HÄR HAR JAG BOTT I 8 ÅR – ATT ÄNTLIGEN VISA HELA LÄGENHETEN

Då ligger vår lägenhet ute till försäljning, och det känns så spännande. Spännande känns det också att dela den med er, eftersom jag faktiskt aldrig gjort det, mer än några små glimtar här och där. HÄR KAN NI SE ALLA BILDER från vår lägenhet. 
 
Mer avskalat än vanligtvis, men ändå, vår hem de senaste 8 åren. 
 
Jag kommer alltid minnas mitt krativa kaos borta i vardagsrummets ena hörna där jag alltid fotat alla mina matbilder. I vår lilla men ändå mysiga kökshörna har jag svettas, skrattat och skapat med grytor och kastruller som stått huller om buller. På bakongen har jag under sommarhavlåret ätit otaliga sommarfrukostar, luncher och även grillat i solen och jag skrattar faktiskt högt åt alla minnen då jag i någon slags euoforisk kreativitetsbubbla hastigt skrivit ner ett nytt recept på riffeltavlan bredvid köket. 
 

 
Och vårt älskade sovrum som trots allt varit  min favoritplats i vårt hem, där är det svalt och behagligt och lugnt.
Och här har jag suttit nästan alla gånger jag bloggat och svarat på era kommentarer eller mail. Min lilla kontorshörna som gjort mitt jobb hemifrån så mycket enklare. 
 
Ja…sen är det väl lite mer kreativt kaos och aningens mindre ordningssam minimalism när jag jobbar men, hey, jag jobbar på’t! 
Underbart solig balkong har vi som sagt haft…
Men snart är det dags för oss att ge oss ut på nya äventyr, långt ute på landsbygden som vi båda älskar så högt! Men jag kommer alltid minnas den här lägenheten. Det var här jag fick min Stroke, det var här min älskade man friade till mig och det var här jag började min nya karriär som matkreatör, stylist och fotograf. 
 
Psst..vet ni att Signe Tillisch är en äppelsort (Signe Tillisch = lägenhetens adress)? Jo men visst, det är nästan så att vi måste plantera ett träd med Signe Tillischäpplen vid vårt hus! 
 
 
 
 
 

Taggar:

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

14 Comments

 1. Svara

  Emschen

  13 april, 2016

  Ja men det bara måste ni ju göra! 🙂

  Ett vackert hem men bra mkt mindre än vad jag trodde, du är verkligen kreativ som lyckats med allt på den lilla ytan.
  Ni kanske går vilse i nya huset? hahahaha

  KRAM

 2. Svara

  VIVUS - Hon med fölet

  13 april, 2016

  Mycket smakfullt!

  • Svara

   Mary

   13 april, 2016

   Tack snälla du!

 3. Svara

  Ekenäsliv

  13 april, 2016

  Vilken suuuuperfin lägenhet!!
  Den kommer ju bli såld på ett kick :))
  Ska verkligen bli spännande att följa delar av er husresa med sen, om du kommer visa något av den förstås?
  Sen ser jag även fram emot att lyssna till dig än en gång i Stockholm den 28 maj. Sist var eventet som Bromans Brovader anordnade, minns du? 🙂
  Kram Anna

  • Svara

   Mary

   14 april, 2016

   Tack Anna!! Ja låt oss hoppas, den har iaf ett av de bästa lägena här i området, sol på balkongen nästa hela dagen. Ja om man gillar sol och en ljus lägenhet iaf 😀 Givetvis kommer jag dela med mig av vår husresa, planen är faktiskt att dela med mig en hel massa! Jag har eg valt att inte dela med mig så mkt av mitt hem tidigare men nu när vi flyttar till vår dröm och det liv jag längtat så länge efter så kliar det i fingrarna att dela med mig av allt där. Huset, miljön, inredningen, planer, renoveringar blandat med en hög med recept d så klart! Och ja visst minns jag det! Vad roligt att vi ses på BBCON, jag är superpepp på att vara med i diskussionerna där! Kram på dig

 4. Svara

  Emma T

  14 april, 2016

  klart ni skall plantera ett sådant träd ? Som att ta med sig ett fint minne.

  Lycka till!

  • Svara

   Mary

   14 april, 2016

   Hihi, men eller hur? Det får bli på "to do" till nästa år tror jag bestämt!

 5. Svara

  Desiree

  14 april, 2016

  Det är en jättefint inredd lägenhet ni har. Jag önskar er stort lycka till med försäljningen. Så lustigt att ni bor på just Signe Tillisch gatan, där bodde vi också i Solna innan vi flyttade till Basel i Schweiz. Fast vi bodde bara där i ca ett år, så betydligt kortare än vad ni gjorde.
  Lycka till med allt.

  • Svara

   Mary

   14 april, 2016

   Tack Desiree och tusen tack för lyckönskningarna! Men vad lustigt, där ser man..vad är oddsen liksom 😉 Coolt med Basel i Schweiz, hoppas du har en underbar tid och liv i Schweiz! Kram på dig

 6. Svara

  Mårtenssons Kök

  17 april, 2016

  Så fint och vilken kanonplanering av både lägenhet, yta och användning av utrymmet – verkligen smart living! Vi fick faktisk någon idé till vår egen lägenhet, "datorbordet" är ju både snyggt och smart. Och det vita skåpet är ju ljuvligt, något sådant håller vi på att leta oss fördärvade efter… Får man fråga om det är ett gammalt eller finns det att hitta någonstans?
  Och balkongen… åhhh vad vi önskar att vår miniballe var så stor!

  Och så klart att ni måste plantera ett Signeträd, bättre minne och hyllning av ert första boende och alla minnen ni skapat där kan vi knappast tänka oss!

  Kramar till er

  • Svara

   Mary

   18 april, 2016

   Tack snälla, vad goa ni är! Det vita skåpet med all (el ok inte alla, men de jag använder mest) stylingrekvisita är faktiskt ett som vi köpt på blocket. Men då var det i oljad furu och kom från typ B&W, inköpt ngn gång i slutet av 90-talet. Sen har jag vintagefierat det genom att slipa och måla, samt måla om gångjärnen med en speciell färg för just detta. Så det går att fixa ett sådant helt på egen hand. Kanske att jag, nu när vi ska bo i hus och ha en liten "snickeriverkstad" i ladan, kan visa hur jag gjort det. Men det får bli ett projekt som kommer senare 🙂 Men titta på blocket, där kan man hitta mkt fin att göra om själv! <3 Stor kram på er båda!

 7. Svara

  A-mamman

  19 april, 2016

  Otroligt snyggt!
  Jag har faktiskt inte läst bloggen på ett tag nu men ska undersöka lite mer där om er flytt, det låter i alla fall underbart att komma ut på landet.

LEAVE A COMMENT