19 In COUNTRYSIDE LIFE

ÄNTLIGEN! ÄLSKADE SOL

_j4a9463När jag vaknade i morse kändes luften annorlunda, krispigare, renare, klarare….och jag bara visste att nu, nu kommer den…älskade sol! Jag känner mig så tacksam som får bo så här, att mötas av det här istället för trafikljus och stressade människor. _j4a9446 _j4a9443 _j4a9445Jag var ute och gick längs med vägen tidigt, redan innan solen stigit ovanför trädtopparna. Det är något speciellt som sker i naturen då som påverkar mig på djupet. Jag minns inte en enda dag sen jag flyttade ut hit då en sån här morgon följts av en stressig dag. Det är som att jag tankar på med så mycket harmoni, lugn, kärlek, andakt..jag vet inte, den där positiva känslan som sätter sig i djupet av mitt hjärta, att inget kan rubba mig. Jag blir fokuserad, lycklig, positiv och det känns som att jag klarar av allt. Och sen, när jag gick längs med vägen upp mot vårt hus, så kom den plötsligt över trädtopparna..solen!_j4a9457
_j4a9454Jag hade kunnat stå här ute hela dagen men eftersom fingrarna blev kalla och stela, vantarna hade jag glömt hemma, och det fanns kaffe i köket, så gick jag hemåt. _j4a9470_j4a9472Det är otroligt hur mycket vädret och solen påverkar mig, påverkar oss människor.Det är så klart att det kan vara mysigt när det regnar och är ruggigt väder, men bara ett tag. Då kan man lägga sig i soffan, tända en brasa och läsa en bok. Men när himlen varit olika nyanser av gråbrunt i mer än två veckor, då börjar jag ofta påverkas även mentalt. Hur är ni, är ni likadana? _j4a9482Själv kan jag känna mig så lycklig, så fri och så harmonisk när jag kommer ner för trappan och möts av morgondimma och sol, den absolut vackraste kombinationen…_j4a9490

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Ellen
  26 oktober, 2016 at 10:53

  Den där morgondimman låg tät över hustaken här idag på morgonen. Jag bor inte längre lika nära naturen, men det är något speciellt med de morgnar som vädret och naturen liksom intar staden på något speciellt sätt. Som med dimma. Liksom lindar in varenda kullersten och tegelpanna i spunnet socker.

  • Reply
   Mary
   27 oktober, 2016 at 10:04

   Visst är det, kan vara hur fint som helst även om man inte bor ”mitt i naturen”. Det ger liksom en dröms känsla över morgonen 🙂 Och du vad vackert beskrivet <3 "liksom lindar in varenda kullersten och tegelpanna i spunnet socker". <3 Kram på dig tjejen

 • Reply
  Jeanette
  26 oktober, 2016 at 11:14

  Vi har också sol och det blir genast en annan luft. Dock inte lika fin utsikt och natur runt oss som detta då vi bor i en mindre stad 🙂 Är uppvuxen på landet, men trivs att bo lite mer centralt. Men jag gillar att fota, så jag kan sakna att inte ha mer natur runt mig. Jättefina bilder. Hösten kan vara ruggig, grå och trist. Men höstfärger och höstbilder älskar jag!

  • Reply
   Mary
   27 oktober, 2016 at 10:11

   Visst blir det annan luft, det är otroligt vad det påverkar! Tack kära du <3 Hösten kan verkligen vara vacker..i stan med. För mig var det ju bara att jag ville bo någon annanstans. När man inte trivs är det svårt att se det vackra som finns på den platsen. När jag bodde i Sthlm brukade jag alltid ta mig till Hagaparken och fota, där var det faktiskt väldigt vackert! <3 Så nog finns det skönhet där med, man får gå lite längre bort bara 🙂 Eller som din lite mer urbana bild med asfalt och löv, den där "första höstbilden" du tog på bloggen <3

 • Reply
  Helen
  26 oktober, 2016 at 12:09

  Ååå så fint!! Jättevackert ♡

  • Reply
   Mary
   27 oktober, 2016 at 10:32

   Tack Helen! <3

 • Reply
  Ingrid
  26 oktober, 2016 at 12:40

  Så vackert. Ett sånt lugn. Älskar det.

  • Reply
   Mary
   27 oktober, 2016 at 10:33

   Tack snälla Ingrid, det värmer verkligen! <3 <3

 • Reply
  Dixi Wonderland
  26 oktober, 2016 at 12:50

  Vi har inte haft sol på länge och visst påverkar det en. Inspirationen försvinner väldigt snabbt och det blir svårt att få ett vettigt blogginlägg men så fort den tittar fram kommer energin och därmed inspirationen tillbaka 😀

  • Reply
   Mary
   27 oktober, 2016 at 10:35

   Ja det är verkligen så, allt känns grått och mörkt och…nedstämt. Solen gör mkt, håller tummarna för en vacker och solig vinter. Tänk om vi kunde slippa allt slask och bara ha krispig luft, lite lagom med snö och blå himmel. 😀 😀 #önsketänkande

 • Reply
  sonjastendera
  26 oktober, 2016 at 14:00

  Önskar att jag kunde bo såhär (igen)….

  • Reply
   Mary
   27 oktober, 2016 at 10:47

   Åh, då hoppas jag innerligt att du får/kan bo så igen snart. Under tiden får jag göra vad jag kan och bjussa på lantlivsbilder <3

 • Reply
  Karine
  26 oktober, 2016 at 14:20

  Känner mig precis påverkad som du beskriver, både när solen skiner och när det är gråväder! Hur gör man för att inte påverkas mentalt av en lång period med mulet?!
  Det är mina första månader i Sverige och på något sätt känns vädret och årstiderna mycket intensivare än därifrån jag kommer (Schweiz). (Kanske är det bara för att det är nytt för mig.) Solen glädjer och lugnar mig mycket mer här, löven verkar ha 10 gånger mer intensiva färger, mulet känns tyngre i huvudet och i kroppen, osv. Märkligt!

  • Reply
   Mary
   27 oktober, 2016 at 10:53

   Ja du, hur gör man? Det är rätt svårt när det pågår längre, förra året (har jag för mig) var det typ gråbrun himmel i säkert jag vet inte…2 månader? Det var nästan inte en enda dag med sol och blå himmel. Jag försöker nog påverka med god mat, dagsljus (för det påverkar positivt även om det inte är sol), ta mig ut och röra på mig för det påverkar också positivt, och så mysa inne. Bra filmer, god bok, tända i kaminen. Man får göra allt man kan helt enkelt! <3

   Och det är lite så här, det är väldigt "intensivt" med årstiderna. Växlingarna är underbara, tycker jag och de påverkar oss mkt på gott och ont. Och hey, välkommen till Sverige! Vad otroligt bra du är på svenska! Antingen har du pluggat det länge el så är du riktigt bra på språk! <3 Imponerad!

 • Reply
  Maja
  26 oktober, 2016 at 15:55

  Älskar bilder vid ditt hus när solen lyser! det ser så himla tryggt och härligt ut

  • Reply
   Mary
   27 oktober, 2016 at 10:59

   Tack Maja <3 Det är precis så det känns att bo här också <3 Vad fint att det "lyser igenom" <3

 • Reply
  Jenny
  26 oktober, 2016 at 18:10

  Åh vilken fantastisk morgon! Annat var det här när jag 05.50 halvsprang ut till bilen, huttrandes i kylan då jag åter igen tanklöst tagit en tunn fleecetröja istället för jackan. Saknar harmoniska morgnar!

  • Reply
   Mary
   27 oktober, 2016 at 11:01

   Det var en underbar morgon, tankade verkligen energi. Nu är det mulet igen, men den där dagen var verkligen välbehövlig! Hihi, näe det lät sådär faktiskt 😛 Men det är lite svårt ibland att ”hänga med” i temperaturväxlingarna som är just nu. Imorse kändes det rätt milt här, då var det mkt kallare igår fast det var fint väder. Det blir väldigt lätt att man klär sig fel märker jag.

 • Reply
  Wilda
  29 oktober, 2016 at 09:24

  Åh morgonsolen. Och solen överhuvudtaget just nu <3 Jag blir så rörd av dina bilder. Det märks att du älskar det, både fotografi och motiv.

 • Leave a Reply