DONUTBAKELSE MED FÄRSKA JORDGUBBAR, GRÄDDE & CHOKLADKOLASTRÖSSEL

 
Det här inlägget är sponsrat av Bonjour
 
Jag älskar Donuts, eller munkar som vi även kallar dem här i Sverige. Jag är ju ändå halvfinne och vi tar våra donuts på allvar. Ja ni som följt med mig på Instagram har ju sett grismunkarna min morfar bjuder på.
 
Den 3 juni är det dessutom Donut Day, alltså Donutens dag och det firar Bonjour genom en tävling där du kan vinna lika många donuts som vänner på Facebook. Ja, säg att du har 213 vänner på Facebook, så kan du alltså vinna 213 donuts! 
 
Helt galet roligt om du frågar mig!
 
TÄVLING
 
För att vara med i tävlingen behöver du göra följande:
 
1. Svara på frågan; ”När är Donut Day 2016”. 
2. Motivera varför dina vänner är de bästa Donut day-firarna. 
3. Slutligen fyller du i kontaktuppgifter och godkänner villkoren – TA DA! Klart 😀 
 
 

Det är allt som behövs..sen är det bara hålla tummarna! 

 
Som en del av tävlingen har jag skapat ett ljuvligt gott recept med Donuts. En donutbakelse, skulle jag nog kalla det! Fluffig grädde möter söta jordgubbar och knaprig chokladkolaströssel. Så otroligt enkelt men ändå vansinnigt gott, sådär att gästerna frågar både en och två gånger hur man egentligen gjort. 
 
På några minuter har man smaksatt munken med den egna favoriten. Hallon och choklad, hallon och lakrits, choklad och vanilj, lakrits och vanilj, kola och jordgubb eller varför inte syrliga bär och vaniljgrädde. Fyll med frukt eller bär eller varför inte dina favoritgodisar. Tänk en donut med hallongodis och lakritsgrädde! Eller lemoncurd och sötlaktis! När du dekorerat och spritsat färdigt lägger du locket på. Klart!
 

Tricket att få en fin donutbakelse är att välja ”varje annan” frukt eller godis som så att säga ”bär upp” locket. Då pressas inte bakelsen samman när man lägger locket på och den håller sig fin länge! 

Vill man styla lite extra kan man addera frosting och strössel på locket också. Själv nöjde jag mig med favoriterna jordgubbe, mjölkchoklad, kola och grädde. 
 
Här kommer receptet på mina Donutbakelser:

 

DONUTBAKELSE MED FÄRSKA JORDGUBBAR, GRÄDDE & CHOKLADKOLASTRÖSSEL
Portioner 4
Enkla donutbakelser som bara tar några minuter att fixa, perfekt när man får oväntat besök!
Skriv ut
Ingredienser
  1. 4 sockrade naturella donuts med hål
  2. 6 färska jordgubbar
  3. 1-1,5 dl Vispgrädde (beroende på hur mkt grädde man vill ha)
  4. Chokladkolaströssel
  5. Spritspåse med valfri tyll
Instruktioner
  1. Dela varje donut horisontalt med en vass kniv, skär jordgubbarna i skivor och vispa grädden fast.
  2. Fyll en spritspåse med vispgrädden, fördela jordgubbarna på 4 av donuthalvorna och spritsa därefter grädde mellan jordgubbarna.
  3. Strö chokladkolaströssel på grädden och avsluta med att lägga andra halvan på bakelsen som ”tak”.
  4. Smaklig Spis!
All things green http://allthingsgreen.nu/
 
 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

10 Comments

  1. Svara

    Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

    24 maj, 2016

    åh gud mumms

    • Svara

      Mary

      24 maj, 2016

      Hihi ja det sammanfattar det hela bra! Mums helt enkelt 😀

  2. Svara

    Lena - gott för själen.se

    24 maj, 2016

    GRATTIS! Grattis till boksläpp! Grattis till bloggflytt! Och, förstås, grattis till husköp! Som ni längtat!

    Blev lite full i skratt när jag såg bilderna från lägenheten. Eller rättare sagt husfasaderna runt omkring och tänkte, hmmm, bekant. Sen skrev du ju lite längre ner vilken gata. Jag har jobbat på Skanska då det låg vid Haga Norra, och hade en kollega som bodde på samma gata, så de där fasaderna känner man väl igen.

    Ses på lördag förresten!

    Kram Lena

  3. Svara

    Anonym

    24 maj, 2016

    Va gott Hahah! 😀

    • Svara

      Mary

      25 maj, 2016

      Det är det, lovar! 😉

  4. Svara

    Mia Johansson

    30 maj, 2016

    ser suuupergoda ut!!

  5. Svara

    Emma

    13 juni, 2016

    Gud vilka fina bilder. 🙂

    • Svara

      Mary

      13 juni, 2016

      Tack Emma, vad snäll du är! <3

LEAVE A COMMENT