ATT BLIR 4 I FAMILJEN – EN TILL HUNDVALP + HJÄLP MED VAD HON SKA HETA

_j4a6364Jag är så glad, för i natt vid 03-snåret föddes det en liten liten hundvalp som snart blir en del i vår lilla familj. 96 gram av kärlek helt enkelt och som kommer komma hem till oss precis i tid till Julafton. Vilken underbar julklapp det kommer bli… Ja det här är Doris när hon var 8 veckor gammal, lilla pyret nu väger som sagt bara några få gram.

Det som känns lite extra mysigt är att det faktiskt är en helsyster till Doris eftersom det är samma tik som prats med samma hanhund. Så Doris ska verkligen få en syster i ordets rätta bemärkelse.

Vi är lite obestämda kring namnet men vet vilken ”stil” vi vill ha på namnet. Doris heter ju vår lilla vovsing nu och namn vi funderar på är bland annat Elsie och Märta. En vän föreslog Alice eller Tora. Vad rullar bra i munnen, vad känns bäst…

Har ni något förslag, eller tycker ni något ovan är helt klockrent? Det vore SÅ kul att få er input och hjälp! Hoppas ni har en underbar fredag!

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

33 Comments

 1. Svara

  Paulina

  28 oktober, 2016

  Åh vad underbart! Stella tycker jag skulle sitta som en smäck på en lite tik, Elsie lika så. Har dessutom fått lära mig att S i hundnamn ska vara bra, tydligen ett ljud som de reagerar på. (Jag vill avsluta med kram, men det känns på ett sätt lite konstigt till någon man inte ”känner på riktigt”, men samtidigt inte konstigt alls, så jag skriver det ändå) Kram!

  • Svara

   Mary

   28 oktober, 2016

   Jag tycker det är trevligt och värmande när man skriver kram, så det får du så gärna göra. Jag ser alla som läser och kommenterar lite som mina vänner, men på avstånd. Kanske konstigt men det blir liksom som en relation med er fast jag eg inte känner er alls. 🙂 Så tack fina du för tipsen, också hört att S i namnet ska vara bra! Kram tillbaka

 2. Svara

  Kerstin

  28 oktober, 2016

  Så ljuvligt! Har en snart 5-månaders valp, och häromdagen när vi lekte med en ras-kompis så började det pirra lite i hjärtat vid tanken på att skaffa en till… men ehem, den allra första valptiden har nog inte riktigt hunnit blekna i minnet ännu :).
  Jag slänger in ett nytt förslag – Lydia! Passar toppen tillsammans med syrrans namn också!
  Stort grattis och lycka till, ska bli så roligt att läsa om om valpen när hon kommer hem!

  • Svara

   Mary

   28 oktober, 2016

   Vi började faktiskt fundera på en till valp ungefär i de banorna också. Mycket för att vi ville att Doris ska ha en lekkamrat att busa med, en familjemedlem till att binda band med. Men förstår dig helt, man vill kanske att den förta valpen ska bli lite mer trygg och vuxen. Nu kommer Doris vara 1 år och 3 månader och då känns det alldeles perfekt. Sen att det blir en riktig helsyster också, det kändes bara som att ni var det dags! Tack fina du för tipset! kram på dig

 3. Svara

  Dixi Wonderland

  28 oktober, 2016

  Gud va roligt för er 😀 Bästa julklappen 😀

  • Svara

   Mary

   28 oktober, 2016

   Vi är superglada, känns som en vansinnigt bra julklapp 😀 <3

 4. Svara

  Ellen

  28 oktober, 2016

  Men åh, så himla roligt! Attans alltså, väldens bästa julklapp. Jag gillar Doris och Märta, det klingar bra ihop liksom. Jag hade siktat på ett namn som var poppis back in the days, ett ”äldre” namn. I stil med Doris och Märta. Som två gamla tanter i supersmå kroppar <3

  • Svara

   Mary

   28 oktober, 2016

   Ja det känns som den bästa julklappen! Hihi, det var exakt så jag/vi tänker. Små tanter i små hundkroppar 😛 <3

 5. Svara

  raniamaria

  28 oktober, 2016

  Svar: Åh men detsamma! <3 Nästa gång ser jag fram emot att få busa med Elsie / Iris / Märta! 😀

 6. Svara

  Jenny

  28 oktober, 2016

  Åh vad härligt! Ett tips är att ropa namnen tillsammans för att se så det känns bra. Alltså typ ”Doris, Märta”. Som att man kallar in dom. Spontant tänker jag att både Alice och Tora kan bli för lika med Doris, så att det blir jobbigt att säga alternativt de själva reagerar på båda.
  Grattis till bästa julklappen! Ska bli spännande att se vad lilla pyret får för namn tillslut!

 7. Svara

  Monica

  28 oktober, 2016

  Spontant tänkte jag på Doris och Alvy för så hette två fina systrar i min barndom:-) men jag tycker Doris och Stella blir finast, flyter mjukt när man säger det så det förslaget håller jag på:-). Önskar er en fin helg!

 8. Svara

  Finurliga fröken

  28 oktober, 2016

  Men så underbart! Blir helt ärligt lite avundsjuk. Jag vill också ha en liten valp. Våra lilla doris borde också få en syster. Men ett gamaldags namn tycker jag absolut passar. Elsie är ju så gulligt. Kanske Asta eller Astrid? Kram

 9. Svara

  karinbucht

  28 oktober, 2016

  Åh, så kul med en hundvalp! GRATTIS! Själv har jag svårt för människonamn på hund.

 10. Svara

  Amanda

  28 oktober, 2016

  Tycker namn med s och i är fint, så tänker typ Signe, Sigrid, Iris 🙂

 11. Svara

  Lanclin-Linnea

  28 oktober, 2016

  Hujedamig så roligt och gulligt 🙂 Min lilla Chio fyller 13 år idag och tankarna på en till hund har börjar smyga sig på. Chio har varit ensam hund i bara några år och det funkar bättre för henne så någon ny bebis blir det inte förens hon har sagt hejdå. Och det hoppas vi dröjer ett tag till. Jag tycker för övrigt Elsie låter som ett ypperligt namn på en liten Yorkie 🙂

 12. Svara

  BySiri - the life of a creative mind

  29 oktober, 2016

  Åh vad kul <3 Jag tycker att Doris och Märta låter som en riktig drömduo ^^

 13. Svara

  mariayogini

  29 oktober, 2016

  Jag tycker hon ska heta Trassel, jag!

 14. Svara

  Wilda

  29 oktober, 2016

  Åh vad fint! Grattis! Jag tänker på en hund som betydde allt för mig som barn som hette Annie. Annars är namn inte mitt bästa.

 15. Svara

  noukah

  29 oktober, 2016

  Grattis!! Åh vill också ha vovve <3 Tycker namn e så svårt att bestämma innan, det är sånt som kommer med tiden väl. Vi har t. ex haft som tradition att låta våra katter behålla det smeknamn som uppfödaren gett de, för de har liksom redan vuxit i sina namn på ett sätt. T.ex så höll vi på att döpa våran första katt Rosso till "Ninja" :p Men sen var det rätt uppenbart att han var en Rosso! Sen kommer det ändå egna smeknamn på de allt eftersom, när man gullar och sjunger nonsens för de 😀 Rosso kallas för "Rossmos", "Rossitoss" "Stökpadda" "Sofflejon" osv. Och Zimba kallas ofta för "Zim-zim" eller "Zimbarbus"(eh?) 😀

 16. Svara

  Andrea

  29 oktober, 2016

  Grattis!! Åh vill också ha vovve <3 Tycker namn e så svårt att bestämma innan, det är sånt som kommer med tiden väl. Vi har t. ex haft som tradition att låta våra katter behålla det smeknamn som uppfödaren gett de, för de har liksom redan vuxit i sina namn på ett sätt. T.ex så höll vi på att döpa våran första katt Rosso till "Ninja" :p Men sen var det rätt uppenbart att han var en Rosso! Sen kommer det ändå egna smeknamn på de allt eftersom, när man gullar och sjunger nonsens för de ? Rosso kallas för "Rossmos", "Rossitoss" "Stökpadda" "Sofflejon" osv. Och Zimba kallas ofta för "Zim-zim" eller "Zimbarbus"(eh?) ?

 17. Svara

  jozebelle

  29 oktober, 2016

  Doris och Dora tycker jag kunde väl bli bra Eller Dorinda, eller kanske blir för likt Elsa, Alva eller som vår lilla Engla

 18. Svara

  browneyedgirl28

  30 oktober, 2016

  Så himla söt <3 Hoppas ni mår fint. Freja, nelly, elvira m.m tycker jag är gulligt. Kram <3

  • Svara

   Mary

   30 oktober, 2016

   Men åh Freja! Vi hade i princip bestämt oss för Märta men så kommer du slängandes med Freja. Det var ju bara så mysigt. Tack för förslaget, det ligger på topp 2 nu tillsammans med Märta 😉

 19. Svara

  Milla

  30 oktober, 2016

  Välj ett namn som hunden lätt uppfattar. Exempel: med hårda konsonanter. När jag var liten hade vi en hund som började på B och när den sprang bort i skogen uppfattade den inte sitt eget namn så vi brukade ropa på en familjemedlem som började på K istället och då hörde han och kom hem 🙂 fanns andra situationer också då hundens namn var liksom för lamt.

  • Svara

   Mary

   4 november, 2016

   Naw, men vad gulligt ändå. *fniss* Att ni fick ropa ett annat namn. Ja, jag har också hört att man ska välja namn som liksom är tydliga eller som har S i sig. Doris har inga problem att reagera på allt från Doris, Doran, Dozan, Doriluringen osv. Just nu lutar det dock åt Märta. 🙂

 20. Svara

  Emma

  30 oktober, 2016

  Astrid tycker jag är ett väldigt gulligt, lite äldre namn! 🙂

  • Svara

   Mary

   4 november, 2016

   Hihi ja, det är supersött!

 21. Svara

  filippa

  31 oktober, 2016

  Vilken underbar julklapp! & så kul för Doris! 😀 Märta gillar jag också, tycker det klingar bra ihop 😀

  • Svara

   Mary

   4 november, 2016

   Känns som en underbar julklapp för både oss och (förhoppningsvis) Doris. 🙂 Det lutar åt Märta ändå vilket var det namn vi först tänkte på… 🙂

 22. Svara

  Ulrica

  4 november, 2016

  Åh vad mysigt med ett litet hjärta till i familjen :-). Jag gillade Märta för de faller lätt på läppen, men gillar även Elsie.
  KRAM

  • Svara

   Mary

   4 november, 2016

   Det ska bli såååå mysigt! Längtar alldeles vansinnigt mkt.. Ska försöka filma henne, de är ju som små leksakshundar när de är så små…

 23. Svara

  Gittan o Nikki

  8 november, 2016

  Åh, så kul för Doris att få en lekkompis! Både Märta och Elsie låter underbara! Funderar själv på en kompis till min tös.
  Lycka till med namnvalet?. Nu ska vi ta en sväng i snön?. Ha en trevlig dag!

  • Svara

   Mary

   8 november, 2016

   Ja, det ska bli supermysigt, vi längtar så! Lillaplutten kommer till oss precis innan julafton också så det blir en underbar julklapp <3 Tycker def du ska skaffa en till, det blir en mysig lekkamrat till din lilla tös! Kram och ha en underbar dag!

LEAVE A COMMENT