EN GRÅ OKTOBERDAG I LILLA SUNDBY

_j4a9114
Det är en typiskt grå oktoberdag idag, en sån där grå vardag när allt känns trött och dassigt.  Och grått har det varit majoriteten av dygnets ljusa timmar ganska länge nu. Det är kallt och ”burrigt” och jag fryser konstant. Jag märker att jag börjar googla efter långkalsonger, underställ, täckbyxor och mössor. Det är visst ganska mycket jag behöver märker jag. I lördags klickade jag hem en ny vinterjacka, galet nog har jag inte haft en vettig vinterjacka i ungefär 5 år men nu är det verkligen dags, håll tummarna för att den passar!_j4a9189Det känns i kroppen att det är ny säsong, det är inte längre den där varma snälla hösten utan den mer brutala kalla hösten som tagit plats. Doris är fortfarande sjuk och hon hostar massor så fort vi kommer utanför dörren, jag tror det är den kalla luften som påverkar hennes lungor. Hon får eller bör inte visas med andra hundar och jag håller henne varm och pussar på henne medan jag jobbar. Det gör så ont i min mammasjäl när hon hostar så hon skakar i hela kroppen och sedan faller ihop i en liten hög av lurvig päls…  

Jag har fått ställa in möten jag skulle haft i veckan på grund av att min lilla vovsing är sjuk men kände ändå att jag ville ut och göra något, trots att ljuset och vädret är ganska trist. Det blir helt enkelt inte bättre av att jag sitter och glor. Så jag klädde på Doris hennes lilla täcke som hon har på sig nu när vi är ute, tog med en TJOCK filt och bäddade in henne i hennes cykelkorg och så gav jag mig ut på en cykeltur. Kaffetermosen och kameran fick följa med och Doris verkade ganska nöjd med tilltaget.
_j4a9121
Det finns alltid något vackert att fånga även när det är grått, tråkigt, kallt och blåsigt, som mina närmsta grannar; ödehusen och de gamla slitna ladorna. Det är lite sorgset kanske, men ändå så otroligt vackert där de står i sin ensamhet, bland högt gräs och gulnande höstlöv.
_j4a9167_j4a9116Himlen är verkligen en konstant nyans av ljust grå men naturen gör allt den kan för att vara en färgglad motpol.  Så vi åkte på jakt jag och Doris, jakten efter det där nakna, ensamma, sorgset vackra i den här gråa oktoberdagen. Dessutom gör det mig så mycket piggare och gladare bara att få komma ut, andas frisk luft och få njuta lite av allt naturens skönhet. _j4a9181 _j4a9177 _j4a9172Så jag cyklade runt lite här i byn och lilla gobiten kröp ihop till en liten boll och somnade mellan lagren av filt och tjock täcke. Känslan när jag kommer åkandes hemåt igen och möts av den här lilla allén av buskar och träd som liksom öppnar upp mot vårt hus, oslagbart varje gång, även när himlen är grå och trist… _j4a9139Dessutom känns det ändå som om hösten försöker omfamnar vårt hus där de ligger ensam mot skogen och åkern. Som ett gyllene och värmande gul-orange skydd mot allt det gråa och kalla. 

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

32 Comments

 1. Svara

  Jeanette

  17 oktober, 2016

  Visst kan man få till härliga bilder trots gråa och mörka dagar. Själv har jag hållit mig inne hela dagen. Varit sjukskriven i förkylning hela förra veckan, nu är det bättre men jag är ännu snuvig, har ond hals och har hosta. Men imorgon är det dags att återgå till jobbet igen. Denna förkylning lär bli utdragen, men huvudsaken är att kroppen orkar 🙂

  • Svara

   Mary

   19 oktober, 2016

   Tack Jeanette, vad go du är! Men åh nej, hoppas du mår bättre snart snart! Du får se till att ta vara på dig själv och verkligen mysa till det på kvällarna efter jobbet och sova ordentligt så läker kroppen kanske ut det snabbare. Inte kul när det blir utdraget, hellre kort och intensivt då säger jag. Massa krya på dig kramar!

 2. Svara

  Mallan

  17 oktober, 2016

  Jamen vilka vackra och höstiga bilder! 🙂

  • Svara

   Mary

   19 oktober, 2016

   Tack Mallan!!

 3. Svara

  Jenny

  17 oktober, 2016

  Så tråkigt att läsa om Doris. Känner verkligen med dig, finns inget värre än att se pälsbollarna må dåligt och inte kunna göra något. Håller tummarna för att hon ska krya på sig snart!

  • Svara

   Mary

   19 oktober, 2016

   Det är verkligen jobbigt, men hon verkar må lite bättre även om hon fortfarande hostar en hel del! <3

 4. Svara

  Daniella

  17 oktober, 2016

  Asså jag är typ anti-landet, men dina bilder och din text får mig att vilja åka till en mysig liten by och bara vara. Gud vilka fina bilder 😀

  • Svara

   Mary

   19 oktober, 2016

   Haha, alltså jag bara garvade rakt ut när jag läste din kommentar. Det måste va ett riktig bra betyg för ngn som till och med är anti-landet. Du kanske inte är så anti-landet som du tror *fniss* Stor kram

 5. Svara

  filippa

  17 oktober, 2016

  Dina bilder är så vackra! Älskar höstfärgerna i träden också, alltså hösten är bara så vacker 🙂 Gillar din cykel också, så fin! 😀 Tråkigt dock att läsa om Doris, hoppas hon snart bli bättre.. 🙁

  • Svara

   Mary

   19 oktober, 2016

   Åh vad glad jag blir, tusen tack!!! Visst är cykeln fin, köpte den i andra hand från en butik som tar hand om gamla och upphittade cyklar som folk ex slängt. Sen har jag uppdaterat den med en ny sadel och en korg för Doris. Älskar den, så mkt bättre kvalité än nya cyklar! Det hoppas jag med, hon känns lite piggare, så håller tummarna!

 6. Svara

  Emma Thun

  17 oktober, 2016

  Inte alls grått och trist, snarare tusen nyanser av gul, orange och rött. Vackert fångat! <3

  • Svara

   Mary

   19 oktober, 2016

   Tusen tack Emma! Håller med, löven är verkligen en härlig färgklick!

 7. Svara

  bymarion

  17 oktober, 2016

  Vad trevligt att kunna se en skymt av den här vackert oktoberdag ! 🙂

  • Svara

   Mary

   19 oktober, 2016

   Glad att du tyckte att det var trevligt att få en skymt av min oktoberdag. Den kändes rätt grå men de vackra löven motverkar verkligen det gråa nyanserna i himlen. Så det blev visst inte så grått ändå 😉

 8. Svara

  N

  17 oktober, 2016

  Vilka fina bilder!

  • Svara

   Mary

   19 oktober, 2016

   Tack snälla!

 9. Svara

  Amanda Jona [SPONTAN]

  17 oktober, 2016

  Åh så underbara bilder!

  • Svara

   Mary

   19 oktober, 2016

   Tack Amanda, vad snäll du är! <3

 10. Svara

  Julia HW

  17 oktober, 2016

  Alltså åh va fina och höstiga bilder!!!

  • Svara

   Mary

   19 oktober, 2016

   Tack Julia! Hösten kan vara magiskt vacker och det färgglada löven väger verkligen upp en grå himmel!

 11. Svara

  Miri

  18 oktober, 2016

  Tak fordi vi måtte komme med dig og Doris på udflugt 🙂

  • Svara

   Mary

   19 oktober, 2016

   Men tack fina du, vad härligt att du tyckte om att ”följa med” <3 . Stor kram

 12. Svara

  Mirre

  18 oktober, 2016

  Men så roligt att du hittade min blogg och så underbara bilder du visar upp, underbart med bilder från hösten och landet. Tråkigt att din hund är sjuk?, är det bättre? Samt samma här jag fryser konstant och är förkyld titt som tätt, tyvätt nu igen, fick vara fri från snuva i 1½vecka.

  Har också köpt mig en ny vinterjacka, kul att unna sig, vad vart det för någon för dig?

  • Svara

   Mary

   19 oktober, 2016

   Tack Mirre! Ja, det är lite tråkigt, men hoppas hon blir frisk snart i alla fall, det verkar som hon är på bättringsvägen <3 Åh härligt, det behövs när det blir kallare 🙂 Jag har köpt en från Fjällräven som heter "Artic" men vet inte om den passar ännu. Hoppas den kommer hem med posten snart 🙂 Behöver ngt som är riktigt bra när det blåser och blir kallt eftersom vi bor där vi bor, så att säga. Vad har du själv köpt för vinterjacka?

 13. Svara

  Ulrica

  18 oktober, 2016

  Du visar verkligen att bilderna kan bli oemotståndliga även fast dagarna är grå utanför fönstret. Jag håller alla tummar för att Doris snart är helt frisk och slipper hostan!! Kram <3

  • Svara

   Mary

   19 oktober, 2016

   Åh men tack snälla du! <3 Ja, det hoppas vi med, hon verkar faktiskt vara på bättringsvägen!

 14. Svara

  Ellen

  20 oktober, 2016

  Herregud så vackert det ser ut! Som en idyll på något sätt.

  • Svara

   Mary

   21 oktober, 2016

   Tack fina du, det känns som en idyll att leva här också faktiskt <3

 15. Svara

  Dixi Wonderland

  21 oktober, 2016

  Färgerna är så vackra, älskar hösten 😀

  • Svara

   Mary

   21 oktober, 2016

   Visst är dom, jag älskar verkligen hösten, både vackra färger + stor mysfaktor! <3

 16. Svara

  Wilda

  22 oktober, 2016

  Ljuvliga bilder här i det grå dassiga. Så underbart att se! Jag gav mig också ut på jakt efter färg i veckan. Tack och lov finns den ännu. Tack för att du delar med dig <3

  • Svara

   Mary

   23 oktober, 2016

   Tack fina du! <3 Åh vad härligt, det finns fortfarande lite färg att njuta av, även om det är lite sisådär med vädret just nu. Väldigt grått och tråkigt över lag, men vi har fått några solglimtar iaf! <3

LEAVE A COMMENT