EN FROSTIG MORGON

_j4a0113I morse vaknade jag till en vit värld där både marken och luften var fylld av små, små iskristaller. Så minimala att hela världen täcktes som av en vit dimma. En frostig morgon utan dess like, när allt liksom satts på paus, när det känns som naturen håller andan._j4a0085_j4a0146Utanför mitt köksfönster såg jag bara vit frostig dimma och jag gick givetvis ut för att njuta av lugnet och den där kristallklara luften. Jag, Doris och kärleken tillsammans längs med vägen. Ju mer klockan blev, ju tjockare och vitare blev också dimman. Det knastrade sådär härligt under våra fötter när jag gick längs med vägen, inte på det där tysta knarriga sättet som från ett tjockt snötäcke, utan krispigt och ”kristalligt”. Det där ljudet som gör mig så förväntansfull inför vintersäsongen._j4a0083
_j4a0095 _j4a0080 _j4a0124Iskristallerna har under natten gjort vackra mönster på fönstret vid loftet och känns lite som vintern annonserar att nu, nu är jag här på riktigt! Jag älskar det där gamla fönstret med sin spruckna målarfärg och tillsammans med iskristallerna blir det bara vackrare._j4a0135Anledningen till att jag ofta bjussar på bilder på vårt hus är att jag älskar att gå längs med lilla vägen utanför vårt hus, den som liksom tillhör oss och som vi ansvarar för. Vår väg… Det är så fint att promenera där, se Lilla Sundby på avstånd mellan ladan, skogen, pigstugan och vedboden. Dessutom vill jag dokumentera huset och skogen i alla olika säsonger och så här långt har jag lyckats. Allt från dimmiga sommarmornar till klara höstkvällar. Just nu delvis dold bakom dimma och iskristaller. Igår tvingades vi i all hast sätta ut snöstakar, såna orangea pinnar med reflexer som markerar vart vägen går så att ingen som är på väg till oss missar vart vägen slutar och diket börjar. _j4a0096Idag ska vi fortsätta med renoveringen, det tar ju sin lilla tid när man inte kan jobba heltid med den. Ser ni fönstret längst upp i mitten på övervåningen? Där har ni mitt blivande kontor. Mitt älskade, just nu svinkalla, kontor och studio. Idag ska vi fortsätta att spackla och slipa väggar samt måla de nya golv- & taklisterna med linoljefärg. Sen blir det golvslipning, takmålning, upp med listerna, måla väggar och så slutligen, att skura golven med såpa. Sen är det klart..piuh. Förutom att det ska inredas, men det tar jag som det kommer. För er som undrar så dokumenterar jag allt både i bild och film så tids nog kommer det massa före- och efterbilder och så lite ”mitt i” också så att ni får se vad det är vi gör egentligen._j4a0098Jag hoppas ni alla har en underbar lördag, njut för fullt av ledighet (om ni är lediga) och att lugnet som kommer med vintersäsongen sakta lägger sig över vårt avlånga land. Kram på er! _j4a0153

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

20 Comments

 1. Svara

  Ulrica

  5 november, 2016

  Tack för din fina hälsning, vi har en helt blank lördag och jag sitter här i soffhörnet med en stor kopp te medan älsklingen susar tungt bredvid mig tillsammans med två katter som krupit tätt intill honom på filten. Strax är det dock dags att vakna tycker nog jag så vi får hitta på något kul :-). Jag ska ut och fota frosten, det har jag bestämt, men också åka och handla någonstans då jag vill ha en gosig morgonrock till kyliga morgnar.

  Jag blir jätteglad av att du dokumenterar ditt vackra hem, dessa bilder är bland det bästa jag vet, och längtan ut på landet blir större för var dag som går så nu är det bestämt att vi håller koll på mäklarsidorna varje dag i hopp om att just DET huset kommer till oss, där jag får närheten till skogen och att få sitta på trappen med utsikt över skog och åkrar. Min sambo, han vill bara ha ett stort garage så är han nöjd :-).

  Ha en toppenlördag med hemmafix!
  Kram Ulrica
  PS! Stort tack för inbjudan, jag kommer mer än gärna och hälsar på dig någon dag <3

  • Svara

   Mary

   5 november, 2016

   Låter som en skön lördag, just det där med att inte ha så vansinnigt mycket inplanerat. Det är för lite av sånt tycket jag, för de flesta människor. Bara va och liksom se vad som händer, ta dagen som den kommer helt enkelt!

   Åh tack fina du, det värmer, vad roligt att du tycker om det! Och är så glad för din/er skull att ni är på väg att ta ”det steget”. Lyssna på hjärtat och följa sina drömmar! Och klart sambon ska få ett stort garage, kanske till och med en hel lada *fniss* 😉 Håller verkligen tummarna för er, helt övertygad om att ert hus kommer till er om inte allt för lång tid. Nu är det ju lågsäsong men nog kan man hitta hus ändå. Vi har varit på massa fina husvisningar under vintern med faktiskt!

   Hoppas lördagen blev supermysig! <3

 2. Svara

  Dixi Wonderland

  5 november, 2016

  Här i Trollhättan har nästan all snö regnat bort. Saknar solen så himla mycket 🙁

  • Svara

   Mary

   5 november, 2016

   Åh vad tråkigt, då blir det ju bara grått och trist! Jag tycker om när vintern är fin om du förstår vad jag menar med det. När et är krispigt i luften och solen tittar fram iaf ibland. Slaskväder får två tummar ner. Ljuset är så viktigt! Här har vi faktiskt haft tur och haft både krispigt vitt med frost och så har solen tittat fram någon timma senare. Håller tummarna att det vädret är på väg ditt håll med, så du iaf får lite ljus oavsett vad du nu tycker om själva snön och kylan. Kram på dig <3

 3. Svara

  sandra

  5 november, 2016

  Så otroligt vackert! Älskar att få se Lilla Sundby i olika skepnader 🙂

  • Svara

   Mary

   5 november, 2016

   Naturen kan verkligen vara vackert just nu! <3 Hihi, då är vi två iaf 😛 Längtar tills det blir Lilla Sundby i vinterskrud. Riktigt mkt snö och gärna rimfrost på det. 😀

 4. Svara

  Malins bilder

  5 november, 2016

  Fint med den blå dörren. En kontrast utan att sticka ut. Fint fotat med löven. ^_^

  • Svara

   Mary

   7 november, 2016

   Ja, dom är fina de där blå dörrarna! Ytterdörren ska bi byta ut (man ser den inte på bilden men den är i samma färg) men då blir det nog en lite dovare mattare blå än just denna. Men den är fin ändå, den som är i bilden! Tack för fina kommentarerna om bilderna, det värmer!

 5. Svara

  BySiri - the life of a creative mind

  6 november, 2016

  Åh såna mornar är så härliga <3 Vi har fått snö på bergstopparna på andra sidan havet nu så äntligen får jag också njuta av lite snöutsikt även om det troligen inte kommer till Stavanger mer än en dag i januari 🙂

  Ser fram emot att se bilder från renoveringen sen, älskar såna inlägg!

  • Svara

   Mary

   7 november, 2016

   Det var verkligen en superhärlig morgon! Åh vad härligt, att iaf se det på håll menar jag, bättre än inget 🙂
   Vad kul, förhoppningsvis tar det inte för lång tid, vill bli klar med studion snart! Nyss helst 😉 Kram på dig

 6. Svara

  Wilda

  6 november, 2016

  Vackert vackert vackert! Åh jag vill bara sitta och titta på dina bilder resten av min söndag. Tack för att du finns!

  • Svara

   Mary

   7 november, 2016

   Åh tack tack tack finaste du!! Vad det värmer, blir så vansinnigt glad! Din kommentar skulle jag kunna sitta och titta på hela veckan! Tack för att DU finns! Stor kram

 7. Svara

  Ellen

  6 november, 2016

  Så himla härligt att se alla dessa frostbilder. Jag gillar det!

  I lördags var jag och min sambo på halloweenfest med tema ”en är tvungen att klä ut sig men inte vara läskig” efter att värdparets dotter på 2,5 år satt kraven. Så sött! Olivia ledde sedan hela festen med roliga citat och en liten show med sång och dans. Så fin kväll!

  • Svara

   Mary

   7 november, 2016

   Åh tack Ellen!! <3

   Hihi åh vad gulligt det låter, vilken härlig liten tjej! 🙂 Då skulle även jag klä ut mig!

 8. Svara

  Isabell

  7 november, 2016

  Du är ju bara helt makalös på att fånga livet i bilder. Känner riktigt hur krispigt det är i luften, ljudet av små frysta vattenpölar som krasas sönder under kängorna och hur de frostiga löven låter *risch, risch* när man sparkar runt i dem.
  Nu är det måndag och det fortsätter att snöa i Skråmträsk, det är helt fantastiskt vilket vinterland vi har! Hoppas du får en jättehärlig start på din vecka! Kram!

  • Svara

   Mary

   7 november, 2016

   Åh tack Isabell, din kommentar värmer verkligen mitt hjärta, blir så glad! Hihi, det var verkligen exakt så krispigt som du beskriver det <3 Åh det låter superhärligt, älskar när vintern skapar sådana här vackra vita drömlandskap! Hoppas du med fått en toppenfin start!

 9. Svara

  browneyedgirl28

  7 november, 2016

  Så himla mysigt hos er och otroligt vackra omgivningar 🙂 Tröttnar inte på bilder från ert hem. Kallt och frostigt är det ut nu och jag längtar tills snön kommer och tills man får julfixa lite fint hemma. Vad skoj att renovera, lite upp och ner men så skoj när det är klart. Vi har äntligen flyttat ut till landet nu och jag får nypa mig i armen ibland <3 Underbart. Kommer uppdatera bloggen mer och oftare när vi kommer på plats. Kram och ha en fin dag <3

  • Svara

   Mary

   7 november, 2016

   Hihi, det tycker vi med, att det är mysigt med vackra omgivningar alltså! Jag älskar att bo här, gör att jag känner mig fri i själen! Det gör jag med, längtar tills det blir fint här hemma alltså. Med renoveringen är det lite stökigt och vi har inte kommit iordning ännu riktigt. Iof inte något vi prioriterat heller, men ändå. Nu till jul vill vi ju så klart ha det lite fint 🙂 Ska bli så kul att se din blogg uppdateras oftare nu när ni flyttat! <3 Stor kram

 10. Svara

  Sandra

  7 november, 2016

  Oh så fina bilder <3

  • Svara

   Mary

   7 november, 2016

   Åh tack Sandra!

LEAVE A COMMENT