0
34 In Hus & Hem

EN LITEN GLIMT AV MIN STUDIO

Mitt lilla kontor och studio har tagit lång tid att göra i ordning men vi börjar äntligen komma i mål. Det har varit el som behövt dras om, element som ska beställas och installeras (det fanns egentligen ingen värme i det rummet)  golv som skulle slipas och såpskuras och så all annan renovering  uppe på det. Men i dag började jag äntligen flytta in möbler i rummet och därför tänkte jag bjuda på en liten glimt av min studio.  

Det här är mitt ”kontorsskåp” där jag förvarar pärmar, pennor, färgpatroner och allt där emellan. Dessutom får min skrivare precis plats här vilket passar utmärkt, eftersom den typen av prylar inte direkt boostar kreativiteten. Helst vill  jag att det ska hållas undangömt, långt borta från min åsyn men ändå nära till hands. Det ger mig dessutom mer utrymme för inspirerande och kreativitetsboostande prylar på skrivbordet vilket jag verkligen mår bra av! 

Utskriftspapper och annat papper för fotoutskrifter förvarar jag i de vita boxarna som står på golvet. De är egentligen finare pappersboxar jag fått när jag köpt kläder från ett visst märke. Himla praktiskt när det går att återanvända på det sättet och så blir det mycket roligare att jobba med det administrativa på kontoret när utskriftspappret ligger i vackra boxar.

Det gröna krukan är också ett ”familjefynd”, den hittade jag nämligen när jag hjälpte mamma att städa ur hennes källarförråd.  Den har många år på nacken och eftersom mamma varken ville ha kvar den eller använda den (medan jag älskade både färgen och formen), så fick den följa med hem till mig! 

Några kuddar har också fått följa med in i studion i dag. Förmiddagarna fram till lunch går ofta i ett för mig, det är frukost och sen kör jag bara på om jag inte yogar på morgonen. Hundarna sover ofta hela förmiddagen och jag är ofta väldigt fokuserad och produktiv den tiden. Efter lunch däremot blir jag ofta lite trött och seg och ibland även stressad. I år har jag lovat mig själv att ta fler micropauser på eftermiddagen, exempelvis genom lite kort meditation och stretch av axlar och rygg, och det är där kuddarna kommer in i bilden. 

Lite extra kärlek känner jag för den färgglada varianten av de två kuddarna. Den är gjord av en återbrukad Kelimmatta som istället för att slängas, gjort om till kudde. Det känns fint att den bär med sig den historian, att det inte bara är ”nytt nytt nytt” hela tiden. 

Majoriteten av alla mina stylingprops har jag i mitt stylingskåp, men några snören och en hög av de mest använda kökshanddukarna får samsas med kontorsmaterialet. Dessutom hittade jag en perfekt lösning på de mest använda rullar med snöre, äntligen slipper jag rota runt i en stor skål eller byrålåda efter rätt rulle. 

Och så här ser det alltså ut, mitt nyrenoverade kontor och lilla studio. Det är inte stort, men jag stormtrivs redan! 

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply
  Elin Kero
  5 mars, 2017 at 19:38

  Gud vilket smart skåp! Måste hålla utkik! 😀

  • Reply
   Mary
   6 mars, 2017 at 16:58

   Hihi, men eller hur! 🙂 Så himla härligt att gömma undan allt tråkigt dessutom. Win-win! <3

 • Reply
  Sandra Bergström
  5 mars, 2017 at 19:49

  wow. wow. wow. det är ungefär det enda ordet jag kommer på.

  • Reply
   Mary
   6 mars, 2017 at 16:58

   Men fina du, vad glad jag blir, tusen tusen tack!! <3

 • Reply
  Eline
  5 mars, 2017 at 20:42

  Så fint! 🙂

  • Reply
   Mary
   6 mars, 2017 at 16:57

   Tack Eline! 🙂

 • Reply
  Ann-Kristin
  5 mars, 2017 at 22:35

  Så snyggt, väggarna är det kalk färg?

  • Reply
   Mary
   6 mars, 2017 at 16:57

   Tack snälla! Ja det stämmer, det är kalkfärg på väggarna 🙂 Kommer ett inägg längre fram med mer detaljer om väggfärg, golvbehandling och allt där i mellan. 🙂

 • Reply
  Isflingan
  5 mars, 2017 at 22:36

  Vilket underbart skåp!! 🙂

  • Reply
   Mary
   6 mars, 2017 at 16:56

   Visst är det, blev blixtförälskad när jag såg det, det är alldeles magiskt!

 • Reply
  Gabriella
  5 mars, 2017 at 23:07

  Åh så fint! Härlig inspiration!

  • Reply
   Mary
   6 mars, 2017 at 16:55

   Tack Gabriella, vad go du är!

 • Reply
  Caroline
  6 mars, 2017 at 06:43

  Vad fint, så roligt när man gör iordning ett rum från grunden och sedan kan börja möblera och piffa, verkligen jättefint ni har gjort! Blev också lite förälskad i kudden du skrev om som var av återvunnen kelimmatta, om du har möjlighet att svara så undrar jag var du köpt den? Kram och ha en fin dag! / Caroline

  • Reply
   Mary
   6 mars, 2017 at 16:55

   Tack snälla! Det är verkligen kul att göra om det från grunden och liksom ”boa in sig” i lugn och ro. Låta det ta sin tid, inte stressa fram det. Vad kul att du tycker om kudden, jag älskar den! Den kommer från en butik i Amsterdam som heter ”Kindered Spirits”: http://www.thekindreds.com/

   Kram på dig!

 • Reply
  Rania {Rowan Tree}
  6 mars, 2017 at 07:30

  Men åh vännen, vad kul att äntligen få se hur det börjar arta sig! Extra kul när jag ju varit där och fått höra mycket om planerna för rummet. Det ser verkligen jättefint ut, där kommer du verkligen kunna skapa mästerverk! <3

  • Reply
   Mary
   6 mars, 2017 at 16:50

   Tack vännen, vad go du är! <3 Ja, det är lite kul att du varit här och sett hur det såg ut innan också. Ska bli kul att se vad du tycker live med 🙂 Så himla skönt att det går framåt, det har varit en långsam process! Kram <3

 • Reply
  Angelica
  6 mars, 2017 at 08:06

  Som sagt, jag orkar knappt, vad fint det är! <3

  • Reply
   Mary
   6 mars, 2017 at 16:09

   Hihi, tack vännen!! <3

 • Reply
  Nasti Samoyed
  6 mars, 2017 at 09:29

  Åh, vilket fint skåp! Det skulle lätt få flytta hem till mig, trots att jag inte har inredning som matchar i övrigt! Men superfint du har det! <3

  • Reply
   Mary
   6 mars, 2017 at 16:08

   Åh tack snälla, jag älskar också det där skåpet! Dessutom har jag ju en förkärlek för möbler som är gamla, med lite själ 🙂 Hihi, det där skåpet passar in precis var som helst, modernt som lantligt. 😀 Det är alldeles magiskt fint IRL också!

 • Reply
  pochaunted
  6 mars, 2017 at 10:39

  Så otroligt vackert! Älskar de avskalade, lugna och färgerna, och såklart de kreativa lösningarna! 🙂

  • Reply
   Mary
   6 mars, 2017 at 16:06

   Tack snälla du, vad glad jag blir! Det är precis det jag är ute efter, en lugn harmonisk miljö som ger mig harmoni i kropp och själ! <3

 • Reply
  Victoria Sjöberg
  6 mars, 2017 at 17:14

  Var kommer skåpet ifrån? 🙂
  Blir jättespännande med inlägg om golvbehandling och väggfärg. Har själv just köpt Jotuns mineralsfärg i nyansen ”kryddor” och hoppas på att den kommer göra vårt sovrum så fint som jag hoppas 😀

  • Reply
   Mary
   6 mars, 2017 at 17:42

   Åh vad kul att du köpt just det märket, det här är också från Jotun Minerals nämligen 🙂 Färgen ”kryddor” är ju så härligt murrig och varm, det kommer säkert bli superfint! Själv är jag lite sugen på Marrakesh i ett annat av våra rum, men försöker att inte måla med kalkfärg överallt (fast det är svårt, det ger ett så lugnt och harmoniskt intryck som jag verkligen gillar). Skåpet kommer från en antikaffär som heter ”Lanthandeln”. Lycka till med målandet!

   • Reply
    Victoria Sjöberg
    7 mars, 2017 at 19:54

    Nämen, haha – vad roligt. Gissade att det var dem! Jag förstår verkligen vad du menar om att vilja använda överallt. Har ju inte målat än men det är verkligen lockande med alla inspirationsbilder. Marrakesh är ju jättefin också! Funderade också på den ett tag 🙂
    Tack för tipset om butiken! Och för en härlig och inspirerande blogg!

 • Reply
  Wilda
  7 mars, 2017 at 11:57

  Vilket underbart skåp och åh den grå tonen <333 Jättevackert och mysigt! Känner igen det där med micropauserna på eftermiddagarna. Har alltid min yogamatta redo.

  • Reply
   Mary
   8 mars, 2017 at 08:17

   Tack Wilda! Grått är så lugnande färg, tycker verkligen om både skåp oh väggarna. Vill ha rustik och ganska avskalat men ändå mysigt och lantligt på kontoret. Så att det är både kul och enkelt att jobba men en liten ”fristad” för i mitt kreativa skapande. 🙂 Och ja, bra att du påminner mig. Jag ska nog dra in min yogamatta i studion med, eller lyxa till och skaffa en bara för kontoret! Så himla bra!! <3

 • Reply
  Jeanette
  7 mars, 2017 at 13:50

  Wow vilken miljö och känsla du har skapat!

  • Reply
   Mary
   8 mars, 2017 at 08:18

   Tack Jeanette, vad glad jag blir! <3

 • Reply
  johannela
  7 mars, 2017 at 13:53

  Så vackert!! Blev superinspirerad av ditt skåp också, ska genast börja hålla utkik efter liknande på loppisar etc! 😀

  • Reply
   Mary
   8 mars, 2017 at 08:20

   Tack snälla, vad go du är! Det är superhärligt att kunna gömma allt där inne, hoppas du hittar ngt som passar! Lycka till! <3

 • Reply
  Diana
  7 mars, 2017 at 18:05

  Jättefint!! Skåpet är ju underbart både utvändigt och invändigt. Väggfärgen är SÅ snygg, älskar den där matta ”sammetslooken”. Så himla roligt få vara med på din/er renoveringsresa ❤️.

  • Reply
   Mary
   8 mars, 2017 at 08:23

   Tack Diana! Det är sååå underbart det där skåpet <3 Älskar det! Och tack, jag älskar den där matta pudriga looken jag med, det ger sådant lugn! Stor kram

 • Reply
  Isabell
  15 mars, 2017 at 10:09

  Jag häpnas alltid över din fingertoppskänsla. Känns som att varje detalj är så noga utvald var sig det gäller inredning, matingredienser eller en bild till instagram. Det beundrar jag verkligen, du har ”öga för detaljer”. Stor kram, hoppas du har det fint !

 • Leave a Reply