0
28 In Livsstil

JOBBET SOM MATSTYLIST + TANKAR OM MER VIDEOBLOGGAR

OBS! Det här är i n t e ett sponsrat inlägg, jag får inte betalt för att visa upp bilderna här som jag fotat för kundens sociala medier och min Instagram. Jag delar helt enkelt bara med mig av ett uppdrag som jag har just nu. 

Ibland är det mycket som händer utanför bloggen, som jag är dåligt på att visa upp. Det sitter inte i ryggmärgen det här med att ”visa upp mitt liv” för mig. Just nu jobbar jag med en kund som är ganska nya här i Sverige men som jag verkligen gillar. Det är soppmixer som är veganska och utan massa konstigheter. Dom vill jobba ansvarsfullt, vara ett ”mindful company” helt enkelt, vilket jag tycker är så härligt och glädjande.

Mitt jobb för Yelli soups är att presentera sopporna tillsammans med olika toppings och styla plus fota snygga bilder till kundens sociala medier. Just nu jobbar jag med några av mina favoriter för att se hur det smakar med soppan; mjukrostad grönkål, solrosfrön, kokosgrädde med lite, lite lönnsirap + näringsjäst och så några bitar röd chili som står på ”schemat”- 

När jag stylar och jobbar med matkunder har jag alltid en känsla jag utgår från.  Just nu är det en soppa som jag vill ska kännas fräsch och liksom ”näringsrik”, ni vet när man ätit ngt som är gott men som känns så bra i kroppen efteråt. Inte den där tunga, trötta känslan efter att man ätit. Men det ska vara gott, färgstark, inbjudande, mustigt ändå. Och enkelt, men inte tråkigt, rustikt men inte för vintrigt. Ja..det är mycket bakom matstyling som man kanske inte tänker på. Men så går mina tankar och det är bland annat det här jag jobbar med just nu. Och så äter jag olika soppor till både lunch och middag, ganska härligt faktiskt! 

Då och då går jag ut på promenad för att få lite frisk luft, beundra solen som kikar fram bakom ladan och fundera lite. När jag jobbar ”för mig själv i tystnad” så är det lite som meditation, jag tänker ibland på helt andra saker och inte alls på det jag faktiskt gör. Ibland vet jag inte ens vad jag gjort när jag är klar. Stylingen går utifrån magen och själen, fast jag tänkte igenom det noga innan, och så bara sker det. Samtidigt får hjärnan snurra på ”i bakgrunden”. Begrunda, tänka, analysera och fundera på vad det nu är jag tänker på och behöver bearbeta.

Just nu är det faktiskt vad jag vill med ”allt det här”. Jag har jobb som trillar in, härliga kunder att arbeta med och jag älskar det jag skapat här.  Samtidigt känner jag mig…ja vad ska man kalla det egentligen? Frånkopplad sådant som betyder mycket för mig. När jag blir mindre personlig så känner jag att jag saknar interaktion och kontakten med er läsare. Jag är så glad att ni alla besöker mig, det betyder mer för mig än ni kan förstå. En del av er kommenterar ofta, andra mer sällan, vissa bara på Instagram eller Facebook, andra mailar mig då och då och jag älskar all interaktion, vart den än äger rum. Det är kontakten med er som är det som verkligen gör min själ lycklig! Jag har märkt att det inte spelar någon som helst roll hur framgångsrik jag är i övrigt. Känner jag inte den där kontakten med er, då är det inte alls lika roligt för mig. Det är faktiskt ganska tråkigt, till och med. 

Egentligen skulle jag vilja vara än mer personlig.  Jag skulle vilja visa mer av det jag gör i livet kring lantliv, jobbuppdrag, kreativa DIY-projekt och allt där emellan men det blir lätt att jag hamnar bakom kameran.  För när jag fotar mig själv så känner jag mig ofta ganska…stel. Inte mig själv på något sätt och tro mig, jag har försökt hela hösten! Kanske är jag inte van, kanske passar det helt enkelt inte mig, eller så borde jag göra det på ett annat sätt. Och det slutar alltid i att jag tänker att jag borde göra mer videos. För när jag filmar så blir jag mer avslappnad, vilket kanske låter motsägelsefullt. Kanske är det för att jag får vara mig själv och prata rakt in i kameran, som om jag pratade med en vän. Jag kan gå framför kameran, jag kan dansa, sjunga, prata, laga mat men så fort jag ska fota mig själv i samma situationer så blir det…well sådär och därför blir det heller inte av. 

Så jag tänker att jag kanske borde satsa mer på Videobloggar, eller Vloggar, som det ju heter och jag funderar mycket på hur det skulle se ut. Hur jag får tid till det, om jag ska göra dom på engelska för att nå ut till fler (min Instagram är ju ändå på engelska), vad ni läsare tycker och hur jag skulle begränsa youtube-kanalen för att inte bli helt rörig. Ja det är mycket funderingar som håller mig sällskap i vårsolen. 

Så jag jobbar, funderar, går ut med hundarna och kastar pinnar som dom jagar, äter soppa och jobbar vidare. Planerar projekt med en av mina bästa vänner och bloggkollega och letar tussilago i dikeskanten. 

Vad säger ni, skulle ni vilja se mer videos, och på vad då i så fall? Känner ni att det spelar någon roll vilket språk det är på eller känner ni att videos bara känns tröttsamt. Det vore vansinnigt roligt och intressant att veta. 🙂 

 

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply
  Alexandra
  15 mars, 2017 at 18:15

  Det finns ingenting som inspirerar mig så mycket (när det gäller mat och matlagning) som att få spontanhänga med någon som prasslar, pysslar och lagar mat i köket. Jag vet att det kan vara lite trixigt att filma (tror att man behöver hjälp av en annan person) men det är verkligen så himla mysigt att få hänga med när någon – utan manus – lagar ihop nåt. Själva filmandet kanske är lite jobbigt men det skulle å andra sidan inte kräva så mycket andra förberedelser tänker jag… För det är när det blir äkta och på riktigt som det blir extra härligt 🙂

  • Reply
   Mary
   16 mars, 2017 at 09:19

   Åh vad kul och jag håller med, fast har inte tänkt på det utifrån. Men tycker ju massor om matlagningsprogram, iaf de som känns avlsappnande som när man hänger med ngn hemma. Tack för superbra input, blir så glad! Hehe jag är nog bäst utan manus, bara vara, så fort jag får manus eller en person som står och glor på mig så blir jag stel. Tack igen fina du, stor kram!

 • Reply
  Carolina
  15 mars, 2017 at 18:38

  Jag har precis hittat hit och vill bara säga WOW! Hur har jag kunnat missa en så fantastisk blogg? Inspirationen, fotona, recepten, aaaallt. Fantastisk!

  • Reply
   Mary
   16 mars, 2017 at 08:45

   Åh men vad glad jag blir, tack fina du!! Och Välkommen!! <3 <3 STOR kram

 • Reply
  Nann Karin
  15 mars, 2017 at 20:43

  Jeg vil at du skal gjøre det du liker og vil, for jeg får inpirasjon og nyter alle innleggene dine uansett. Tommel opp for jobben du gjør

  • Reply
   Mary
   16 mars, 2017 at 09:21

   Åhh men vad go du är, tack snälla för fina ord!! <3 Stor kram

 • Reply
  Elin Kero
  15 mars, 2017 at 21:34

  Känner också att jag tappar någonting när jag är mindre personlig och interaktionen inte blir lika stor. Det betyder verkligen supermycket…

  Och från mig kommer du i alla fall bara höra MER VIDEOS!! För min del föredrar jag Svenska, för det känns mer personligt (förmodligen för att jag pratat med dig.. på svenska.. hahaha…), men det är klart du ska köra på engelska om du vill nå ut till fler! Har också funderat på det där med att prata engelska för att nå en bredare publik, men tror inte riktigt jag är redo för det ännu. Får inte till samma myskänsla när jag inte pratar svenska :))

  • Reply
   Mary
   16 mars, 2017 at 09:26

   Men eller hur, det påverkar verkligen så mycket!!
   Hihi vad kul att du vill ha mer videos, tycker det är superkul! Och du är ju så duktig med dina videos, älskart! Det är väl det jag känner, svenska är ju ändå, ja svenska, men samtidigt har jag eg inget problem att prata engelska. Oklart vad jag vill, därför blir det väl ingenting. Så himla knasigt fast typiskt mig. Åhhh jag måste ta mig en funderare till, fast eg har jag funderat nog nu. Kanske bara ska ”göra”. Mindre tänka, mer göra! 😀 😀

 • Reply
  Ida - Utomhusfotografen.se
  15 mars, 2017 at 21:52

  Vill gärna se videos från ditt vardagsliv. Gör ”häng med mig under en hel dag-videos” Visa vad du äter, vad du gör. Ta med mig i alla rum och visa vad som står i dina hyllor typ, om du förstår vad jag menar 🙂 Det skulle vara roligt. Och så vovvarna såklart! Och dig pratandes om allt möjligt. Språk spelar ingen roll. Gör det som känns bekvämt för dig. Det viktigaste är ju DU liksom ❤ Kram

  • Reply
   Mary
   16 mars, 2017 at 09:42

   Vad roliga fina tips du kom med, tack fina !! <3 <3 Stor kram

 • Reply
  Emma Thun
  15 mars, 2017 at 22:11

  Jag är kanske en av de få som fortfarande föredrar bilder. Älskar att kunna stanna vid en bild och fundera över vad som gör att just den är så ljuvlig (vilket dina foton mer än ofta är!), kunna scrolla tillbaka och titta igen… Varje bild är som ett eget litet konstverk, den känslan får jag oftast inte av film. Men allt du gör brukar bli bra så jag skulle självklart även titta på dina filmer 🙂

  • Reply
   Mary
   16 mars, 2017 at 10:02

   Åh men jag förstår precis, jag är likadan med bilder som ”talar till mig”, som jag mår bra av. Då vill jag titta igen. Skulle aldrig ta bort blogg och bilder helt, men kanske flytta fokus lite och blanda upp det. Tack snälla för din input, det uppskattas!!! <3

 • Reply
  Martina Åkerman
  16 mars, 2017 at 00:25

  Mer Videos! Jag tycker att det är jätte mysigt med Svenska, och det är mycket därför jag följer dig…men det är ju också av den anledningen att jag ÄR Svensk men bor i USA, så det är inte så ofta jag får höra eller läsa Svenska.
  För MIG så föredrar jag Svenska, men det är ju bara om jag får säga som jag själv tycker.
  Jag skulle älska att få se dig laga mat i ditt kök på video! Det skulle vara hur kul som helst, med inslag av vyer från din omgivning, både inne o ute…och vovarna så klart!
  Men sluta aldrig med dina stylade stillbilder! Dom är helt fantastiskt fina, och jag tycker också likasom Emma, att jag vill ofta gå tillbaka och titta mer.
  Vad du än gör kommer det bli jätte bra!

  • Reply
   Mary
   16 mars, 2017 at 10:47

   Vad kul att du vill se mer videos 🙂 Jag kan verkligen förstå att du föredrar svenska, själv föredrar jag väl svenska på ett sätt en samtidigt skriver jag på engelska på Instagram, vilket gör att jag får kontakt med fler vilket gör att det ger mig mer för mig, min själ, just när jag får ”connecta” med människor där ute i alla möjliga delar av världen. Kommer aldrig sluta med ”mina stylade bilder” eller naturbilder, lovar! Men video kanske kan vara ett större komplement 🙂 Ja vi får se, jag funderar vidare. Tack för omtanken och inputen fina du! Hoppas du kommer få det toppenfint i Sverige nu i april! <3 Stor kram

 • Reply
  Emelie
  16 mars, 2017 at 12:47

  Jag älskar dina bilder och kan titta på dom länge. Har alltid älskat bilder, kanske just för att dom bara berättar en del och resten får hjärnan själv fantisera ihop? Men jag tycker även det är jättekul att få följa med i en video som omväxling med. Man får en uppfattning om vem personen är på ett helt annat sätt vilket ju gör det mer personligt. Språk spelar egentligen inte så stor roll men någon procent mer säger ändå svenska, kanske för att det ofta känns lite mer naturligt när folk pratar på sitt eget språk?

  • Reply
   Mary
   17 mars, 2017 at 07:47

   Åh tack Emelie, så himla fina ord, de värmer i själen!! Det är ju verkligen så, man får en helt annan uppfattning, speciellt när bloggen är sån att jag inte syns så supermkt i bild. Ja, det ska nog bli mer videos här, jag har redan en på gång! Tusen tack för inputen! kram!

 • Reply
  Jessica
  16 mars, 2017 at 18:22

  Videos! Vore ju toppen! Personligen, eftersom jag är yrkesverksam fotograf, så skulle jag vilja se behind the scenes filmer från när du lagar, stylar, och tillslut tar bilderna. Gärna med misstag och små förklaringar ”jag penslar med olja för att ..blablabla ” Med ett avslut där man får se de färdiga resultatet av dina bilder. Tack för en fin blogg!

  • Reply
   Mary
   17 mars, 2017 at 07:53

   Åh vad roligt med input på önskevideos, det ska jag absolut ta till mig! <3 Tack för fina kommentaren, det värmer så! <3

 • Reply
  Mia Andersson
  17 mars, 2017 at 11:59

  Jag tycker nog tvärt om 🙂 Jag fördrar texten och bilderna, läsa, tänka och kanske gå tillbaks och läsa igen. Jag har varit utbränd och efter det minns jag bilder och text bättre än det som flimrar förbi, det är som om det inte får fäste länger..Följer endel andra som också börjat vlogga. Jag tar mig inte tiden att gå in och ”lyssna” utan bläddrar vidare istället.
  Men du ska göra det som känns bäst och roligast för dig!
  Önskar dig en härlig helg!’
  Kram Mia

  • Reply
   Mary
   18 mars, 2017 at 09:33

   Jag förstår precis vad du menar eftersom en utbränd hjärna inte är helt olika en person som skadat hjärnan efter Stroke. Jag kommer aldrig sluta blogga i bildformat, men filmer kan vara roligt att blanda upp med tänker jag 🙂 Vi får väl se om mina filmer passar din hjärna, det vore även roligt att prata om mindfullness och sådant som gör att man mår bra i själen och hjärnan utifrån min Stroke och andra som är stressade eller utbrända. Själv har jag ju läkt min hjärna, som ju har ”döda områden” efter mina hjärninfarkter genom både mindfullness och andra övningar för hjärnan. Kanske kan det hjälpa dig eller ngn annan <3 Stor kram oavsett <3

 • Reply
  Jenneli
  17 mars, 2017 at 12:24

  Jättekul med videos! Jag föredrar svenska eftersom det känns mer äkta på något vis, tycker jag. Men självklart fungerar engelska också. 🙂

  • Reply
   Mary
   19 mars, 2017 at 09:01

   Superkul att du är pepp på mer videos! Förstår vad du menar, det blir ju så klart alltid mest naturligt på ”det egna språket” 🙂

 • Reply
  Anna Storm
  17 mars, 2017 at 15:08

  Åh jag tror absolut på mer VLOGGAR inom mat-världen! Tror också att du, med din fina personlighet och i de vackra miljöerna du rör dig i skulle vara succé 🙂 Fördelen med video också istället för bara foto är (precis som någon annan skrev) att du kan få med alla tips och råd som kanske är ”självklara” i din värld, men som blir den avgörande, perfekta detaljen för oss som tittar 🙂

  Ps. tror på engelska skulle bli toppen i så fall!

  • Reply
   Mary
   20 mars, 2017 at 09:24

   Åh vad glad jag blir att du tror på det, även om man ska göra det som känns rätt för en själv, så är det ju faktiskt lite tråkigare om ingen vill se det man lägger ut. <3 Tack för input, det uppskattas verkligen!! <3 Stor kram

 • Reply
  Sophia
  17 mars, 2017 at 18:55

  Åh va kul att du är sugen på mer videos! Jag personligen älskar att kolla vloggar! Att få hänga med och se ”en vanlig dag”, vårpromenad med hundarna, kanske en renoveringsvlogg? Eller en matvideo där du delar med dig av lite favoritrecept? Allt möjligt skulle vara välkommet! Känn efter, prova dig fram och fortsätt göra din egen grej. Du är grym!

  • Reply
   Mary
   20 mars, 2017 at 09:28

   Åh yayy!! Jag med, jag tittar faktiskt mkt mer på youtube nu än jag läser bloggar. Man få så mycket mer av personligheten på youtube, känns som man får lära känna personen på ett helt annat sätt! Tack snälla för fina orden och inputen på typ av videos, värmer!! <3 Stor kram

 • Reply
  Wilda
  21 mars, 2017 at 12:58

  Vilket fint samarbete! Kändes ju helrätt för dig! Jag tycker att alla dina inlägg här ger en känsla av dig och din person, för du är alltid så äkta och innerlig i dina ord. Så upplever jag det i alla fall. Jag har svårt för videos i detta format men det är mest för att det kräver så mycket av mig. Videoinlägg sparar jag alltid till stunder då jag kan sätta mig ner och slappna av och verkligen njuta. Så för mig är det både något som jag skjuter upp och något som jag tar mig tid för om det verkligen är något jag är intresserad av. Men jag är också medveten om att det inte är alla som funkar som jag, oftast är det tvärtom 😉

  • Reply
   Mary
   18 april, 2017 at 20:44

   Åh vad go du är, så himla fin kommentar, värmer i hjärtat! <3 Och jag förstår helt, jag får hoppas att mina videos är tillräckligt intressanta då med andra ord 😉 😛 Men de "vanliga inläggen" kommer ändå inte försvinna, bara blandas upp med video, så förhoppningsvis finns det något för alla <3