0
22 In Hus & Hem

THE NEW BOHEMIANS – MIN INREDNINGSSTIL + ETT BOKTIPS

The New Bohemians, Made by Mary, Hus & Hem, Inredning, Bohem, Boho, Lilla Sundby,
För några veckor sen fyllde jag år och fick så klart den vanliga frågan; ”vad önskar du dig för något”. Jag måste nog vara en av de svåraste personerna att ge present till, för helt ärligt, jag önskar mig inte så vansinnigt mycket. Visst finns det sånt jag både vill ha och behöver, men det är sällan sånt jag kan peka ut i en butik eller skicka en länk till. Det jag önskar mig, är sånt man inte kan köpa för pengar eller som man måste leta efter i otaliga second hand-butiker, loppisar eller liknande, vilket så klart får vissa i min närhet att slita sitt hår. Men, i år önskade jag mig faktiskt en inredningsbok som jag också fick av mamma; The New Bohemians.

Såhär står det om boken:

”In The New Bohemians, LA-based interior designer Justina Blakeney defines the New Bohemians, creative individuals who are boutique owners and bloggers, entrepreneurs and ex-pats, artists and urban farmers. They embrace free-spirited, no-rules lifestyles and apply that attitude to all areas of their existence, including their homes. Allowing little serious distinction between work and play, the new boho home is also often an office, art gallery, showroom, photography studio, restaurant, and pop-up shop.”

 

The New Bohemians, Made by Mary, Hus & Hem, Inredning, Bohem, Boho, Lilla Sundby,När jag läste beskrivningen kände jag instinktivt att ”det här låter en bok som passar mig perfekt”. Jag älskar personliga hem, där man ser tydligt vem som bor där och vad denne gillar. Där inte allt är perfekt samling av nya ”glammiga” möbler som man sen kan se i alla inredningsbloggar och glossiga magasin. Det är ju så klart enormt svårt, om inte omöjligt, att ha bara originella möbler och annorlunda design. Men det är inte det jag menar. Jag älskar bara helt enkelt den bohemiska inredningsstilen. Där man hittar annorlunda eller innovativa lösningar och ibland tar det man har, återbrukar och blandar nytt med gammalt. Bohemiska detaljer blandat med lantliga möbler men gärna i kombination till det avskalade och minimalistiska.

Det roliga är att bokens delar upp den bohemiska inredningsstilen och det första kapitlet fick mig att utropa ”men här är ju jag!”. För själva tanken kring den moderna bohemen är precis det jag gillar. The New Bohemians, Made by Mary, Hus & Hem, Inredning, Bohem, Boho, Lilla Sundby,En modern mer minimalistisk soffa, med mycket mjuka kuddar och gröna växter, rustika material blandat med modern teknik, avskalade lampor blandat med naturmaterial. Ja jag tror ni förstår vad jag menar. 

Vi har inte gjort i ordning något här hemma, bara flyttat in. Inga väggar är målade, inga golv är slipade, inget är rivet och inte har vi speciellt mycket möbler heller. Vi har lovat oss att låta det ta tid, inte konsumera och riva och renovera bara för att. Vi tar det i lugn och ro, allt eftersom, och låta vårt lilla hus fyllas med genomtänkta köp och vackra investeringar.The New Bohemians, Made by Mary, Hus & Hem, Inredning, Bohem, Boho, Lilla Sundby, The New Bohemians, Made by Mary, Hus & Hem, Inredning, Bohem, Boho, Lilla Sundby, The New Bohemians, Made by Mary, Hus & Hem, Inredning, Bohem, Boho, Lilla Sundby,En sådan sak var soffan, den köpte vi när vi flyttade in och fick den hemlevererad några veckor senare. Den är i något slags stentvättat tyg, som ger en mer bohemisk och sliten känsla. Fast utan att kännas ful och sliten, utan bara med lite mer själ, lite mer personlighet fast den ändå är både modern och minimalistiskt i sin design.

Den är stor och rymlig och den skönaste soffa jag ägt. Skön att ligga i, jobba, titta på tv eller läsa en bok. Den ska fyllas med fler kuddar och kanske någon ny filt att ”ackompanjera” de befintliga + hamam-handduken som jag har som pläd under höst- & vinterhalvåret.The New Bohemians, Made by Mary, Hus & Hem, Inredning, Bohem, Boho, Lilla Sundby,The New Bohemians, Made by Mary, Hus & Hem, Inredning, Bohem, Boho, Lilla Sundby,Den här lilla biten av vårt hem, fast den inte alls är renoverad eller fixad, säger ändå ganska mycket om det vi tycker om. Här blandas det nya (soffa) med ett DIY-soffbord som i våran lägenhet i Stockholm utgjorde hyllor ovanför mitt skrivbord. Här passade det inte som hylla men eftersom lådorna fortfarande satt ihop provade jag att vända på det. Det stod förvånansvärt stabilt och fick därför blir ett stort och lite lägre soffbord. Varför köpa nytt när man kan göra nytt av det gamla man har.

En kudde vi hade sen tidigare, gröna växter och så lite fynd jag gjorde i mammas källare; en stor grön kruka, en makraméampel och så en väggljusstake i koppar. Det är raka linjer och avskalat mot trälådor, mycket grönt och bohemiska detaljer. Precis det jag älskar.The New Bohemians, Made by Mary, Hus & Hem, Inredning, Bohem, Boho, Lilla Sundby,The New Bohemians, Made by Mary, Hus & Hem, Inredning, Bohem, Boho, Lilla Sundby,Bokens författare har intervjuat, utforskat och fotat hemma hos 20 personer som har en bohemisk inredningsstil och kategoriserat in dem i ”moderna bohemen”, ”romantiska bohemen” och så vidare.

Varje ny stil börjar med en beskrivning av hur författaren definierar den ”förgreningen” i den bohemiska stilen och sen blir det en kort beskrivning av vilka som bor där. Efter beskrivningen följer bilder från personernas hem men, och det här gillar jag lite extra mycket, recept och DIY-instruktioner på allt möjligt kreativt (kuddfodral, papplådor, överkast). Dessutom finns det i slutet av varje personavsnitt en ”Adopt an idea” som innebär att man kan läsa mer om olika inredningslösningar där man kanske varit lite extra kreativ. På så sätt kan man hitta egna spännande lösningar på inredningsdetaljer eller ”problemområden” i sitt eget hem.The New Bohemians, Made by Mary, Hus & Hem, Inredning, Bohem, Boho, Lilla Sundby,The New Bohemians, Made by Mary, Hus & Hem, Inredning, Bohem, Boho, Lilla Sundby, The New Bohemians, Made by Mary, Hus & Hem, Inredning, Bohem, Boho, Lilla Sundby, Det känns väldigt inspirerande att läsa den, jag känner att det boostar min kreativitet och jag ser nya lösningar och roliga detaljer som jag definitivt kommer implementera här hemma. Tror även att det kan inspirera till nya lösningar och detaljer även om man har en mer stilren, glammig, modern eller klassisk inredningsstil. För ingen stil är så klart bättre än den andra, det handlar bara om smak. Och smaken är som bekant som baken; delad. 

Vad har ni för inredningsstil, kan tänka mig att det är diverse olika stilar. Allt från glossigt och glammigt till rustikt och loppisfyndat. Det vore superkul att veta mer om vad ni gillar!

 

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Ulrica
  24 september, 2016 at 08:28

  Jag kände att jag bara älskade den där boken!!
  Tyvärr ska jag säga så har jag försökt anamma en mer bohemisk inredningsstil för jag tokgillar det, men jag får verkligen inte till det utan det ser bara ”omodernt” ut och så slutar det med att jag plockar bort det och går tillbaka till vår avskalade vit/grå/blå/silver stil. Vi har inte glossigt-glammigt på något vis, men ganska ljust, avskalat och enkelt. Jag önskar inget hellre än att få till den där varma och hemtrevliga känslan, men jag skulle nog behöva en stylist i så fall :-).

  Nu när sonen flyttar hemifrån så ska jag få ett helt eget ”pysselrum” där jag ska ha mitt skrivbord, min fotorekvisita och där ska jag verkligen göra allt för att hitta den där känslan jag vill åt för att skapa en egen liten oas.

  Kram och trevlig helg <3

  • Reply
   Mary
   26 september, 2016 at 19:40

   Den är superhärlig!
   Ahh, jag förstår ”problemet”. Då tror jag iof att boken skulle va bra, där kan man ju kolla vad man gillar och inte och sen analysera varför man gillar det ena och inte det andra. Kanske du inreder för mkt eller för lite av ngt. Fel ton på trä/färger som du inte gillar? Jag gillar ex bara blekt ”rostorange”, är det rött och orange som är mättade färger så är jag opepp. Över lag gillar jag omättade färger eller struktur som gör att det ser lite slitet ut. Samma med trä, över lag gillar jag trä som är kallare i tonen eller som är mörkt bruna. Mellanbrun/beigt med gula toner trivs jag inte lika bra med och i mina ögon blir det fult på en gång. Så det kan vara små marginaler. Men du verkar vara duktig på det där, fast du kanske inte tycker det själv i det här fallet, så du reder säkert ut det ! 🙂 <3 Hoppas du hade en fin helg!

 • Reply
  Ramona
  24 september, 2016 at 08:31

  Vilken underbar bok <3 Den skulle jag vilja ha med. Ska kika efter den. Jag inreder som jag känner, gillar den ruffiga, lantliga stilen. Gärna med loppis saker och ärvda saker. Har inte alltid tänkt så utan handlat mycket nytt innan men nu med ett annat tänk så ska det bli jätteskoj att inreda vårat nya hem <3 Tack för boktipset 🙂

  • Reply
   Mary
   26 september, 2016 at 19:40

   Jag gillar den verkligen, så kan varmt rekommendera 😀 Visst är det roligt när man insett vad man tycker om och kan börja på ny kula! Ska bli spännande att följa <3

 • Reply
  Rania {Rowan Tree}
  24 september, 2016 at 08:52

  Mysigt inlägg med mysiga bilder <3 och jag blir helt klart mer och mer nyfiken på den där boken. Sett den florera i sociala medier ett tag men inte hört om någon i min närhet som faktiskt läst den förens nu 😀

  • Reply
   Mary
   26 september, 2016 at 19:41

   Tack vännen! <3 Jag kan verkligen rekommendera den! 🙂

 • Reply
  Diana
  24 september, 2016 at 09:22

  Tack för bok-tipset! Känns som jag, eller kanske sambon, kunde finna stor glädje av den. För egen del har jag långsamt insett att jag gillar när basen i inredningen är ljus, ja, nästan vit. Till det gillar jag trä, sten, glas och silver+guld.Får gärna se lite ”lyxigt” ut i mina ögon. Växter i massor. Och någon färgklick i lite dovare färger. Men. Jag bor som sagt inte ensam och min sambo har det gärna ostyrigt färggrant omkring sig :). Det gäller hitta någon gyllene medelväg vilket vi ännu inte riktigt gjort, men precis som du skriver kan man ju faktiskt låta saker och ting ta tid. Vi är inne på tredje året i ”nya” huset…:). Älskar din blogg och ser fram emot varje nytt inlägg. Favvo är livet på landet även om resten också är bäst❤️.

  • Reply
   Mary
   26 september, 2016 at 19:43

   Så lite så, hoppas du gillar den OM du köper den 😀 Eller sambon då 😉

   Ja det är alltid lite knepigt när man har olika stil, men det låter som ni ändå pratar om det, och där är ju den viktigaste delen! Jag tänker…din lite lyxigare stil en färgklickar i lite starkare färgar och med små lite mer ”busiga/bohemiska” detaljer kanske 😀 😉 Well, ni kommer nog till ngn gyllene medelväg så småningom 😉

   Tack för dina fina ord om bloggen, de värmer SÅ!!! <3

 • Reply
  Emma
  24 september, 2016 at 10:48

  Åh ditt hem! Så fint!

  • Reply
   Mary
   26 september, 2016 at 19:41

   Men tack Emma, vad snäll du är! Stor kram!

 • Reply
  Josephine
  24 september, 2016 at 13:20

  Oh! Den där boken vill jag ha! Och vad fint du har hemma 🙂 Jag tror att jag också har lite bohemisk stil, gillar att blanda gammalt och nytt och älskar loppisgrejer! Några av mina käraste ägodelar är loppade, gillar känslan när man hittar något som verkligen talar till en!

  • Reply
   Mary
   26 september, 2016 at 19:44

   Jag gillar den verkligen, så rekommenderar den varmt!

   Men tack kära du, vad snäll du är!! Ja, det låter som du gillar lite bohostil. Det jag älskar är just det, man måste inte följa ngn trend, för trenden i bohostilen är ju just att mixa. Ngt nytt, ngt loppat, ngt gammalt, ngt omgjord. Allt är liksom tillåtet! 😀

 • Reply
  Filippa
  24 september, 2016 at 15:01

  Åh, vilket inspirerande inlägg! Så himla kul att få lite glimtar av hur ni har det också, måste få säga att den delen du visade upp – tycker den är såå fin! Jättefin stil och precis det jag gillar också. Din beskrivning passade bra in på mig också känner jag. Gillar verkligen minimalism och rustik. Men ibland är jag lite blandad tycker jag, för jag kan samtidigt tycka det är så fint att ha det lite som Diana skrev; basen som vit (ljus), trä, sten, glas och med detaljer som är i färg (älskar dessutom keramik och koppar-färg himla mycket nu!) + växter. Sedan tycker jag om detta med loppisfynd och att exempelvis ärva saker, det är ett så bra sätt att förvara fina ting istället för att konsumera med nytt. Ibland kan jag faktiskt känna lite skuld på något vis när jag köper något nytt, istället för fynd, hahah, fast det är mer när det gäller kläder får jag nog säg… 🙂

  • Reply
   Mary
   26 september, 2016 at 19:47

   Vad glad jag blir att du tycker det Filippa! TACK!

   Kul att vi gillar samma! Det där med stil är så svårt. Jag tycker att många stilar är supersnygga, men det är inte ”jag” om du förstår vad jag menar. Lite som kläder… Ex så har jag vänner som har klassisk stil, men det är inte jag. Dom är skitsnygga i det och rent estetiskt tycker jag att det är superfint. Eller om man gillar vintage, det är så coolt och snyggt men själv känner jag mig mer utklädd. Det jag identifierar mig med är den bohem/rockiga/jeans/lantis-stilen. Haha, det där var visst många stilar i ett, men jag tänker att du förstår vad jag menar. Gäller nog bara att bena ut vad man tycker är snyggt och vad man ”är” och identifierar sig med. 🙂

 • Reply
  Ellen
  24 september, 2016 at 17:11

  Jag älskar verkligen mysfaktorn i dina bilder, och blir lika fascinerad av det varje gång! Spelar liksom ingen roll om du fotograferar en sida ur en bok eller ett fint hörn i ditt hem, det ser så harmoniskt ut.

  • Reply
   Mary
   26 september, 2016 at 19:45

   Men vad fin du är, tack Ellen!!! <3 Åh vad glad jag blev av din kommentar!

 • Reply
  Lanclin-Linnea
  24 september, 2016 at 21:56

  Jag älskar också inredningsböcker 🙂 Inte bara om de stilarna jag gillar utan om alla stilar. Det är så fascinerande att man kan gilla så ofantligt olika saker, möbler och stilar. Boken du fick verkar dock extra intressant då den stilen tilltalar mig personligen väldigt mycket 🙂

  • Reply
   Mary
   26 september, 2016 at 19:48

   Visst är det kul, håller helt med 🙂 alltid kul att inspireras, dessutom kan man inspireras till klassisk inredningsstil fast man läser en boho-bok och vise versa. Hoppas du gillar om du skaffar den 😀

 • Reply
  Sonja
  25 september, 2016 at 07:37

  Min stil är i grunden skandinaviskt med rena former, ljusa möbler, väggar och golv och bra, naturligt material (t.ex.träd, metall), ingen plastik! Varvat med antika möbler, loppisfynd och annat ’vintage’, lite rustikala inslag. En slank färgskala som bas, det gäller framförallt svart, vit med inslag av puderrosa, mörkblå, mässing och silver, lite koppar och grönt från växterna. Och så lite röd från katten Leo 🙂

  • Reply
   Mary
   26 september, 2016 at 19:49

   Det är väldigt vackert tycker jag, den skandinaviska enkelheten och avskalade. Jag blandar in en hel del sånt i det minimalistiska, lantliga och bohemiska. Tycker heller inte om plast, hellre då naturmaterial. Hihi, inser plötsligt att Doris är i den där lite bleka färgskalan jag/vi gillar *fniss* inte ens tänkt på, men det var ju passande 😉 Skönt att Leo är lite röd då 😛 <3

 • Reply
  Emelie
  26 september, 2016 at 09:20

  Åh så fint!!! Är min drömstil. Vart är soffan köpt ifrån? Vi letar efter en nu nämligen

  • Reply
   Mary
   26 september, 2016 at 19:51

   Tack Emelie, vad fin du är! Den är från Stalands möbler, modellen heter Petito från märket Furninova 🙂

  Leave a Reply