0
19 In Frukost

TIDNINGEN SMART MAT & 5 KOKBOKSRECEPT + FROZEN HALLON & JORDNÖTSSMOOTHIE

_j4a8687Godmorgon kära ni, hoppas alla fått en superhärlig start på veckan. Själv vaknade jag 05:50 av en väldigt märklig dröm och kände att det inte var någon idé att försöka somna om, oftast brukar jag bara bli tröttare av det. Så jag hoppade upp och passade på att kika lite i tidningen smart mat som jag fick hem härom dagen.Förutom att en av mina bilder från kokboken pryder omslaget så innehåller tidningen 3 smoothierecept, 1 nana ice cream-recept och 1 frukosttrifle-recept. Totalt 5 recept från min frukostkokbok. För mig känns det alltid lika speciellt att se sina bilder såhär, extra glad blir man så klart när de även pryder omslaget. Så för de som är lite nyfikna på boken men ännu inte köpt den, kan ni hitta ett smakprov här. 🙂_j4a8689Jag gillade verkligen deras framsida, sådär tjockt och matt istället för det där glansiga glossiga som man annars ser ganska ofta. Två tummar upp får jag säga._j4a8693-2Dessutom tänkte jag passa på att bjussa på ett enkelt smoothierecept; en hallon- & jordnötssmoothie som jag toppat med quinoapuffar, svarta sesamfrön, riven kokos och lite chiafrön. Drick som den är eller ät som en smoothiebowl med valfri topping._j4a8695En av mina favoritgrejer att göra med just smoothies, är att ”slänga ner” en klick nötsmör innan jag mixar samman den. Det ger mer energi och bra fetter + gör smoothien mer fyllig och mättande.
_j4a8702

Här kommer receptet för den som är sugen på att starta tisdagen med en supergod smoothie 😀

FROZEN HALLON- & JORDNÖTSSMOOTHIE
Portioner 1
En enkel men riktigt god smoothie att starta dagen med. Hemligheten ligger i nötsmöret, perfekt att tillsätta till vilken smoothie som helst för att göra den mer fyllig och mättande.
Skriv ut
Smoothie
 1. 1 stor/2 små frysta bananer
 2. 2 rejäla nävar frysta hallon
 3. 1 rågad msk jordnötssmör (eller annat valfritt nötsmör)
 4. ca 2-3 dl havremjölk
Topping
 1. Quinoapuffar
 2. Svarta sesamfrön
 3. Riven kokos
 4. Chiafrön
Instruktioner
 1. Blanda alla ingredienser till smoothie, var noga med att börja med bananer och havremjölk för att mixern ska få något att arbeta med, då blir det enklare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt. Tillsätt eventuellt mer mjölk om det behövs och peta ner sidorna då och då så att mixern kommer åt att mixa ordentligt.
Noteringar
 1. Smoothie ska vara tjock och trögflytande, den blir mer och mer lättflytande ju mer bären tinar.
 2. Det går utmärkt att använda vanlig mjölk om man hellre föredrar det.
 3. Toppa med det du själv fördrar, andra förslag är kakaonibs, pumpafrön, mandlar, nötter eller bärpulver.
All things green http://allthingsgreen.nu/

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Rania Rönntoft
  10 oktober, 2016 at 11:04

  Mhm tidningar som kör på matt papper, det är det bästa alltså! Ser riktigt fint ut 🙂 Hade sprungit och köpt på stört om jag inte redan haft din kokbok 😉 Din bild är sjukt snygg på deras framsida i alla fall – mhmm!

  Enbart blivit massor av min mormors bröd till frukost den senaste veckan, när jag kommer hem igen måste jag variera med mig med fil eller smoothies med smarriga toppings, och så är det dags att börja dyka ner i din bok med och testa lite recept 😀

  • Reply
   Mary
   10 oktober, 2016 at 13:02

   Visst är det snyggt, älskar det! <3 Hihi ja, du har den redan *yay* <3 tyckte också om den, passade riktigt bra där faktiskt 😀
   Men du, det låter rätt gott det med. Får ju passa på att njuta av mormors mat när du är där. Men håller med, sen måste du faktiskt kika i min kokbok. Så det så 😉

 • Reply
  Ramona
  10 oktober, 2016 at 12:39

  Ser ut som en jättefin tidning 🙂 Gillar matta papper i tidningar. Den där smoothien lät supergod. Är ju svag för smoothies, speciellt på morgonen eller som mellis så denna ska jag testa absolut. Tack för dina rara ord på bloggen. Om 3 veckor är det alltså dags för flytt och jag bara hoppas att det ska gå snabbt, helst vill jag bara flytta nu, nu på en gång *haha*
  Kram och hoppas du mår fint <3

  • Reply
   Mary
   10 oktober, 2016 at 13:04

   Visst blev det bra med bilden på framsidan, kändes superkul att se och den passade så fint där 🙂 Håller med om matta papper, önskar fler tryckte på matt papper! Smoothie är supergod, men du måste prova chokladsmoothie med rostad mandel läägre ner i så fall, den är LÄTT den bästa smoothie jag gjort. Ja, topp 5 iaf. Går nästan inte att jämföra bärsmoothie med chokladsmoothie men. Hoppas du provar oavsett!
   Åh vad underbart 3 veckor, det kommer gå fort, lovar! <3 Stor kram på dig

 • Reply
  Linnéa
  10 oktober, 2016 at 16:21

  Åh det där verkar jättegott. Är så trött på morgnarna att jag knappt orkar koka gröt men smoothies är ju enkla att göra, bara hälla i ingredienserna och trycka på knappen. Plus att det smakar som godis när man har hallon i. 😀

  • Reply
   Mary
   10 oktober, 2016 at 18:41

   Det är supergott, choklad-smoothien några inlägg ner är magiskt god (ja ba säge 😉 ) ! Samma där, bara mixa, så är man klar. Rosta mandel kan man göra på någon minut kvällen innan 🙂 Hihi, ja, hallon är himla gott alltså! Nu får man njut av frysta ett tag, men det är okej det med 😀

 • Reply
  mert
  10 oktober, 2016 at 17:25

  This page is so nice! But why you are writing it just in Swedish? Try to write it in English! 🙂

  My page is http://www.kafadergi.blogspot.com and @ofluoglumert on instagram. 🙂

  • Reply
   Mary
   10 oktober, 2016 at 18:36

   Hi mert, thanks for your comment! I wrote in english too before, there are posts with both languages, but it took me such a long time to write in both languages, I just felt exhausted after a while and I couldn’t continue. So I felt I had to choose and since I’m a Swede living in Sweden I chose to write in Swedish. I’ll see if I can write in English too n the future but right now, it’s hard to find the time to do so if I’m gonna be able to post several times a week. I hope that english speaking visitors can take the text and put it through google translate if they want to understand it. I’ll try to fix a ”translate”-button the next few days.

   • Reply
    mert
    11 oktober, 2016 at 16:16

    Hi again! You are right, writing in both language is so hard!
    Did you check my blog? Today, I wrote about Swedish writer, Camilla Lackberg’s books! 🙂
    I am also coming to Sweden! 🙂
    Details are coming soon! 🙂

 • Reply
  Filippa
  10 oktober, 2016 at 17:54

  Åhh, känns lite magiskt det där att vakna och hoppa upp till den nya dagen vid den tiden på morgonen! * & kan tänka mig att det måste vara en speciell känsla att se sina bilder tryckta på det viset 😀 Fint blev det, fin var tidningen och fint låter det med matt omslag 😀 Jag är inte särskilt förtjust i dessa glansiga och glossiga omslag som du skrev. De känns ”plastiga” på nåt vis, hahah 🙂

  Känns som jag alltid skriver det, men åhh så himmelsk det ser ut!! <3 Känns alltid kul att få skriva det när det stämmer ändå, hihih <3

  • Reply
   Mary
   10 oktober, 2016 at 18:39

   Ja men det är det, att vakna så tidigt alltså! Det var dock mer magiskt under sommarmånaderna, för då är det ljust och varmt och dimma och det surrar och kvittrar för fullt fast klockan är mitt i natten. Men mörkret har sin charm det med. <3 Och visst är det fint med matt omslag, älskar det. Håller med om att det känns mer plastigt med den där glossiga pärmen.

   Men du, jag blir lika glad varje gång, värmer hjärtat otroligt!

   Stor kram

 • Reply
  Wilda
  11 oktober, 2016 at 09:57

  Jäklar så imponerad jag blir av dig gång på gång! Så mäktigt att ha en bild på framsidan av ett magasin. Det är du så väl värd med den talang du har och utvecklar. Åh vad du inspirerar mig!

  • Reply
   Mary
   11 oktober, 2016 at 11:05

   Naww åh tack Wilda, vad go du är!! <3 Tack tack tack, din kommentar värmer mitt hjärta ska du veta. STOR kram

 • Reply
  Helen
  11 oktober, 2016 at 10:07

  Ååå så gott det låter, ska jag testa idag. Superfin tidning /bok ♡ nu ska jag med ner och Elda i kaklugnen. Bor oxå ute på landet, visst är det underbart ♡ kram

  • Reply
   Mary
   11 oktober, 2016 at 11:04

   Åh, då hoppas jag du tycker om den <3 Om man vil ha den sötare kan man så klart söta med lite lönnsirap honung eller liknande. Men själv tycker jag inte det behövs. Åh vad härligt, det doftar så gott också. Och ja, det är verkligen underbart att bo på landet! Tack för dina fina ord <3 Stor kram

 • Reply
  Veronica
  11 oktober, 2016 at 12:58

  Va ju bara tvungen att köpa tidningen och få dina härliga recept 🙂 Framsidan blev verkligen supersnygg! Ska ta och testa dina recept på smoothie bowls i dagarna. Kram

  • Reply
   Mary
   11 oktober, 2016 at 15:40

   Åh vad go du är, yay! Och tack! <3 Hoppas du gillar, den gröna ser helt galen ut men den är riktigt god och fräsch! Stor kram

 • Reply
  vemskattmin Veronika Schopper
  5 maj, 2017 at 03:27

  Hej!

 • Reply
  vemskattmin Veronika Schopper
  5 maj, 2017 at 03:45

  Hej! Som vanligt sitter jag vid datorn till långt fram mot morgonen. Underbara bilder på djur. Vackra matbilder och repet.
  Ibland kan jag pinta ibland inte.Ibland försvinner sakerna bara. Poff! Nu försökte jag pinta ett vego recept på ”kött” bullar.
  Ja det försvann innan jag hann läsa det. För några timmar sedan var det en bild på en katt och en höna som verkade leka med varann runt ett träd. Borta! Hjälp! Jag vill hitta och på titta fler bilder som du tagit. De är så bra! Precis sådant jag gillar. Djur, mat, landskap och gamla hus och slitna uthus och lador.
  Hjälp mej att få tillgång till dem Det är bara åt mej själv, för eget bruk. Är det möjligt?
  Tack och godmorgon. Veronika Djura Dalarna

 • Leave a Reply