JULKLAPPSTÄVLING: VINN MIN KOKBOK I JULKLAPP!

JulklappstävlingIdag är det första advent och jag är så vansinnigt peppad på julen 2016. Julen i första huset, det liksom pirrar i hela kroppen. Tända brasan, vi ordnar all julmat hemma hos oss för första gången och det blir en vegetarisk/vegansk jul.

Lilla Märta (för vi har bestämt oss för det namnet nu) kommer hem till oss dagen innan julafton och jag har äntligen ett hus stort nog att ha julgran. Det har jag längtat efter sen jag flyttade hemifrån, dvs i ungefär 20 år. Den som väntar på något gott…

Givetvis vill jag tävla ut min kokbok som julklapp. Du kan så klart vara med och tävla för dig själv eller för någon annan om du hellre vill ge bort den i julklapp. Eftersom posten kan vara något långsam kring jul vill jag vara säker på att paketet hinner fram och jag håller därför julklappstävlingen redan nu 1:a advent! 

Jag tävlar ut dessutom ut tre böcker så det finns hyfsat stor chans att vinna! 

JULKLAPPSTÄVLING!

För att vara med och tävla om att vinna min kokbok ”Made by Marys Gröna Frukost” behöver du bara göra en sak:

1. Skriv en kommentar som innehåller din ”drömrubrik” på ett blogginlägg här på min blogg.

Det behöver inte vara ”den perfekta rubriken”, jag kanske omformulerar den något, så känns ingen prestationsångest för det är själva innehållet som är det viktiga.

Det kan dessutom vara vad som helst. Personligt, hållbarhet, entreprenörskap, hus och hem, mat, recept, foto..you name it! Alltså verkligen vad som helst! Det går även bra att skriva flera drömrubriker om man inte bra har en perfekt drömrubrik på inlägg.

Exempel: ”Visa ert kök”, ”Dina bästa tips på xx” ”Berätta hur du träffade din man”. Ja ni fattar. Verkligen vad som helst mellan himmel och jord. 

Tävlingen startar idag den 27 november (1:a advent) och avslutas fredag 2 december 23:59. 

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

LYCKA TILL!

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

81 Comments

 1. Svara

  Ronja

  27 november, 2016

  Om det inte redan gjorts skulle någontingt i stil med ”Att fotografera mat” vara jätteroligt och spännande att läsa! ?

 2. Svara

  Norsk matentusiast

  27 november, 2016

  Jeg kunne tenkt meg å lese om ”veien til målet”. Jeg synes det er urolig inspirerende det som du har fått til, og lurer på din reise frem til ditt mål med blogg og kokebok. Det er mange som har samme drøm og det hadde vært veldig kjekt med noen tips og ikke minst høre din historie:)

 3. Svara

  Catarina Davidsson

  27 november, 2016

  Eftersom jag är barnsligt förtjust i vedspisar och skulle vilja ha en själv, skulle jag gärna ha lite bilder och recept på bakning och matlagning i vedspis.

 4. Svara

  Camillasnyahem

  27 november, 2016

  Hej! Rolig tävling. 🙂

  Har funderat ett tag och jag kan inte välja mellan dessa två rubriker:

  – Mina tankar kring vegetarisk kost
  (tänker att den rubriken kan du göra precis så personlig osv som du själv önskar)

  och

  – Mina tankar kring inredning

  Fin första advent till dig!

  Hälsar Camilla – Camillasnyahem

 5. Svara

  Elin

  27 november, 2016

  Jag har en hatkärlek till grönkål, köper hem det gång på gång men inget jag lagar blir sådär supergott så ”Min bästa grönkålsrätt” skulle göra mig exalterad! /Elin

 6. Svara

  Hannis

  27 november, 2016

  Jag skulle vilja veta hur du ser på kärleken. Alltså vad den är för dig. Den där riktiga som man delar sitt liv med.
  Inte för att jag vill ha någon slags tjuvkik i ditt privataste utan för att jag tänker att du ändrade ditt liv så mycket när du ställdes inför sjukdomen. Att kanske även värderingarna och tankarna där förändrades.
  Sånt är jag nyfiken på=))

  Och tack för inspirationen!

 7. Svara

  Daniella

  27 november, 2016

  ”Mat-styling för dummies” hade varit en rolig rubrik. Där du ger enkla tips för att få matstunden att se extra mysig ut, med knep som är enkla att ta till, men som vi som är ovana inom området inte har snappat upp.

 8. Svara

  Maria

  27 november, 2016

  Jag älskar alla former av kanelbullar. Därför skulle jag gärna läsa om ”Världens godaste kanelbullar”.

 9. Svara

  Sofia Häger

  27 november, 2016

  Åh håller verkligen tummarna! Min ”drömrubrik” för din blogg skulle vara: ”En dag med Mary” eller ”behind the scenen with Mary” för att följa dig en dag. Då du kanske testar något recept, tar bilder till
  Bloggen osv. Skulle vara väldigt kul och intressant!
  Kram från Sofia
  (@sofiahager på instagram)

 10. Svara

  Angie

  27 november, 2016

  Jag skulle verkligen vilja få en inblick i hur du arbetar! Hur du fotograferar, redigerar, skapar recept, jobbar med kunder, hur du får dina idéer och bygger upp koncept. Hur du skaffar kunder, hur arbetet som entreprenör ser ut för dig, olika jobbuppdrag du får etc!

 11. Svara

  Johanna

  27 november, 2016

  Åh, den här utlottningen kände jag med detsamma att jag vill ta del av. Min drömrublik till dig är: ”Mina bästa recept på vegetarisk mat för barn” Försöker här hemma att införa allt mer vegetariskt. Men har hittills inte riktigt övertygat dom små i familjen.
  Ha en fin 1:a advent! ?

 12. Svara

  Hanna

  27 november, 2016

  Med jämna mellanrum ramlar jag över recept med ingredienser som helt otippat blir galet goda att kombinera. Vem kom liksom på baconlindade-dadlar eller vem kunde först ana att storheten i kombinationen jordnötssmör och sylt på smörgås. Jag skulle önska ett inlägg med en grym, oväntad kombo av ingredienser i ett recept, helt enkelt ”Recept: en oväntad kombo”

 13. Svara

  Olivia

  27 november, 2016

  Tycker att du är en så vettig och fin människa – så jag känner mig nyfiken på dig som person. Min drömrubrik skulle vara ”Min uppväxt”, från typ födsel till vuxen. Vad dina intressen var, hur du hade det i skolan, i din familj, var du ett glatt, fundersamt, aktivt, blygt, argt, spexigt barn? Högt och lågt!

 14. Svara

  Jessica

  27 november, 2016

  ”Bakom kulisserna – styling och fotografering”. Jag älskar dina fotografier och vill gärna veta mer om hur du jobbar!

 15. Svara

  Anna

  27 november, 2016

  Jag önskar mig rubriken ”All time favorite 3-rätters”. Du väljer helt enkelt ut din favorit av för-, varm- och efterrätt.

 16. Svara

  Malin

  27 november, 2016

  Jag vill läsa ”Om fem år…” , var du drömmmer om att vara både platsmässigt/jobb/fysiskt men också mentalt.

 17. Svara

  Charlotta

  27 november, 2016

  Hej! Vilken mysig tävling! 🙂 jag skulle villa läsa: ”Vad jag lärt mig längs med åren!” Eller ”vad jag önskar att jag visste när jag började”

  God jul! 🙂

 18. Svara

  Therese A

  27 november, 2016

  Från ord till bok. Jag är nyfiken hur du tänkte när du startade din blogg. Vart var du då i livet och hur ser det ut nu?

 19. Svara

  Jonas Backlund

  27 november, 2016

  Min rubrik blir skolmat 2017..

 20. Svara

  Emmi

  27 november, 2016

  Hej, vilket roligt tävling. Eftersom jag har tänkt mig att börja blogga i många många år men varje gång är nästa tanken: men vem vill läsa om vad jag håller på med eller tänker.. borde det vara jätte schysst med tips om hur du började och kanske också hade dessa tanker men gjorde det ändå.
  Dessutom borde det också vara nice med en mini kurs mat-fotografi! Alltid ta att ha tips och trix 🙂

 21. Svara

  Jessica

  27 november, 2016

  Du tar så otroligt fina matbilder, så det skulle vara kul med fototips! Dels hur du stylar, och rekvisita som du tycker är användbar 🙂 Det kanske blir två rubriker, ”hur du fotar mat” och ”hur du stylar mat”.

 22. Svara

  Scharlotte Peppare

  27 november, 2016

  Alltså din bok är heelt fantastisk!! Så jag tävlar gärna för att kunna ge bort en i julklapp till en mycket god vän!
  Vi är i samma härliga sits du och jag- första gången i ett eget hus! Grät glädjetårar när jag fick sätta upp adventsstakarna i fönstrena. Strunt samma att inte alla lister eller köksbeslag är på plats, här ska firas jul:) Jag har inte haft plats för gran på 12 år och ser löjligt mycket fram emot att dekorera den! Planerar fram och tillbaka vad jag ska ha i granen…Så min drömrubrik blir: ”Så dekorerar jag min drömgran”!
  Glad advent på dig 🙂

 23. Svara

  Lovisa Hedlund

  27 november, 2016

  Vilken fin tävling! Något jag är nyfiken på är, vilka komponenter i ditt liv som är nödvändiga för dig för att du ska må bra. Vad du mest av allt uppskattar och för allt i världen inte vill vara utan. Som ”Livsviktigt by Mary”.

 24. Svara

  Cecilia Par

  27 november, 2016

  Min önskerubrik är ”Hur ärlig bör/vill jag vara?”, detta eftersom det är en fråga jag ställt mig en del senaste tiden och därför undrar vad du tänker kring det. Jag tänker främst kopplat till personlig information och personlig integritet – Hur mycket/vad känner du är viktigt att andra vet om dig? Beror din ärlighet på vem du pratar med? (exempelvis hur nära du är den/dem) Upplever du att du har stark personlig integritet? Har du svårt att prata om vissa saker? (tycker du att det är okej, eller skulle du vilja ändra på något?) osv. Är nämligen själv en som ofta upplevs som ”brutalt ärlig” och känner att jag kan prata med de flesta om det mesta (vilket inte nödvändigtvis betyder att jag gör det), samt har väldigt litet behov av personlig integritet. För min del känns det bra, men vid ett flertal tillfällen har andra sagt att jag lär ändra mig och förändras på den här punkten med tiden (vilket jag varken förnekar eller tänker själv). Hur som helst, hade varit intressant att höra vad du tänker kring ämnet.

 25. Svara

  ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

  27 november, 2016

  Att vandra barfota i regnet för att plocka skogens skatter.

 26. Svara

  Lund Johanna

  27 november, 2016

  Men största grattis till att få en liten Märta. Vilken superhärlig julklapp, och dögölligt namn 🙂

  Önskerubrik utan att alls kunna formulera just en rubrik om detta är hur du tog steget att göra om ditt liv med fokus på att våga. Våga förändra, våga ta risken och hur du tog dig an den utmaningen. Nåt sånt. Eftersom jag själv tänker så himla mycket på sånt för min egen del men inser att jag är så in i bomben rädd.

 27. Svara

  Anna-lena

  27 november, 2016

  Oj va roligt med tävling!!! Hoppas så på vinst!! Jag skulle vilja läsa lite mer på din blogg om bra miljöval i vardagen.. du vet sån bra tips och trix för att hjälpa vår lilla blå planet.. sen kulle jag också vilja ha lite mer recept på typ rest mat.. om du förstå vad jag menar.. minska matsvinnet och gör en ny rätt av gårdagens mat..
  tack för en jätterolig tävling och tack för en underbar blogg❤️

 28. Svara

  Linda

  27 november, 2016

  Jag skulle vilja läsa om ”Mitt favoritrecept!” Det skulle vara så roligt att få reda på vad du tycker allra allra bäst om själv!

 29. Svara

  Ann Eriksson

  27 november, 2016

  Här bor Mary. Skulle vara så kul att höra dina tankar om inredning och var du hittar inspiration, kanske en slutlig bild på ett köksbord dukat med din goda mat.

 30. Svara

  Martina Åkerman

  27 november, 2016

  ”DEN GRÖNA PICK-NICK KORGEN”.
  Jag älskar att pick-nicka ute i det gröna…eller ute i det inte så gröna om det är höst eller tillomed vinter! Här där jag bor så har vi ju väldigt milt klimat, så det går bra att ge sig ut och njuta av en mysig pick-nick nästan året runt.
  Jag vet att du skulle kunna sätta ihop en helt underbar matkorg med det mest fantastiska natur bilder!
  Jag kan redan nu föreställa mig hur det skulle kunna se ut, med vackra bilder och Doris o Märta är med så klart! <3 <3

  • Svara

   Martina Åkerman

   6 december, 2016

   Det skulle till o med låta toppen som en BOK! JA, en bok! Hoppas hoppas hoppas jag vinner!!!

 31. Svara

  Sanna

  27 november, 2016

  Hej, hoppas hoppas att jag vinner denna gång ✊??! Mina drömrubriken är:
  Om tio år…
  Detta gör jag i vardagen för att må bra.
  Fina inredningsdetaljer hos oss.
  Ett kort i timmen (heldag).
  Tack för en bra blogg!
  Kram Sanna

 32. Svara

  Clara, Bossbloggen

  27 november, 2016

  Jag skulle vilja läsa om vilka saker du önskar att du hade vetat från det att du blev företagare fram till idag! Alltid så inspirerande att höra om 😉 😀 Mvh Entreprenörden

 33. Svara

  Emma

  27 november, 2016

  ”Min dag i bilder”
  Jag skulle gäärna läsa (eller se ;)) ett inlägg där du från morgon till kväll dokumenterat din dag i bilder.. 🙂

 34. Svara

  Meike

  27 november, 2016

  Hej Mary, what about a bloginlägg about cooking without a messy kitchen afterwards.It’s always the same you are standen in the kitchen for hours and the food looks perfekt but the kitchen is a total mess. Or something about ”kitchen oganisation” – where should I put what for a better work-flow.

 35. Svara

  Linda

  27 november, 2016

  ”Tips på matstyling hemma” hade jag gärna läst om. Tar en del bilder till Instagram men tycker det är så svårt att veta hur man ska fota för att få det snyggt (använder mobilkameran så är ju inte bästa kameran tyvärr). Hur man fotar snyggt på liten plats och tips på styling.

 36. Svara

  Hanna

  27 november, 2016

  Jag tror min drömrubrik är ”Det finaste med slow living”. Jag drömmer och tänker mycket på slow living nu och det hade varit så spännande att läsa vad dina ”största insikter”, eller liksom vad du tycker är det finaste med det är.

 37. Svara

  Tilda

  27 november, 2016

  Jag är ganska ny här. Älskar din blogg! Hittade hit genom att jag såg bild på din no bake chokladpaj för några veckor sen. Bakade den och herre så god den var! Skulle gärna läsa ”Mina 10 bästa desserter” eller nå, du verkar ju vara genialisk på dom! 🙂

 38. Svara

  cathrine

  27 november, 2016

  Här kommer några rubrik förslag:

  – när hjärtat sa ja! (Med tanken på din livsstils förändring)

  – att våga bryta upp!

  – den där Mary 😉

  Kram kram från cathrine

 39. Svara

  Johanna

  27 november, 2016

  Hej och glad advent!

  Drömrubrik: ”Min resa dit jag är idag” eller ”Alla gånger jag kunde ha hamnat någon annanstans än där jag är idag” 🙂

 40. Svara

  Finurliga fröken

  27 november, 2016

  Åh! Den skulle ligga i ett paket under granen till min mamma. Är säker på att hon skulle älska den och få så mycket inspiration. (Dessutom kan ju jag låna den lite ?)

  Ett dröminlägg från dig vore nått om hur du hittade till ditt liv nu. Att det var pga stroken vet jag men hur du lärde dig att lyssna på dig själv och förstå vad du ville och behövde.
  Så vad kan rubriken vara…. ” så lärde jag mig att lyssna på mig själv” eller kanske ”vägen till min inre röst”

  Kram

 41. Svara

  Maria

  27 november, 2016

  Hej!
  Rubriken lyder som foljer…
  Det enkla i livet.

 42. Svara

  Hanna

  27 november, 2016

  Jag skulle vilja läsa ”Några sätt att rädda världen på”. Ett inlägg med dina bästa tips om hur vi kan vara lite snällare med vår planet och varandra.

 43. Svara

  Anna - Boktycke

  27 november, 2016

  Åh vilken rolig tävling! Min drömrubrik från dig skulle vara ”Så här får du maten att se fantastisk ut!” Jag älskar att laga mat men varje gång jag ska ta bild på resultatet så ser det inte så lockande ut. Dina matbilder är alltid så himla fina så jag tar tacksamt emot tips! 😀

 44. Svara

  Caroline

  27 november, 2016

  Jag skulle vilja läsa ”min bästa julfrukost” 🙂

 45. Svara

  Jeanette

  27 november, 2016

  En rubrik jag gärna hade velat se är – Matbloggare till Entreprenör. Hur du gjorde och dina tips till hur man kan gå tillväga för att bli entreprenör i den nishen 🙂

  Perfekta julklappsvinsten!

 46. Svara

  Ólöf

  27 november, 2016

  kära Mary!

  jäg skulle vilja höra mer om modet att följa sitt hjärta!
  at våga bara vara…
  och hur du vände ditt liv…

  tack for att dela… och ge så mycket av dig själv..

  kärlek från Island, Ólöf

 47. Svara

  Sara

  27 november, 2016

  Då jag själv väldigt gärna skulle vilja starta eget företag tycker jag att det är otroligt intressant när du pratar om hur du är som entreprenör, hur du arbetar, hur det gick till när du startade eget och hur dina arbetsdagar ser ut. Det krävs mod för att göra det du har gjort och det är så roligt att du berättar om allt detta för sådana som mig som bara drömmer om det. Så min drömrubrik vore ”Entreprenörskap – verkligheten när man är egen företagare”.

 48. Svara

  Patricija Tolic

  27 november, 2016

  Underbart att du lottar ut din bok igen , missade förra tävlingen.
  Jag skulle vilja veta mer om livet på landet, odla själv och laga mat/desserter av det: ”Från jord till bord”
  Ha en härlig första advent!
  /Patricija

 49. Svara

  Isabella

  27 november, 2016

  ”10 bästa tipsen för hur man stukar och fotar mat” skulle vara väldigt kul att läsa om 🙂 dina bilder är ju alltid så sjukt fina och stylade.

 50. Svara

  Malinmittiprick

  27 november, 2016

  Jag tänker mig inlägget ”Vegetariskt för nybörjare, som förövrigt inte gillar (x)”. Är själv vego-nybörjare, mest för att jag inte vet vad jag ska äta istället. (Och för att jag ibland är som en fyraåring som inte gillar ”konstig mat”. Jobbar på den biten.)

 51. Svara

  Thereze

  27 november, 2016

  ”Frost you!”

  Snyggt vinterfrostiga recept!

 52. Svara

  Josefin

  27 november, 2016

  Ett dröminlägg för mig handlar om vad du skulle vilja säga till ditt yngre jag, vad du önskar att du vetat som yngre. Det kan handla om livet i stort, om karriär, om kärlek, om relationen till dig själv eller vad som helst. En rubrik skulle kunna vara något i stil med ”Ett brev till mitt yngre jag” eller ”vad jag önskar att mitt yngre jag vetat”.

  Tack för en superinspirerande blogg!

 53. Svara

  Mert

  28 november, 2016

  Hey! This is an amazing! 🙂

  So…

  You live in a rural place.

  Let’s imagine you have to leave your home and you will (again?) live in city, in Stockholm! 🙂

  Tell us what you take from your home before leaving (but just 5 thing) and tell us your one day in Stockholm! Where do you go? What do you do? Which cafes, which shops, which places do you go? ”What will Mary do in a Stockholm in winter?” Does she miss her home? Or she enjoys the city?

  If I win, you already known how to contact with me. 🙂 😉

 54. Svara

  Mert

  28 november, 2016

  Or… 🙂

  (I’m not done with yer:))

  Let’s imagine you will stay in your home in rural place. But you can only choose on room in your home and you will live there forever!!! This is a big decision! You can choose on of them: bedroom, kitchen, bathroom, cellar or outside of your home! 🙂

  This would be a wonderful blog post also! 🙂

  ”Mary in a room forever!”

  Sounds interesting!

 55. Svara

  propsandstills

  28 november, 2016

  Härligt med en liten Märta!
  Ett superintressant inlägg för mig skulle vara: ‘Från idé till bok’, nämligen utvecklande av receptidéer till egen kokbok! Och inte bara det romantiska förståss utan det hårda jobbet som finns ju bakom en så snygg bok. Hur gör man och hur hittar man t.ex. en förläggare osv.?
  Tack för bloggen, det är så inspirerande och jag skulle gärna vilja se mer bilder från landet, röda hus, snö och morgondimma 😉

 56. Svara

  Emelie Richter

  28 november, 2016

  Jag skulle vilja läsa:
  ”Min inspiration i livet” som kan handla om en person, en bilder, ett motto, en bok eller liknande. Något som får dig att tänka annorlunda/leva annorlunda då man så enkelt fastnar i det vardagliga ”sociala livsreglerna”.

 57. Svara

  Kari Påhlman

  28 november, 2016

  Hi Mary! Tack för en harlig blogg! Jag har två ideer till ett blogginlägg…
  För det första, ”Hur man äta medvetet” (eller, ”How to be a more mindful/conscious eater”)
  För det andra, ”Hur man ska äta säsongs i Sverige”

  Ursäkta mig för min dåliga svenska, men jag måste öva! Jag också älskar att träna läsa svenska kokböcker 🙂
  Tack! God Jul!

 58. Svara

  Kerstin

  28 november, 2016

  Min drömrubrik skulle vara att få tips kring hur man dukar ett vackert bord – alltså dina idéer och tankar kring det! Jag slarvar alltid själv med detta när jag bjuder hem vänner. Dukar naturligtvis fint med porslin, glas, servett etc – men jag kommer aldrig så långt att jag gör någon form av dekoration som en del av dukningen. Skulle så gärna få tips kring detta – jag tycker själv att jag känner mig extra välkommen när jag är bortbjuden och ser att lite extra omtanke lagts på dekoration av bordet.

 59. Svara

  Anneli

  28 november, 2016

  Kanske rubriken ”Vi testar ..” skulle kunna passa in på många teman. När jag vinner din kokbok(!) så skulle det vara kul att ta foto som en ”serieremsa” när vi testar din frukost eller något annat som du ger tips om. En sammanhållen fotoremsa som en miniserie där vi tillagar äter och tycker till om det vi smakat.

 60. Svara

  Lisa

  28 november, 2016

  ”Vegetarisk julmat” är en rubrik till ett inlägg jag jättegärna skulle vilja läsa. Jag har detta år börjat intressera mig för vegetarisk mat, så det vore toppen med något tips på mat till julbordet.

 61. Svara

  Emelie

  28 november, 2016

  Ett inlägg som jag gärna skulle vilja läsa är ”Från rum till rum på Lilla Sundsby”, typ rundvandring rum för rum hemma hos er. Fast samtidigt så är ju det väldigt utlämnande och tra ju tid att ”producera”… Men det är en önskan i alla fall ni verkar ha det så fint o mysigt hemma hos er. Sen lite mer generellt, mer som ett ämne, så skulle jag gärna vilja läsa mer om din livsstil/ syn på jobb/må bra, lite mer konkret hur du har gjort för att hitta balans.

 62. Svara

  Angelica

  28 november, 2016

  Jag skulle vilja se ett inlägg som handlar om ”Mina tankar kring självhushållning/självförsörjning” i den mån den går att applicera på just ditt liv. Jag tänker att en kanske inte kan göra allt men alla kan göra något; odling, kompostering, egna höns, ta vara på det som finns i naturen osv. Det är en fantastisk känsla att veta precis vad en stoppar i munnen!

 63. Svara

  Anne-Karine

  28 november, 2016

  Hej Maria,
  Jag skulle gärna läsa om ”a perfect day” enligt Mary. Eller kanske ”C’est la vie”, kanske för jag är fransyska.

 64. Svara

  Sara

  28 november, 2016

  Hej!

  Jag skulle vilja lösa om bästa tipsen på hur hur du redigerar bilder och lite om snygga typsnitt på text.

 65. Svara

  Aleksandra@Vanilla&Staubzucker

  28 november, 2016

  …it’s the second time I’m trying to get this book, moreover I’d like to have it in Swedish,…so ”What will I eat in Sweden?”
  Because I might even come to Sweden to take the book and to have my Swedish dinner ”at Mary’s”!

 66. Svara

  Jenney

  28 november, 2016

  ”Drömrubriken hade varit: ”Hur man får sin köttätande partner att bli lika frälst och förälskad i vegetarisk kost, som man själv är.”

  Det här ständiga dilemmat om vad man skall äta, när man i slutändan ändå inte äter samma maträtt hade jag gärna någon gång sluppit. Att få dela en god maträtt och inte bara en fin stund med sin kära, hade jag gärna läst om. Och tagit till mig av varenda ord.

 67. Svara

  Alexandra Berta

  28 november, 2016

  Enkel vegetarisk mat för nybörjare

 68. Svara

  Ela

  29 november, 2016

  Hej!
  Jag skulle gilla rubriken ”En hållbar jul” i dessa tider av frosseri och slöseri. Hur planerar/handlar vi klokt och hur hanterar vi den överblivna maten för att slippa slänga den. Detta i samband med ett gott julmatsrecept 🙂 Ha en fin advent!

 69. Svara

  Maria

  30 november, 2016

  Hej! spännande tävling!
  Ett inlägg med rubriken ”mina listor ” skulle jag skriva ut och ha på väggen.
  – alltid i skafferiet
  – bästa musiken
  – böcker
  – bästa recepten
  – bästa hudvårdsprodukterna
  – caféer
  – saker att göra en regnig dag
  – saker som gör mig glad

  Temat kan varieras i oändlighet (nästan!).
  Vänligen
  Maria

 70. Svara

  Siv

  30 november, 2016

  ”Min hållbara jul på landet”. Det vill jag läsa om.

 71. Svara

  Johanna

  30 november, 2016

  ”Min dag i bilder”
  ”Lilla Märtas första dag hos oss”
  ”Min favoritrunda med hundarna”

  Och med dina fantastiska bilder till så klart 🙂

  Kram Johanna
  @johannasvedertun

 72. Svara

  Jennie

  30 november, 2016

  Åh, min drömrubrik är nog ändå något i stil med ”att våga drömma i en ekologisk katastrof till värld” fast kanske i en lite mindre hård tappning? 🙂

 73. Svara

  Jenny

  30 november, 2016

  Jag tycker ditt hus verkar så magiskt fint och det bästa jag vet är sådanadär småsaker man oftast inte tänker på men som kan förgylla vad som helst. Låter virrigt, men du förstår kanske vad jag menar? Min drömrubrik är ”Favoritdetaljer i Lilla Sundby”

 74. Svara

  Linda

  30 november, 2016

  En dag i mitt liv och gärna ett foto per timme. Hade vart kul att se hur du gör med jobb men också livet i stort

 75. Svara

  Kristin Leiva

  1 december, 2016

  ”How to change gears in life now… not in another five years. From city stress to homesteading. You can do it.”

  I think so many people really *really* want to make this move, but are so afraid. What’s to be afraid of? Find a way to make it work. Give up all that undo stress for some job that really means nothing to you. In 2013, we moved our (US/Colombian) family from Stockholm to the mountains of Spain, and we’re honest-to-god homesteaders: living as sustainably as we can, off-grid, growing and makig our own food, solar panels, wood-buring fire heaters, chickens, rabbits, etc. It took some adjusting, but now we love it. And I used to work in NYC for Condé Nast Traveler! And now, in this godforsaken consumeristic world (and now with that lump Trump in power) plus with the imminent and unfolding horrors from climate change… well, really feels like it’s the right time. Now. Since you’ve done it, I think you could offer courage and hope to all those who want to do it. Without being too self righteous. Maybe just by suggesting that people make lists (like you did after your stroke), and those sorts of things.

  Good luck, and thank you for all you do.
  xoxoxo Kristin

  (IG: masdelpi)

 76. Svara

  Tove

  1 december, 2016

  Jag vill läsa om ”Min favorit på det vegetariska julbordet”. Jag har själv kört vegetariska jular i två år och tar gärna ny inspiration för att hitta nya favoriter.

 77. Svara

  Iris

  1 december, 2016

  Åh kul tävling! Hoppas det är okej med två förslag, för kan inte välja mellan dem!
  1. Pannkakor morgon till kväll. Dina pannkakshögar ser alltid sjukt goda ut. Skulle va kul med ett samlingsinlägg med enkla frukostvarianter, lättare mellispannkakor och matigare versioner med olika grönsaker för lunch och middag!

  2. Veckomeny. Vad äter ni under en vanlig vecka? Ger lite tips för enkla gröna rätter som ändå får vardagen att gå ihop! Följer lite andra bloggar som gör detta, är alltid kul att få inspiration till både de där riktigt enkla och opretentiösa vardagsmiddagarna i kontrast till de något lyxigare på helgen!

  Hoppas verkligen på denna!! Skulle vara perfekt julklapp till min kära mor som precis börjat komma in lite mer på det gröna spåret, hon behöver inspiration till att byta ut sin ostmackan på morgonen!

 78. Svara

  Nicole

  2 december, 2016

  My dream post would be about why you live in Sweden, even with the cold and short days. What are some things that are done well in Sweden and what are some things you would like to change. The post would be finished with a delicious recipe like cinnamon rolls (my favorite)!

 79. Svara

  filippa

  2 december, 2016

  Åh, tur att jag såg denna nu hahah! 😀 Jag ger det ett försök åtminstone! 😀

  Så himla kul, men så svårt också.. jag har nog ingen ”drömrubrik” utan är så nyfiken på mycket! 😀 Men mest nyfiken är jag nog på övergången mellan ditt ”gamla” liv och ditt ”nuvarande” liv, om man säger så. Hur både du var som person tidigare och hur ditt liv såg ut då jämfört med nu (om du skulle vilja såklart, förstår om det kanske blir personligt <3). Dina tankar kring minimalism är jag också nyfiken på, på alla plan hahah! Allt från kläder, till möbler, till…ja, det som kan tänkas komma på 😀 Sen tycker jag alltid du använder så fina verktyg när du visar dina recept, jag skulle gärna se lite mer bilder på enbart de och historia kring de kanske? 🙂 Hahah, jag kanske är lite märklig men jag finner nåt intresse i sånt!

  Så, "drömrubrikerna" då:
  "Mitt liv då & mitt liv nu"
  "Leva minimalistiskt"
  "Verktygen jag använder när jag donar i köket"

  Hahah, hoppas det är okej med tre förslag 🙂 Kram på dig!

 80. Svara

  Jennie andersson

  2 december, 2016

  Åh… vet inte exakt hur rubriken skulle lyda, men jag skulle vilja veta mer om kroppsvård, som både är bra för kroppen som miljön. Vet ju att du skriver mkt om mat som är bra för både för kroppen och för själen… Tänker ett blogg inlägg ungefär som den där ljuvliga skrubben, fast kanske tvål, lotion, shampoo etc som man kanske kan rena utvändigt, som invändigt… och kanske till och med kan enkelt fixa ihop själv!! rubriken kanske skulle lyda; ” underbar kroppsvård som renar både in och utvändigt”?
  // jennie

LEAVE A COMMENT