0
35 In Hälsa & Inspiration/ Video

Sista inlägget för Made by Mary

Idag skriver jag det sista inlägget för Made by Mary. Det sista textinlägget och det sista videoinlägget. 5 år och 8 månader har gått sen jag startade bloggen och det har sannerligen varit en resa. Aldrig hade jag väl trott att en Stroke skulle leda till att jag startade bloggen, som i sin tur förde mig vidare till ett liv på landet nära naturen. Med ett karriärbyte från kontorsjobb till jobb som frilansande fotograf och receptkreatör, med många nya vänner och minst lika många nya upplevelser och erfarenheter. 

Att komma hit och att landa i att säga ”tack och hej” till Made by Mary, är inget jag gjort i en handvändning. Det har tagit 2 år att komma fram till den här punkten och att på ett kortfattat sätt förklara varför jag lämnar Made by Mary bakom mig är inte helt enkelt. För hur förklarar och sammanfattar man två år av utveckling, erfarenheter, tankar och intryck? 

Jag gjorde ett försök i videon nedan. Jag talar från hjärtat och glömde bort minst hälften jag ville säga, men här är den; mitt sista videoinlägg och sista inlägg för Made by Mary. För er som hellre läser än tittar på video kommer en sammanfattning i text, i så fall är det bara att läsa vidare. <3 

Först vill jag börja med att tacka dig som följt med och stöttat, gillat, kommenterat, mailat eller på annat sätt gett kärlek och positivitet till mig; oavsett om det är ända från start eller under en dag. Jag har aldrig tagit det för givet och jag kommer aldrig ta det för givet heller. TUSEN TACK! 

Anledningarna till att jag valt att släppa Made by Mary är många, men de viktigaste är dessa 4 (helt utan inbördes rangordning) som jag baserat mitt beslut på: 

Made by Mary känns inte längre som jag. Made by Mary som bloggen och identitet skapade jag några månader efter min Stroke. Även om det var många förändringar på gång, både med fokus, vänskaper, livsmål och boendesituation så var jag ändå en helt annan person. Det är så mycket som ändrats för mig och jag känner inte att made by mary längre är jag. Det som är en starkt bidragande faktor är att jag fortfarande, trots att jag inte bakar särskilt ofta, ses som en bakblogg. Jag förstår att det blivit så, speciellt eftersom det var där jag startade och eftersom det är som bakblogg jag fått mina matbloggspriser. Jag länkas till som en bakblogg via andras blogginlägg och Instagraminlägg och även om det är gulligt och jag är superglad för det, så vill jag inte längre ses som en bakblogg. För mig har mitt matintresse förändrats och utvecklats och jag känner mig därför redo att lämna Made by Mary och ta steget ut i något nytt! 

I våras blev jag sjuk, ja ni kan läsa om det HÄR. Till det kommer att jag redan från början är ganska sjuk och när det här nya placerades uppe på min redan ganska gedigna sjukdomsbild blev det droppen som fick bägaren att rinna över. Kanske var det den knuffen eller det steget jag behövde få vad vet jag, eftersom jag ändå tänkt tankarna om förändring under flera års tid. 

När jag kom hem från sjukhuset orkade jag knappt gå till ödehusen där vi slänger soporna. Förvisso är det 6-700 meter dit men för en frisk person är 1,4 kilometers promenad inga konstigheter. Jag är faktiskt bara 38 år gammal, inte 88, och att maktlöst se på när min hälsa försämrats, sjukdom efter sjukdom, har tagit ut sin rätt både fysiskt och mentalt. Jag kände att ”det väl ändå inte kan vara så här livet ska se ut”. Jag hade ständigt kraftig yrsel som slukade all min ork med hull och hår, mitt hjärta bankade i bröstet och pulsen var hög.  Med en puls på 100-110 i viloläge tynar orken snabbt bort och inte mycket mer fanns kvar än att sitta lugnt och stilla med tankarna om livet. Några dagar in fick jag ett nytt besked; hjärtläkaren hade tittat på mitt EKG och var lite fundersam, han ville kolla om jag möjligen led av hjärtsvikt…  

Jag pratar eller skriver inte om alla mina sjukdomar och skador här på bloggen. Inte för att jag skäms eller tycker att det känns jobbigt, för så känner jag inte. Men min blogg handlar inte om mina sjukdomar, även om dom är ständigt närvarande i mitt ”riktiga liv”. Dessutom blir det lätt att andra människor, i sin välvilja att visa att dom bryr sig, fastnar i ett ”tycka synd om”-perspektiv, vilket bara lägger mer tyngd på mina axlar. För jag vill inte att man ska tycka synd om mig, det gör att jag känner mig som ett offer. Jag känner mig maktlös och svag och som att mitt liv inte är värt lika mycket som friska människor liv. Det är inte intentionen hos andra människor när jag berättar, det vet jag, men det är ändå känslan som stannar kvar hos mig. Istället vill jag ju inspirera andra, att visa att det går att ta sig vidare till ett bra och värdigt liv trots sjukdomar och motgångar. Jag vill inspirera andra att kämpa vidare, att tro på sig själva, och då är känslan av att det är synd om mig inget som gynnar mig eller ger mig energi. Men jag vill att ni ska förstå varför jag gör den här förändringen. Varför jag väljer att byta namn och gå vidare mot nya mål, så därför tänkte jag ändå dela med mig av de största och mest ”framträdande” sjukdomarna och skadorna.

Jag har en hjärnskada av min lillhjärns-Stroke som jag fick på grund av ett medfött missbildat blodkärl, jag har en pisksnärtskada (Whiplash) i nacken på grund av en karusellolycka. Jag har Diabetes typ 1, jag har Hypotyreos, jag har skjutit laser i ögonen för att inte bli blind, jag har utgjutning i båda axellederna (vätska i lederna), jag har 4 mag-/tarmsjukdomar eller ”tillstånd”; IBS, Enzymbrist, Gastro pares (förlamning i magsäcken) och en auto immun sjukdom som gör att magsäcken tömmer innehållet till tarmen för snabbt (vilket komplicerar min diabetes). Jag har nedsatt känsel i huden på höger sida av kroppen, en fotskada som gör det svårare för mig att gå…och så..lite ”annt smått” som vi kan lämna till en annan gång. 

Det enda jag vill är att vara frisk. Frisk och stark och pigg. Under månaderna som gått och det senaste åren, har jag kämpat mot att bli friskare och starkare men man kan säga att min kraftiga yrsel i våras satte lite käppar i hjulet. Och det för oss tillbaka till hjärtsvikts-proverna. Dom visade ingen hjärtsvikt men mitt problem kvarstår ändå. Mitt hjärta slår inte lika kraftigt och min puls är hög men utan förklaring. ”Genetiskt” mumlar läkarna och bläddrar i sina papper, och jag, ja jag fortsätter att vara andfådd och trött…. 

Men jag vägrar att acceptera att det är så här jag ska må. Så jag har lagt allt åt sidan och tränat. Tränat, tränat, tränat och tränat lite till, för yrsel är inget som blir bättre av att man vilar, inte en hög puls heller. Jag har promenerat, styrketränat, mediterat, yogat, vilat och tränat. Fokuserat och lagt allt åt sidan utom det allra viktigaste. Tackat nej till allt från roliga uppdrag till intervjuer och allt för många gånger upprepat orden ”tack, det låter jätteroligt men tyvärr jag kan inte” och bokat av roliga event och resor. För det enda som betyder något är hälsan. Under månaderna som gått har jag också landat i att jag måste skapa mig en jobbsituation som gör att min hälsa förbättras. En jobbsituation, en blogg och ett yrke, som gör att jag blir starkare och friskare. Och det är också det jag ska försöka göra nu. I våras skrev jag att ”Hälsa” skulle bli mitt ”one little word” under 2017 och Universum tog mig verkligen på orden. Därför känner jag nu att det är dags för ett nytt kapitel. En ny blogg, där jag ömsar skin och lämnar det gamla bakom mig. Där jag fokuserar på allt som jag mår bra av som mitt riktiga liv faktiskt innehåller. På grön hälsosam mat, på hälsotips som mindfulness och bra yogaövningar för att landa efter en stressig dag. Om att gå ut i skogen för lite naturterapi, om dagsvandringar, om att odla och äta säsongsbaserad mat…om allt det gröna i mitt liv. Kanske visar jag framgångsbilder, kanske inte, men att min blogg framöver kommer handlar om allt som är hälsosamt och grönt är det enda jag med säkerhet kan garantera. Och kanske, kanske att jag en dag kan vara stark nog att jobba som yogalärare om jag skulle vilja. Läkare som opererat min handled sa till mig att jag aldrig kommer kunna yoga ”normalt”, men jag vill inte acceptera det och kommer göra allt jag kan för att motbevisa honom… 

Den tredje anledningen handlar om att jag känt en slags urvattning. Som att jag är lite här, lite där. Jag är och petar lite överallt men saknar fokus även fast jag är en ganska nischad blogg. Det är lätt att tro att man, bara för att man har ett hyfsat inarbetat varumärke ska vilja vidga sig, utöka och göra mer och bredare. Men jag vill göra precis tvärt om. Jag vill nischa mig mer, men på mitt eget sätt. Jag vill skala ner och fokusera mer på den gröna nisch jag älskar mest av allt. Och istället för att vidga och göra mer, så vill jag göra det jag gör ännu bättre. Därför känns det rätt att gå vidare från Made by Mary. Lämna det bakom mig och så att säga göra ett avstamp i det gröna och sätta tydligt ramverk för vad bloggen kommer handla om. 

Och den fjärde och sista anledningen handlar om hur jag jobbat så här långt. Den handlar om TID. Jag förstår till fullo att andra inte förstår hur lång tid det tar att matblogga men sanningen är att det för de allra flesta tar  v a n s i n n i g t  mycket tid. Speciellt om receptinläggen ska ha  4, 5, 6 eller fler bilder. Vi pratar om att ett inlägg, från att jag skapar receptet, handlar, kanske provlagar, lagar upp för fotografering, fotar alla bilderna, stylar om, fotar mer, stylar ännu en gång, fotar fler bilder och så redigerar, skriver inlägget och trycker på ”publicera”, tar 1-2 dagar. 1-2 dagar för ett inlägg är ingen bra process och jag har brottats länge med att skapa mer ork, ett bättre flöde och en bättre process men sanningen är att det inte gått särskilt bra. Jag har länge varit fast i att jag måste publicera många receptbilder och jag har slutligen landat i att det inte går. Det är helt orimligt att ett inlägg tar så lång tid. Dessutom har jag på sistone börjat känna att det känns krystat och stelt och jag kan inte längre arbeta så. Därför lämnar jag även detta bakom mig och satsar på att fota 1 (möjligen 2) bilder per receptinlägg. Det här, tillsammans med hälsosamma och enkla recept,  kommer förhoppningsvis frigöra mer tid för fler recept, för videoinlägg, för e-böcker eller vad än annat jag kan skapa för bloggen och för er. 

Så idag säger jag hej då till Made by Mary och ett stort varmt välkommen till ”All things green”. Här kommer jag skriva om grön, hälsosam mat. Om naturen och odlingarna. Om vandringar i skogen, om hälsa och välmående och hållbarhet. Helt enkelt om allt det goda och underbart gröna som inspirerar mig och får mig att må bättre! 

Puss & Kram /Maria

 

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply
  Finurliga fröken
  10 juli, 2017 at 01:13

  Jag trodde du helt skulle sluta blogga och fick lite ont i hjärtat. Självklart ska du göra om och göra det som känns rätt för dig. Måste kännas skönt att kommit fram till det beslutet. Kram

  • Reply
   Maria
   10 juli, 2017 at 09:05

   Tack kära du, det känns jättebra <3 Och det känns ändå lite fint att du blev så berörd när du trodde att jag skulle sluta blogga. Känner jag mig lite extra speciell <3 Stor kram

 • Reply
  Lisen
  10 juli, 2017 at 03:59

  Alltså underbart!

 • Reply
  Sonja Stendera
  10 juli, 2017 at 08:39

  Starkt inlägg!
  Jag skulle dock rekommendera dig att försöka äter artegen föda och inte veganskt eller vegetariskt. Människor är allätare och har det alltid varit, även om vi önskar att vi är inte det, så har människan alltid ätit kött och fiks och andra animaliska produkter.
  Man behöver ju inte äta tonvis med kött och helst ska man välja bra kött såklart, men animaliska produkter, särskild ägg och viss kött innehåller bra proteiner (essentiella aminosyror) och mineraler, kollagen och andra livsviktiga ämnen, inga grönsaker (eller supplementer) kan ge.
  Det år många veganer eller vegetarier som vill inte höra det men klaga hela tiden över mage-tarm problem och andra åtkommor (dock vill jag inte tona ner/vifta bort dina sjukodomar!!) som orsakas av all fiber och andra ämnen i plantor som de använda som skydd mot ’fiender’. Många veganer/vegetarier fick en mycket bättre hälsa efter ställde om sin kost för att prova. Det finns många exempel på såna websidor som Marks daily apple eller Martina Johansson osv (vill inte göra reklam).
  Ett försök är det värt, det finns ingenting att förlora!

  Och jag är jätteglad att du fortsätta med bloggandet, lycka till med det nya företag!

  • Reply
   Maria
   10 juli, 2017 at 08:58

   Tack Sonja för de fina orden om inlägget!

   Och tack även för de välmenande tipsen. Mina sjukdomar har dock inget att göra med min kosthållning. Min enzymbrist som är enzymer som ska produceras av bukspottskörteln för att smälta maten fick jag när jag åt kött. Lika så alla andra sjukdomar från gastropares (som är en magsäcksförlamning) till hypotyreos . Jag kollar dessutom alla mina värden en gång i kvartalet och har ingen bristsjukdom varken på proteinsidan, mineraler eller vitaminer, så utifrån kosten så mår jag toppen 🙂 Dessutom är min diabetes mkt bättre av att jag äter veganskt. Alla mina sjukdomar som inflammationer till diabetes är SÅ mkt bättre när jag äter växtbaserat. Utöver det så ger mig mina kroniska sjukdomar som Diabetes mig högre risk för hjärt- & kärlsjukdomar trots att jag har diabetes typ 1, och den veganska/vegetariska kosten är otroligt bra även i det avseendet. Så tusen tack, jag förstår att du bara vill väl, men i mitt fall är det helt omvänd relation och allt det jag beskrev ovan samt lite till, har jag så att säga förvärvat när jag åt kött.

   Tack för lyckönskningarna, de värmer! <3 Stor kram

  • Reply
   Allen
   11 juli, 2017 at 11:10

   Sonja: Håller inte alls med. Frukt och grönt innehåller massvis med mineraler och vitaminer samt essentiella aminosyror..dessutom inget skit. Däremot innehåller frukt och grönsaker inte all den kolesterol och mättat fett som kött, ägg, fisk och mejeriproduker innehåller. Du får allt du behöver från växtriken förutom B12. Finns inget behov av att äta tabletter eller tillskott, varför tror du att Mary äter tillskott? Det är inte extremt att äta veganskt, snarare är det extremt att leva som vi lever nu med mycket kött, mättat fett och hjärt & kärlsjukdomar som följd.

   Vi människor har utvecklats mest och mått bäst sedan vi började äta mer kolhydrater. Vi har inte utvecklats mest och frodats när vi åt enligt stenålderskosten. Välfärdssjukdomarna kom med alla transfetter, sockerkonsumtion och den ökade köttkonsumtionen. En ”whole food plant based diet” är det bästa för alla människor, inklusive miljön. Du borde kolla in ”the china study” och läsa på mer om 80-10-10 och inte låta dig luras in i Paleo-snacket.

   Mvh
   Allen (som dock äter kött men vet att jag inte borde)

   • Reply
    Martina Åkerman
    11 juli, 2017 at 23:27

    (Jag lämnade tydligen svar på fel ställe nedan…)

    Jag håller också med dig ALLEN!!!
    Man mår INTE bättre av att äta kött…absolut inte. Tvärtom!
    Men det går inte att övertyga dom som inte tror.
    Själv äter jag dock också kött…men avstår helst. Föredrar fisk o skaldjur.
    Maria äter helt rätt, och alla borde göra likadant, då skulle vi alla må så mycket bättre.

 • Reply
  Leanne
  10 juli, 2017 at 09:33

  Congratulations on your new blog, wishing you all the very best for the future – I look forward to reading on 🙂 hugs!

  • Reply
   Martina Åkerman
   11 juli, 2017 at 22:58

   Jag håller också med ALLEN!!!
   Man mår INTE bättre av att äta kött…absolut inte. Tvärtom!
   Men det går inte att övertyga dom som inte tror.
   Själv äter jag dock också kött…men avstår helst. Föredrar fisk o skaldjur.
   Maria äter helt rätt, och alla borde göra likadant, då skulle vi alla må så mycket bättre.

 • Reply
  Agnes {Cashew Kitchen}
  10 juli, 2017 at 09:44

  Åh vad fint att se dig framför kameran berätta så öppet och ärligt om hur du känner inför den här förändringen. Tycker det känns HELT rätt från vad jag vet om dig och hur den här platsen har förändrats genom åren, och blir även jag pepp på att lyssna på min intuition och göra de förändringar som krävs.
  Ser väldigt mycket fram emot att fortsätta följa dig och jag hoppas verkligen att några av de förändringar du gör nu kommer ge resultat i att du mår bättre och blir starkare <3 Stor kram!

 • Reply
  Anneli
  10 juli, 2017 at 09:50

  Spännande! Jag ser fram emot att följa dig vidare 🙂
  Min man har hypotyreos och ibs och jag ser ju hur det påverkar honom, oss och livet i största allmänhet. Så jag kan ju bara tänka mig hur allt det du drabbats av därutöver påverkar din situation…
  Älskar att läsa om ditt lantliv! Är ju själv en inbiten lantis med gammalt hus alldes för oss själva ute på landet :). Du har en väldigt fin förmåga att sätta fingret på allt det vackra med lantlivet och få mig att uppskatta det ännu mer. Och kanske stanna upp litegrann ibland :).
  Ser fram emot att få läsa mer! Kram!

 • Reply
  Mia Andersson
  10 juli, 2017 at 10:27

  Phju! Jag blev först rädd att du tänkte sluta blogga. Men vad glad jag blev när jag insåg att det inte var så!
  Ser fram emot många nya,fina och lärorika inlägg!
  Kram
  Mia

 • Reply
  sara
  10 juli, 2017 at 11:34

  Vilket fint och starkt inlägg! Nya bloggen ser jättefin ut och jag hoppas du hittar balansen du letar efter. Kramar

 • Reply
  lena sous le figuier
  10 juli, 2017 at 14:30

  Je te souhaite plein, plein de bonnes choses ! Merci de nous révéler depuis tant d’années les belles facettes de la superbe femme que tu es !! Des bises

 • Reply
  Karin Fitness & Hälsa
  10 juli, 2017 at 15:06

  Låter som ett jätte klokt beslut du har tagit. Så härligt att du lyssnar till ditt inre och går den väg som känns rätt för dig. Det låter onekligen kämpigt med alla dina sjukdomar, men jag har på känn att du kommer döma ut läkarnas prognoser och komma ur allt detta starkare än någonsin.
  Stor kram och lycka till med din gröna inriktning! Jag kommer garanterat följa dig och tror helt klart att du väljer rätt väg!

 • Reply
  Martina Åkerman
  10 juli, 2017 at 18:28

  Åh först blev jag jätte ledsen när jag trodde att du skulle försvinna totalt…och sen blev jag jätte glad när jag såg att det inte alls var så…och så trodde jag att jag skulle bli den allra första som fick lämna ett medelande på din nya blogg…men så upptäckte jag att det var fel på komentarmottagandet (är det ett riktigt ord?)…men allt-som-allt är jag JÄTTE glad över ditt nya och fräsha format! Jag har följt dig dagligen sen jag först upptäckte dig inte för så länge sen, och beundrat dina fantastiska fotografier. Jag har njutit av att kunna följa med i alla naturföändringar med det olika årstiderna, och drömt mig tillbaka till min barndom i mitt älskade Sverige. Men jag är lite äldre än ni flesta bloggare (59), och jag är jätte ’taggad’ (ett nytt ord jag lärt mig genom att lyssna på svenka bloggare…fniss) inför det nya blogg innehållet! Jag har varit, och kommer att fortsätta vara, din trogna följare här borta i Kalifornien!
  KRAM i massor.
  PS: Är det där den nya sommarklänningen du köpte och berättade om ett tag sen? Jätte fin! 🙂

 • Reply
  Lingon
  10 juli, 2017 at 19:18

  Hej igen!
  Jag skrev en så lång kommentar i går som kanske försvann? Iallafall så säger jag nu massor med lycka till och all hälsa och allt gott till dig. Du är en sann inspiratör, kreatör och fantastisk människa.
  Stor kram!

 • Reply
  Marika
  10 juli, 2017 at 20:55

  Hej! Jag har följt dig i några år nu men aldrig kommenterat tidigare. Vill bara säga att jag tycker du är fantastiskt inspirerande och det ska bli väldigt roligt att fortsätta följa dig och din resa. Önskar dig varmt lycka till! Kram

 • Reply
  Lisa Tisell
  10 juli, 2017 at 21:43

  Ser verkligen fram emot ”all things green”! Dina matrecept har varit fantastiskt vackra och inspirerande (gjorde granskottsirap för ett litet tag sedan), och nu får vi ta del av en ännu större och djupare del av dig ♡ Stort lyck till! Ps! Jag ser dig som frisk, stark, skinande och vibrerande!

 • Reply
  Anna
  10 juli, 2017 at 23:12

  Hej Maria.
  Modigt av dig att våga satsa på nytt. Det kommer att gå bra, helt övertygad. Din blogg bilder osv tillhör absoluta toppskiktet, du har känslan och det som krävs! Så det är bara att köra. Spännande att få följa! Kram Anna

 • Reply
  Ida
  11 juli, 2017 at 13:27

  Heja dig! Vilken inspiration du är!

 • Reply
  emolis
  11 juli, 2017 at 14:45

  Modig och starkt av dig att våga lyssna på din inre röst. Var också rädd att du skulle sluta blogga och blev därför extra glad över att du nu är tillbaka och dessutom kommer skriva mer om ”grön hälsa”, yoga mm, allt som jag älskar att läsa om. Ser fram emot att läsa dina inlägg och se dina fantastiska foton när du vill och orkar.

 • Reply
  Ekenäsliv
  11 juli, 2017 at 22:51

  Hej Maria,
  Vad jag beundrar din ärlighet och äkthet.
  Jag har ju följt dig i många år. Sedan den gången jag lyssnade på dig i Sth på Jannikes bloggkonferens.
  Jag har lagt till din nya adress i min feedly och kommer självklart att följa dig.
  Blir verkligen berörd av allt du skriver om och bestört över allt du får gå igenom.
  Vill bara skicka min omtanke och värme till dig och skicka med en stor varm kram,
  Anna

 • Reply
  Sonja [@wellandvibrant]
  12 juli, 2017 at 21:14

  Härligt Maria! Jag har ju nyss gjort lite liknande och förstår precis hur du tänker! Stort lycka till med All things Green och hoppas verkligen att du får bli friskare och friskare nu också. Stor kram, Sonja

 • Reply
  Jennifer Sjölander
  12 juli, 2017 at 21:50

  Vilken stark och känslosam film! ❤ Jag är så glad för din skull för att du kommit så här långt och tagit det här steget. Jag hoppas din hälsa bara blir bättre och bättre hädanefter och ser verkligen fram emot att få följa ”All Things Green”! Varmt lycka till och tack för att du fortsätter blogga och lysa upp vardagen för alla dina följare! Kram! 💚

 • Reply
  Wilda
  13 juli, 2017 at 13:10

  Det finns ingen annan bloggare som är så jäkla bra på att följa sitt hjärta så innerligt som du gör, och det märks i allt du skapar Maria. Jag vill bara komma och hälsa på dig och krama om dig och berätta hur bra du är som gör det här. Och åh vad det behövs idag. Någon som inspirerar till att följa sin kropp, lyssna inåt och vara med sig själv och naturen så som du gör. Jag känner igen mig oerhört i det du beskriver och framför allt det där om en gammal kropp. Jag har inte ens i närheten så mycket sjukdom som du men ja, jag känner mig mycket mer som 70 år i kroppen än mina 30. Tack för att du gör det här, för dig själv och för oss som alltid inspireras av ditt genuina sätt mot dig själv. <3333 Jag hoppas att du vet att du är fantastisk. Jag kommer att fortsätta berätta det för dig i alla fall.

 • Reply
  Anna
  14 juli, 2017 at 07:17

  Hej! Jag är inte så bra på att kommentera, men läser alltid och ser alltid fram mot dina inlägg <3
  Blev blandade känslor när man läste, känns kämpigt det du gått/går igenom och blir samtidigt rörd och tacksam för att du delar med dig, för det hjälper att känna att man inte är ensam om att kroppen inte alltid mår bra(mig själv). Och jag känner också att det känns så fint att det till viss del lett till att du kommer närmre med vad du vill i livet. Och din fantastiska förmåga att lyssna inåt och uppmuntra och påminna oss läsare om det, det är guld värt. Vi ska flytta nu och jag kan inte bestämma mig för om jag vill ha ett hus i förorten, eller på landet, är mörkrädd men också bara där jag får helt ro..
  En fråga som jag skulle vara jättetacksam för om du vill svara på är vilken/vilka tarmsjukdomar du har? Där du beskrev att tarmen jobbar för fort? Undersöks själv för det men finns så mycket, och skulle vara skönt att ha fler alternativ vad det kan vara, men bara om det känns okej för dig.
  Oavsett, tack så jättemycket för ditt fina inlägg, ser fram mot att få följa den nya stigen du tar med bloggen, och ha en jättefin helg! Kram, Anna

 • Reply
  Anna
  14 juli, 2017 at 20:35

  Önskar dig allt gott och lycka till med det nya du tar dig an! Det ska bli spännande att följa. Jag har följt dig (nu mestadels via Instagram) sedan jag var på en bloggträff i Stockholm för fyra år sedan.

 • Reply
  Ylva Arvidsson
  14 juli, 2017 at 22:24

  Maria,

  Stort tack för alla de vackra och tänkvärda bilder och texter som du skapar och delar med dig av!

  Dina recept får det att vattnas i munnen och har illustreras på ett väldigt fint sätt av dina fotografier.

  För egen del följer jag dock din hemsida tack vare dina inlägg om lantliv, natur samt om livet (och livsval) i stort och smått.

  Med andra ord ser jag väldigt mycket fram emot din ”förädlade”, mer ”gröna” och mindre receptinriktade hemsida.

  Sköt om dig och varmt lycka till med i första hand din hälsa och i andra hand din hemsida och övriga yrkesliv!

  Hälsningar
  Ylva Arvidsson

 • Reply
  Hanna Andersson
  15 juli, 2017 at 01:50

  Detta kommer bli kanon, lycka till!!! Ska följa den nya bloggen med spänning. Kram

 • Reply
  Pia
  18 juli, 2017 at 15:59

  Såå starkt av dig att dela med dig av allt detta!!! 💜 Å jag tycker du gör helt rätt!
  Lycka till!

 • Reply
  Emma T
  19 juli, 2017 at 21:21

  Om jag följer Made by Mary via bloglovin, vet du om jag behöver göra något för att fortsätta få upp dina nya inlägg?

  • Reply
   Maria
   28 juli, 2017 at 13:31

   Hej Emma! Nej då, det är bara fortsätta som vanligt, har bytt namn och adress där med 🙂 Så det ska ticka på som vanligt. Om et är ngt knas så hojta så ska jag se vad det beror på, men det ska som sagt vara helt i sin ordning <3 glad att du vill fortsätta följa mig <3

 • Reply
  Maryem
  24 juli, 2017 at 12:01

  Underbara Maria! Först kände jag bara ”Nej, Made by Mary är ett så fantastiskt namn och det kan rymma så mycket” men efter att ha läst ditt inlägg så förstår jag ditt beslut. Otroligt starkt av dig att byta namn på en väletablerad blogg. Jag är övertygad om att du kommer att lyckas stärka ditt varumärke och öka antalet läsare med din vässade inriktning. Du är en otrolig inspiration! <3

 • Leave a Reply