EN GLIMT AV SOMMAR – I DET ENKLA BOR DET VACKRA

Sommaren, åh vad jag älskar sommaren! För mig är det en tid att bara vara.  En tid på året som innebär att jag inte tänker lika mycket på alla måsten. Att jag ”måste blogga, måste jobba, måste städa, måste tvätta”. Tempot saktar ner, livet saktar ner. Det enkla livet här ute blir ännu enklare, men samtidigt ännu bättre och vackrare. För i det enkla bor också det vackra. 

I det där stillsamma och lilla finns kärnan i vad livet handlar om. I det lilla kan man finna skönhet och stillsamhet som ger näring åt själen. Det är lätt att glömma bort att det mesta i livet inte händer i det storslagna och bombastiska. Att det finns så mycket skönhet och glädje i de små detaljerna. Jag glömmer det själv lätt, för vi matas ständigt med information att livet ska vara storslaget precis hela tiden. Åk hit, köp det här, allt blir bättre med…ja you name it. Men att bara vara och upptäcka det som finns här och nu, att inte sträva framåt, uppåt, bortåt kräver ibland lite övning. I det enkla, i det lilla, bor det så mycket vackert. 

Kvällssolens varma strålar som mjukt silas genom buskrosornas täta bladverk, doften av nybryggt kaffe, ljudet av smattrande sommarregn mot fönsterblecket, nytvättade lakan mot huden, smaken av solvarma tomater direkt från busken, dimmiga morgnar och ljusa kvällar… Vad är dina mindre storslagna sommarminnen, det där enkla och stillsamma men ändå vackra? Det vore så kul att veta! 

Det här är några av mina små ögonblick från sommaren 2017, mina små ögonblick av närvaro och tacksamhet. Några ögonblick från det enkla livet, där jag finner mig själv och får kontakt med det innersta i mitt hjärta.

Spetsgardiner mot ett öppet fönster, doften av sommar och en ljummen bris som letar sig genom rummet…

Att äta egenodlade grönsaker, att gå direkt till landet och plocka sallad, dill, potatis, morötter och rovor. Att äta mangold och sockerärtor och känna den fuktiga jorden mot mina händer… 

Att fylla köksbänk, kyl och frys med allt vad naturen har att erbjuda och att titta ut genom köksfönstret och se böljande åkrar och gröna ängar… 

Kvällssolen i köksträdgården…

Sommarblommor på ängen och ljudet av humlor och bin som vimsigt surrar runt och letar nektar…

Att stå under vår vackra klätterros och dofta på nyutslagna blommor, känna solens strålar mot huden och förundras över att jag bor just här…

Känslan när mörka regnmoln motas bort av solen och huden knottras av välbehag när kall hud möter varma solstrålar…

Skönheten som finns på ängarna när allt blommat färdigt; där frökapslar står och väntar att på nytt spridas i jorden inför nästa säsong, förväntansfullt, tålmodigt…

Solrosornas prakt runt vår köksträdgård, ståtliga men ensamma…

Närheten till naturen, på alla sätt som går. I det lilla och det stora. Exempelvis i den gröna vårtbitaren som stillsamt bidade sin tid på utsidan av vårt vardagsrumsfönster…

Och det vackra i livet som existerar i de små detaljerna. Som en tänd lampa när kvällarna blir allt mörkare…

 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

13 Comments

 1. Svara

  Mia Bergvall

  6 augusti, 2017

  Så himla härliga bilder! Vi bor på ungefär samma sätt och njuter verkligen av allt grönt så här års!

  • Svara

   Maria

   8 augusti, 2017

   Åh tack Mia! Låter underbart, glad för din skull, för visst är det ett himla härligt liv på landet 🙂 <3 Kram på dig!

 2. Svara

  Jennifer

  6 augusti, 2017

  Så härligt! Och du har helt rätt, det är de där små stunderna jag också njuter av allra mest i sommar. Att sitta i uterummet och äta kvällsmat och prata med familjen, att ta ett kvällsdopp eller en promenad en skön kväll, att kunna gå ut och plocka en stor näve full med bär till frukosten eller sitta och läsa ur en bok för lillen under ett träd. 🙂

  • Svara

   Maria

   8 augusti, 2017

   Åh, du beskriver det så fint, det låter alldeles magiskt! Att ta ett kvällsdopp är något av det bästa. Nu bor vi inte nära ngn bra sjö där det går att bada, det är det enda jag saknar här ute. Att plocka bär till frukosten direkt är också magiskt, verkligen från jord och skog till bord <3! Kram

 3. Svara

  amy

  6 augusti, 2017

  🌿lovely🌿

  • Svara

   Maria

   8 augusti, 2017

   Thanks hun! <3

 4. Svara

  Katta Bucketlife

  7 augusti, 2017

  Tack, tack, tack för de här underbara bilderna och känslorna. Precis det där är livet när det är som bäst. Jag kunde precis känna, se och dofta det du beskriver – och känna den porlande men lugna lyckan som kommer med de där enkla förnimmelserna.

  Jag är så glad att jag äntligen ska bo som du – nära naturen, nära skiftningarna och mitt i enkelheten. Kram på dig!

  • Svara

   Maria

   8 augusti, 2017

   Tack goding, vad fin du är! <3 Och jaa, så himla härlig, glad för din skull jag med! I det enkla bor det vackra helt klart. Stor kram

 5. Svara

  Martina Åkerman

  7 augusti, 2017

  Åh du får mig att gråta av hemlängtan till mitt kära Sverige. Längtan till min barndom, till så mycket som lever vidare i min själ som jag återupplever i dina underbara bilder och ord. TACK TACK TACK för att du finns! Jag är så glad att jag funnit din blogg, den ger mig så mycket. <3

  • Svara

   Maria

   8 augusti, 2017

   Åh kära du, vill bara skicka dig en stor kram! Glad att jag kan leverera lite sommar-Sverige på landet till dig på andra sidan Atlanten <3 Ska göra allt jag kan för att blogga ännu oftare nu under hösten. Stor kram

 6. Svara

  Wilda

  12 augusti, 2017

  Så vackra ögonblick. Så viktiga att ta vara på, leva i, fyllas upp av. Det är en av mina nycklar till att känna mig rik och fri i livet, att fånga upp de där stunderna som går rakt in i själen och värmer. <3

 7. Svara

  Karin Fitness & Hälsa

  13 augusti, 2017

  Vad fint skrivet och så fina bilder! Jag riktigt känner sommaren rakt igenom!

  Jag älskar att dra upp egenodlat ur landet, att plocka blommor, känna sommarvinden mot hunden och ta cykeln eller en springtur till badet!

  Underbara sommar alltså!

 8. Svara

  Friluftsjournalen

  26 augusti, 2017

  Så vackert skrivet och vilka vackra bilder. Jag blir lugn och avslappnad bara av att läsa det 😌👌🏻

LEAVE A COMMENT