22 In COUNTRYSIDE LIFE/ YOUTUBE

VIDEO: DEN FÖRSTA SNÖN I LILLA SUNDBY

_j4a0398

Det har varit en helt vidunderligt, fantastisk och ljuvlig vecka. Vi har fått den första snön i Lilla Sundby och det har varit helt magiskt! Snöfallen har avlösts av den vackraste vinterdimman och strålande sol mot blå himmel. Jag har sippat kaffekopp efter kaffekopp och sprungit fram och tillbaka som om det gällde livet. På med vinterjackan, ut filma, fota, njuta.. In igen, dricka kaffe, kanske äta något litet och så ut igen eftersom jag plötsligt ser hur naturen förändrats och jag bara måste njuta allt vad jag kan…


_j4a0409

Till slut kände jag att varken ord eller bilder nog kunde förmedla min kärlek och mitt liv här på landet, så jag skapade en liten film om den första snön här ute. Min kärlek till naturen och livet här på landet helt enkelt… Och jag tycker att det är otroligt roligt att filma även om en 2 minuters lång film tar ungefär 12 timmar att klippa ihop, kanske beror det på mängden material, för jag har haft väldigt svårt att sålla bland klippen. Videon hade utan problem kunnat varit dubbelt så lång 😉 

_j4a0420

Jag hoppas innerligt att ni också haft en toppenvecka och att det finns fler där ute som älskar lantlivet och det vackra med vintern precis lika mycket som jag! Om ni vill se fler filmer kan ni passa på att prenumerera här eller så klart lämna en liten kommentar om ni skulle vilja se något speciellt. Stor kram! 

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Sonja Stendera
  13 november, 2016 at 08:48

  Dina härliga bilder gör ont!! Eftersom jag älskar landlivet och Sverige och snön och vinter men bor inte där för tillfället…
  Tack!

  • Reply
   Mary
   14 november, 2016 at 07:35

   Åh, men åh, stackare <3 <3 <3 Känner igen det där med att älska lantlivet men inte vara där för tillfället. Glad att jag kan ge dig en liten dos via bloggen, fast det gör lite ont också. Stor kram <3 <3

 • Reply
  Lanclin
  13 november, 2016 at 10:42

  Herre jisses så mycket snö 🙂 Vi har inte fått se ens skymten av en endaste liten snöflinga här i Bayern. Och huuur mysig blev inte filmen? 🙂 Mitt mattehjärta blir varmt när jag ser Doris glädje när du öppnar dörren, sann kärlek 🙂 <3

  • Reply
   Mary
   14 november, 2016 at 07:38

   Hihi ja, det är mkt snö här. Nu börjar det dock bli varmare så tyvärr kommer det nog töa bort ganska mkt här närmsta veckan.. Buhu på det säger jag. Slask är det värsta jag vet vädermässigt! Och tack angående filmen, det tar jag till hjärtat! <3

   Hihi, ja min älskade Doris, vi är nära hon och jag <3 Hon gör alltid, nästan, en liten piruett när man kommer hem. Vi tränar "snurra runt" och andra tricks och det är hennes sätt att liksom visa att "jag är så glad att du är hemma titta vad jag kan" . Det är verkligen sann kärlek, min lila älskade hårboll! <3 Stor kram

 • Reply
  Tori//Gringalicious.com
  13 november, 2016 at 11:49

  Amazing! This is such an inspiration, thanks for sharing!

  • Reply
   Mary
   14 november, 2016 at 07:38

   Thank you so much sweetie!! <3

 • Reply
  mert
  13 november, 2016 at 14:38

  Hey! Did you read the Millennium Trilogy? It’s perfect! 🙂

  And have you ever gone to Malmö? 🙂

  Also sometimes, come and make a comment on my blog like me haha! 🙂

  hello from sunny istanbul day 🙂

  • Reply
   Mary
   14 november, 2016 at 07:40

   Hi! No, I haven’t, it’s actually not my kind of book at all. I do not read thrillers or any books in that genre. I like fantasy and chick flicks or books about real life events that are inspiring. So I haven’t read the books nor have I seen the movies and I probably never will either. And yes, I have visited Malmö but it’s kind far away from where I live. Have a nice week

 • Reply
  Ruth | HungryHeart.se
  13 november, 2016 at 17:05

  Vilken underbar video och vinterbilder med så mycket känsla och mys. <3 Jag kan bara instämma i att det är magiskt att bo på landet mitt bland all vacker natur!

  • Reply
   Mary
   14 november, 2016 at 07:41

   Åh tack Ruth!! <3 Och visst är det, livskvalité på riktigt! <3

 • Reply
  Malin
  13 november, 2016 at 17:09

  Så kom de efterlængtade bilderna från snøvædret i Sverige. Så vackert! Hær i Danmark har vi inte riktigt någon snø æn, så jag njuter at få følja med i snøn hærifrån 😉

  • Reply
   Mary
   14 november, 2016 at 07:41

   Hihi jaaa där kom de 😉 Det är underbart vackert, jag hoppas vi får se en vinter i stil med detta, det vore underbart! <3

 • Reply
  Sarah Valentin
  13 november, 2016 at 17:52

  Så smuk en video 🙂
  Knus fra Danmark <3

  • Reply
   Mary
   14 november, 2016 at 07:41

   Tusen tack Sarah!! Kram tillbaka från Sverige <3

 • Reply
  Anneli
  13 november, 2016 at 18:01

  Ännu en helt underbar film! 🙂 Älskar lantlivet, precis som du, och igenkänningsfaktorn är hög <3. Verkligen bra att stanna upp och njuta ibland. Ofta hinner man inte med det ordentligt. Bara snabbt in i bilen och iväg till jobbet… Din film är en jättefin påminnelse 🙂

  • Reply
   Mary
   14 november, 2016 at 07:44

   Åh tack Anneli!! Blir så glad att höra att du tycker om den <3 Nej det blir lätt att man sätter det där längst bort på prioriteringslistan och sen undrar man, x antal veckor eller år senare, varför man är så stressad och mår så dåligt. Vi behöver det där, bara stanna till och vara i nuet, njuta lite av det vackra omkring oss. Oavsett om det är naturen, en fin soluppgång, dricka kaffet i lugn och ro till lite skön musik eller ta en stund med sina barn på morgonen innan man tar sig till jobbet. Glad att min film hade "den effekten". Tack för att du delar med dig! Stor kram!!

 • Reply
  Leanne
  14 november, 2016 at 11:15

  Snow <3 I really hope we get some in my part of England this year. It is always a treat but so uncertain and short-lived.

 • Reply
  Lili @ Travelling oven
  14 november, 2016 at 16:43

  You live in such a beautiful place! It makes me miss Swiss Alps so much, I lived about a year and half there and was heartbroken to leave the snow and all that beauty… Loved the video! <3

 • Reply
  Stina - Stinas tillvaro
  14 november, 2016 at 21:25

  Så vackert filmat Maria, och vilka sjukt mysiga kläder du har – tjusigaste vintermunderingen jag sett! Men Doris lilla piruett var nog det allra bästa lilla guldkornet i filmen, så himmelens gulligt ju.

 • Reply
  browneyedgirl28
  15 november, 2016 at 05:38

  Godmorgon <3 Vilken härlig video, så underbart med snön tyckte jag. Synd att den smälte bort här. Hade gärna haft den kvar. Var magiskt när månen lyste stor och det var mörkt och dimmigt för någon kvälls sedan <3 Kram och ha en fin dag

 • Reply
  Emelie
  15 november, 2016 at 23:26

  Åh vilken mysig video! Och härlig musik som satte lite extra stämning i videon 🙂 Jag som blivit glad att snön börjat tina bort här i Stockholms innerstad längtade nu tillbaka till sånt här snöväder!

 • Reply
  Victoria
  18 november, 2016 at 22:39

  Alltså OMG vilken MAGISK blogg du har! Jag älskar allt och är SÅ GLAD att jag hittade dig 😀

 • Leave a Reply