HONUNGSROSTAD RÖDBETSSALLAD MED FETAOST & ROSTAD MANDEL

Det här honungsrostade rödbetssalladen med fetaost och rostade mandlar är en enkel men god sallad som passar perfekt till, ja det mesta! Perfekt som en mindre måltid eller förrätt, passar utmärkt på buffébordet eller som huvudrätt tillsammans med exempelvis dessa Fetaostbiffar.

Det går utmärkt att välja den sallad man själv vill, allt från Isbergsallad och Romansallad till plocksallad som Ruccola, Röd mangold eller Machesallad. Möjligheterna är med andra ord ändlösa, det är bara fantasin som sätter gränser!

Här kommer receptet: 

Honungsrostad Rödbetssallad med Fetaost & Rostad Mandel

4 portioner

Sallad:

1 kg skalade rödbetor (går öven bra med gulbetor eller polkabetor)
1-2 msk olivolja
två rejäla nypor flingsalt
1/2 msk flytande honung
3 påsar valfri plocksallad, cirka 200 gram sallad) (ex röd mangold, ruccola, machesallad)
1/2-1 påse mandelspån 
300 gram fetaost

Yoghurtsås:

2-3 dl Turkisk yoghurt
1 rejäl nya flingsalt
1 tsk olivolja
1 tsk flytande honung

Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt.

Sätt ugnen på 200 grader  och skär rödbetan i mindre bitar/klyftor. Ringla olivolja över rödbetorna samt salta, blanda noga. Fördela sedan betorna på en ugnsplåt och rosta i ugnen i cirka 45 minuter. Rör om efter halva tiden. Betorna är färdiga när de är mjuka med har visst tuggmotstånd i mitten. Ringla honung över och sätt in ytterligare 2 minuter, ta ut från ugnen och rör om.

Under tiden rödbetorna bakas; rosta mandeln i torr och het stekpanna tills de är lätt gyllenbruna. Rör hela tiden så att de inte bränns.

När rödbetorna är klara; blanda med valfri plocksallad, exempelvis: machesallad eller röd mangold. Det går bra med att välja vanlig isbergsallad eller romansallad om man hellre föredrar det. Fördela salladen på tallrikar, smula fetaost över salladen och avsluta med rostad mandel.

Servera som den är som en lättare huvudrätt eller förrätt. För huvudrätt, servera gärna rödbetssalladen Fetaostbiffar, HÄR hittar du recept på detta.

 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

2 Comments

  1. Svara

    Lisen

    28 februari, 2017

    Allt du gör ser så gott ut! Magiskt ljus i dina bilder. Älskar din blogg!

  2. Svara

    Ellen Lindberg

    1 mars, 2017

    Det är något med rödbetor och fetaost i kombination. Så himla, himla gott!

LEAVE A COMMENT