35 In SWEET RECIPES

KLADDIG BROWNIE MED ZUCCHINI & FLUFFIG CHOKLADFROSTING + HELGPROMENADER & STROKE

Brownie, Vegansk bakning, Vegan baking, Vegan brownie, Mjölkfritt, äggfritt, Made by MaryIdag har det varit en mulen och kall dag, en perfekt dag för inomhus-mys och brownies. Jag fick nämligen en sån vansinnigt bra receptidé igår som handlade både om vad som fanns och inte fanns i kylskåpet samt ett pressmeddelande jag fick tidigare i veckan (mer om det senare) . När jag inventerade kylskåpet för att ta reda på vad vi behövde handla till nästa vecka insåg jag att det flera zucchini längst ner i grönsakslådan. Och plötsligt slog det mig, kanske att jag skulle baka med zucchini?  Både morötter och zucchini är ju faktiskt två råvaror som ger saftiga bakverk och så slipper jag det där tråkiga, ohållbara och oekonomiska i att slänga saker som blivit dåliga i kylskåpet.

Och vips så var receptet till ”kladdig brownie med zucchini” i produktion. Och banne mig om det inte är DEN GODASTE BROWNIE jag gjort. Någonsin. Att den var så enkel adderar så klart till känslan att den var ännu bättre än alla andra tidigare recept, men säg den som inte jublar av att slippa smälta och vispa i all oändlighet. Bara riva zucchini och blanda ihop med övriga ingredienser och det är klart! Alltså det är helt banana god, sådär att jag inte orkar med det själv men den skiljer sig markant från mina tidigare brownie-recept eftersom inte innehåller varken smör eller ägg. Brownie, Vegansk bakning, Vegan baking, Vegan brownie, Mjölkfritt, äggfritt, Made by MaryInget vispande krävdes det heller! Bara vända samman alla torra ingredienser, riva zucchinin och blanda med de blöta och sen vända samma dessa två med varandra. Det var allt, du är klar! Ibland kommer verkligen de bästa recepten bara till av en slump.

I helgen har vi dessutom börjat renovering av det som kommer bli vårt sovrum (varit två barnrum innan) och mitt kontor och studio (det som tidigare varit ”master bedroom”) och det har passat perfekt med någon kladdig brownies då och då. Jag ska visa mer av renovering allt eftersom vi kommer lite längre men just nu bjuder jag på utsikten från mitt framtida kontor. Jag älskar verkligen utsikten med öppet landskap, den gamla ladan/stallet och så skogen. Det här är utsikten om jag slänger blicken åt vänster ut från det stora fönstret som finns i rummet. Jag ska som sagt visa mer när vi kommit lite längre, men just nu ser det helt galet ut med byggmaterial överallt, dammigt och dant och inte alls speciellt roligt att fotografera. Men håll ut..den som väntar på något gott! 
Lilla Sundby, Skogstibble, Made by Mary, Lantliv, Slowliving, Och så har vi tagit vår vanliga helgpromenad, vi försöker alltid komma ut i alla fall minst en gång tillsammans under helgen. Göra något. Ta en sväng i skogen eller bara gå ut och titta på hästarna i hagen eller sparka lite bland höstlöven. Det är så lätt att man, när man jobbar mycket (kanske sena kvällar) och samtidigt börjar renovera, att man bara stannar inomhus. Och jag tror att det är viktigt att komma ut och röra på sig, även om det bara är en liten 20-minuters promenad. Så vi har gått runt och tittat och fotat och jag har fotat vårt hus i tidig ”höstskrud” (jag försöker fota Lilla Sundby, ja det är alltså vårt hus/där vi bor som heter så, i olika säsonger för att ha på bild från vårt första år här).  

Och promenaden och den veganska brownien samverkade inte av en slump. Visste ni att stillasittande numera klassas som lika farligt som rökning och att Sverige, trots att vi tidigare varit föregångare med att få ned riskfaktorer som kolesterol och rökning, är det mest stillasittande folket i världen enligt ett pressmeddelande jag fick till mig från Karolinska Institutet. Dessutom äter vi för lite grönsaker och för mycket kött och andra animaliska produkter. Det är ju helt vansinnigt galet, även för mig som uppfattar att Sverige ändå har en ganska hälsosam befolkning i relation till många andra! Vi lever allt längre men samtidigt ökar andra riskfaktorer och allt fler unga människor drabbas av Stroke. Och tro mig, som fått en Stroke, det är inget du vill gå igenom eller försöka återhämta dig från (om du någonsin återhämtar dig)
Lilla Sundby, Skogstibble, Made by Mary, Lantliv, Slowliving,Det ena gav det andra och det var någonstans där som jag bestämde mig för att okej, brownies var det ja. Tänk om jag skulle ta och göra dom helt utan animaliska produkter, med rapsolja (bra fetter) och zucchini som två hälsosamma komponenter. Det är fortfarande en hel hög med socker i bakverket, missförstå mig rätt, men målet var att göra en VANSINNIGT GOD brownie utan animaliska produkter. Och det gick så otroligt bra att det inte kunde gått bättre ens med ägg och smör i smeten. Om man är sugen på att göra den mer nyttig är nästa steg att byta ut det ”vanliga sockret” mot exempelvis kokossocker. Låt mig veta om ni provar! Och här är den, mitt mästerverk…
Brownie, Vegansk bakning, Vegan baking, Vegan brownie, Mjölkfritt, äggfritt, Made by Mary
Själv tror jag att balans är nyckeln. Ät en brownie för gud skull, men ta en promenad också. Börja äta mer vegetariskt eller veganskt och hitta rätter utan mycket animaliskt protein och mättade fetter som DU GILLAR. Man måste inte gilla allt, det är faktiskt helt okej att inte göra det. Kanske kan jag hjälpa dig att hitta någon ny favorit eller så tycker du att jag BORDE producera ett recept som vanligtvis innehåller mycket animaliskt protein och mättade fetter och då tycker jag att du ska flagga för det i kommentarsfältet så ska jag göra allt vad jag kan för att skapa just det receptet. Jag läser varje kommentar och önskemål som kommer in på bloggen oavsett om det är via kommentarer och mail och försöker möta era önskemål när jag kan. 

Själv blandar jag promenader med mer onyttiga bakverk, yoga med pannkakor eller en helgvandring i skogen med att ligga på soffan och titta på serier. Dessutom äter jag inte allt man ser på bloggen, det går inte, det gör ingen som du ser som bloggar om bakverk. Idag var jag, Magnus och Doris  borta hos grannarna, Becke och Gittan heter dom, och gav dem 5 bitar brownies och sen vidare genom skogen för att lämna ytterligare 3 bitar till fina Rosie som jag lärt känna genom sociala medier och som visst ”råkar bo” i närheten. 
Brownie, Vegansk bakning, Vegan baking, Vegan brownie, Mjölkfritt, äggfritt, Made by Mary
Och kanske kan jag inspirera dig eller någon där ute och visa att det går att göra magiskt goda bakverk på helt nya sätt. Som smakar precis som det brukar med ägg och smör men som inte innehåller något från djurriket. Dessutom passar den perfekt för både mjölk och äggallergiker och innehåller heller inga nötter så den passar dom flesta! 

Och vet du, om du känner att det där med att minska intaget av animalier inte är för dig. Skit i det, men prova för guds skull min brownie, för den är bara så vansinnigt god! Här kommer receptet!

Berätta gärna hur du förhåller dig till det där med mat och motion. Känner du att du har koll på det, blir du sugen på att prova min brownie eller känner du att du vill hålla dig borta helt från socker. Dela gärna med dig av dina tankar och åsikter. 

Puss å kram på er!

 

KLADDIG VEGANSK BROWNIE MED ZUCCHINI & FLUFFIG CHOKLADFROSTING
Portioner 16
Så vansinnigt god brownie att du inte sett maken till liknande. Mjölk- & äggfri (vegansk) men går att göra med "vanlig" smörkrämsfrosting om man önskar eller har det hemma (se detaljer i receptet!).
Skriv ut
Kakan
Torra ingredienser
 1. 4 dl strösocker
 2. 4,5 dl vetemjöl
 3. 1 dl kakao
 4. 1 rejäl nypa flingsalt
 5. 3 tsk bakpulver
Blöta ingredienser
 1. 4,5 dl hårt packad grovriven (320 gram) zucchini
 2. 1,5 dl rapsolja
 3. 1 dl starkt kaffe
 4. 100 gram mörk choklad
 5. 1 tsk vaniljextrakt
Frosting
 1. 300 gram mjölkfritt margarin
 2. 200 gram mjölkfri mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
 3. 1 msk florsocker
Instruktioner
 1. Sätt ugnen 180 grader Celsius och täck en fyrkantig browniefor, `25 cm x 25 cm, med bakplåtspapper.
 2. Blanda alla torra ingredienser noga med varandra (mjöl, socker, kakao, salt, bakpulver). Smält chokladen och blanda med kaffe, olja, vaniljextrakt och grovriven zucchini och vänd samman till en jämn smet. Blanda inte överdrivet mycket, smeten ska bara precis gå ihop.
 3. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter tills kakan känns fast men ändå kladdig i mitten (kontrollera med en sticka). Ta ut och låta svalna i formen med på ett ugnsgaller. Ställ med fördel in den helt svala kakan i kylskåpet innan den ska täckas med frosting. Det gör kakan mer stabil och enklare att skära.
Frosting
 1. Skär smöret i tärningar och låt det bli så när som rumstempererat. Smält chokladen i en skål över ett vattenbad eller på låg värme i mikrovågsugnen (se till så att chokladen inte är varm, låt den i så fall svalna innan den blandas i smörkrämen).
 2. Vispa upp margarinet/smöret vitt och fluffigt med en elvisp på medelhög hastighet eller med flat-blandare i en hushållsassistent, tillsätt sedan den smälta avsvalnade chokladen lite i taget. Vispa så att det blandar sig väl, och vispa slutligen ner florsockret.
 3. Täck kakan med med frosting, använd en slickepott eller spritsa ut den i valfritt mönster. Skär i bitar och servera som den är eller med kakaonibs eller valfritt chokladströssel.
Noteringar
 1. Förvara kakan i kylskåp men ta fram bitar innan servering så att frostingen blir mjuk och fluffig till serveringen (den hårdnar i kylskåp och får den inte bli mjuk smakar den mer "smörigt/margarin")
Northern Heart http://allthingsgreen.nu/

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply
  Rebecca
  18 september, 2016 at 18:58

  Åh dina recept och bilder är så inspirerande! Love them! Så sjukt snygga foton!
  Blir peppad av dina fina texter och det är ett nöje att läsa din blogg och följa dig på instagram!

  • Reply
   Mary
   19 september, 2016 at 08:15

   Åh fina du, vad glad jag blev av din kommentar! Stor kram och tack snälla för orden, de värmer!

 • Reply
  Matilda
  18 september, 2016 at 20:24

  Tänkvärt. Jag är dålig på att ta mig tiden till promenader men det gör ju så mycket för hälsan att det är ren dumdristighet att låta latheten eller upptagenheten vinna. Vilka underbara brownies, och fantastiska fotografier! Det blir nog ett bak i veckan 🙂

  • Reply
   Mary
   19 september, 2016 at 08:18

   Det gör ju det, jag tror man lätt fastnar i att det behöver vara så ”hård” motion, att man måste svettas och att det ska vara en pina. Men en rask promenad gör susen det med. Läst att det inte spelar ngn roll om man ”delar upp” promenad med 10 minuter här och 10 minuter där. Själv tycker jag det ger mer ”effekt” för min själ och kropp, både mentalt och fysiskt när jag går ”i ett” så att säga, i 20-30 minuter. Förmodligen är det där ”små små” insatserna som betyder mkt, vi får kämpa tillsammans helt enkelt! <3 Hoppas du tycker om brownien om du provar! Stor kram fina du

 • Reply
  Victoria Glosemeyer / Bara för att jag vill...
  18 september, 2016 at 20:30

  Jag tror absolut på att hitta en balans i livet, både med kost och motion! Vi har dragit ner avsevärt på vårt köttintag, men inte slutat helt, äter mera grönt och botaniserar bland nya hyllor i affären. För mig har dock motionen varit den största och viktigaste omställningen, att göra den till en del av mitt liv. Men efter 2, 5 år är träningen inget jag skulle kunna vara utan, jag har lärt mig att prioritera in den i mitt liv och nu är den lika självklar som att äta frukost!
  Älskar dina bilder och den plats du bor på är så vacker! Uppland, eller hur? Jag bor i Knivsta kommun!

  • Reply
   Mary
   19 september, 2016 at 08:20

   Det låter ju jättebra, att ni dragit ner och äter mer grönt. Man gör det man kan och som passar en själv, heja er/dig! <3 Vad härligt att du gjort den omställningen, det är strongt gjort! Ja det stämmer, jag bor i Uppland 🙂 Vad kul att du bor i Knivsta, där har jag varit mkt när jag växte upp! Uppland är bra fint, eller hur 😉 Tusen tack för dina fina ord Victoria, stor kram till dig!

 • Reply
  Ekenäsliv
  18 september, 2016 at 21:41

  Go kväll där 🙂
  Ja, balans är så viktigt i livet. Jag är ju helt tokig i choklad så det vore som att sluta sova om jag inte får det då o då 😉
  Men så rör jag ändå på mig en hel del. Gör liksom något litet varje dag och på helgerna springer jag alltid lö o sö, en runda på ca 6km. Ett fantastiskt sätt att börja helgmorgonen på tycker jag 🙂

  Visst är det känsligt det där med håret… För mig var det nu samma känsla som när jag tappade håret när jag var sjuk… Jättejobbig känsla… Äter ju inga mediciner längre, och jag har pratat med min hematolog, men hon viste verkligen inte alls… Så jag klippte helt enkelt av det till en ”SolsidanMickan” frisyr! Så fick det bli och nu känns det friskare på något vis.
  Kanske har mina hårsäckar kortare intervall sa min frisör, men som sagt svårt att svara på…

  Hoppas du haft en fin helg!
  Måste testa dina brownies, jag ääälskar ju choklad 😉
  Kram Anna

  • Reply
   Mary
   19 september, 2016 at 08:24

   Godmorgon tjejen! Visst är det så, och älskar man choklad ska man banne mig unna sig det också. Så det så! 😉 😀 Låter jättebra, som att du verkligen har balans. Coolt med mickan-frisyr jue, bara å rock it! En frisör klippte av mitt hår typ 5 cm för kort i våras (fast det var en av sthlms ”bästa och dyraste”) och jag ville bara böla hela sommaren. Men vad ska man göra, böla eller rocka frisyren allt man kan? Ja inte kan man gå runt och böla, så det var bara gilla läget. Men nu börjar det växa ut och jag är lite mer bekväm fast det är tråkigt och tunt. Men, det finns värre saker att oroa sig för brukar jag påminna mig om. Ska nog köpa såna clip-on extensions iaf, det har funkat bra förut (har såna på mina bröllopsbilder btw om du är nyfiken, tycker inte det syns) 😀

 • Reply
  Sandra Nicole
  18 september, 2016 at 23:35

  Dessa låter ju helt underbara!! Måste dock säga att jag inte tycker svenskar kan vara det mest stillasittande folket i världen? Eller ja, det är ju uppenbarligen fakta. Men här i Paris är det mycket mer vin och patisserier än hemma, några kilon upp har det blivit sen jag flyttade hit… Det viktiga är väl som du säger balansen 🙂 Tack för bra recept ialla fall, och vilken härlig utsikt du kommer att ha från kontoret!

  • Reply
   Mary
   19 september, 2016 at 08:28

   De ÄR underbara, lovar! Ja, det låter galet, men det kom från forskare på Karolinska Institutet så jag tänker mig att det borde vara trovärdig. Jag tror det beror mkt på att man tar bilen till jobbet, sitter mkt hemma osv. Kanske att fransmännen tar sig ut mer (?) och rör på sig i vardagen (sen kanske de äter sämre). De kanske går eller cyklar till restaurangen? För just denna rapport tittade ju bara på just det att stillasittande är farligt, inte hur man lever i övrigt. Sen är det som jag förstod över hela populationen barn med, och där tycker iaf jag se en tydlig skillnad hur det är med ”barn i min umgängeskrets” kontra när jag var barn. Att spela tv-spel fanns inte i första halvan av min uppväxt och sen när våra grannar skaffade Nintendo så var det bara när jag var där som jag spelade. I övrigt var jag ute och lekte, hela tiden i princip. Men…som vuxen är det lätt att hamna i det där att man är för stressad och trött, iaf för mig. Så vi, både jag och kärleken, försöker vara medvetna om det och röra på oss, bara ta promenader och prata. Det brukar vara riktigt skönt för både kropp och själ 🙂 Stor kram å hoppas du provar receptet!

 • Reply
  Chatrine
  18 september, 2016 at 23:43

  Mjölkfritt margarin är inte nån favorit, jag brukar göra en frosting på kokosgrädde, kakao och sötning av olika slag.

  • Reply
   Mary
   19 september, 2016 at 08:29

   Smaken är som baken, det är bara att du byter ut frostingen till ngn som passar dig. Eller så hoppar du den helt, brownien är god som den är med 🙂

 • Reply
  Elin
  19 september, 2016 at 03:39

  Åh, vilka goda brownies det ser ut att vara!

  Tack för en otroligt bra blogg, vackra foton och fina texter. Jag har följt bloggen sedan start och den är alltid lika inspirerande! Det verkar vara underbart vackert i Lilla Sundby! Precis som du så gillar jag att vara ute på landet allra bäst. Just nu är jag au pair i USA, och jag försöker ta vara på året genom att besöka så många nationalparker som möjligt! Det finns så mycket att se. I lördags var jag och några au pairvänner i Shenandoah National Park. Jag gjorda dina energibollar som du skrev om för ett par inlägg sedan. De var jättegoda, jag tyckte mycket om banansmaken! De var populära hos mina au pairvänner också, och jag delade med mig av receptet.

  Ha det fint, och återigen, tack för din fina blogg! Jag hoppas att jag kan köpa din bok när jag kommer tillbaka till Sverige – frukost är en favvis!

  • Reply
   Mary
   19 september, 2016 at 08:30

   Bästa brownies jag gjort tror jag faktiskt, dom är så goda, hoppas du provar 😀

   Men vad härligt med Nationalparker, du gör rätt i som verligen tar vara på året i USA! Och vad kul att jag fick vara med på ett hörn <3 Visst är dom goda!

   Tack snälla för dina fina ord om bloggen och boen, det värmer massor ska du veta! Stor kram!!

 • Reply
  Ramona
  19 september, 2016 at 05:31

  God morgon 🙂
  Så smarriga dom ser ut 😉 Måste testa. Stillasittande är farligt men åh så lätt att hamna där när man är trött. Man får tvinga sig ut och iväg och sen brukar det kännas bättre. Kram och ha en fin start på veckan <3

  • Reply
   Mary
   19 september, 2016 at 08:32

   Godmorgon fina du! Det är dom, så smarriga, hoppas du provar!! <3 Håller helt med dig, det kan vara riktigt svårt att komma ut när man är trött och inte mår helt hundra. Nu har ju vi hund, så jag måste ju gå ut med henne ändå, och då brukar jag försöka gå iaf 10-20 minuter fast det är 07 och jag är så trött. Det gör susen för mitt välmående. Precis som du skriver, man bara tvingar sig ut helt enkelt. Inte tänka så mkt 😛 Kram tillbaka och hoppas din vecka blir underbar!

 • Reply
  Agnes {Cashew Kitchen}
  19 september, 2016 at 08:31

  Låter så vansinnigt gott!! <3
  Jag tror också starkt på att vi måste minska på både kött och mejeri för vår hälsas skulle men också för miljön såklart. Det känns som att det dyker upp mer och mer "larm" om mejeriprodukters negativa inverkan på hälsan nu. Jag lyssnade häromdan på en podcast från Rich Roll om just det (Dr Neal Barnard var intervjuad). Det handlade om animaliska produkters påverkan på sjukdomar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och alzheimers. Himla intressant! Jag tycker nästan att det är sjukt hur stor del av vår mattradition som cirkulerar kring animaliska produkter. Tittar en på ett vanligt, klassiskt frukostbord så är det liksom smör, ost, yoghurt, mjölk, skinka, croissanter med smör osv. Kanske lite gurka, eventuellt blåbär i yoghurten. Var är alla grönsaker och frukter och nötter?? Att smula lite fetaost på nån gång ibland salladen tror jag inte gör någon större skillnad för kroppen nödvändigtvis, men det KAN ju inte vara bra att äta sådär mycket mejeri?
  Ok slut på rant. Ska testa dina brownies! 😀

  • Reply
   Mary
   19 september, 2016 at 08:40

   Älsk på din rant faktiskt! Mer rants på made by mary, helt klart, well iaf såna här rants! Håller med dig i allt du skriver, om man börjar tänka efter så är det lite sjukt hur ”vi äter” (vi som i genomsnittliga svensken). Och det är väldigt känsligt också, det där att peta i människor vanor. Det är trygghet, att äta skinka, köttbullar, korv, revbensspjäll och ägghalvor till jul. Rör inte min julskinka liksom. Vi bär med oss mycket minnen i maten och dofter. Men kanske att det är dags att skaffa nya minnen också, och koppla samman känslorna kring frukost eller jul med andra bättre alternativ; för hälsan, för jorden och för djuren.

   Hoppas du testar receptet <3

 • Reply
  Johanna
  19 september, 2016 at 11:30

  Genialiskt!! Skrivit ut och ska absolut testa!
  Ha en fin vecka!
  Kram Johanna

  • Reply
   Mary
   19 september, 2016 at 12:22

   Men tack Johanna, vad go du är! <3 Hoppas du gillar <3 Önskar dig detsamma! Kram

 • Reply
  Filippa
  19 september, 2016 at 23:15

  Åhh, dina brownies ser ju Gudomliga ut!! <3 och vilken vacker utsikt du har från det som ska bli ditt kontor! 🙂

  Som du skrev tror jag också på en balans i vardagen. Jag har som tanke, att man kan äta det mesta, det man tycker om, bara man rör på sig också. Istället för att gå på en extrem diet isåfall menar jag. Men visst, sen kanske inte det funkar för alla såklart. Själv är jag inget kött-älskare direkt, men mina svaga punkter är kyckling och fisk, det tycker jag så mycket om. Jag har många gånger funderat på att bli vegetarian, men så är det de svagheterna jag har. Annars ÄLSKAR jag stora sallader, mycket grönt istället för kött. En fördel är att min familj inte har en bil heller, så ska jag iväg så är jag liksom tvungen att röra på mig, min röda cykel är en trogen vän, hahah 😀 Men jag tror absolut på en balans 🙂

  • Reply
   Mary
   20 september, 2016 at 11:31

   Åh tack Filippa, de är supergoda!

   Och ja, jag blir väldigt lugn av utsikten, så skönt att inte längre behöva glo ut på en betong/tegelvägg!

   Håller helt med om det, det är mkt mer sund än att helt undvika kolhydrater och bara äta proteiner och fett (den mest miljöovänliga dieten för övrigt). Jag tänker såhär, om du inte känner att du klarar av eller vill vara vegetarian (nu eller för alltid), så kan börja med någon eller några dagar vegetarisk och ta det därifrån. Ex ha en dag grön dag och sen resten fisk och kyckling och exempelvis (om du själv vill) jobba mot att endast äta kött på helgen, ex lördag och söndag. Se hur det känns, hur man mår. Nu skrev du att du redan äter mkt vegetarisk och det är ju jättebra, så klappa dig själv på axeln för det. <3 Hihi, det låter underbart jue, du och din röda kompanjon liksom! Det finns faktiskt de som aldrig skaffar bil, utan hela tiden åker kollektivt eller går och cyklar för att ta sig fram. Det blir svårt här på landet, men jag tycker att det är skitcoolt för de som vägrar följa normen!

   Kram på dig

 • Reply
  A-mamman
  22 september, 2016 at 14:35

  Otroligt vackra bilder, det ser helt galet krämigt och gott ut. Jag orkar nästan inte titta på sådant här men skulle kunna göra det 8 timmar i sträck.
  Angående mat och motion så har du helt rätt; balansen är viktig. Och att vara utomhus i dagsljus ska vi inte underskatta i detta land. Sedan sägs det ju att hård träning, någon timme i taget, kanske på ett gym, inte kan ersätta vardagsmotion när det gäller att hålla sig frisk i hjärta och kärl. Så att häcka på en kontorsstol hela dagen för att sedan träna järnet en stund är inte det optimala. Men, bättre det än att inte träna alls förstås. Och sockret, ojojoj, älskar det och hatar det. Klarar mig utan och har gått ner 18 kilo en gång med LCHF men nu blir jag inte av med semesterkilon trots att jag äter bra och då undviker jag till och med att baka paj med barnen. För då kan jag inte låta bli att smaka…

  • Reply
   Mary
   22 september, 2016 at 22:50

   Tack!! Hihi, den ÄR galet krämig också 😛
   Håller helt med, mkt bättre att promenera och försöka vara aktiv genom att gå i trappor osv än att sitta stilla och sen tokträna en kort stund. Ungefär som att äta superstrikt och träna jättehårt måndag-torsdag + söndag och sen supa ashårt under fredag lördag. Alla har olika sätt att hitta balans, bara man hittar ett sätt som funkar för en själv och som man tycker är bra! Bra att du hittat det som funkar för dig, alltså att du vet att du inte kan baka paj med barnen, för då fastnar du i ngt slags sockerberoende (uppfattar som att det är det du menar). Ibland behöver kroppen vila, stress eller hets eller för hård diet kan också göra att kroppen panikartat håller fast vid kilona. Vet inte alls om det är applicerbart på dig, kanske inte alls, i så fall bara ignorera det 😉 <3 Själv bryr jag mig inte så mkt om mitt utseende på det sättet. Alla vill ju vara/känna sig fina, men försöker fokusera endast på hälsan, känslan och att jag är stark än ngt annat. Att känna mig svag och ha ont, det hatar jag! Hellre stark och rundare än smal och svag 😀

 • Reply
  julia
  18 oktober, 2016 at 19:19

  testade det här receptet och hjälp vad gott det blev! Gav hälften åt familjen och de slukade dem på en dag, andra hälften åt jag och pojkvännen upp i ett nafs. Nu har jag lust att göra en tårta av denna brownie som botten, skulle liksom vilja ha i både choklad och zucchini.. men funkar det att använda det här receptet i en kakform måntro? Det skulle väl inte gräddas i mitten kanske, har du något tips på hur man kunde göra? Skulle så gääärna fixa en saftig tårta av detta recept! 🙂

 • Reply
  Linnea
  24 mars, 2017 at 16:35

  Jag har precis bakat dina brownies, det blev ur goda som helst! Verkligen super med zucchini i! Eftersom jag ofta tycker att bakverk blir alldeles för söta, vågade jag mig på att halvera sockermängden. Blev toppen! Så ett tips för den som vill att kakan blir lite mindre söt, så fungerar det att halvera sockermängden också 🙂 Använde dock råsocker, som jag upplever som lite sötare än ”vanligt” vitt socker.

 • Reply
  Elise Jeffery
  10 augusti, 2017 at 08:04

  looks amazing, hope i can pull it off with Google Translate 😬😂

 • Reply
  B.
  26 december, 2017 at 07:57

  How do i make this in english?

  • Reply
   Maria
   26 december, 2017 at 12:47

   You can copy the recipe and pat it into google translate. Be careful with the measurements thought. 1 dl is 100 ml and that is a little les than 0.5 cups. Good luck 🙂

 • Reply
  Brenda
  4 september, 2019 at 16:48

  Is it possible to get this recipe in English? They look amazing 🥰

  • Reply
   Maria
   3 oktober, 2019 at 20:55

   Hi Lovely! I am actually translation my whole blog to English as we speak so within the next month it will be translated into English. But it might not be at the same url (adress) online as before, but it will be under the category ”sweet recipes”:

  • Reply
   Maria
   3 oktober, 2019 at 20:57

   Yes, it’s coming this months since I am translating my whole blog into English. So stay tuned!

 • Reply
  Lydia
  27 september, 2019 at 16:34

  Hej! Flera år senare men.. hur ska man göra om man inte vill ha zucchini i? Kan man ersätta med vätska av nåt annat slag, och hur mycket? Tack på förhand! 🙂

  • Reply
   Maria
   3 oktober, 2019 at 20:56

   Hej, nej tyvärr inte, hela poängen är att ha i zucchini för att göra den saftigare. Så det går inte att byta ut mot vätska endast. Men du kan prova att byta ut mot ngn annan grönsak om du önskar det, ex morötter. Men jag har ingen aning om hur det blir eftersom jag aldrig gjort det.

 • Reply
  Amanda
  10 februari, 2020 at 17:38

  Verkligen supergod kaka! Räckte till många fler än beräknat och gick tippen att frysa in. Jag garnerade med blåbär, kan rekommenderas!

 • Leave a Reply