0
6 In Frukost

FRUKOSTMILKSHAKE MED HALLONRIPPEL

Morgonmilkshake

Det här är ett av de recept från frukostkokboken som jag gör mest i min vardag; Frukostmilkshake med hallonrippel. Så enkel men ändå så god och faktiskt mättande också, vilket beror på jordnötssmöret som ger både proteiner och fetter som förlänger mättnadskänslan och håller energinivåerna uppe.

Receptet syntes i kundtidningen Buffé något nummer tillbaka och nu tänker jag även bjussa på det här, för er som inte såg eller som inte får Buffé i brevlådan. 

Det jag tycker är viktigast för mig, när jag ska äta frukost, är att det är enkelt. Enkelt och gott, framför allt, annars blir det inte av. Den här milkshaken brukar jag äta några dagar i rad. Jag gör i ordning en trippel sats med hallon (enligt receptet) och låter ett gäng bananer bli alldeles galet brunprickiga på köksbänken. Sen skalar jag dem, bryter isär dem i mindre bitar och fryser ner. 

När det är dags för frukost mixar jag helt enkelt några bitar frysta bananer med lite jordnötssmör, mjölk, agavesirap och vaniljextrakt vilket bara tar några minuter. Ner med någon matsked eller två av hallon i botten av ett glas och på med milkshaken och jag är klar. Tack och bock, en underbart god, hälsosam och mättande frukost på 3 minuter. 

Hoppas ni provar och tycker om receptet och så får jag passa på och önska alla en makalöst härlig söndag! 

 

FRUKOSTMILKSHAKE MED HALLONRIPPEL
Portioner 2
Frukost ska vara roligt! Ett exempel på hur man kan göra vardagen roligare och godare, är att dricka milkshake till frukost. Använd gärna frysta bananer till den här underbart goda och hälsosamma frukostmilkshaken, då blir det sådär härligt tjock och trögflytande som en "riktigt" milkshake! Milkshaken är dessutom vegansk!
Skriv ut
Ingredienser
 1. 1 rågad dl frysta hallon
 2. 1 tsk agavesirap
 3. 1 msk vatten
 4. 2 stora bananer, skivade och frysta
 5. 3 msk jordnötssmör
 6. 2-3 dl mandelmjölk
 7. 2 tsk agavesirap
 8. 0,5 tsk flytande vaniljextrakt
 9. Eventuellt 1 msk osötad, vegetabiliskt proteinpulver
Instruktioner
 1. Koka upp hallon och vatten i en kastrull. Mosa hallonen och låt dem koka i cirka 1 minut, smaka av med agavesirap. Låt svalna.
 2. Mixa alla övriga ingredienser till milkshaken på hög hastighet i en hushållsmixer. Fördela hallonen på botten av två glas, toppa med banan- och jordnötsmilkshake. Stick ner ett sugrör eller en sked och rör om i botten för en snygg "rippeleffekt".
 3. Servera omedelbart, njut!
All things green http://allthingsgreen.nu/

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Ellen Lindberg
  13 februari, 2017 at 01:19

  Wow, det här såg så himla gott ut! Brukar i regel inte gilla milkshake (har jag fått för mig i alla fall, har dock Donken som referens för milkshakes.. haha) men tror ändå att jag måste testa denna. Speciellt i och med hallon, livets bästa!

  • Reply
   Mary
   14 februari, 2017 at 12:25

   Tack Ellen! Det är supergott, så himla enkelt också 🙂 Hihi, ja du Donkens smakreferens mmmm…då ska du nog ändå prova någon annat innan du avfärdar milkshakes helt 😛 Tycker jag (som iof älskar milkshakes 😀 ) Den här smakar banan och jordnöt + hallon, så gillar du dom smakerna har vi iaf kommit en bit 😀 Du får uppdatera mig om du provar, även om du inte tycker om den 😉

 • Reply
  junitjej
  13 februari, 2017 at 14:24

  Så gott det ser ut!

  • Reply
   Mary
   14 februari, 2017 at 11:49

   Tack fina du, den är verkligen supergod!

 • Reply
  Sanna Bylund
  22 februari, 2017 at 20:12

  Ser jättegott ut! Jag beställde precis din frukostbok. När kommer nästa bok i serien ut?
  kram Sanna

  • Reply
   Mary
   24 februari, 2017 at 15:53

   Tack Sanna, den är supergod! Hoppa jag verkligen du tycker om boken <3 <3 <3 Tyvärr kan jag inte svara på det just nu, men uppdaterar på bloggen så snart något är bestämt <3 Stor kram

  Leave a Reply