ATT JOBBA SOM MATSTYLIST + ORZOFYLLDA PAPRIKOR MED FETAOST & HONUNGSYOGHURT

_j4a8750_lDå och då får jag frågor om vad jag gör om dagarna, vad jobbar jag med och hur det egentligen fungerar att arbeta som matstylist och receptkreatör. Ja, jag vet inte om ni är fler som skulle vilja veta mer, hojta” i så fall, för jag skulle absolut kunna tänka mig att skriva mer om det.  Oavsett så har jag senaste veckan jobbat för ZETA för att ta fram två recept med deras ekologiska Orzomix som är en blandning av baljväxter och sädesslag. Blandningen innehåller korn, lupinbulgur, delade gula linser och delade gröna ärtor och jag måste säga att det var en trevlig variation mot att endast äta bulgur, matvete, quinoa eller liknande. Första rätten ut blev Orzofyllda paprikor med fetaost och en honungsyoghurt. Och gillar man inte paprika är rätten lika god att äta som den är,  med en härlig grönsallad, lite mer fetaost och så honungsyoghurt så klart!_j4a8727_lDet viktigaste när man fyller paprikor, vad man än fyller dem med, är att hitta paprikor som står relativt ”rakt”, det nästa att inte skära av allt för mycket paprika som lock, eftersom det då inte får plats med lika mycket fyllning. Jag tycker att det är kul att göra det extra färgglatt genom att välja olika färg på paprikorna, kanske är det bara jag som ”äter så pass mkt med ögonen” men det blir verkligen en härlig färgklick att ställa fram på bordet.
_j4a8737
Det är lite sådär att gästerna säger ett ”wow” när man ställer fram ugnsformen på bordet. Fast det varken är dyrt eller någon superlyx så passar det faktiskt även att bjussa på när man har gäster. Vill man äta det till vardag, vilket vi ofta gör, går det utmärkt att äta till middag och sen äta rester dagen efter. Bara att värma på. Yoghurtsåsen är dessutom nästan godare dagen efter men båda håller sig utmärkt några dagar i kylskåpet. Nyttigt, gott och enkelt…win-win-win! 
_j4a8740_lNågot av det bästa med att jobba som receptkreatör och matstylist är faktiskt att jag får prova på och smaka så mycket smaskigt som jag annars kanske inte skulle lagt märke till. Ett exempel är den här mixen, för även jag handlar råvaror lite på rutin och glömmer i vardagslunken bort att titta mig omkring och testa nytt.  Om någon är intresserad av att prova något nytt till middag, som passar utmärkt i matlåda eller middag dagen efter också. Om ni är nyfikna på att läsa mer om uppdraget och se receptet, klicka er in till min Instagramprofil ”made by mary” så finns receptet där. 

OBS! Detta är i n t e  ett sponsrat inlägg, jag har alltså i n t e fått betalt för att skriva om detta på bloggen utan gör det för att dela med mig av mitt jobb + för att jag tyckte att mixen var vansinnigt bra helt enkelt. 🙂 
_j4a8754_b

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

28 Comments

 1. Svara

  Jeanette

  11 oktober, 2016

  Vore intressant och få veta mer om det absolut 🙂

  • Svara

   Mary

   12 oktober, 2016

   Vad roligt att du tycker det, kommer börja knåpa på ngt inlägg inom kort!

 2. Svara

  Emschen

  11 oktober, 2016

  Kan jag inte få praktisera hos dig? Ja alltså som förstasmakare? jag hade aldrig själv kommit på att göra en sån rätt, jag är fruktansvärt tråkig när det kommer till att komma på vardagsmat. När jag får en fast anställning igen ska vi ha matkasse för det var banne mig bland det bästa vi gjort! Ny mat för oss hela tiden, precis vad vi behöver.

  Jag är alltid nyfiken på vad andra jobbar med och vad det innebär så för mig får du gärna visa mer sånt.

  Kram från hon som serverar stekt falukorv och makaroner ikväll. (att jag ens vågar berätta det på en matblogg!)

  • Svara

   Mary

   12 oktober, 2016

   Haha men du absolut, om du flyttar till nordvästra mellanSverige då 😛 Vad kul, då ska jag def skriva ihop ett inlägg om det! Hihi du, man äter det man orkar skapa just då, jag dömer ingen. Nu äter jag ju inte just falukorv då eftersom jag är vegetarian men jag äter snabba enkla vardagsrätter eller snabblösningar jag med ibland! Inget konstigt alls! <3

   • Svara

    Emschen

    12 oktober, 2016

    Och utan tvekan så inspirerar du mig utan att jag ens märker det! Idag slängde jag ihop en gurksoppa med vitlök och chili – helt utan recept eller ja enligt mitt recept som jag skapade i huvudet. Fasen vad du är bra på att inspirera!

    Falukorv är verkligen inget att sakna, sjukt tråkigt att äta och tillaga men 50% av familjen älskar korv framförallt falukorv.

    • Svara

     Mary

     15 oktober, 2016

     Hihi, men yayyy!!! <3 Vad glad jag blir, både för fina orden och gurksoppan, heja dig! <3 Stor pepp och kram

 3. Svara

  Linnéa

  11 oktober, 2016

  Det jag tycker är bäst med dina recept är att de flesta är så himla enkla. Det känns inte som att man måste överstiga berg om man vill prova att laga det. Tack för det! Och ja, jag läser gärna mer om ditt jobb ”bakom kulisserna”, det är alltid spännande att få veta hur bloggare och frilansare jobbar.

  • Svara

   Mary

   12 oktober, 2016

   Men åh tack, vad glad jag blir! Det är exakt det jag försöker skapa, för det är det jag älskar mest själv <3 Enkelt och gott! Ska börja skriva ihop ngt vettigt om mitt jobb inom kort då <3

 4. Svara

  Marion

  11 oktober, 2016

  Vad gott det ser!
  Och, ja, absolut! Jag tycker att det skulle vara jätte intressant att läsa mer om ditt jobb.

  • Svara

   Mary

   12 oktober, 2016

   Det är supergott, lovar! <3 Då ska jag absolut knåpa ihop ngt inom kort! <3

 5. Svara

  Evelina - Evelinas Ekologiska

  11 oktober, 2016

  Du får gärna berätta mer om ditt jobb! 😀 Det hade varit jättekul att läsa om tycker jag <3
  /Evelina – Evelinas Ekologiska

  • Svara

   Mary

   12 oktober, 2016

   Då ska jag def göra det 🙂 Får börja knåpa ihop ngt som är intressant att läsa. 🙂 Kram på dig

 6. Svara

  Janina - Dietiststudent

  11 oktober, 2016

  Är himla nyfiken på ditt och det hade varit jättekul att få läsa mer om det! Vore intressant att höra alltifrån hur du får jobben, till hur arbetsprocessen ser ut och resultaten av dina jobb!

  • Svara

   Mary

   12 oktober, 2016

   Tack Janina, vad kul att det skulle vara intressant! Ska def skriva ihop ett litet inlägg om det snart då!

 7. Svara

  MALIN

  11 oktober, 2016

  Detta måste jag prova! Muuums! Vore otroligt kul att läsa om ditt jobb 🙂 Kram

  • Svara

   Mary

   12 oktober, 2016

   Vad kul att du tycker det, ska def börja knåpa på ngt inlägg snart då!

 8. Svara

  Veronica Pettersson

  11 oktober, 2016

  Ser gott ut!

  Sv: Jag ser också ordet nörd som någonting positivt. Finns det inget bibliotek i närheten där du bor?

  • Svara

   Mary

   12 oktober, 2016

   Det är riktigt gott, och nyttig och enkelt också! 😀

 9. Svara

  Amanda Jona [SPONTAN]

  12 oktober, 2016

  Alltså åh så intressant inlägg!

  • Svara

   Mary

   12 oktober, 2016

   Tack Anna! <3

 10. Svara

  Sonja

  12 oktober, 2016

  Ja! Berätta gärna mer om ditt jobb och hur du får uppdrag osv., spännande!

  • Svara

   Mary

   12 oktober, 2016

   Då ska jag def göra det! <3

 11. Svara

  Ellen

  12 oktober, 2016

  Jag vill jättegärna veta mer om att arbeta som matstylist och receptkreatör. Det verkar vara ett väldigt fint och intressant yrke, men jag vet väldigt lite om det egentligen. Vore därför fint med en lite mer exakt inblick i ditt arbete.

  • Svara

   Mary

   12 oktober, 2016

   Vad kul Ellen! Ja det är superkul och kreativt men det kanske låter lite ”flummig” 🙂 Ska def börja knåpa på ett inlägg på en gång!

 12. Svara

  Carina

  12 oktober, 2016

  Jag vill gärna höra mer om ditt jobb Gärna om hur du började

  • Svara

   Mary

   12 oktober, 2016

   Vad roligt, då ska jag se vad jag kan sätta ihop för inlägg så att det blir intressant =)

 13. Svara

  Jenny

  16 oktober, 2016

  Åh, fyllda paprikor var längesedan! Är dock inget jättefan av paprika så brukar sluta med att jag mest äter fyllningen, men det blir ju så himla mycket roligare att äta ur en paprika än att bara äta ur en tallrik!
  Håller även mer högen av tidigare kommentarer – vill gärna läsa mer om ditt jobb! Tycker det låter sjukt intressant men är ändå ett arbete man inte direkt har koll på.

  • Svara

   Mary

   16 oktober, 2016

   Hihi *fniss* då är det iaf viktigt att fyllningen är god 😉 Det bästa med den här rätten är att den går utmärkt att göra utan paprikorna med. Se bara till att Orzo-mixen är varm när den blandas med fetaosten (så tärna den i förväg så den är klar att blandas ner) och ät den med såsen och en god sallad. SÅ GOTT! <3
   Vad roligt att du vill veta mer, ett inlägg kommer, har börjat plita ner allt jag kommer på som kan vara intressant! 😀 <3

LEAVE A COMMENT