0
10 In Huvudrätter

SÖTPOTATISTACO MED VITLÖKSFRÄST GRÖNKÅL & CASHEW-MANGOKRÄM

Sötpotatis är verkligen  en av mina absoluta favoriter, det är bara så vansinnigt gott till nästan precis allt. Det är gott att rosta i ugnen, blanda i en sallad, fylla tacos med eller smaksätta hummus med…listan kan göras lång. Det passar faktiskt till och i nästan vad som helst!  

Under påskhelgen åt vi mjuka sötpotatistacos. Det är enkelt, smakar underbart gott och går fort att göra. Det här är min version, men den går givetvis att variera precis som man själv vill. Vi brukar även äta den i hårda tacoskal när vi är mer sugna på det. Med mjuka minitortillabröd blir den matigare och mer mättande. Receptet räcker till cirka 4-6 personer lite beroende på hur hungrig man är och om man serverar med mjuka eller hårda skal. 

Har du provat att göra tacos med något annat än de klassiska tillbehören, något som är sådär vansinnigt gott att jag bara måste prova? Själv är sötpotatistacos en storfavorit och det är nästan så att jag hellre äter det än med vegofärs, och det säger ju en del. Jag har blandat min egen tacokrydda men har man inga kryddor hemma går det bra med vanlig tacomix också, ett paket räcker som kryddning i så fall. 

Det fin-fina med det här receptet är att det även en gudomligt smarrigt dagen efter. Ett tips är att tillsätta valfri ost (vanlig el vegansk) och sedan steka tacosen i stekpanna i lite rapsolja. Otroligt gott när det mjuka tortillabrödet blir lite frasigt i stekpannan och osten smälter samman med övriga ingredienser. 

Här kommer receptet!

MJUK SÖTPOTATISTACO MED VITLÖKSFRÄST GRÖNKÅL, KIKÄRTOR & CASHEWKRÄM
Portioner 6
Underbart god och enkel tacovariant med sötpotatis, grönkål & kikärtor som räcker till 4-6 personer. Äts tillsammans med en cashewkräm smaksatt med mango chutney & dijonsenap samt, om man vill, avokadoröra. Receptet är veganskt.
Skriv ut
Ugnsrostad sötpotatis
 1. 3 stora sötpotatisar
 2. 2 msk rapsolja
 3. 2 msk malen paprika
 4. 0,5 msk spiskummin
 5. 0,5 tsk lökpulver
 6. 0,5 tsk vitlökspulver
 7. 1 krm malen cayennepeppar
 8. 1/2 tsk salt
Vitlöksfrästa Grönkål & Kikärtor
 1. 200 gram färsk grönkål
 2. 1-2 vitlöksklyftor (finhackade)
 3. rapsolja
 4. salt
 5. 1 paket kikärtor
Cashewkräm
 1. 3 dl osaltade cashewnötter
 2. 1,25 dl vatten
 3. 1 msk mango chutney
Avokadokräm
 1. 2 stora avokado
 2. 1 limeklyfta
 3. örtsalt
 4. 12 mjuka tortillabröd storlek "mini"
Instruktioner
 1. Sätt ugnen på 250 grader (225 grader varmluft). Skala och skär sötpotatisen i mindre tärningar, lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Blanda kryddorna i en skål tillsammans med oljan, rör runt, och häll sedan över sötpotatisen. Rör runt så att kryddorna fördelar sig väl. Rosta mitt i ugnen i cirka 20 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk och fått lite yta.
Cashewkräm/Avokadokräm
 1. Under tiden sötpotatisen rostas: Mixa alla ingredienser till cashewkrämen krämigt, ställ kallt till servering. Mosa med gaffel, eller mixa med mixer, avokadon till önskad konsistens. Smaka av med lime och örtsalt. Ställ kallt till servering.
Vitlöksfräst Grönkål & Kikärtor
 1. Skölj av bladen i kallt vatten om det behövs och skär sedan bort den grova mittenstammen på grönkålen, riv eller skär sedan grönkålen i mindre bitar. Fräs i rapsolja på låg värme tills de mjuknar, tillsätt vitlöken och fräst ytterligare 3 minuter. Tillsätt kikärtorna och höj värmen till medel, vänd runt tills kikärtorna är varma. Smaka av med salt.
Servering
 1. Fyll de mjuka tortillabröden med rostad sötpotatis, grönkål & kikärtor samt toppa med cashewkräm och (eventuellt) avokadokräm. Servera gärna med en klyfta lime.
All things green http://allthingsgreen.nu/

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Elin Kero
  18 april, 2017 at 20:54

  Detta MÅSTE testas!! 😀 😀 Jag och min kille vill båda go mer vego, så vi kommer nog bläddra bak i din fina receptbok ett antal gånger framöver, men detta får bli nr 1. Ser supersmarrigt ut och superfräscht 🙂

 • Reply
  pochaunted
  19 april, 2017 at 09:39

  Ser verkligen fräscht och mumsigt ut! Och bra tips att krydda sötpotatisen på det sättet! 🙂

 • Reply
  Wilda
  20 april, 2017 at 10:45

  Alltså wow! Vilket recept!

 • Reply
  Jenneli
  20 april, 2017 at 13:35

  Åt sötpotatis för första gången i mitt liv för bara några månader sedan och jag höll på att dö så gott var det! Måste verkligen prova din cashewkräm till. 🙂

 • Reply
  Tove
  21 april, 2017 at 17:38

  Min absoluta tacofavorit är halloumi, hummus, guacamole, granatäpple, färsk spenat och tomat i tortillabröd. Så himla gott!

 • Reply
  Diana
  22 april, 2017 at 21:43

  Det här var SÅ gott!! Visste direkt jag såg inlägget att det här måste testas och denna lördag-kväll blev det av. Det var garanterat inte sista gången! Lätt att tillaga och gott att äta. Passade på att laga aioli med kikärtsspad eftersom jag ändå öppnade en förpackning. Tusen tack Mary, det här var precis vad jag behövde. Försöker hitta veganska recept som är goda, nyttiga och lätta att lyckas med. Det här är ett perfekt sådant. Tack för din fina blogg med massa inspiration ❤️❤️❤️.

 • Reply
  Martina Åkerman
  29 april, 2017 at 00:42

  Det här ser underbart gott ut!
  Jag är nu tillbaka i Kalifornien igen efter 16 underbara dagar i Stockholm! Ville inte resa därifrån.
  Jag blev så glad när jag hittade din Frukost bok på bokavdelningen på Åhlens!
  Har inte haft mycket tid att titta igenom den men ser verkligen fram emot att pröva på dina smaskiga recept snart!
  Kram.

 • Reply
  Maria Pettersson
  9 maj, 2017 at 14:45

  Tack för tips! 😀

 • Reply
  Isflingan
  17 maj, 2017 at 13:51

  Bjöd min mamma på lunch och hon blev lika nöjd som jag över hur gott och snabblagat detta var. Stort tack för inspirationen!

  • Reply
   Mary
   30 maj, 2017 at 14:37

   Åh vad glad jag blir, och tack för att du delar med dig! <3

  Leave a Reply