0
43 In Livsstil

NI KANSKE UNDRAR VART JAG TAGIT VÄGEN… OM ATT FÖLJA MITT HJÄRTA

Idag är det en vecka sedan jag bloggade. Mellan det blogginlägget och det föregående var det tre veckor sedan jag uppdaterade. Ni kanske funderar lite, eller så undrar ni inte alls, men faktum är att bloggtakten är riktigt låg just nu. Anledningen är komplicerad och lång, och jag ska förklara allt så snart jag kan, men just nu får ni nöja er med en kortare förklaring. 

Det är nämligen så att jag omarbetar mitt företag och varumärke. Mycket har hänt senaste tiden, ja de senaste månaderna ska man kanske säga, vilket fått mig att fundera väldigt mycket. Vad vill jag? Vart ska jag? Vad tror jag på? Vad drömmer jag om? Jag har bestämt mig för att verkligen ta tiden och förändra det jag vill ”på riktigt”. När jag startade Made by Mary hade jag en dröm, men min dröm är inte längre densamma. Livet har förändrats. Jag har förändrats. 

Jag har försökt att hitta rätt i det ”befintliga” som är och har varit Made by Mary länge, men det har liksom aldrig riktigt fungerat. Det har mest känts som att plåstra om magen med små Kalle Anka-plåster när jag har ett blödande magsår på insidan. Vilket helt förståeligt inte fungerar särskilt bra. Just nu finns jag i allra störst utsträckning på Instagram Stories, så undrar ni vad 17 jag håller på med, kan ni följa med där. Där passar jag på att vara personlig, dela med mig av mitt liv på landet och tankar kring allt från utseendefixering till prokrastinering, ja alltså att skjuta upp saker och ting. 

Jag hoppas ni står ut dom här veckorna som det tar att förändra det jag måste förändra för att följa mitt hjärta. Min plan är att dela med mig av allt på det mest transparenta viset jag kan, men det vill jag göra först när jag jobbat klart med ”allt här bakom”. Givetvis kommer det publiceras inlägg lite då och då, men jag försöker lägga allt mitt fokus på ”bloggförändringen” just nu, så att jag blir klar och kan fortsätta publicera inlägg här på bloggen. 

Att inse att man bara har ett liv, när det verkligen sjunker in ”på riktigt” så är det svårt att så att säga, stå emot reflexen att följa sitt hjärta. Ibland måste man våga göra förändringar, våga lyssna till sitt inre, även om det tar en ut på små eller stora äventyr. Även om det går emot vad alla andra tycker att man borde göra, även om det innebär att man måste våga lita på att allt kommer ordna sig…även fast man inte riktigt vet om det kommer göra det. 

 

 

 

You Might Also Like

43 Comments

 • Reply
  Linnéa
  16 maj, 2017 at 11:35

  Det kommer att gå jättebra! ❤

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 09:10

   Tack fina du! Stor kram <3

 • Reply
  Anette
  16 maj, 2017 at 11:42

  Du gör rätt. Det kommer gå bra. Att följa sitt hjärta kan aldrig bli fel.
  Vi som läser, finns här. Går ingenstans.

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 12:14

   Tack Anette, och tusen tack för fina kommentaren! Den värmer verkligen hjärtat <3

 • Reply
  Katta Bucketlife
  16 maj, 2017 at 11:57

  ”Att inse att man bara har ett liv, när det verkligen sjunker in ”på riktigt” så är det svårt att så att säga, stå emot reflexen att följa sitt hjärta” – det gick rakt in i mitt hjärta. Precis så är det. Och det är så bra att stanna upp och reflektera ibland. Tänka igenom allt. Det är ju egentligen konstigt att det inte är en standardritual sådär vart 10 år. Att se om livet och förutsättningarna är i linje med den inre utvecklingen. Klart vi förändras och ändå är det så ofta en bara fortsätter göra och omge sig med samma saker som alltid.

  Kram och lycka till!

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 14:07

   Men det är ju precis så, det är så vansinnigt lätt att liksom glömma bort. Bara köra på fast man är lite ”smått olycklig”. Borde def vara obligatorisk med en revision på livet, jag kan nästa tycka var 5:e år skulle passa bra. Hehe, tycker vi inför det du och jag iaf! <3 Tusen tack fina du, hoppas vi ses snart! Kram

 • Reply
  Jenn - forever abroad
  16 maj, 2017 at 12:02

  Jag blir så inspirerad av dig Maria! Kanske främst för att jag själv slits mellan samhällets press om en bra lön, klättra på karriärstegen osv osv – när jag inte riktigt vet om det är vad jag vill göra? Så fortsätt följ ditt hjärta och jag ser fram emot att, när det känns rätt, få höra om din resa. Kram <3

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 14:14

   Åh tack Jenn, vad go du är, blir så glad! <3 Och jag förstår precis vad du menar, det är så himla svårt att bena ut vad det är man vill eftersom man är en produkt av samhället. "Vad vill jag och vad gör jag för att andra förväntar sig det?" Hoppas du finner ut snart vad som känns rätt för dig, det brukar kännas i magen och hjärtat. En slags lättnad och glädje på en och samma gång. Stor kram <3

 • Reply
  Jonna
  16 maj, 2017 at 12:40

  Åhh…vet inte varför men det här inlägget berörde mig så mycket. Det talade till mig.
  Jag har länge känt att jag behövt göra samma sak, som du. Stanna upp. Ändra om. Inse att man förändrats och att nya drömmar tar vid. Men någon rädsla där gör att jag ändå maler på i samma takt. I samma banor.
  Jag har velat ta flera månaders paus, från allt det dagliga uppdaterandet på alla kanaler. Men rädslan att tappa allt jag byggt upp under åren liksom stoppar mig.
  Men där inne finns en längtan efter att liksom…organisera om allting. Så att det ska passa mig nu. Passa den jag är idag och det jag mår bra av idag. Tack, tack tack underbara människa.
  Jag behövde läsa det här. Det gav mig en sådan kraft på något vis.
  Stor styrkekram till dig <3 Jag ska följa dig på Stories nu!

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 14:44

   Åh fina du <3 Jag hoppas verkligen att du följer ditt hjärta, det har ju lett dig på helt rätt väg hittills! <3 Jag tror på dig, på att du klarar det, och jag tror faktiskt dina läsare är kvar även om du skulle uppdatera mer sällan en viss tid. Jag tänkte själv, om jag dör imorgon, är det värt det att må dåligt? Vad är priset liksom, när det inte känns bra i magen. Och även om det bara känns lite lagom dåligt idag finns det ju en risk för att det helt plötsligt känns helt vansinnigt dåligt och då sitter man där, knädjupt i "skiten". Men det är läskigt som fan också, men det är fasiken värre att sitta fast i ngt man inte vill vara i. Så man sitter och bölar på toaletten för att man inte vill vara "där man är" (som jag gjort en gång) Jag brukar säga "If not now, then when..." Stor stor kram! <3

 • Reply
  Linn Svensson
  16 maj, 2017 at 13:42

  Hej Maria, jag hoppas du är okej. ❤ Vad vackert skrivet och som många skrivit så berörde detta inlägg mycket.
  Jag hade en liten krash igår över vad som är rätt för mig, en väg som gör att jag kan jobba med det jag vill, kanske ändå inte är rätt för mig, det kanske inte är värt det. Hälsan först.
  Lycka till med din resa. Kram

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 16:08

   Hej Linn, tack för omtanken. Jag är både inte alls okej och alldeles okej på en och samma gång. Det beror lite på hur man tittar på det, eller kanske v ä l j e r att titta på det. Men det känns bra, som rätt väg att gå för mig. Hjärtat kallar och jag måste lyssna. Faktum är att det inte bara är hjärtat.. Det är hjärnan, hjärtat, själen, universum och allt där emellan. Och nej för kraschen, hoppas du lyckades landa i ngt bra! <3 Jag tror på "hälsan först" till 1000, det är mestadels varför jag gör som jag gör. Ja du kommer förstå sen... Stor stor och hoppas du hittar din egen väg <3

 • Reply
  Caroline
  16 maj, 2017 at 13:46

  Hej, känner så mycket igen mig i ditt inlägg och det hjälper att läsa att andra är i samma sits. Tack för att du mitt i allt ändå berättar och delar med dig. Och vi fortsätter läsa oavsett, bloggen ska ju vara på dina villkor!
  Kram!

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 16:10

   Åh tack själv Caroline, för din kommentar och för att du delar med dig! Hoppas du hittar din väg vad det än må vara. Vi har bara ett liv, en hälsa och man vet aldrig vad som händer. If not now, then when… Stor kram

 • Reply
  Lisa
  16 maj, 2017 at 13:48

  Saknat dig och dina inlägg. Var rädd om dig och det du tror på, följa hjärtat ack så rätt och lite svårt ibland. Kram till dig!

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 16:11

   Åh tack Lisa, vad himla glad jag blev nu! Känns fint att vara saknad <3 <3 <3 Och det är ju exakt så, så svårt ibland men ändå alltid rätt! Tusen tack och stor kram!

 • Reply
  Dani - 145 kg till 65 kg
  16 maj, 2017 at 15:10

  Det kommer nog att gå jättebra <3

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 16:12

   Tack Dani, det tror jag med. Det löser sig alltid, på ngt sätt! 😉 <3

 • Reply
  Anna
  16 maj, 2017 at 17:03

  Lycka till❣️Hoppas dina härliga bilder ingår i planerna.

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 16:13

   Tusen tack Anna, lyckönskningarna värmer hjärtat! <3 <3 <3

 • Reply
  spaniellivJeanette
  16 maj, 2017 at 17:16

  Det låter väldigt spännande 🙂 Lycka till <3

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 16:27

   Tusen tack snälla <3

 • Reply
  Martina Åkerman
  16 maj, 2017 at 18:59

  Maria.
  Det du skriver träffade mig rakt in i hjärtat. Rakt in…där det JAG allra helst vill, det jag drömmer om…nämligen Sverige. Jag har SVERIGE i mitt hjärta. Jag vill hem igen.
  Jag vågar inte säga det högt. Vågar inte erkänna för nån att jag allra helst inte vill leva det liv jag lever. Vill inte bo här i USA…ville inte komma hit när jag kom…ville inte inte inte!!!
  Jag var bara 11 år gammal då. Nu är jag vuxen. 48 år senare har ett liv formats som är svårt att bryta från. Syskon som nu har barn och som tycker jag är viktig att ha omkring sig. En åldrande mamma som behöver mig här. En pojkvän som vill ha mig för livet. En hund som ser på mig som om jag var själva Gud.
  Kanske kanske nån dag vågar jag säga det högt så att det hörs på riktigt. Så att själva universum hör mig, och kanske sätter igång en reaktion på nåt sätt, som får alla hinder att falla. Kanske en dörr då skulle öppnas och där bakom finns alla svar och lösningar som jag sökt.

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 16:25

   Åh Martina, vill bara ge dig en stor varm kram! Du sitter verkligen mellan ”a rock and a hard place” som det så fint heter. Jag tror på att du kommer ”hamna här i Sverige igen”, men kanske att det tar lite längre än du själv skulle önska. Ibland är det bästa att göra just det, säga det högt, så märker man ibland att det inte ”var så farligt som man trodde”. Kanske är familjen mer förstående än du tror, kanske vill den där mannen följa med? Kanske tycker han att det verkar vara en jättehäftig dröm som ni kan drömma om och planera inför tillsammans, även om det är en bit in i framtiden. Jag håller tummarna för dig och skickar en stor varm kram!! <3

 • Reply
  Finurliga fröken
  16 maj, 2017 at 21:42

  Va spännande med förändring!
  Du är så inspirerande. Jag som ständigt kämpar med att släppa samhällets (och min egna) krav och försöka följa mitt hjärta älskar dina inlägg och tankar. Det ger mig hopp och mod. Och ännu större längtan efter att följa mitt hjärta. Kram

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 09:09

   Tack kära du, vad glad jag blir <3 Du är starkare än du tror, du har nog bara inte fattat det själv ännu <3 Jag tror på dig att du kan och kommer lyckas med vad än du tar dig för, man får ta små "baby steps" utifrån sin egen förmåga. Stor kram

 • Reply
  Isflingan
  16 maj, 2017 at 22:27

  Det finns inget fel i att följa sitt hjärta. Bara rätt… Jag väntar med spänning på att få höra mer om allt framöver. Men tills dess stort lycka till med vad än du tar dig för!!!

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 08:49

   Precis så tänker jag med, det kan aldrig bli fel att följa sitt hjärta! Tusen tack kära du, det värmer!!

 • Reply
  Karin
  16 maj, 2017 at 22:57

  Så fint skrivet! Hoppas du hittar rätt i ditt sökande.

  • Reply
   Mary
   17 maj, 2017 at 08:48

   Tack Karin, det värmer! Och det tror och hoppas jag med <3

 • Reply
  msemschen
  17 maj, 2017 at 23:31

  Oh du visa kvinna! Att följa sitt hjärta och låta lusten styra önskan om att vara social även om det är via social media.
  Jag vet att det kommer bli bra, du följer hjärtat och har Kärleken din i handen. <3
  Lycka till vännen!
  Kram & Kärlek

  • Reply
   Mary
   18 maj, 2017 at 09:11

   Åh tack kära du, vad go du är! <3 Tusen tack hoppas du mår toppenbra <3 Stooor Kram

 • Reply
  Aggie
  18 maj, 2017 at 00:32

  Å det är så svårt med förändringar och samtidigt när de väl är gjorda, så lätt. Eftersom det alltid är lätt att följa sitt hjärta, för man mår så bra av det i själen och i hela kroppen. Men det är alltid svårt att gå emot samhället, normer och pressen på hur man ska vara. Jag är själv där och har varit länge, i förändringen. Vi har ju flyttat ut till ett litet torp på landet, jobbar mindre och försöker leva mer. Vi valde bort stadsnära och perfekt framför frihet och ett vingelvangelhus. Och jag har aldrig mått så bra och känt mig så fri som nu. Jag har inte bloggat på väldigt länge, för att alla uppdateringar har gett mig ångest över att prestera och över att kanske inte alltid fullt ut ha haft kraften att vara den jag är. Men saker och ting börjar så sakteliga att falla på plats och jag tror när man följer sin hjärtas väg och sin intuition så blir livet lixom mindre strävt och mer lättnavigerat.

  Lycka till med all du tar dig för kära du!

  Många kramar Aggie/mintekopp.se

  • Reply
   Mary
   18 maj, 2017 at 09:34

   Visst är det så, man problematiserar och bygger gärna upp det som stora hinder att ta sig över. Att det kommer vara omöjligt eller i alla fall supersvårt. Och vad ska alla tycka, och tänk om man inte lyckas, tänker om allt går åt skogen?! Lite så kan jag känna. Men sen tänker jag..vad är alternativet? Vad är priset för att man bara ”följer med”? Som min vän Sofia och jag sa till varandra över telefonen för några dagar sen, ”att man inte bara kan va en sån där person som nöjer sig”. Fast det vill vi så klart inte, men ändå.. Här ska det vändas ut och in, funderas, analyseras och följa sitt hjärta. Och det är ju så rätt men också så läskigt. Jag förstår precis och är så glad för din och er skull! Vilket underbart själavårdande beslut! Och du har så rätt. När man följer hjärtat så kommer också energin, det är inte motigt på samma sätt även i det ”slitsamma” delarna av livet eller jobbet. För att det är rätt och ger lika mkt som det tar.

   Tusen tack och detsamma, jag hade missat att du flyttat till ett litet torp. Ska hålla ögonen ute efter inlägg från ert paradis. Och kommer det inga så vet jag att du njuter av att bara vara… <3 STOR KRAM

 • Reply
  Helena
  19 maj, 2017 at 08:57

  Jag har försökt skriva den här kommentaren i några dagar nu men har inte ens kunnat avsluta den första meningen. Nu hoppas jag på att det går bättre… Dina ord slår till rakt mot mitt hjärta. Jag känner delvis liknande saker som du beskriver.
  Vad vill jag egentligen? Vart är jag på väg? Vad är min dröm egentligen? Varför är jag så förbannat rädd för att följa mitt hjärta? Att allting ska vara så svårt ibland, när det egentligen inte borde vara det. När saker egentligen känns helt självklara men man ignorerar det ändå och fortsätter i samma gamla spår. Drömmar förändras ju och istället för att hålla fast vid en gammal dröm så är det nog viktigt att försöka jobba mot de nya drömmarna istället. Jag är lite dåligt att följa med på Instagram stories inser jag, men jag ser fram emot den dagen då du berättar om det du jobbar mot nu. Jag tror på dig och jag tror att det kommer att gå jättebra! <3

 • Reply
  Beata Rydén
  19 maj, 2017 at 15:50

  Jag har själv brottats otroligt mycket med att inse att det jag vill (eller tror att jag vill) kanske inte är det som är bäst för min hälsa. Varannan dag vill jag rusa iväg i samma takt som jag hade förr, och bara producera bilder och köra på för att ”lyckas”. Men numera hejdar jag de där impulserna för jag vet att det där målet inte är värt någonting om jag inte mår bra av det. Jag har upptäckt att jag först och främst måste vara ärlig mot mig själv med vad jag mår bra av, och det är inte lätt alla gånger. Därför är det skönt att läsa om fler som tänker kring det här. Jag önskar dig all lycka! Och själv brukar jag använda den där tanken på döden (som du skrev i en kommentar här ovanför) allt oftare faktiskt! 😉 Kram!

 • Reply
  Wilda
  20 maj, 2017 at 11:35

  Du är en ständig inspiration i eftertanke och att leva nära sig själv. Tack för det! <3333

 • Reply
  Ellen Lindberg
  21 maj, 2017 at 15:25

  jag blir så glad av det här, att du uppdaterar din dröm och genomför förändringen för att nå den nya versionen <3 så himla klokt! all lycka till, så hörs vi senare!

 • Reply
  Karin Härjegård
  22 maj, 2017 at 12:19

  Jag gläds över människor som du, som vågar och vill lyssna inåt, följa det bankande hjärtat. Varmt lycka till!

 • Reply
  Jennifer
  23 maj, 2017 at 21:21

  Heja dig, Maria! 🙂 När jag hittade din blogg via ett recept för länge, länge sedan fastnade jag för dina underbara bilder och din varma och ärliga personlighet och blev kvar fast jag inte alls hade tänkt följa någon bakblogg… De fantastiska bilderna finns kvar och har bara blivit ännu bättre och nu har jag ju ”lärt känna dig” och förstått att du faktiskt är ganska lik mig! Vi har många av samma drömmar och tankar och har båda blivit mer och mer intresserade av hälsa och hållbarhet. Strävan efter att bryta sig loss från det som inte fungerar och skapa ett bättre och lugnare liv för sig själv och de närmaste har vi också gemensamt. Jag ser alltid fram emot dina inlägg, men har länge tänkt att du måste kämpa med tankar på hur bloggen ska följa utvecklingen i ditt liv och nästan lidit med dig (tolka mig rätt nu!). Jag ser mycket fram emot att höra fortsättningen och hoppas vi får fortsätta följa dig! Jag är säker på att det bara blir ännu bättre! Ta hand om dig! Kram ❤

 • Reply
  ulrica
  25 maj, 2017 at 07:45

  Det är så många som gett dig fina ord och synpunkter, så jag nöjer mig med att kliva in här och ge dig en stor varm kram och säga att du gör rätt som följer ditt hjärta. ”Någon” sa till mig i vintras att om jag gör det som känns rätt i mitt hjärta så blir det bra <3. KRAM

 • Reply
  Äntligen Vilse
  4 juni, 2017 at 16:56

  Så viktigt. Följ ditt hjärta! Du är en förebild när det kommer till det. 🙂

 • Reply
  Caroline
  10 juni, 2017 at 07:53

  Åh vad jag känner igen mig! Hade en stor krasch igår och känner samma sak. Jag har varit där en gång innan och nu befinner jag mig där igen. Ditt inlägg kom i helt perfekt timing för mig. Ser fram emot att följa din resa.

 • Leave a Reply