JULHELGEN I LILLA SUNDBY – SLUTET GOTT ALLTING GOTT

_j4a2156

Äntligen, julhelgen här i Lilla Sundby blev något av den bästa, men också den värsta. Men ”slutet gott allting gott” brukar man väl säga, och vi njuter verkligen av att vår lilla tjej är hemma från intensiven och djursjukhuset. Om du inte alls hänger med på vad jag pratar om kan du läsa mer om vår traumatiska julafton HÄR. Men det här, det här är några glimtar av vår julafton, även om det av förklarliga skäl inte finns så mycket fotat.  

_j4a1952

Dagen innan kantades av lite lagom julstädning och glöggdrickande. Pynt det har vi som sagt inte så mycket av, och jag vill inte panik-köpa bara för att, utan låta det ha sin egen takt. Därför tog vi det vi hade och lät julen vara avslappnad utan krav på perfektion. 

Men en julgran, det skulle vi ha, så mycket hade vi bestämt sedan innan. Jag har längtat efter att ha plats med en julgran sedan jag flyttade hemifrån så oavsett avsaknad av julgranskulor och annat pynt så skulle vi i alla fall ha en gran. Sagt och gjort, en julgran blev det. Istället för att panikköpa julgrankulor som vi kanske inte ville ha i längden, bara för att man ”ska” pynta jukgranen, valde vi att dekorera med det vi hade hemma. I vårt fall innebar det att jag slog inte lite ”fejkade julklappar” som jag la runt granen,  drog dit vedkorgen och ställde dit några gamla glasflaskor. Sen fick det helt enkelt duga.

_j4a2051 _j4a2060

Traditionen bjuder ju också att man sätter ut en julkärve till fåglarna på julaftonsmorgonen så det gjorde vi, två stycken till och med. Uppsatta på gärdesgården var sin sida om ingången till vår tomt fick de sitta och locka till sig småfåglarna. Det kändes faktiskt lite mysigt, och de sitter där än. Speciellt mysigt eftersom det är barmark och grå himmel och det känns mer som början av mars än slutet av december. 

En dörrkrans det hade vi köpt sedan innan, en enkel variant med olika sorters granris och så någon lite kvist lärkträd mitt bland allt det gröna. Nästa år hoppas jag att vi har dom där fina dubbeldörrarna att hänga två kransar på, sådana som huset hade innan det renoverades av någon som tyckte att det där med dubbeldörrar kändes onödigt. Själv älskar jag dubbeldörrar och drömmer våta drömmar om vackra dubbeldörrar i någon mer blekblå eller grön nyans. 

_j4a1881_j4a2081

Det blåste ganska hårt på julafton och någon snö var det inte att tala om men vi ställde ändå ut några små granar, hängde ut dörrkransen och tände lyktan för att skapa lite stämning. Och det känns lite fint att blicka ut genom köksfönstret och se ljuset i lyktan flimra lite svagt, som en hälsning att allt är okej. Lite sådär ”jag står här ute och glimrar och hälsar välkommen”. 

_j4a2076

Och så tände vi mängder av ljus och doftade på hyacinterna. Den här stump-brännaren är för övrigt något av det smartaste jag köpt. Allt förbrukas och man slipper slänga massa ljusstumpar i sopkorgen. Dessutom tycker jag att den är riktigt fin i all sin enkelhet.  Att hyacinterna aldrig slår ut samtidigt är väl sedan gammalt och även amaryllisen vägrade att samarbeta men det gjorde inte så mycket. 

_j4a1920

Märta kom till oss dagen innan julafton och trots att hon alldeles nyligen lämnat mamma och den familj hon vant sig vid har hon varit ett riktigt yrväder. Hon leker tills hon bokstavligt stupar av trötthet och charmade alla i familjen på några nanosekunder.

_j4a1933 _j4a2196

Den här bilden tog jag idag, nu när Doris är hemma. Märta är exakt 9 veckor idag och Doris och hon börjar vänja sig vid varandra. Vår stora ögonsten är fortfarande trött, men vill busa mellan varven hon med.  Julgranen står kvar och julstjärnorna hänger i fortfarande i fönstren och skapar stämning. Vi spenderar dagarna med att bara…vara. Busa, sova, äta. Följa hundarnas rytm och ta hand om varandra.

Tack alla ni som skrivit här eller på annat sätt hört av er och gett oss kärlek och peppande ord <3  Snart är det nytt år och nya möjligheter! 

_j4a2144_c

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

12 Comments

 1. Svara

  Nasti Samoyed

  30 december, 2016

  Ååh, va skönt att Doris har fått komma hem igen! Och så liten och söt Märta är! <3

  • Svara

   Mary

   30 december, 2016

   Det känns toppenbra att hon är hemma, vi njuter för fullt! Och hihi ja, hon är bra söt den där Märtisen! <3

 2. Svara

  Martina Åkerman

  30 december, 2016

  ÅH SÅ GLAD JAG BLIR!!! Jag har kollat varje dag, varje timme på en uppdatering från dig, och nu kom den! SÅ glad att allt slutade väl. Gud så söta dom är, båda två!
  God Jul blev det till sist! Då får jag önska ett Gott Nytt År också till dig o dina!
  Själv har jag att se fram emot i 2017, för då ska jag äntligen få komma till mitt älskade Stockholm igen, efter 6 år! Jag har bokat en biljett i April och ska få fira Påsk hemma i stan med min pappa! Han är 85 år och har bett om att få se mig, så nu tog jag och bestämnde mig för att det var dags. Jag är SÅ glad! Har börjat små-packa redan!
  KRAM!

  • Svara

   Mary

   3 januari, 2017

   Åh vad go du är, tack! <3 <3 <3
   Så skönt att det slutade bra, iaf det mest akuta. Just nu vet vi inte vad som orsakade det hela och om det eventuellt finns något genetiskt att reda ut, men vi får se. Hon är hemma hos oss och mår mkt bättre iaf! <3

   Och god ju och god fortsättning, hoppas din jul och nyår var fantastiska!
   Så glad att du ska komma till Stockholm, GRATTIS! <3 Hoppas jag på bra väder i påsk då, extra mkt för din skull! <3 Lyssna på hjärtat och följ det lite extra under 2017 så är du på god väg!

   KRAM!

 3. Svara

  Annie/Vegokäk

  30 december, 2016

  Så himla skönt att höra att Doris mår bättre! Fick alldeles ont i hjärtat av att läsa om er jul <3

  • Svara

   Mary

   3 januari, 2017

   Det känns så skönt, det kändes inte som det var jul på riktigt för ens hon var hemma igen! <3 Stor kram

 4. Svara

  Ruth | HungryHeart.se

  30 december, 2016

  Underbart att höra att Doris är hemma igen och mår bättre! <3
  Hoppas ni får ett riktigt fint nyår!

  • Svara

   Mary

   3 januari, 2017

   Åh tack Ruth, det tycker vi med! <3 Nyår var lugnt, bara mys med vovvsingarna, men det var precis som vi ville ha det! Hoppas ditt nyår var fantastiskt!

 5. Svara

  Ulrica

  31 december, 2016

  Det är så härligt att se att året fick sluta med en gnutta glädje och hopp, och att sötaste Doris är hemma hos sin familj igen. Jag vill passa på att tacka för all inspiration, vackra bilder och texter som du bjuder på. Jag njuter varje gång jag tittar in här.
  Jag önskar dig och dina nära och kära ett jättefint 2017!
  Stor kram Ulrica <3

  • Svara

   Mary

   3 januari, 2017

   Tack fina du! Tusen tack själv för dina fina kommentarer, de värmer lika mkt varje gång! Du verkar vara en så himla go tjej! Stor kram!

 6. Svara

  Wilda

  1 januari, 2017

  Så lättande att läsa och underbart att er familj är hel igen <3 Hoppas att det bara blir bättre med Doris. Otroligt vilka underbara bilder du skapar. Så perfekt mys-perspektiv på bilden med julkärven till exempel! Gott nytt år, fina!

  • Svara

   Mary

   3 januari, 2017

   Tack Wilda, vi är också såååå lättade! Det var en dröm att få hem Doris igen. Nu är hon så mammig och vill vara nära hela tiden. Det är mkt mediciner men hon mår mkt bättre. <3 Tack för fina orden om bilderna, blir så glad! STOR KRAM och God fortsättning käraste du!

LEAVE A COMMENT