VINTERNS SISTA FARVÄL – NORRSKEN I LILLA SUNDBY

Igår, vid 22 tiden stod vi ute vid åkern med hundarna och bevittnade vad som kändes som vinterns sista farväl. Tidigare på dagen, när solen strålade från en klarblå himmel och termometern visade på 16 grader hittade jag tussilago vid dikeskanten. Så även om vi väntar kallare väder några dagar framåt känns det verkligen som vinterns sista suck. Ett sista skådespel och farväl, som för att påminna oss om att inte glömma det vackra som vintern för med sig. Som för att påminna mig om att utan mörkret syns inte stjärnorna, så syns inte ljuset. I universum och i livet. 

Norrskenet började med  sjok av gulgrönt dansade vågor vid horisonten och gick sedan över till lila och lätt grönfärgade strimmor som sträckte sig upp mot stjärnorna.  Vi stod i tystnad jag och kärleken och bara tittade ett tag innan jag gick in och hämtade kameran. Ibland är det viktigt att bara vara i nuet, anamma slow living och inte alltid uppleva för att dokumentera. Uppleva endast för att uppleva.  Norrskenet var starkast innan jag hämtat kameran och det kändes magiskt att stå mitt bland åkrar, ängar och skogar och bevittna universums magi. 

Och jag kände mig stark, oövervinnerlig, lycklig. Som att jag blev påmind om att jag har allt inom mig, allt jag behöver för att nå precis dit jag vill. Att göra förändringarna jag måste göra, att våga lita på att mina vingar bär mig. Att lyssna på mitt hjärta. 

“For what it’s worth: it’s never too late to be whoever you want to be. I hope you live a life you’re proud of, and if you find you’re not, I hope you have the strength to start over again.”

 ― F. Scott Fitzgerald

Aldrig känner jag mig så stark och ett med universum som vid dessa tillfällen, aldrig känner jag mig så liten och rädd på samma gång. Det är som att hela universum finns inom mig och runt omkring mig på samma gång. Tystnaden är öronbedövande, nästan som att mina öron inte klarar av att ta in ljudet av..ingenting. Vinden var inte kall som under vintern när vi i tystnad blickat upp mot stjärnhimmeln, utan ljummen och mjukt smekande. Nu kommer den, sa vi nickande till varandra, nu kommer våren! Även om det kommer något tillfälligt snöfall känns det i kroppen, hej då vintern, välkommen våren. Välkommen älskade vår…

 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

16 Comments

 1. Svara

  Sofia Brolin // Hildas.se

  28 mars, 2017

  WOW! Vilket fantastiskt avslut på vintern. Jag är inte det minsta avundsjuk *stor lögn*.
  Jag fick ju i alla fall uppleva ett litet norrsken i höstas. Men jag väntar fortfarande på ett kraftigt och grönt. Tills dess njuter jag av alla andras bilder av det. 🙂

  • Svara

   Mary

   28 mars, 2017

   Verkligen magiskt! Det var så himla fint, lite som om ett ”punkt” för vintern. Och ja, jag skulle också vilja sen ännu ”större och mer” Norrsken, men då måste jag nog ta mig längre upp i landet misstänker jag. Kanske nåt för nästa vintersäsong! 😀

 2. Svara

  raniamaria

  28 mars, 2017

  Så magiskt fint, det är verkligen som en liten påminnelse om att varje årstid har sin charm och att även vintern håller på mycket magi. Jag tvivlar på att vi får se något mer norrsken här, och jag ser fram emot att återigen stå ute i mörkret kommande vinter och njuta av dessa skådespel.

  Aldrig känner man sig så liten och uppfylld på samma gång, som när man står ute i en kall, tyst natt och ser norrsken dansa över stjärnhimlen.

  • Svara

   Mary

   28 mars, 2017

   Det var så speciellt, verkligen ett ”farväl från vintern”. Och visst är det så, det är så lätt att glömma när det är mörkt och kallt! Men vintern håller mycket magi den med, frostklädda grenar, vackra snöfall, vitt böljande landskap, sol och snö samtidigt och så norrsken. För att nämna några saker… Och ja visst är det verkligen så, ett med universum. Så liten och så stor, så skör och så stark på en och samma gång. Magi!! Men nu är jag redo för våren med allt vad det innebär. <3

 3. Svara

  Mia Bergvall

  28 mars, 2017

  Åh så vackra bilder och kloka ord!
  Tror nog att våren verkligen är på igång nu, tycker den känns i hela kroppen. Men den är mer än välkommen, jag gillar vintern men nu längtar jag efter ljuset!

  • Svara

   Mary

   28 mars, 2017

   Tack Mia, det värmer!! <3 Ja det tror jag med, håller med om att det känns i helga kroppen! <3

 4. Svara

  Karin Härjegård

  28 mars, 2017

  Vilket fantastiskt vackert och klokt inlägg! Tack!

  • Svara

   Mary

   28 mars, 2017

   Åh tack Karin, det var precis vad jag behövde idag. Du värmde verkligen mitt hjärta med dina fina ord! <3

 5. Svara

  Sofia CM.

  30 mars, 2017

  Njut av dagen! och fina ord. Kram från Zurich //Sofia ( http://www.sofiacm.com )

  • Svara

   Mary

   30 mars, 2017

   Detsamma Sofia! Önskar dig en fantastisk dag och vackert veckoslut! Stor kram

 6. Svara

  Wilda

  30 mars, 2017

  Otroligt vackert både i ord och bild. Och så viktigt. Jag känner igen och nickar medan jag läser. Här och nu är allt precis som det ska vara. Och snart är det vår på riktigt.

  • Svara

   Mary

   30 mars, 2017

   Tack Wilda, vad fin du är!! Precis, du är exakt där du ska vara. Trust the process, helt enkelt! <3 Kärlek! Och ja, snart är det vår på riktigt!!

 7. Svara

  Amy

  31 mars, 2017

  So beautiful, your pictures and words! Thank you for this, I needed it.

 8. Svara

  Jenneli

  1 april, 2017

  Så himla vackert! Jag hoppas att jag får uppleva ett norrsken någon gång i livet. 🙂

 9. Svara

  pernillabredolt

  2 april, 2017

  Wow! Att se norrsken står på min bucketlist 🙂

 10. Svara

  Angelica

  3 april, 2017

  Hela det här inlägget är magi. <3

LEAVE A COMMENT