22 In COUNTRYSIDE LIFE

ATT NJUTA AV HÖSTSOLEN, LÖVKRATTNING & MITT KNOTIGA ÄPPELTRÄD

_j4a9634_j4a9703Oktober sa verkligen farväl nu i helgen (det ska ju snöa i veckan påstås det), och det med besked och med en sol som värmde gott! Vi har varit ute så mycket vi bara kunnat för att njuta av höstsolen, tagit hand om trädgården, krattat löv, druckit litervis med kaffe och ätit en makalöst god morotskaka (recept kommer i veckan)! Det har varit så härligt att bara vara, vi kallar det att ”skrota omkring”, vilket innebär att vi pysslar hemma med sånt vi mår bra med. Ofta är vi utomhus och njuter av naturen och livet på landet._j4a9849_j4a9900_j4a9836Egentligen hade vi helt andra planer. Jag skulle åkt till Stockholm och mumsat lyx-brunch med Underbar Clara och Erica och varit med och lyssnat när de live-poddat. Men igår kväll lyckades jag slänga in en hård pappers/plastbit rakt i ögat (typiskt mig för övrigt) och haft riktigt ont och lite knasigt med synen så jag fick tyvärr ställa in och stanna hemma. Men vad gör man då, ja man passar i alla fall på och njuter av vädret. Kanske har jag tagit en extra bit morotskaka också… 
_j4a9745_j4a9734Doris har varit med oss på sitt eget sätt. Hon fick sitt favoritben och en mjuk yllefilt att ligga på och där låg hon sen, inbäddad som i en kokong och mumsade på sitt tuggben.  I går fick vi faktiskt, trots att lilla valpen bara är en dag gammal, komma och titta lite på det lilla miraklet som om 8 veckor blir en del av vår familj. Efter att jag frågat både här på bloggen och på Instagram var vi nästan helt säkra på Märta. Men sen kom bloggläsaren BROWNEYEDGIRL28 med förslaget Freja och ja, nu är vi osäkra igen. Freja…det lät så gulligt. Freja och Doris. Mmmm…vi får nog suga på karamellen ett tag till!_j4a9789En av mina favoritplatser i vår trädgård är det här gamla knotiga trädet. Ett äppelträd som jag under sommaren ofta suttit och druckit kaffe i. Ja…i, inte under, utan i. Jag har varit sån sen barnsben. Då klättrade jag högst upp i de största granarna och satt sedan där och svajade i trädtopparna medan pappa stod nedanför och (förmodligen väldigt oroligt) snällt försökte locka ner mig. Jag har alltid tyckt om att sitta lite ”i hemlighet”, lite i skymundan, och tittat på omvärlden. Ett träd, en sten, en trappa…ja det spelar inte så stor roll. Och just det här äppelträdet är perfekt för den aktiviteten, ja i alla fall när det är fullt av blad och äpplen._j4a9878_j4a9814Det finns en lycka i att kunna vara ute på det här sättet, jag mår så förbaskat bra. Vi skuttar runt i lövhögarna jag och Doris och jag bryr mig inte, det får vara hur barnsligt det vill, men jag kan bara inte låta bli att göra ”lövänglar”. Att liksom rulla runt i lövhögarna ungefär som när man gör snöänglar. Jag är nog ganska barnslig, jag blir glad av väldigt lite och både hoppar och piper högt av glädje. Det kan vara en vacker morgondimma, en lövhög eller en mjuk mössa att värma mig med under hösten. Vissa kanske tycker att det är konstigt, själv älskar jag faktiskt den egenskapen hos mig själv och jag hoppas att den aldrig försvinner. Må jag alltid vara såhär barnslig och glad över det lilla i livet. Må jag aldrig ta livet eller det små detaljerna för givet…_j4a9873Solen har sagt hej då och försvunnit bakom skogen, lite tidigare än normalt eftersom vi ställt tillbaka klockan. Jag har vinkat tillbaka och stått vid vår gärdesgård och tittat medan den försvunnit bakom grantopparna. _j4a9885_j4a9880
_j4a9892Hej då solen, nu syns vi kanske inte på några dagar, men jag längtar redan…

Jag tänker att det är fler än jag som varit ute och njutit av de sista höstdagarna. Vad har ni hittat på? Har ni haft lika vackert väder som här ute eller har ni haft otur med helgvädret?_j4a9884

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Jenny
  30 oktober, 2016 at 18:25

  Vilken härlig helg du verkar ha haft! Det blir verkligen något extra när solen tittar fram och ger några perfekta dröm-höstdagar efter en tid av grått och blaskigt väder. Jag ”firade” hösten igår med en härlig förmiddag i skogen följt av varm choklad och ostmackor i en gammal ekhage. En såndär dag man kan leva på länge!

  • Reply
   Mary
   31 oktober, 2016 at 07:26

   Den har varit superhärlig! Håller helt med dig, det är verkligen speciellt, något bara vi nordbor kan känna igen oss i. Vad underbart det låter, just att dricka ngt varmt utomhus och så något enkelt men gott som en ostmacka till, det kan verkligen vara helt magiskt! <3 Helgen verkar ha varit underbar och solig på många håll, så att man kan leva på det länge precis som du beskriver. Kram på dig

 • Reply
  Dixi Wonderland
  30 oktober, 2016 at 18:29

  Gud va fint du bor!
  Blir så varm när jag ser dina bilder, fantastiska! Hoppas du får en jätte fin vecka framöver och även ifall ni får snö att solen stannar kvar 🙂

  • Reply
   Mary
   31 oktober, 2016 at 07:27

   Åh tack Dixi, vad go du är! <3 Älskar att bo här, det är så rofyllt och vackert, precis över allt! Hoppas du med får en kanonfin vecka oavsett väder! Stor kram

 • Reply
  karinbucht
  30 oktober, 2016 at 21:01

  vilka härliga höstbilder!

  • Reply
   Mary
   31 oktober, 2016 at 07:27

   Tack Karin! Det var verkligen en underbart härlig helg (ja minus ögonskadan då)!

 • Reply
  boo79
  31 oktober, 2016 at 08:31

  Vilken fin tröja! Finns den nånstans så man kan köpa månne? Och kanonfina bilder för övrigt med 🙂

 • Reply
  Wilda
  31 oktober, 2016 at 09:56

  Vilka helt fantastiska foton! Magi! Ljuset och dina ögon som glittrar där bland löven och äppelträdet <3 Vill sitta där och dricka kaffe jag med. Minns att jag älskade att klättra i träd som barn, och bara sätta mig sådär i skymundan som du beskriver , och bara vara där ifred med mina tankar.

  • Reply
   Mary
   2 november, 2016 at 07:27

   Åh Tack Wilda! <3 Hihi, ja det var verkligen en härlig helg! Men eller hur, det är så skönt att liksom få vara ifred. Inte behöva säga eller göra något, bara sitta där för sig själv och..ja..."vara". Stor kram!

 • Reply
  Ellen
  31 oktober, 2016 at 11:55

  Fy sjutton så härligt det ser ut! Och tycker både Doris och Märta samt Doris och Freja fungerar fint ihop 🙂

  • Reply
   Mary
   2 november, 2016 at 07:28

   Det var verkligen superhärligt och avslappnande helg! Minus plast/pappersbiten i ögat då.. 😛 Ja, det är väl just det 😉 Dom fungerar så bra båda. Kärleken är mest pepp på Märta, så det lutar ändå åt det hållet! 🙂

 • Reply
  filippa
  31 oktober, 2016 at 19:10

  Åhh vad jag tycker om och finner ro i att titta på dina bilder! <3 (Jättefina bilder på dig med 😀 ) & att läsa det du skriver, älskar precis som du de små sakerna i livet, och detta att jag kan få följa med på din/er resa är fantastiskt tycker jag, hahah! 😀 Låter kanske konstigt, men hoppas du förstår vad jag menar 🙂

  Det låter som en underbar helg, och att få göra detta med den man älskar, åhh.. det låter helt underbart, hihih! 🙂 Så kul att ni haft sol också, vi hade det någon dag bara sen har det gråa tagit över igen 🙂 men jag är glad för det lilla 😀
  Undrade med om din tröja, men såg att du redan gett svar på det :} Kram på dig och ha en superbra vecka!

  • Reply
   Mary
   2 november, 2016 at 07:38

   Vad glad jag blir Filippa, det är ju ändå det jag vill förmedla. Kärlek, lantliv, lite långsammare liv, ro och sinnesfrid <3 Jag förstår precis vad du menar, eller det tror jag iaf att jag gör! Det är så lätt att glömma bort de där små sakerna i livet som påverkar oss så mycket. Att ta sig tid att stanna upp och inte bara susa vidare till de där "stora sakerna". Vad bra att du såg svaret! Den är superskön och mjuk 🙂 Stor kram tillbaka och hoppas din vecka bli fantastisk!

 • Reply
  Karin FitnessochHalsa.se
  31 oktober, 2016 at 22:16

  Vilken ljuvlig helg vi har haft!
  Underbara bilder du bjuder på!

  • Reply
   Mary
   2 november, 2016 at 07:56

   Den var verkligen härlig, minus ögat då, men det är bättre nu! Tack kära du, det värmer hjärtat!! <3

 • Reply
  Sara
  31 oktober, 2016 at 22:43

  Freja tycker jag låter perfekt! 😀

  • Reply
   Mary
   2 november, 2016 at 07:56

   Tack för inputen Sara, det är alltid kul att höra vad andra tycker och tänker 😀 Hoppas du får en fin dag!

 • Reply
  Ulrica
  4 november, 2016 at 18:13

  Fantastiska bilder och du verkligen sprudlar ut energi :-). Det är så himla vackert i din trädgård!! Men du, verkligen jättetråkigt att du inte kom på brunchen, det hade varit en höjdpunkt att få träffa dig igen. Jag hoppas att ögat är helt återställt nu! Stor KRAM <3

  • Reply
   Mary
   4 november, 2016 at 19:26

   Tack fina du, vad go du är! Ja, det var supertråkigt, men men…kanske kommer det i framtiden fler tillfällen! *hoppas* Du får titta förbi ngn dag, här finns det i alla fall alltid kaffe och ganska ofta ngt gott i kylen/frysen 😉 Ögat är mkt bättre, men det tog hela veckan, så otroligt klantigt. Hade köpt en mössa där det satt en prislapp i plast/papper och när jag skulle ta på mig den, prislappen satt fotf kvar, så liksom snärtade den rakt in i ögat. Så vansinnigt oskönt!

 • Reply
  Katja
  7 november, 2016 at 20:46

  Underbara bilder. Wow!

  • Reply
   Mary
   7 november, 2016 at 21:38

   Tack Katja! <3

  Leave a Reply