0
14 In Frukost

NYTTIG CHOKLADGLASS TILL FRUKOST

webbLite sådär i förbifarten publicerade jag den här bilden på Instagram eftersom det är det enda jag fått i mig de senaste dagarna, jag är nämligen sjuk. En enkel, vansinnigt god och nyttig chokladglass med färska blåbär, salta jordnötter och kakaonibs. Vanligtvis är jag ganska anti uttrycket ”nyttigt”. Jag fokuserar hellre på det som är hälsosamt eftersom det på något sätt sträcker sig utanför det ytliga, utanför vikthets och utseende. Men i det här fallet är det faktiskt nyttigt. En glass att njuta av, till frukost, mellanmål eller efterrätt. 

Det här är ett recept från min frukost kokbok ”Made by Marys  Gröna Frukost” och eftersom ni var så många som undrat, mailat och frågat så tänkte jag att jag kunde bjuda på det receptet! Det finfina i det hela är att den är glutenfri och vegansk. Det är bara de som inte tål banan som inte kan äta denna. Topping, det väljer man själv, det här receptet är bara mina favoriter, välj helt fritt utifrån vad som finns hemma och vad du själv tycker om! 

Eftersom energin fortfarande är lite låg så ska jag gå och krypa ner under täcket, mysa med Doris och Märta och titta på Shannara Chronicles. Jo, men jag är faktiskt en riktig serienörd som fortfarande, ändå sedan jag upptäckte det som tonåring, älskar fantasy. Så är det. Game of Thrones (som jag bara hunnit se några avsnitt av ännu), Vampire Diaries och Shannara Chronicles, för att nämna några. Allt magiskt, mystiskt, trollkarlar och demoner, andra världar och hitte på, det är sånt jag gillar bäst. 

NYTTIG CHOKLADGLASS TILL FRUKOST - NANA ICE CREAM
Portioner 2
”Nana Ice Cream” kallas ibland även Nice Cream och är en förkortning av ”Banana Ice Cream” som är en slags nyttig glass. Som bas används riktigt mogna bananer, de som är på gränsen till att slängas, som skärs i mindre bitar och stoppas i frysen. När det är dags för frukost är det bara att mixa de frysta bananerna med annan fryst frukt eller frysta bär, exempelvis mango, jordgubbar eller blåbär..eller som i det hör fallet; kakao. Perfekt för både stora och små barn! För glass till frukost är det väl ingen som tackar nej till?!
Skriv ut
Ingredienser
 1. 3 skalade och frysta (övermogna) bananer
 2. 1-1,5 dl mandelmjölk eller annan valfri mjölk
 3. 0,5-1 msk kakao
Instruktioner
 1. Mixa alla ingredienser till Nana Ice Cream i en hushållsmixer tills den har en konsistens som påminner om mjukglass. Skopa/häll ner i en djup skål och toppa med färska bär, nötter eller frön.
All things green http://allthingsgreen.nu/
 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Lisa-Marie
  30 januari, 2017 at 17:26

  Åh denna är så god! Älskar din frukostbord! ❤
  Är också en serienörd av stora mått men helt missat Shannara Chronicles! Nu måste jag ju se!!

  Stor kram goa du och krya på dig ❤?

  • Reply
   Mary
   30 januari, 2017 at 19:43

   Visst är den, älskar den, som en efterrätt fast mkt bättre för kroppen! Win-win! Åh, då måste du kolla, spec om du gillar sago-/fantasyserier. Det ska koma en säsong 2 också, mot sommaren om jag ska tro de rykten jag snappat upp. Man blir ju lite galen om man får vänta FÖR länge på nästa säsong! 😛 Kram på dig fina du

 • Reply
  Lisa-Marie
  30 januari, 2017 at 17:26

  Älskar autocorrect haha.. Frukostbok ska det vara inget annat haha

  • Reply
   Mary
   30 januari, 2017 at 19:44

   Hihi, förstod det 😉 Fast mitt frukostbord är också ganska fint faktiskt <3

 • Reply
  Mirre
  30 januari, 2017 at 20:40

  Ohh så gott det ser ut och så fin din header är

  • Reply
   Mary
   31 januari, 2017 at 09:50

   Det är såå gott <3 Oh tack, vad glad jag blir! <3

 • Reply
  Beautiful Life
  31 januari, 2017 at 05:45

  Alltså! Jag tycker det är nästintill magiskt hur fryst banan liksom bara antar perfekt glassform när en mixar det! Sluuurp! Häromdagen mixade jag fryst banan med grädde och kardemumma och när det hade antagit perfekt form så rörde jag i crunchy jordnötssmör för hand. Muuums!

  Inte tänkt på det här med topping, det tar jag med mig från ditt tips 😀

  /Anna

  • Reply
   Mary
   31 januari, 2017 at 09:52

   Visst är det! Och åh vilken bra idén, den ska jag prova att göra, tack för inspirationen fina du! <3

   Och jaaa klart du måste köra topping! Kan tänka mig att ovan topping passar riktigt bra med din kardemummaglass, speciellt jordnötterna och kakaonibsen! <3

 • Reply
  Jeanette
  31 januari, 2017 at 10:44

  Orden nyttig, chockladglass och frukost brukar sällan stå ihop. Men jag gillar verkligen att dom kan göra det. Det hade varit perfekt nu när jag ligger hemma sjuk.

 • Reply
  raniamaria
  31 januari, 2017 at 15:21

  Aaaah du måste läsa Shannara-böckerna (det är många dock)! Och åh, det där är ju så gott va <3

 • Reply
  Wilda
  2 februari, 2017 at 11:05

  Åh det här ska jag fixa till frukost imorgon! Mums!

 • Reply
  emiliawesterstrom
  3 februari, 2017 at 11:08

  haha, och allt denna bekräftelsetörstande tjugotvååring tänker är ”likadana tallrikar som jag!! måste betyda att jag har bra smak! YES!!!”.

 • Reply
  isflingan
  6 april, 2017 at 21:04

  Wow så gott det här var!!! Hur ska jag någonsin vilja äta något annat? ?

 • Reply
  Emelie
  14 november, 2018 at 12:49

  Alltså wow! Så gott!!! Gick hem även hos mina två barn, 15 månader och 2,5 år. Stort tack för inspo!

 • Leave a Reply