0
29 In Drickbart/ Hälsa & Inspiration

BOOSTANDE VINTERJUICE MED HALLON RÖDBETA & CAYENNEPEPPAR + ATT DESIGNA SITT EGET DRÖMLIV

_j4a0582_s
Igår var ingen vanlig måndag. Istället för att fota, filma, skapa och laga mat spenderade jag dagen med att ta hand om mig själv, både utifrån och inifrån. När jag för 5 år sedan började omvärdera mitt liv och allt jag fyllde mina dagar med, efter att jag blivit allvarligt sjuk,  tog det inte lång tid att inse att jag inte ville jobba så pass långa arbetsdagar som jag gjorde då. Jag ville inte stressa och må dåligt för någon annan och jag kände inte att mycket pengar på banken och shoppa massa prylar var det jag värderade högst. 

Det jag däremot kände var ett behov av tid. TID. Ett så vansinnigt lyxigt begrepp, för hur många av oss känner att vi har tid över? Tid att ta hand om sig själv. Tid eller ens möjlighet att om man behöver, vara ledig en vardag mitt i veckan. Tid att gå ut i skogen på en långpromenad före lunch, tid (och ork) att göra ”pour over” kaffe bara för att det känns lite lyxigare och lite mer ”mindful” än att sätta på kaffekokaren. Tid för lugnt och ro. 

Och när jag valde bort vissa saker i mitt liv, när jag sa nej till allt det som kommer med karriär och pengar, så sa jag också Ja till något annat. Till just tid. Missförstå mig inte, jag jobbar. Hårt och tidvis även långa dagar, men jag bestämmer själv vilka dagar som är långa och jag har designat mitt liv så att det ska finnas luckor och utrymme för att göra något helt annat om jag känner att min kropp och/eller själ behöver det. 

Som att ta ett långt samtal med en god vän för att hen eller jag behöver det, att ”unna sig” en lång promenad i det vackra vädret eller att ta en helt ledig dag och stänga ner tv, dator, sociala medier och jobb. Så igår hade jag förvisso med mig kameran när jag gjorde min juice men i övrigt var jag helt nedkopplad från allt det där jag vanligtvis sysslar med. 

Jag tog en promenad i dimman, satt framför brasan och läste lite i en bok jag börjat läsa alldeles nyligen, jag gjorde ett lugnt yogapass och låg länge och mediterade framför brasan, jag tog en lång dusch, tog hand om mina lite trötta fötter, gjorde rispappersrullar med mango- & jordnötssås, drack mängder med vatten och även min utrensande uppiggande/utrensande/antiinflammatoriska juice med hallon, apelsin, rödbeta och cayennepeppar. 

Och det går faktiskt att ha det så här i livet, man måste bara säga nej till vissa saker så att man kan säga ja till andra. Viss är det enklare när man är egen och bestämmer över sina egna tider, men när utgifterna inte är lika stora, när man slutat shoppa för att man är uttråkad eller ”vill köpa något snygg” fast man egentligen inte behöver. Då finns det heller inte samma behov för pengar. Man kan spara mer, vara ledig mer, inte stressa lika mycket.  Då finns det utrymme för att ta en vanligt ”tråkig måndag” och göra det till en underbart boostande och själavårdande dag.  

Jag förstår att resan från där man är idag, om man inte är nöjd, tills ett liv där de finns utrymme att vara ledig mer, andas lättare och vara mindre stressad kan kännas lång. Men det är möjligt. Det kan ta tid och kräva engagemang för att att designa livet utanför ramarna av vad samhället annars dikterar. Men det går, jag vet att det går eftersom jag gjort det själv.

Jag hoppas att jag kan inspirera er där ute att våga ta steget, att fundera på vad som verkligen är viktigt och att designa era liv som ni vill, efter era förutsättningar. Dela gärna med er av era egna drömmar och om ni har frågor, tveka inte att ställa dem, så ska jag svara så gott jag kan! Kram och ha en under bar tisdag!

Här kommer så klart receptet!  

BOOSTANDE UTRENSANDE & ANTIINFLAMMATORISK JUICE
Portioner 2
En god och fräsch juice med rödbeta, apelsin, hallon & cayennepeppar som verkar både uppiggande, utrensande och antiinflammatoriskt.
Skriv ut
Ingredienser
 1. 2 små rödbetor
 2. 5 apelsiner
 3. 150 gram hallon
 4. 1 krm cayenneppear
Instruktioner
 1. Juica rödbetorna samt apelsinerna i en råsaftCentrifug. Blanda med hallonen och mixa till en slät juice. Rör därefter ner cayennepeppar och häll upp på flaska eller glas. Drick inom 20 minuter!
Noteringar
 1. Om man inte har en råsaftcentrifug går det bra att pressa ut saften från apelsinerna för hand samt att finriva rödbetan. Tag då bara en liten rödbeta eftersom smaken av rödbetan blir avsevärt mkt mer "jordig" när alla fibrer är med. Juice blir mer lik en smoothie men god ändå. Söta upp den med lite agavesirap om du tycker att smaken är för syrlig och/eller jordig.
All things green http://allthingsgreen.nu/

You Might Also Like

29 Comments

 • Reply
  carolineflindt
  15 november, 2016 at 08:15

  Åh, vilket härligt inlägg! Förstår allt du skriver. Är själv på väg att skapa mitt ’nya liv’ efter en lång period med utbrändhet och stress. Blir så glad av att läsa din text för det är så jag vill att mitt liv skall vara och jag känner verkligen igen dina prioriteringar. Önskar dig en fin dag, kram Caroline i Köpenhamn

  • Reply
   Mary
   15 november, 2016 at 16:07

   Åh tack Caroline!! <3 Glad jag blir att du är på väg att skapa ditt nya liv, jag heja på från skogen och Lilla Sundby! Härligt att du känner att du börjat hitta prioriteringar som handlar om vad du mår bra av, att du siktar mot mindre stress. Ibland behövs det, tyvärr, utbrändhet/sjukdom eller liknande för att man ska stanna upp och tänka till. Man får vara tacksam att man överlever det man får vara med om, att man får en till chans att verkligen designa sitt liv som man vill! Stor kram <3

 • Reply
  karin härjegård
  15 november, 2016 at 12:09

  Tack för fint inlägg! Jag skriver också om detta i min blogg idag. Om att ”downshifta” av olika skäl, och om att våga.

  • Reply
   Mary
   15 november, 2016 at 16:05

   Tack Karin, vad glad jag blir! <3 Ska jag definitivt titta in på din blogg och läsa vad du skriver! Stor kram

 • Reply
  Ellen
  15 november, 2016 at 12:35

  Du är ju så bra! Jag skulle verkligen vilja designa min vardag framöver, kunna pussla ihop den så att jag kan göra lite av varje och vara nöjd. Exempelvis jobba halvtid och syssla halvtid med studier eller bloggen i en förlängning. Vore så fint. Men först och främst ska jag se till att jag kan komma tillbaka till arbetet efter flera månaders sjukskrivning för utmattningssyndrom. Det kommer vara prio tills det att jag fungerar ordentligt igen.

  Men TACK för detta inlägg, precis vad jag behövde nu!

  • Reply
   Mary
   15 november, 2016 at 15:59

   Åh tack Ellen, du är så go!!! <3 Det är verkligen prio, utan hälsan har man ingenting. Tyvärr är det alldeles för många av oss som behöver den där väckarklockan för att vakna upp. Men man får vara glad för det med, fast det är ett högt pris att betala med utmattningsdepression. Jag har flera i min närmaste familj/släkt som drabbats av det så jag har sett det på mkt nära håll. Ganska likt en Stroke faktiskt, och har även för mig att jag läst att de kan få väldigt lika symptom också. Det ska bli underbart att få följa med på din resa, vad du än hittar på. Och du, låt det ta den tid det tar, så himla lätt att man vill att förändringen ska komma nyss. För man känner ju så starkt i hjärtat vart man vill vara. Men det tar tid, iaf ganska ofta så tar det tid, och låt det göra det. Du är precis där du behöver vara just nu, för att lära dig hur du vill designa ditt liv framöver. Och du kommer tillslut ha designat ditt liv exakt som du vill också! Stor kram

 • Reply
  Linaina
  15 november, 2016 at 12:48

  Så fint inlägg och välbehövligt att läsa. Efter min krasch för några år sedan har jag försökt skapa en livsstil där jag kan göra precis så som du beskriver i inlägget. Tyvärr verkar det provocera många och det är mycket skitsnack som jag dock inte kunde bry mig mindre om, vilket är otroligt skönt.

  • Reply
   Mary
   15 november, 2016 at 15:56

   Tack snälla du! <3 Ja, det där med att gå mot strömmen, det kommer nog alltid provocera. Det är så vansinnigt stor del av vårt samhälle, vi lär oss det från barnsben (anser jag) att man bara är någon om man 1. tjänar vansinnigt mkt pengar 2. gör karriär och 3. jobbar mkt. Att av eget val säga, jag väljer att konsumera mindre, leva enklare, för att inte behöva jobba lika mkt, det provocerar. För då ifrågasätter man ju samtidigt alla andras val. Och det skaver hos många. Det gör även mitt val att leva ganska minimalistiskt. Att jag säger att jag shoppa det jag behöver, men inte så mkt mer, blir ett slag i ansiktet för vissa. De känner sig kritiserade. Man jag kritiserar inte dem, jag har bara valt att göra på ett sätt för att kunna leva ett liv jag vill lika mkt som de är fria att leva sitt lev som de önskar. Givetvis handlar jag, men inte bara för att jag är uttråkad, stressad eller vill "roa mig" eller "dämpa" något. Och när det blir en tydlig ståndpunkt för mig, så blir det samtidigt även om det inte är något jag säger eller min intention, kritik mot någon annan som gör tvärt om.

   Det är skönt att höra att du struntar i det. Det säger mer om dem, än vad det säger om dig. Jag brukar skämtsamt säga att ja "har man inget annat att prata om, ja då får man väl prata om mig" Jag bjuder på det 😉 Glad att du följer ditt hjärta, vi lever ju faktiskt bara en gång! <3 Stor kram

   • Reply
    Linaina
    15 november, 2016 at 20:35

    Eller hur! Kram till dig också<3

 • Reply
  propsandstills
  15 november, 2016 at 14:11

  Du har alldeles rätt i den att alla kan designa sitt liv och prioriterar ’rätt’. Men jag tycker, du måste också beakta att det är mycket lättare att har lite mindre pengar att röra sig med, betalar mat, hyran och annat om man har en partner/man/sambo som kan stöta då och då om det skulle bli tight eller om man inte är där med sin business att verkligen kan ta ut lön och betalar räkningar (vill inte säga att du kan inte försörja, menar inte illa…)

  • Reply
   Mary
   15 november, 2016 at 15:45

   Visst är det så, jag håller 100% med i det du skriver och jag tar inte det minsta illa upp, så var inte orolig för det. Det är alltid lättare att göra, ja det mesta, när man har ett skyddsnät av något slag. Jag har ett skyddsnät i form av min man, dock har jag andra väldigt stora hinder kring min hälsa som jag inte skriver så mycket om. Som gör att många av mina dagar kantans av svår värk, för att nämna en eg ganska liten del i hela min sjukdomsbild so jag får kämpa med. Och jag tror att alla har något att kämpa med, man måste se hur man kommer runt det. Det låter ju kanske lätt på papper men det är det så klart inte på riktigt. Men det går, och går det inte till 100% så går det kanske till 50%.

   Vad jag menar är, man får titta på vart man är, sen vart man vill vara och se..hur kan jag komma maximalt nära önskebilden som möjligt? Kanske finns det sätt man inte ens vet om just nu, men som utvecklar sig med tiden.

   Någon gång ska jag också dela med mig av alla de hinder jag får jobba med och ta mig runt för att i överhuvud taget kunna göra det jag gör. Kanske kan det också få er där ute att känna att det går att överkomma de hinder ni kämpar med. Som ex att ha mindre skyddsnät i form av en partner.

   Jag är glad att du delade med dig av dina tankar och hoppas jag får läsa ta del mer av dem framöver!
   Kram Mary

 • Reply
  Sandra Bergström
  15 november, 2016 at 15:23

  Jag hör ju ironin i det hela när jag ofta säger ”någon dag ska jag leva ett mycket lugnare liv, ska bara………” osv. Men målet är definitivt en vardag mer på mina villkor i en framtid. Behöver inte vara särskilt extravagant, behöver inte handla om pengar och karriär utan mer om en tillvaro med tid för sådant som är viktigt och som känns värdigt, meningsfullt. Tvivlar på att man i slutet av livet ångrar att man inte ”tjänade mer pengar” typ.
  Fint inlägg, tack.

  • Reply
   Mary
   15 november, 2016 at 16:03

   Visst är det så, det där ”ska bara” (Hej Alfons Åberg) dyker upp allt för ofta. Jag tror ibland att man tänker för stort på en gång, men det är inte alltid livet fungerar så. Jag tror att det är bra att göra små saker för att komma närmre sitt ideal hur man vill leva. Tänk på något litet du kan göra nu, kanske shoppa mindre pynt/julklappar inför jul (om det är ex att sträva mot mer avskalat liv fr att kunna jobba mindre?) eller något annat som passar dit du vill. <3 <3 <3 Jag vet att du kommer hamna precis där du vill vara. Glöm inte att allt räknas, även de minsta myrsteg. <3

   Och näe håller helt med dig! Jag tror att man ångrar att man jobbade för mkt, stressade för mkt, brydde sig för mkt om vad andra tyckte. Istället för att följa sitt hjärta och våga ta steget och följa sina drömmar! <3 Stor kram!

 • Reply
  Martina Åkerman
  15 november, 2016 at 15:49

  Det är precis som om du skriver orden rakt från mina tankar….jag har LÄNGE drömt om att ha TID. Tid till att ta det lungt och kunna hinna med det jag så starkt längtar efter. Jag har nu hunnit bli 58 år gamal. Jag har ALDRIG tid till att göra det jag helst vill, och det har gjort mig till en otillfredställd och ledsen person.
  Jag bor ihop med min 83 åriga mamma som jag tar hand om fyra dagar i veckan. Bor med min pojkvän tre dagar i veckan. Jag tog över en firma två år sen. Min dag börjar med stress och slutar med stress. Jag vill måla…pyssla med pärlor….laga mat….ta promedader med min hund….fotografera….och ta det lungt ibland. Har aldrig tid med nåt av detta.
  Här i USA har man det tufft när det gäller arbetsvärlden. Begreppet ’utbränd’ finns inte att ens tänka på. Det är bara att köra på. Jag har jobbat heltid sen jag var 20 år gamal med väldigt lite semester. Inga 6 veckors semestrar här inte, inte i USA.
  Jag undrar Maria, hur gör man när man trots allt måste försörja sig, måste få in pengar på nåt sätt trots allt. Var du profs fotograf innan du tog steget för att flytta ut till landet? Hade du en stabil inkomst eller hur gick det till? Det låter ju helt underbart att bara ta sitt pick o pack och dra iväg men i verkligheten måste man ju ha en ekonomisk situation som tillåter det.
  Du är otroligt duktig med att fota! Fantastiska bilder. Jag kollar på både dig och Jonna varje dag! Jag får min lilla dos av mitt älskade Sverige genom er två!
  Krama bedårande lilla Doris från mig….även om hon inte känner mig!
  Jag älskade film snutten där du borstar snön från trappan, öppnar dörren och hon möter dig med en sån sprallig glädje! Jag har tittat på den om och om. SÅÅÅ söt hon är!
  Kram från Kalifornien.

  • Reply
   propsandstills
   18 november, 2016 at 13:01

   Martina,
   dina ord ’Du är otroligt duktig med att fota! Fantastiska bilder. Jag kollar på både dig och Jonna varje dag! Jag får min lilla dos av mitt älskade Sverige genom er två!’ till Mary säger du precis vad jag också tycker och känner!! Får också min lilla dos Sverige av de och Rania och några andra blogg/bilder varje dag och det behövs! (sitter i grå Tyskland 2 timmar i bolkö varje dag och försöker ändra detta…men ekonomin tillåter inte ÄN.

   • Reply
    Mary
    18 november, 2016 at 15:41

    Så glad att jag kan ge dig en liten dos av Sverige till dig, även om du sitter i Tyskland och bilköer. Läs gärna mitt långa svar här till Martina. Jag hoppar innerligt att du kan följa din dröm och hitta balans och harmoni där du slipper långa bilköer. Jag ska försöka göra ett inlägg som handlar om att följa sin dröm, tips och tricks på hur man gör. Nu är det jul, så nu blir det först lite julbak och julrecept, men sen ska jag skapa ett inlägg som en bra start på det nya året! Stor och varm kram

    • Reply
     propsandstills
     19 november, 2016 at 07:17

     Tack fina du!
     Igår har jag varit på en seminar för blivande freelancers och egenföretagare. Det verkar vara mkt svårare i Tyskland med alla dumma regler och grejor och försäkingrar och myndigheter och vad vet jag än jag tror det är i Sverige. Kanske du kan göra ett kort inlägg om vad det behövs att vara egenföretagare, särskilt fotograf i Sverige? Om det inte för mycket begärt. Man måste vara utbildad fotograf här i Tyskland vilket har just dödat min dröm nu till en liten del i alla fall. Är det samma i Sverige? Kan inte tänka mig, det finns några som jobbar som fotograf, alltså får uppdrag osv. utan att vara utbildad utan självlärd….
     TACK!!!

     • Mary
      20 november, 2016 at 17:59

      Men vad knasigt, inte hört något liknande, tycker mig se bloggare som startar business lite hur som utan att de är utbildade (i Tyskland alltså). Man behöver inte vara utbildad fotograf för att jobba som fotograf i Sverige, det handlar ju om man får jobb eller inte. Jag är inte utbildad, jag har utbildat mig själv 😀 Sen startade jag Aktiebolag och vet att det är mer koll om man startar enskild firma, tror de kikar mer på din ”business plan”, hur du ska få in uppdrag osv då. Det är vad ja hört från andra iaf. Jag sitter med en inläggs-serie kring följa sina drömmar just u, förhoppningsvis blir det något du och andra kan dra nytta av och bli inspirerade av framöver! Glad att du söker nya vägar för att följa din dröm, jag heja på från Sverige! Stor kram

   • Reply
    Martina Åkerman
    20 november, 2016 at 16:25

    Hej Propsandstills! Tänk att här sitter man, flera stycken, i olika delar av världen och delar sina liv i detalj med varandra. Jag minns dom tiderna när man inte hade internet, och det var dyrt att ringa till Sverige från USA och jag fick nästan skrika högt i telefonen för att nån skulle kunna höra vad man sa. Nu har vi SKYPE, och hur lätt som helst at både höra och se varandra. Jag är lite nyfiken på vem Rania är och var hennes blogg är. Jag skulle vilja kolla på den. Då har jag TRE olika ställen att få min dagliga Sverige fix! Kram.

    • Reply
     Mary
     20 november, 2016 at 18:01

     Hej igen Martina, jag svarar här med. Rania är min vän, hon har en blogg som heter Rowantree.se, du finner länk till hennes blogg i mitt senaste inlägg om att bloggen fyller 5 år. Stor kram <3

   • Reply
    Martina Åkerman
    20 november, 2016 at 16:26

    Hej Propsandstills! Tänk att här sitter man, flera stycken, i olika delar av världen och delar sina liv i detalj med varandra. Jag minns dom tiderna när man inte hade internet, och det var dyrt att ringa till Sverige från USA och jag fick nästan skrika högt i telefonen för att nån skulle kunna höra vad man sa. Nu har vi SKYPE, och hur lätt som helst at både höra och se varandra. Jag är lite nyfiken på vem Rania är och var hennes blogg är. Jag skulle vilja kolla på den. Då har jag TRE olika ställen att få min dagliga Sverige fix! Kram.

  • Reply
   Mary
   18 november, 2016 at 15:38

   Hej Martina! <3 Det där med tid alltså. TID. Det är verkligen en bristvara och det är nog mycket det jag vill förmedla och inspirera till. ett liv med tid där man inte alltid har hjärtat uppe i halsgropen och där man finner harmoni och kärlek. För sig själv, för andra, för vår jord, för sina intressen....

   Jag önskar jag kunde ge dig en universell lösning genom en fingerknäppning, men det kan jag ju tyvärr inte. Vi har alla olika förutsättningar och det är verkligen så att det är hårdare kring vissa bitar i livet i olika delar av världen. Regler är annorlunda, synen på människor är annorlunda osv osv.

   Jag kan bara ge dig tips och tankar utifrån den människa jag är, om de är till nytta för dig är svårt att svara på, men jag vill i alla fall göra ett försök! <3 Mitt råd är att göra det jag gjorde när jag kom hem från sjukhuset efter att som 32-åring fått en Stroke. Då kände jag bara starkt i hela kroppen att jag ville göra en revision av mitt liv. Så jag tog ett stort ritblock och en tuschpenna och så skrev jag med tusch det jag tyckte var viktigast i livet. Om jag dog om ett år, vad skulle livet då ha innehållit om jag fick bestämma. Sånt jag skrev var fotografera, vara kreativa, baka/laga mat, vänner, naturen, landet osv. Sen tittade jag på ritblocket och mentalt tittade jag på mitt liv. Men det var total krasch för jag spenderade min tid med hela andra saker än vad som stod på det där blocket.

   Då bestämde jag mig för att göra nåt åt det. Små små steg i rätt riktning, mot mitt mål. Det gick inte i en handvändning men det går. Så det är det första jag skulle göra. Vart vill du vara, inom rimliga gränser, och sen..vart är du nu. Du behöver veta vart du vill vara, ditt mål, för att kunna skapa en väg mot det målet. Och utefter det kan man sen börja ta steg i riktning mot att komma dit.

   Om du inte läst mina inlägg om min stroke, vad som hände när jag fick den och hur det satte guldkant på mitt liv, så finns de här: http://allthingsgreen.nu/2012/january/att-mota-doden.html
   och här:
   http://allthingsgreen.nu/2012/january/hur-en-stroke-hjarninfarkt-kan-ge-guldkant.html

   Jag ska nog skriva ett längre inlägg om detta så att det blir ett inlägg och inte ett vansinnigt långt svar i kommentarerna.

   Jag är utbildad civilekonom och har också jobbat både heltid och deltid olika delar av livet sen jag var 16. Jag är inte utbildad inom varken mat/recept, styling eller foto utan har lärt mig allt det här själv. Jag hade fast jobb spm Customer Delivery Manager och sparade en hel del pengar innan jag sa upp mig, för att ha som buffert. Under tiden förberedde jag mig på att ändra mitt liv utefter den nya ekonomin som egenföretagandet skulle innebära.

   Men vet du, jag ska göra ett inlägg enkom åt detta. Tips på hur jag gjorde och hur du eller andra kan göra.
   Jag tänker på dig. Tro på dig själv, mycket förändring handlar om mindset. Tänka positivt och tro på sin egen förmåga, skapa sin målbild och sen börja ta små steg i rätt riktning!

   Tusen tusen tack för dina fina ord, jag tar dem till hjärtat ska du veta! Doris hälsar så klart tillbaka med blöta pussar! <3

   Varma Kramar från kalla Sverige!

 • Reply
  Sara
  15 november, 2016 at 19:39

  Jag har funderat ett bra tag på hur detta skulle kunna se ut för mig… För ett tag sedan kunde jag jobba hemifrån och det var så himla skönt! Nu kan jag tyvärr inte det då jag var tvungen att byta jobb. Hur kommer jag på vad jag kan göra som ändå drar in lite pengar…? För helt utan dem kan en ju inte vara. Hoppas en dag knäcka gåtan. Hur ”gled” du över till det nya? Har du handfasta tips till hur en kan tänka? Jag är språklärare, men översättare te.x är jag InTE intresserad av. Funderat på frilans med journalistiska texter men om vad och hur jag jag första steget… Många frågor, kanske finns det svar långt inom mig. Jag tror och hoppas på det. Har du något tips? Tack för fin inspiration 🙂

  • Reply
   Mary
   18 november, 2016 at 15:50

   Hej Sara!
   Vad tråkigt att du inte längre kan jobba hemifrån, det underlättar verkligen hur man designar sina dagar och därmed sitt liv! Visst är det så att man måste ha någon nivå av pengar för att överleva, så är ju vårt samhälle uppbyggt. Jag fick en del frågor i kommentarsfältet kring ekonomi och hur jag gjort, så jag ska skriva ett inlägg kring hur jag gjorde samt tips på hur du/andra kan göra för att ta steget.

   Läs gärna mitt superlånga svar ovan, så har du lite matnyttigt där. Glöm inte att även de minsta stegen i rätt riktning påverkar ditt liv. Det du gör idag, alla beslut du tar, påverkar din framtid. Jag gjorde inte allt över en dag, även om mitt beslut att ”lämna allt” gjordes mer eller mindre under några dagar. Men upp till det hade jag, delvis medvetet delvis omedvetet, tagit steg i rätt riktning som gjorde det möjligt att göra det jag gjorde.

   Men håll ut, jag ska börja skapa inlägg mellan juluppdrag och bloggande så att du får en härlig start med massor av tips när det nya året kickar igång!

   Stor kram!

   • Reply
    Sara
    24 november, 2016 at 11:35

    Tack för ditt svar! Vad spännande, då har jag lite inlägg att se fram emot. Jag har till att börja med gått ner i tid till 80%, och samtidigt tänker jag ta tag i den ekonomiska biten lite hårdare. Jag har tyvärr inte varit så bra på det tidigare, även om jag för ett bra tag sedan sa upp min relation till ”shoppihoppidiglycklig” 😉 Ska anmäla mig till en workshop också där man får skapa visionboards och yoga och meditera m.m. Verkar superspännande, på självaste nyårsafton, kan det bli bättre liksom…? Ser fram emot dina inlägg, kram och tack för din fina blogg 🙂

 • Reply
  Finurliga fröken
  16 november, 2016 at 18:41

  Ett fantastiskt inlägg. Du inspirerar så mycket. Jag jobbar med att leva de livet jag vill och hitta balansen. Som sjukpensionär har jag ju mycket tid. Men också sjukdomar och diagnoser som kräver extra saker. Och de har varit extremt rörigt runt mig i hela mitt liv. Försöker nu ta bort det och hitta lugnet och min plats. Kram

  • Reply
   Mary
   18 november, 2016 at 15:59

   Tack kära du, blir så glad i själen!

   <3 Så härligt att läsa att du försöker hitta balansen och hitta till det liv du vill leva. Designa din egen tillvaro helt enkelt. Det låter som du börjat ta de där små stegen i rätt riktning. Som jag skrivit till flera andra ovan, små små steg i rätt riktning är det första man kan göra. Det behöver faktiskt inte ske över en dag. Kanske kan det utifrån verka som allt "sker över en dag" för somliga som gjort tvärvändningar i livet, men jag tror ganska många ändå haft det i bakhuvudet i tag och medvetet eller omedvetet gjort val i livet som på något sätt förberett en för det nya drömlivet. Allt från att spara pengar, till att förbereda sig mentalt, till att bara tänka på det. Sen tror jag det är viktigt att våga. Bara börja göra helt enkelt. Har man som du och jag även sjukdomar eller fysiska hinder så påverkar ju det mycket och man får ta det utifrån vad man orkar <3

   Jag tror att är man sjuk, och detta baserar jag på mina egna erfarenheter, så är just det där en stor "sak" att jobba med. Att ta bort att det där som stressar och gör det rörigt. Att skapa ett lugn runt sig, där man mår bra och känner harmoni, det gör en starkare! Heja dig!!

   Stor kram

 • Reply
  browneyedgirl28
  19 november, 2016 at 07:31

  Så himla bra och väl skrivet inlägg <3 Precis som jag försöker göra och leva nu. Finns mycket att ändra på och sakta men säkert hittar jag balansen mellan allt. Går inte på en dag men små steg är också steg. Hälsan är så otroligt viktig att ha med sig <3 Kram

  • Reply
   Mary
   20 november, 2016 at 17:56

   Men åh tack, vad glad jag blir, speciellt eftersom jag har börjat på en inläggs-serie om det 🙂 Vad härligt att du försöker hitta balans och att sakta men säkert gå mot din dröm, jag håller alla tummar och tår! Stor kram

  Leave a Reply