 oktober, 2017 at 20:06

  SÅ HÄRLIG FILM!! Oj, jag skriker, men alltså. Känslan bara kom tillbaks! Så fort jag började titta så började jag garva och mysa. Skrev det på YT och säger det här: Gud vad jag längtar tillbaks – TACK för att ni gjorde helgen och TACK för att du dokumenterade hela episkheten så vackert! Btw så finns jag tillgänglig om du vill göra lite filmade testimonials om dina tjänster. 😛

  • Reply
   Maria
   26 oktober, 2017 at 12:47

   Tack gumman! <3 Hihi, JAAAA! Men ibland måste man få skrika också 😉 Det var så himla mysig helg, tack snälla för att du bjöd in! Magisk!! Och visst, den är lång, men det gick bara inte att trycka ihop den till färre minuter. Kanske lite för vår skull, vi so var där, för att alla minuter är viktiga för oss. Men nu finns den där iaf, ett vansinnigt fint minne <3

 • Reply
  Videospecial: Workation hos Bucketlife - Vandringsbloggen
  26 oktober, 2017 at 17:23

  […] Lär mer: Workation i Särna – All Things Green […]

 • Reply
  LouLou
  27 oktober, 2017 at 20:57

  Loved the video, so spectacular… visually stunning. I agree, I am not a morning person too! I just love that time of the day, so silent, so stunning, a pause before the day starts… I have worked from home for the last 1.5 years and have found I enjoy my own company. I do not miss having colleagues (hello social media) and love the flexibility it brings. I hope I can continue on this path, but I am not sure if I can….

  • Reply
   Maria
   29 oktober, 2017 at 13:07

   Oh thank you hund, means so much to me that you like it! <3 And it's so interesting that you too are naturally an evening person but still like those precious moments during the first hours of the day. I sure do hope you can work from home as long as you want to, I wish everybody that wanted that could. I also love the freedom it gives me, I work better from home too! The office environment always stressed me out. Crossing my fingers for you hun! Sending you big hugs!

 • Reply
  Kirsti Anna urpa
  11 september, 2019 at 21:40

  This is a super great idea! Please keep me in mind if you are planning on having another workation and would like an extra freelance photographer to join :-}

 • Leave a Reply