FRUKOSTCUPCAKES MED BLÅBÄR & PEKANNÖTTER + HALSONT & GIRLMORE GIRLS

_j4a7582_landscapeJust nu ligger jag i sängen och äter cupcakes; frukostcupcakes. Jag gjorde dem igår för att idag kunna njuta av en riktigt härlig frukost med lite färskost och björnbärsmarmelad.

Men sen vaknade jag med halsont och ett huvud tungt som bly. När jag tittade ut genom köksfönstret låg dimman tjock även efter när det ljusnat  och efter lite filosoferande bestämde jag mig för att ta det lugnt idag. Det blir några till cupcakes i sängen, många koppar kaffe och så ska jag plöja iaf något avsnitt av Gilmore Girls på Netflix. Sen får vi se hur halsen landar och om kroppen piggnar till._j4a7154_j4a7569
Jag gillade aldrig Gilmore Girls när det gick på tv, eller, rättare sagt så fastnade jag aldrig för serien. Jag vet inte riktigt varför. Men eftersom serier för mig är ett, ja man kan nog säga intresse, så blev jag lite nyfiken när den dök upp på Netflix. Dessutom ska det ju sändas någon slags fortsättning på serien i höst så jag tänkte att ”varför inte”, jag kan väl prova. Och nu är jag verkligen fast. Jag älskar Gilmore Girls. Dialogen, karaktärerna, kemin, småstadshumorn…det ger mig en varm känsla i magen helt enkelt.

Så nu är ”planen” att titta igenom avsnitten innan de 4 90-minutersavsnitten dyker upp i November (har jag för mig)._j4a7588_landscapeI alla fall så är det här ett väldigt enkelt men gott frukostrecept. Perfekt för dig som är supertrött på morgonen eller för dig som vill prova ngt nytt, kanske lyxa till det lite extra. Det är goda som de är eller så kan man servera sina frukostcupcakes med lite marmelad, kanske färskost eller smör och cheddarost. Lite som scones helt enkelt. Frukostmyset är totalt.

Jag älskar att äta dem när de fortfarande är lätt ljumna, då känner man smaken bäst, den lite nötiga kolatonen från kokossockret och så pekannötterna och blåbären som pricken över i.

Hoppas ni alla har en skön morgon och att ingen annan har ont i halsen!_j4a7560
Här kommer receptet:

FRUKOSTCUPCAKES MED BLÅBÄR & PEKANNÖTTER
Ger 16
Enkla med goda cupcakes som är lagom söta för att ätas till frukost; frukostcupcakes. För total frukostdekadens om man vill servera cupcakesen till exempelvis brunch kan man fördel servera dem med lite uppvispad cream cheese och cheddarost.
Skriv ut
Ingredienser
 1. 1 ägg
 2. 1,25 dl rapsolja
 3. 3 dl mjölk
 4. 6 dl vetemjöl
 5. 1 msk bakpulver
 6. 2,5 dl gram kokossocker
 7. 50 gram torkade bär
 8. 50 gram pekannötter
Instruktioner
 1. Sätt ugnen på 180 grader och placera  cupcakesformarna i en cupcakesplåt (för att cupcakesen inte ska flyta ut).
 2. Hacka pekannötterna grovt och blanda med övriga torra ingredienser; mjöl, bakpulver, kokossocker, och torkade blåbär,  blanda noga.  Vispa därefter upp ägget tjock och ösigt, tillsätt sedan olja och vispa samman äggsmeten. Vänd ner de torra ingredienserna i äggsmeten varvat med mjölken.
 3. Fördela därefter smeten i formarna, cirka halvvägs upp, och grädda mitt i ugnen i cirka 17-18 minuter. Låt svalna något i cupcakesplåten och lyft därefter ut cupcakesen ur plåten och låt svalna helt på galler.
 4. Njut!
Noteringar
 1. Tips på cheddarost utan löpe; Allerums Skotsk Cheddar 12 månader (18 månader passar bättre samt substitut för lagrad parmesanost).
 2. Personligen tycker jag att frukostcupcakesen är godast när de är lätt ljumna, men går bra att äta kalla. För total helgfrukost-dekadens; servera med smör, lite marmelad,och cheddarost. Eller varför inte cream cheese?
All things green http://allthingsgreen.nu/

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

7 Comments

 1. Svara

  Rania Rönntoft

  22 september, 2016

  Aaah vad gott det ser ut, som allt gör i dina magiskt fina bilder. Läser receptet och inser att det låter precis lika gott – måste göra sådana här! Jag fastnade inte heller för Gilmore Girls som ung, såg avsnitt här och där på TV men ville aldrig följa serien. Nu har vi faktiskt också precis sett något avsnitt dock och man kanske borde ge det en chans.

  • Svara

   Mary

   22 september, 2016

   Dom är verkligen goda, utan att vara efterrätt-söta. Perfekt istället för scones! Ja, jag vet inte vad det är med serien, men den ger mig en varm känsla i magen på ngt sätt. Sen e det sådär oskyldigt och lugnt, vilket jag tycker är skönt, det ska vara så hype-at och coolt nu för tiden. Blir helt trött. Så ser verkligen fram emot fortsättningsavsnitten också 😀 Då snackar vi avstängd mobil, popcorn och ett bestämt ”stör mig inte under de närmsta 90 minuterna” till kärleken 😉

 2. Svara

  Filippa

  22 september, 2016

  Åh, detta ser ju med magiskt ut. En riktig fröjd för ögat! Hoppas du mår bättre nu på kvällskvisten, annars hoppas jag du snart kryar på dig! Kramar <3

  • Svara

   Mary

   22 september, 2016

   Dom är verkligen supergoda, utan att vara som en cupcakes som är söt. Tänk mer scones, fast cupcake..fast scones 😛 Ehh ja, bra förklaring va 😉 Okej, kanske inte, men hoppas du provar ändå! 😀 Känner mig mkt piggare, tack! <3 Hoppas det bara var ngt 12-timmarsgrej! Kram på dig!

 3. Svara

  Jennifer

  23 september, 2016

  Krya på dig Mary! Hoppas vilan gjorde susen. Jag gillade Gilmore Girls när det gick, kanske dags att ta upp den igen?

 4. Svara

  Jessika

  6 oktober, 2016

  De ser så yummy ut!! Fryser de bra tror du? Gilmore girls kollar jag igenom igen eftersom det ska komma ut nya avsnitt, yeay!? Det roligaste är att jag såg serien när mina äldsta döttrar var små och nu tittar vi tillsammans på den och delar upplevelsen! ???

  • Svara

   Mary

   6 oktober, 2016

   Är supergod, antingen som en lyxig helgfrukost, då äter vi dem som scones 🙂 😛 eller som en mer hälsosam vardags”scones-cupcake”. Har aldrig fryst, så jag vet faktiskt inte. Men de smakar bra dagen efter vilket ger indikation på att en frysning och sen upptining skulle fungera. Men då ska man nog äta dem omedelbart efter upptining tänker jag. Men vad mysigt att kolla på GG med dina döttrar! Längtar så tills nya avsnitten kommer! Kram och lycka till med cupcake-bakandet

LEAVE A COMMENT