FETAOSTBIFFAR MED ZETAS ORZO-MIX, KARAMELLISERAD RÖDLÖK & SPENAT

DET HÄR INLÄGGET ÄR SPONSRAT AV ZETA

_J4A3695

Något jag äter otroligt ofta är vegobiffar av olika slag, ibland med ost, rotfrukter och grönsaker, ibland med bara gryn och ibland med en salig blandning av alltihop. Jag brukar ofta få frågor om vad jag som vegetarian äter, och här är i alla fall ett av svaret; urgoda vegobiffar, som dom här Fetaostbiffarna med Orzo-mix. Zetas Orzo-mix har kommit att bli en storfavorit här hemma eftersom den har kort koktid, har högt proteininnehåll och fungerar i allt från topping och tilbehör  till soppa, i fyllda paprikor eller här i vegobiffar.  Anledningen till att jag verkligen rekommenderar att äta just dessa vegobiffar är att dom innehåller allt man behöver; proteiner, kolhydrater och fett, dessutom går dom att smaksätta precis som man vill. Byt ut Fetaosten till Halloumi eller Parmesanost. Byt ut spenaten till grönkål och paprikan till någon annan rotfrukt om du önskar det. Varför inte sötpotatis? Det kan som inte bli enklare än så! 

_J4A3656_J4A3683

Att dom är urgoda i matlåda till jobb eller skolan och dessutom går att frysa, gör inte saken sämre. Dom här vegobiffarna har jag skapat för Zeta med deras grynmixer.Jag har provat att laga dem med både Orzo-mixen och 5 Gryner-mixen och det går precis lika bra med vilken som av mixerna. Snarare handlar det om vad man kan få tag i och vad man själv tycker bäst om. Jag blir verkligen extra glad när jag får jobba med kunder och produkter som gör att jag upptäcker nya favoriter i köket och det vet ni, jag menar vad jag säger och säger det jag menar. Det här är verkligen en urbra produkt som jag står bakom till 100%. Jag jobbar inte med produkter eller varumärken jag kan stå bakom.  

_J4A3721

Men tillbaka till vegobiffarna. Själv äter jag dom gärna till en fräsch sallad. Antingen en grönsallad eller en Rödbetssallad med Fetaost och rostad mandel + en härligt fräsch yoghurtsås,  som ni hittar recept på HÄR. Äter jag biffar till just salladen med fetaost brukar jag skippa fetaosten i salladen eftersom jag vill känna mer av smaken på biffarna. Men vill man go all in på fetaost är det bara att köra! Dessutom är biffarna urgoda i pitabröd med sallad, tunt skivad rödlök och en klick yoghurtsås, mellan två hamburgerbröd tillsammans med valfria tillbehör eller som den är, rätt upp och ner. Bara ta den i handen eller i ett salladsblad och äta som mellanmål. Inga konstigheter, det gör jag själv hela tiden. 

_J4A3692IMG_3627

Det finurliga med dessa biffar är att jag mixar hälften ev Orzo-mixen när den kokat klart. Det gör jag för att skapa en kladdiga pasta som gör att biffarna håller samman. På så sätt behöver jag inget ägg eller enorma mängder ost som håller samman biffarna. Därför blir det en mer hälsosamt vardagsrätt vilket jag verkligen gillar.

 Här kommer receptet på mina fetaostbiffar!

FETAOSTBIFFAR MED ZETAS ORZO-MIX, KARAMELLISERAD RÖDLÖK & SPENAT

14-16 st

Ingredienser: 

Vatten + salt
1 påse, 250 gram, Zeta Orzo-mix (eller 5 Gryner)
1-2 tsk rapsolja
1 rödlök
1 stor klyfta vitlök
1 påse (cirka 65-70 gram) färsk babyspenat (det går även bra att ersätta spenaten med grönkål)
1/2 dl finhackad röd paprika (cirka 1/2 liten röd paprika)
1/2 finhackad röd mild chili
150-200 gram  Zeta fetaost
1/2 dl vatten
3 msk majsstärkelse

Instruktioner: 

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten och koka sedan Orzo-mixen enligt anvisningarna på paketet. När ORzo-mixen är färdig, mjuk men med en lätt fast kärna, låt den ånga av i en finmaskig sil.

Under tiden Orzo-mixen kokar: Skiva rödlöken tunt samt finhacka vitlöken. Stek sedan rödlöken mjuk i rapsolja på medellåg värme tills den är mjuk & glansig. Tillsätt vitlök samt spenat och höj värmen. Fräs lök och spenat under omrörning tills spenaten mjuknat och löken karamelliserats lätt och börjar få lite färg. Häll över i en större bunke.

Mosa fetaosten grovt med en gaffel, och blanda ner ost, röd paprika, chili i lök- & spenatblandningen. Tillsätt hälften av Orzo-mixen och rör om. Mixa resterande Orzo-mix med 1/2 dl vatten till en gröt och rör samman med majsstärkelsen till en tjockare pasta. Rör sedan ner detta med övriga ingredienser, blanda noga, du kan med fördel använda händerna.

Forma smeten till bollar och stek på medellåg värme, platta till dem först när du lägger dem i stekpannan. Fetaostbiffarna är goda mellan hamburgerbröd med sallad och övriga hamburgertillbehör, till en enkel sallad eller till en Honungsrostad rödbetssallad med fetaost och rostad mandel, recept hittar du HÄR

Biffarna går utmärkt att frysa ner och passar perfekt i matlådan!

 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

8 Comments

 1. Svara

  Lisen

  28 februari, 2017

  Åh vad gott! Älskar att de inte innehåller ägg utan bara ost och gryn!

  • Svara

   Mary

   1 mars, 2017

   Åh tack, jag med, så enkelt som möjligt med andra ord 😀

 2. Svara

  Lisa-Marie

  28 februari, 2017

  Åh denna mixen ska absolut inhandlas! Ser jättegott ut! Du är lika grym som vanligt ❤️

  • Svara

   Mary

   1 mars, 2017

   Åh vad kul att du ska prova, hoppas du gillar lika mkt som jag gör! <3

 3. Svara

  Ellen Lindberg

  1 mars, 2017

  Vegobiffar är verkligen en favorit hos oss också. De går ju att göra i alla möjliga olika kombinationer!

  • Svara

   Mary

   1 mars, 2017

   Men visst, så himla gott och enkelt! Håller helt med, möjligheterna och smakkombinationerna går att styra exakt som man vill. Perfekt med andra ord 😀

 4. Svara

  Martina Åkerman

  1 mars, 2017

  Ser jätte gott ut, skriver ut receptet genast! <3

  • Svara

   Mary

   1 mars, 2017

   Tack Martina, det är det!! Hälsosamt och gott på en och samma gång. Vill man öka mängden fetaost är det bar göra det, allt beror på hur ”gottigt” och ostigt man vill ha det. Hoppas du provar! <3

LEAVE A COMMENT