22 In COUNTRYSIDE LIFE

EN MAGISK SAGOVÄRLD – ATT PAUSA MÅNDAGEN

_j4a0349Jag hade verkligen planerat den här dagen och även den här veckan in i minsta detalj! Idag skulle jag ut med hela t v å recept som jag velat dela med mig av och sen skulle jag fortsätta att klippa ihop en film till min Youtubekanal. Kameran var laddad, minneskortet var tömt och jag var redo och riktigt peppad. Bilder skulle fotas på löpande band och sen tjoff så skulle de ut för att ge er inspiration!

Men så tittade jag ut genom köksfönstret. Stora flingor dalade sakta ner och hela världen var plötsligt inbäddad i ett mjukt lager av fluffig snö. Som om hela Skogstibble var inlidad i ett täcke iskall bomull. Och jag kunde bara inte låta bli att springa ut med kameran i högsta hugg! _j4a0364_j4a0333 _j4a0345Och det är något av det bästa med att ”göra det jag gör”. Att vara frilansare, bloggare och kreatör. Jag sätter mina egna tider och jag har skapat livet och min vardag så att jag alltid (nästan) har tid att njuta av nuet. Av vackra snöfall eller underbara motljus eller vad det än kan vara. Jag får dra in på andra saker för att ha möjlighet till det, men för mig är det värt varenda sekund! Doris följde dessutom med ut och dansade och busade tillsammans med mig i snöfallet. _j4a0332Och helt plötsligt hände det otänkbara magiskt underbara… Solen sken över grantopparna, ett iskallt guldfärgat motljus mot de vackra mjuka snöflingorna och det kändes som om jag befann mig i ett magiskt sagoland!_j4a0340 _j4a0361 _j4a0359Och någonstans här var jag tvungen att pausa och bara njut av dagen, nuet, det som är här och nu utan att stressa vidare. Så jag och Doris har legat på soffan, hon vill vara i min famn precis hela tiden just u, och vi har kramats och jag har redigerat bilder och drömt om en iskall, snörik första vinter här ute. Lilla Sundby och Skogstibble, åh vad jag älskar att bo här!

Och tack underbara härliga ni som tittar in här, skriver så fina kommentarer och fyller mitt hjärta med kärlek! Kram och hoppas veckan börjat bra!

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Emma Thun
  7 november, 2016 at 16:14

  Sååå vackert! Det är liksom saker som dessa som gör själva livet <3

  • Reply
   Mary
   7 november, 2016 at 23:49

   Visst är det så, det är just såna vardagsögonblick som gör livet.. <3 Stor kram

 • Reply
  Dixi Wonderland
  7 november, 2016 at 16:28

  Älskar staketet runt erat hus 😀

  • Reply
   Mary
   7 november, 2016 at 23:48

   Hihi, ja med! Den gamla gärdesgården sattes inte upp igår inte!

 • Reply
  Stina - Stinas tillvaro
  7 november, 2016 at 18:51

  Så fint du ser på snöfallet och vilken underbar plats att avnjuta det på. Dagar som den här är längtan ut från stan som allra störst, tack för att du delar med dig av dina vackra omgivningar, så har jag något vackert att vila ögonen på. Kram

  • Reply
   Mary
   7 november, 2016 at 23:48

   Ja, det är verkligen dagar som dessa som livet på landet blir extra vackert! I stan blir det lätt kaos, köer, olyckor och slask. Men här ute blir det istället, iaf mycket lättare, ett vackert sagolandskap. Glad att jag kan ge dig något vackert att vila ögonen på. Tack fina du för din kommentar. Stor kram

 • Reply
  Ellen
  7 november, 2016 at 20:19

  Det är samma med Otto nu, märks att kylan är här på riktigt. Han vill ligga nära hela tiden, helst på mig. De är ju så fina, våra små hjärtan!

  • Reply
   Mary
   7 november, 2016 at 23:47

   Naw, ser det framför mig! Ja och de vill ju det. Helst på liksom… Doris klättrar gärna upp och lägger sig bredvid ens huvud PÅ huvudkudden. Gärna lite lätt PÅ ens ansikte också. Jätteskönt för henne, mindre skönt för mig/oss. 😛

 • Reply
  Jennifer
  7 november, 2016 at 22:00

  Så härligt det ser ut! 🙂 Njuter för fullt av dina underbara bilder, först på höstsolen och nu på det härliga snölandskapet. ? Förstår verkligen att ni stortrivs där ute! Så fantastiskt också att kunna styra över sin egen tid. Jag njuter också av att ha börjat jobba som egen. 🙂 Jag har börjat ta en promenad på lunchen, inte varje dag men några dagar i veckan. De dagar det är sol är det superskönt men oavsett väder känns det att det är nyttigt. 🙂 Sen är det också skönt att kunna hämta sonen tidigare efter skolan vissa dagar och få lite mer tid tillsammans. Och givetvis att få måla! 😀

  • Reply
   Mary
   7 november, 2016 at 23:46

   Det var underbart och det är ju verkligen så fantastiskt när man kan dra nytta av att vara egenföretagare. Nog har det både sina för- & nackdelar! Promenad på lunchen låter ju superskön och även att hämta sonen tidigare så klart! Låter som du infört mer livskvalité i ditt liv!! <3 Stor kram

 • Reply
  msemschen
  7 november, 2016 at 22:32

  Underbart vackert!
  Vi har också fått snö, ungefär lika mycket som Doris fick i pälsen medan ni var ute. Nä nu överdrev jag allt så mycket har inte ens kommit. hahaha

  Underbar outfit du har, ser galet mysig ut!
  Kram

  • Reply
   Mary
   7 november, 2016 at 23:45

   Haha ja det låter inte som mycket i så fall 😛 Jag älskar snö när det inte slaskar bort och blir grått och tråkigt. Vackra vinterlandskap tar jag gärna ännu bättre är de ju tillsammans med sol och blå himmel då och då, när det är säsong alltså. Så får sommaren vara varm och magisk och vintern kall frostig 😀 Hihi, känns skönt när man får så fina ord över sina sovtights (pga kallt att sova utan) och min 5 år gamla stickade poncho. *fniss* Fast det var mysigt, speciellt med de där (ännu äldre) bootsen jag köpte 2004 som jag aldrig använde i stan. Nu är de perfekta! 🙂 Stor kram på dig!

 • Reply
  Sonja Stendera
  8 november, 2016 at 05:06

  Hej, vilka fina bilder!!! Jag älskar Uppland och saknar detta och denna tidiga snön och den krispiga luften…suck 😉
  Men du, kan du göra ett inlägg hur man gör att man kan leva från sitt frilansande som matkreatör, stylist och fotograf? Hur får man uppdrag? Hur tjänar man tillräckligt för att leva? Jag behöver inte mycket, men ändå. Hur får man de rätta kontakter, eller har du bara skrivit boken och skickat manuset till olika förlag? Är rätt nyfiken, men också trött att har chefer som är dåliga, kan inte leda eller är t.o.m. ’assholes’.
  TACK!

  • Reply
   Mary
   8 november, 2016 at 09:43

   Åh tack för fina orden om bilderna Sonja!! <3 Och ja, visst är det underbar med den där krispiga luften!

   Vad roligt att du skriver och efterfrågar just det, för faktiskt så sitter jag och knåpar på en liten "entreprenörsserie" där jag tänkte dela med mig av lite smått och gott. Så häng med och följ bloggen på det sätt som passar dig (annonserar alltid nya inlägg via Fb, nästan alltid på Instagram och så finns det ju Bloglovin' också så klart) så kommer du inte missar något 🙂 Många som frågar efter just det och så klart vill jag dela med mig av mina erfarenheter. Och chefer som är assholes låter verkligen sådär, hoppas jag kan hjälpa dig att ta steget någon dag! <3 Kram på dig

 • Reply
  Anna
  8 november, 2016 at 14:23

  Hej! Det här är verkligen ett sammanträffande… Jag och min sambo var och kollade på det där huset men la aldrig ett bud trots att gården var precis det vi letade efter. Känns så roligt att se att en vänlig själ köpte huset istället för oss. Är just nu nyexad ekonom som funderar på om jag verkligen valde rätt så du inspirerar mig massor!

  • Reply
   Mary
   8 november, 2016 at 14:49

   Men hej Anna! Jaså där ser man, vilken sammanträffande <3. Vad häftigt att man kan mötas såhär över nätet ändå, vilken slump! Vi var faktiskt och smygtittade på huset ungefär 1,5 timma innan visning för att vi ville känna av känslan när ingen annan var där. Om det var "rätt" dvs. tillräckligt tyst och stilla, rätt natur, rätt vidder osv. Jag sa redan då till kärleken, när vi åkte runt i området (dvs skogen) att; "här vill jag bo".."här SKA vi bo". Och ja, så blev det ;) Det var verkligen helt rätt för oss, men så var vi verkligen ute efter ett visst läge. Huset har sina utmaningar, helt klart, men vi brydde oss inte så mycket om just det. Så kanske var det den magkänslan ni hade som gjorde att ni inte la ett bud ändå. Helt övertygad om att ert hus väntar där ute någonstans <3 Och under tiden, och ja så klart sen också, får du gärna följa med mig här borta i Lilla Sundby. ps. Det finns en flyttfilm på youtube om du är nyfiken också ;) https://www.youtube.com/watch?v=naZaFSuLP3U Stor kram

 • Reply
  julia
  9 november, 2016 at 08:52

  Vilka magiska bilder <3 är så avundsjuk på alla som fått snö, för där jag befinner mej är det kallt men ack så grått 😀

  • Reply
   Mary
   9 november, 2016 at 09:17

   Åh tack så jättemkt! 🙂 Ja det är underbart här, det har snöat ännu mer sen dess också dessutom, älskar det!<3

 • Reply
  Lund Johanna
  9 november, 2016 at 11:28

  Vilket slående bra val av dig att ge dig ut. Livskvalitet!

  • Reply
   Mary
   9 november, 2016 at 15:41

   Hihi men eller hur 😉 Det var verkligen livskvalité <3

 • Reply
  Isabell
  10 november, 2016 at 16:08

  Så magiska bilder – som vanligt!

  Tycker också att det är så viktigt att prioritera om ibland. Har plugg upp över öronen nu men idag var vädret sådär jättefint och skogen sådär väldigt inbjudande, så jag lånade svärfars hund och tog en lång promenad istället. Plugga hinner jag göra sen, numera fylld av skogsluft.

  Blir spännande med din nya film på youtube, kollade precis in dina andra filmer, så mysiga!

  • Reply
   Mary
   13 november, 2016 at 14:35

   Åh tack Isabell! <3 Visst är det så, blir så lätt att man alltid väljer det där som är tyngt och arbetar med det tills man känner att man går under. Man "unnar" sig inte att vila eller vara i naturen eller vad det än är. Som om det blir bättre av det, men man får ofta bara motsatt resultat tycker jag. Låter så skönt med promenad, kan tänka mig att hjärnan tänker mer klart när kroppen och sinnet är fylld med lugn, harmoni och skogsluft! Jag vet iaf att jag sällan arbetar så bra som när jag varit ute och rört på mig, fått tanka lit natur och lantluft! Hoppas du tycker om den, stor kram! <3

  Leave a Reply