0
14 In Lantliv

EN VANLIG LANTLIVSMORGON

img_8235Brrr! Alltså vad kallt det blivit här hemma…redan! Okej, jag vet, jag vet. Gamla hus, inga element, någon gammal värmepump. Jag visste, och jag VET, att det kommer bli kallt. Mycket kallare än nu. En av de förra ägarna påpekade att det ”kommer dra rätt bra här”, så jag vet. Vi vet… Men ändå, j*klar vad kallt det är när man stiger upp. Det har liksom blivit höstigt och dragit i huset på bara någon dag och värmepumparna vi har, ja de har väl inte fått tillräckligt med tid på sig att värma upp huset. Så senaste veckan har varje morgon börjat just såhär. En tänd brasa i kombination med många koppar kaffe; en vanlig lantlivsmorgon helt enkelt.img_8203img_8218Både jag och Doris kurar ihop oss framför brasan på nedervåningen för att värma kroppen innan dagen börjar ”på riktigt”. Det är himla fint att sitta här faktiskt, även fast det är kallt. Från rummet där kaminen är ser man ut över soluppgången och det känns väldigt lugnt och harmoniskt att börja dagen på det här sättet. Dagens soluppgång var dessutom väldigt harmonisk på något sätt, lite mjuk och fluffig sådär._j4a7552
Doris är en sjusovare av rang, så hon ligger tätt tätt intill mig i mitt knä och småsnarkar medan jag låter värmen från kaminen och det heta kaffet värma mig både utifrån och inifrån._j4a8512Det finns något vackert i att vara så fokuserad på att få upp en eld och det är dessutom väldigt mysigt när det börjar spraka och knastra. Ungefär då brukar morgonkaffet puttrat klart, för det laddar vi för kvällen innan och trycker bara igång perkolatorn så fort vi stigit upp._j4a8499
Hur det blir när vintern kommer det får vi se. Jag sover, fast det bara är oktober, med en tunn mössa eftersom luften är så sval och jag önskar att jag hade såna där mysiga torgvantar i mjuk merinoull och kanske ett par benvärmare som går ända upp på låret att ta på mig när man vaknar. Vart man nu får tag på sådana, det är ju frågan det. Jag är i alla fall vansinnigt glad att vi sparade den gamla loppisfyndade fåtöljen vi hade till vårt bröllop, den är så skön att krypa ihop i framför brasan.img_8237Men det bästa med det här, det är att jag får en stund av mindfullness innan jag kan börja min dag. Det är inget ”springa upp, kasta i mig frukost, hetsa iväg till jobb med stressnivå upp till öronen innan klockan slagit 8”. Det är som om lantlivet tvingar mig till det, det är ingen idé att hasta med det heller. Det brukar ta minst 2 koppar kaffe och en rejäl brasa i kaminen innan jag fått upp värmen. Så jag låter det ta sin tid och njuter istället av lugnet. Funderar på vad jag ska göra just idag, vad jag ska fokusera på och vad jag ska välja bort. Minfullness à la lantlivet helt enkelt.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Ellen
  7 oktober, 2016 at 18:07

  Din Doris gör precis som in Otto. Han ligger gärna nära, helst under täcket och vill sova lääänge på morgonen och helst ta ett par tupplurar även på dagarna. Så sött!

  • Reply
   Mary
   7 oktober, 2016 at 19:46

   Hihi naww, vad gulligt! Doris sover lätt till 09-09.30 om hon får. Ligger hon under täcket och småsnarkar. Som en tonåring 😉 Men de är bra söta, de är de ju 😀

 • Reply
  Miri
  7 oktober, 2016 at 18:19

  Det er den perfekt begyndelse på en Oktober dag 🙂

  • Reply
   Mary
   7 oktober, 2016 at 19:46

   Visst är det, så harmonisk start, helt klart! <3

 • Reply
  Rania Rönntoft
  8 oktober, 2016 at 15:50

  Benvärmare kanske blir en bra mjukstart för dig att sticka innan du drar igång med större projekt? 😀

  • Reply
   Mary
   8 oktober, 2016 at 21:21

   Va menar du nu 😛 Hahaha, jag, börja med mindre projekt?! Känns inte aktuellt *fniss* 😛 <3 Men jo, så kan det kanske va. Har mamma som support som ska börja sticka så får vi se vem som stickar vad och hur mkt.

 • Reply
  BySiri
  9 oktober, 2016 at 00:38

  Sv: Vad kul att du precis hittat till serien! Hur långt har du kommit hittills?
  Du får läsa inlägget när du sett hela serien kanske haha 😉 Borde egentligen gjort som dig och tagit det lite om lite nu för att slippa abstinens (hade sett säsong 1-4 när jag var yngre men hade glömt väldigt mycket) men jag fastnade och matade igenom hela serien på väldigt kort tid istället 😛

  • Reply
   Mary
   9 oktober, 2016 at 10:50

   Ja, och jag fattar inte att jag inte tittat tidigare! Jag är mitt i säsong tre, när Jess & Rory blivit ihop 😀 Ska ta någon helg, el iaf dag, och maraton-titta några fler i rad! Hehe ja, jag får göra det 😉 men lätt att det blir så när den är så BRA! <3

 • Reply
  Veronica Pettersson
  9 oktober, 2016 at 08:39

  Hellu :3

  Åååh, jag älskade verkligen din presentation!

  Sv: Ja, Queen B är sannerligen en förebild. Kände mig riktigt inspirerad när jag skrev inlägget.

  • Reply
   Mary
   9 oktober, 2016 at 10:48

   Men tack snälla du <3 Vad glad jag blir!

 • Reply
  Emely
  13 oktober, 2016 at 21:05

  Så underbar morgon! Alla skulle behöva vakna sådär lite då då. Själv är jag den som burkar sova så länge jag kan innan jag beger mig till jobbet, Men jag har faktiskt börjat med att gå upp en timme innan det är dax så jag kan köra lite yoga och sen ta en kopp kaffe innan det är dax att gå 🙂

  • Reply
   Mary
   14 oktober, 2016 at 17:13

   Det var, och är, verkligen det! Det blir verkligen helt motsatt effekt att snooza och stressa iväg, men man glömmer lätt bort det mitt i all vardagströtthet. Härligt det låter, det brukar göra så galet stor skillnad! Heja dig! <3

 • Reply
  Katta Bucketlife
  15 oktober, 2016 at 11:03

  Ser så himla mysigt ut, fina stämningsfulla bilder! Får mig att längta upp till det lite råkala huset i Särna, att gå in i köket och börja elda i vedspisen. Älskar att sitta där och dricka kaffe medan köket sakta värms upp till sprakandet från brasan. Meditativ start i sin bästa form!

  • Reply
   Mary
   16 oktober, 2016 at 20:32

   Tack Katta! <3 Åh Särna, nu tänker jag på Idre, mysiga vintrar och utförsåkning på en gång. Låter mysigt! <3 Det är verkligen meditativt. Ibland har vi det FÖR bekvämt i våra liv, och då har man möjlighet att stressa upp sig för allt mellan himmel och jord. Back to basic helt enkelt, då går det inte på riktigt samma sätt, enklare att vara här och nu. Lantlivet tvingar en till det! Stor kram

  Leave a Reply