24 In COUNTRYSIDE LIFE

ATT LÄNGTA EFTER LJUSET + EN SNEAK PEAK PÅ VÅR RENOVERING

_J4A3009

Åh ljuset! Det efterlängtade ljuset är äntligen tillbaka, eller ja, det är på gång i alla fall! Det doftar nästan lite som en begynnande vår, fast det vågar jag knappt tänka, än mindre säga högt. Men vet ni, jag erkänner det. Jag längtar efter våren! 

I helgen har vi hört fåglarna kvittra,  det där speciella ljudet som bara signalerar en sak… Vi har titta på varandra med ett ”hör du!!?” i blickarna mellan oss. Vi behöver inte alltid säga så mkt jag och kärleken, vi pratar i bland ordlöst md varandra. Men, vintern kommer nog tillbaka och daskar oss i ansiktet med sin kalla hand, det brukar vara så. Det är ungefär 1,5 månad kvar innan det är ”på riktigt” och vi kan börja prata tussilago och snödroppar och gröna små knoppar som letar sig fram i vårljuset. Men jag får längta och hoppas ändå, för det gör jag, det går inte att förneka. Kanske är det någon annan där ute som också börjat längta? 

_J4A3030 _J4A3012

Helgen har dessutom bjudit på alldeles särskilt härliga morgnar. Starkt rosa-orangea stråk har välkomnat oss på morgonpromenaden med hundarna. Och solen, ja den stiger över horisonten lite tidigare varje dag som går. Varje kväll tittar jag dessutom längtansfullt på mobilen för att ta reda på när solen ska gå upp, jag kan bara inte låta bli. Det ändras med några minuter varje dag och det gör mig alldeles pirrig och lycklig. 

_J4A3022 _J4A3019_2

Så här vackert har vi haft det hela helgen, vilket passat oss lite extra bra eftersom kärleken har fyllt år. Vi har inte haft fest eller ens kalas med bullar och kaffe. Istället har vi renoverat och ätit god mat, målat det sista på studion och rivit ner en vägg i det som under våren och sommaren så sakta ska göras om till vårt sovrum.  

_J4A3001

Och bara för att kärleken fyller år, tänker jag bjussa på några klassiska ”före-bilder”. Så här ser det alltså ut just precis nu.  Vi har rivit ner en vägg mellan två rum som tidigare varit barnrum. En med rosa tapet, en med en fototapet med palmer och strand. Och här, det är här vi ska börja renovera och inreda vårt sovrum. 

_J4A3035 _J4A3036

Det är en hel del som ska göras med det här rummet, men nu är i alla fall väggen borta. För nu när studion äntligen börjar bli klart så tar vi oss vidare i huset. Så snart studion är helt i ordning ska jag visa före-, under tiden-, och efterbilder..kanske till och med en renoveringsfilm, den som lever får se.  

Det här rummet ska få ett nytt fönster lite senare i år, de som är där nu är helt fel proportioner för huset och stämmer inte överens med resten. Vi letar gamla dubbeldörrar och panelen på väggar och tak ska förmodligen bytas ut till råspont. Ja, det låter kanske enkelt men det kommer ta sin lilla tid. Det är nog ganska svårt att uppfatta storleken på det här rummet, men det är ungefär 7 meter brett och 3,5 meter till nock. Det kommer med andra ord kräva en hel del kuddar, tyger och möbler för att inte eka och kännas kallt och tomt. 

Just nu är det verkligen inte vackert.  Två olika färger och tapeter i samma rum, golvlister på ena sidan men inget på andra, ingen dörr och på tok för kallt för att det ska vara behagligt. Kanske måste vi isolera innan vi börjar med den roliga delen av renoveringen. Ja vi får se..men nu har vi i alla fall börjat! 

_J4A3048

Och nu när ljuset börjar komma så känns allt lättare, gladare, enklare. Det är bara…roligare. Är ni med mig, känner ni också av det? Är det någon där ute som också längtar, om än bara lite, efter våren… 

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  Mia Bergvall
  22 januari, 2017 at 17:31

  Vilket härligt sovrum ni kommer få!
  Och jag är lika pirrig som du inför våren och ler som en tok när fågelkvittret möter mig utanför dörren 🙂

  • Reply
   Mary
   23 januari, 2017 at 08:47

   Åh tack, jag hoppas verkligen det! <3 Lite skönt att det är fler som längtar efter våren, och det där fågelkvittret, lika underbart varje gång!

 • Reply
  camillasnyahem
  22 januari, 2017 at 17:37

  Här har du en till som känner det! I fredags när jag åkte hem från jobbet var det inte becksvart utan en liten strimma ljus längst bort på himlen och det gjorde mig överlycklig! 🙂 Har också hört vårfåglar. Jag drömmer om att februari inte kommer vara iskall och att det blir vår i mars, som det ska vara. Vi får hoppas på det!

  Vad fint ert sovrum kommer bli. Tycker att det låter som en riktigt mysig födelsedag. 🙂

  • Reply
   Mary
   23 januari, 2017 at 08:46

   Åhhhh jag förstår precis känslan. Det där ljusa stråket, det inger verkligen hopp i hjärtat! Vet du, det drömmer jag med om. Kan inte februari vara mild och mjuk mot oss och våra vintertrötta själar, så kommer våren ordentligt i mars. Sådär så att vi kan hitta tussilago och snödroppar i dikeskanter och rabatter. <3 <3 Hoppas det blir mysigt, just nu känns det som ett stort projekt, men det är bara börja, så brukar det lösa sig allt eftersom!

 • Reply
  traningsgladje
  22 januari, 2017 at 17:41

  åh det ska bli spännande att följa!!

  • Reply
   Mary
   23 januari, 2017 at 08:44

   Tack vännen, vad kul att du gillar! Får se hur det går, känns som projekt större att ta bort fönster, byta fasad och sätta in nytt fönster men hoppas att det ska gå smidigare än vad ja tror 😛 Håll tummarna 😉

 • Reply
  Martina Åkerman
  22 januari, 2017 at 18:36

  JA! Jag längtar också efter våren….dvs, 10nde April speciellt, för då reser jag hem till mitt älskade Stockholm igen! Det är nu 6 år sen sist. Jag bryr mig inte om vad det blir för vår väder…regn, kallt, snö, blåst….spelar ingen roll! Bara jag får känna Stockholms trottoarer under mina fötter igen!
  Jag längtar efter stekt strömming…räkor…böckling…småpotatis…smågodis…och så mycket annat som man inte får här i USA. Åh vad lycklig jag kommer bli!

  • Reply
   Mary
   23 januari, 2017 at 08:43

   ÅH jag är så glad för din skull Martina! Och även fast vädret inte spelar någon roll så hoppas jag ändå det blir sol och riktigt vårigt i Stockholm. Då är det så underbart och det kanske till och med börjat blomma i körsbärsträden i Kungsträdgården. Förmodligen är det lite för tidigt men förra och förr-förra året var det väldigt tidigt ute med blomningen. Skickar dig en stor kram!

 • Reply
  Jeanette
  22 januari, 2017 at 18:48

  Oj vilken flashback jag fick när jag tänker på hur många kompisars hem jag har varit hos när jag var liten som hade en palmtapet. Lustigast var ändå dom som hade ett solarium i samma rum som tapeten 🙂

  • Reply
   Mary
   23 januari, 2017 at 08:40

   Hahahaha men underbart, en palmtapet och ett solarium. Jag kan inte sluta skratta!!

 • Reply
  Cecilia Johansson
  22 januari, 2017 at 18:53

  Å, tänkte precis samma sak i helgen när jag var ute i skogen och hörde fågelsången! Och vist värmer solen lite om man känner efter? Längtar efter våren samtidigt som jag gärna haft mer snö ett tag här i Värmland. Ser fram emot att följa renoveringen av erat fina hus.

  • Reply
   Mary
   23 januari, 2017 at 08:33

   Nej vad kul att du också hörde fågelsången! I Åre där jag var nyss var det väldigt mkt mer vinter, här nere är det mkt längre åt våren vilket verkligen satt igång vårkänslorna! Vad roligt att du gillar att följa renoveringen, ska försöka visa så mkt jag hinner med! 🙂

 • Reply
  Evelina - Evelinas Ekologiska
  22 januari, 2017 at 19:18

  Åh, jag längtar också efter våren..!!
  Jättekul att få se lite från er renovering 🙂
  Ha en fortsatt fin söndag <3
  /Evelina – Evelinas Ekologiska

  • Reply
   Mary
   23 januari, 2017 at 08:32

   Åh, det ska bli så underbart med vår! Tussilago, sol, värme, vårskor! <3 vad kul att du gillar, just nu är det ju i den där fasen när man eg inte vill visa något, för det är så fult. Men samtidigt så är ju förebilder väldigt kul! 🙂 Kram på dig fina du hoppas veckan börjar bra!

 • Reply
  Sofie
  22 januari, 2017 at 21:08

  Så otroligt fina himlabilder du alltid tar!

  • Reply
   Mary
   23 januari, 2017 at 08:31

   Men åh vad go du är, tack!! Känns som naturen skapar det själv, jag ”råkar” bara vara där med kameran <3

 • Reply
  Lisa / livet från den ljusa sidan
  22 januari, 2017 at 23:53

  Har haft SÅ mycket vårkänslor den här veckan! Underbart – även om jag gillar vintern mer än våren. Haha!

  • Reply
   Mary
   23 januari, 2017 at 08:31

   Åh vad härligt! Vintern kan vara underbar, men jag vet inte vad det är, jag bara längtar mer än vanligt till vår och sommar. Tror det är att sommaren var så vansinnigt fin här ute vårt nya hus, den var bara helt underbar och därför saknar jag den lite extra mkt just i år. Fast här är jag nog mer pro vår än vinter ändå, speciellt när det är den sena våren när allt blommor! 😀

 • Reply
  sandra
  23 januari, 2017 at 06:59

  Åh, vårkänslorna har verkligen spirat i mitt bröst under veckan som gått. Så ljuvligt! Och vad roligt det är att få se lite renoveringsglimtar, både här och på Instagram Stories. Kommer bli så hiiiimla bra när ni är färdiga <3

  • Reply
   Mary
   23 januari, 2017 at 08:29

   Åh visst är det underbart! Vad kul att du gillar, just nu är det inte så vackert men snart så hoppas jag att det känns lite mysigare! <3

 • Reply
  Stina | Stinas tillvaro
  23 januari, 2017 at 21:42

  Det där ljuset alltså, så efterlängtat! Väldigt roligt att få följa med i er renovering, kommer bli ett fantastiskt maffigt sovrum när ni är klara 🙂 Vi har precis renoverat det första rummet i vårt hus på Gotland och har verkligen fått blodad tand och är sugna på att renovera mera. Men jag tror det klokaste är att njuta lite innan man hastar vidare 🙂

 • Reply
  Emmi - explorista.se
  25 januari, 2017 at 16:36

  Gud vilka härliga bilder! Och det rummet – det kommer ju bli fantastiskt! Andra sidan av mig älskar ju hus och inredning, så följer med spänning! 🙂

 • Reply
  Tapet
  25 januari, 2017 at 20:59

  Väldigt fin fototapet!

 • Reply
  Beautiful Life
  27 januari, 2017 at 08:35

  Åh ja! Jag längtar också, massooor! Sa till kärleken igår när han kom hem från träning vid 16.30 ”jaaa, det börjar bli skillnad nu!” Och det var faktiskt fortfarande liite ljust ute igår då! 😀 😀

  /Anna

 • Leave a Reply