ANTIPASTI – ATT UNNA SIG LITE VARDAGSLYX

Det här inlägget är sponsrat av Zeta

_j4a2308_l

Vilken magisk början det varit på 2017! Det började med sol och krispig luft och fortsatte med lätt snöfall och mera sol! Vi har bara njutit, tagit små kort promenader med hundarna och tittat ikapp på några av våra favoritserier. Och så har vi mumsat på lite antipasti, lyxat till det så där mitt i vardagen när vi båda är hemma. Och det är nästan då jag tycker att det är absolut roligast att lyxa eller unna sig något. Nästan lite busigt på något sätt. Som att unna sig en spabehandling en vanlig måndag eller köpa hem en ask praliner utan någon endaste anledning alls. Mer än att man vill njuta och lyxa till det, sätta guldkant på vardagen helt enkelt. 

_j4a2310_l _j4a2323_l

Det bästa med antiapasti är man styr innehållet helt själv, bara att välja sina egna favoriter. För oss blir det ost, röror och kex i olika versioner. Mina absoluta favoriter är paprikaröra och pesto tillsammans med ost. Plus en handfull oliver då och då mellan varven. Jag älskar de svarta bäst och kärleken älskar de gröna vilket är perfekt för oss (mao. vi slipper konkurrera om oliverna)  Och så massor av goda bär och frukter lite utifrån vilken säsong det är. Bara hälla upp i skålar och så är man klar! 

antipastizeta

Det är kanske lätt att tro att jag alltid står och svettas timtal i köket, eller kanske att jag inte ens svettas utan bara lite nonchalant svänger ihop allehanda avancerade recept helt utan stök eller stress. Ibland kan det nog vara så, men ibland (ungefär lika ofta) vill jag bara umgås. För det är minst lika viktigt. Prata, njuta och äta gott! Bara ställa fram och låta gästerna förse sig. Då är antipasti perfekt! dessutom blir det så enkelt att anpassa efter olika kosthållningar som vegetariskt eller veganskt eller exempelvis olika allergier, eftersom allt ”ligger för sig” i olika skålar. 

_j4a2314_1

Om du vill läsa mer om vad Zeta har för smaskiga antipasti och småplock, samt kanske hitta några egna favoriter, klicka HÄR

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

4 Comments

 1. Svara

  gringalicioustori

  4 januari, 2017

  Gorgeous! This would be so welcome at any party I can tell just by looking! What a great inspiration, thank you!

  • Svara

   Mary

   4 januari, 2017

   Thank you hun! I truly love this, it’s so easy and even though I love to cook, sometimes just hanging with friends and family without having to prepare anything or cook anything is amazingly relaxing! xx

 2. Svara

  Wilda

  4 januari, 2017

  Åh gud så gott! Och vilka färgstarka bilder! Du är så jäkla bra på sånt här och det blir så trovärdigt trots din proffsighet och det måste ju ändå vara högsta betyg 😉 <3

  • Svara

   Mary

   5 januari, 2017

   Åh tack fina du! <3 Känns så himla fint att du skriver så, för jag skulle heller aldrig jobba med kunder eller sponsrade inlägg som jag inte på riktigt kan stå för (och tro mig, det kommer mkt sånt min väg också som jag tackar nej till). Ni kan lita på mig att det inte bara är trams som jag delar med mig, då lever jag hellre fattigare och snålare än ljuger för er läsare (som jag ändå ser som mina vänner). STOR kram

LEAVE A COMMENT