21 In COUNTRYSIDE LIFE

EN MAGISKT DIMMIG MORGON

Dimma, Magisk natur, Magisk morgon, Morgonpigg, Lilla Sundby, Made by MaryIdag vaknade jag till den här magiskt dimmiga morgonen. Utsikten..den är sådär att varken ord eller bild riktigt räcker till, igår var precis lika dan.

Klockan är 05:42 och jag vaknar plötsligt. Jag vet inte varför, för det är ändå några minuter kvar innan klockan ringer, så jag går upp och tittar ut genom hallfönstret när hjärtat nästan stannar. Det är svårt att beskriva hur det känns om man inte är här. Dimman färgas mjuk mjuk persikorosa av solens strålar samtidigt som himlen skymtar blå bakom de mjuka dimslöjorna. Det enda som hörs är tuppen från granngården rakt över fälten, någon kilometer bort. Tidigare i somras hördes fågelkvitter men nu är det mycket tystare, hösten är här.Dimma, Magisk natur, Magisk morgon, Morgonpigg, Lilla Sundby, Made by MaryDimma, Magisk natur, Magisk morgon, Morgonpigg, Lilla Sundby, Made by MaryJag fullkomligt river på mig kläder och ramlar ut genom dörren. De gånger jag ger mig på att försöka föreviga magin i kameran vill säga. Idag var en sådan morgon.

Andra gånger, för jag vaknar till den här utsikten iaf hälften av alla mornar i Lilla Sundby, står jag bara med kaffekoppen i handen invirad i en tjock yllekofta och andas. Jag vet! Det låter jätteflummigt och kanske larvigt och som något hitte på. ”Sluta nu Mary! Ingen står väl där och andas med magen!!” Men jag gör faktiskt det.

Dimma, Magisk natur, Magisk morgon, Morgonpigg, Lilla Sundby, Made by MaryJag är högkänslig, så kanske är det därför jag tar in det i hela min kropp, så pass att jag får gåshud av välbehag. Men jag tror ändå att ni också, ni där ute som inte är högkänsliga eller älskar lantlivet, skulle känna av den där magin om ni var här ute med mig. Det är lite av den där magin som gör att man skiter i hur man ser ut, passar in, har fett hår eller väger några kilo för mycket. Eller vad än det nu kan vara som man fokuserar och stressar över i vardagen. Det är liksom bara här och nu, det är för vackert för att man ska kunna vara någon annan stans i tanken.Dimma, Magisk natur, Magisk morgon, Morgonpigg, Lilla Sundby, Made by MaryJu varmare det blir, ju mer lättar dimman och ljuset färgas gul-orange-persiko-rosa. Det går fort, på tok för fort för att jag ska hinna med. Och inte kan jag redigera bilderna heller. Det är ingen idé, alla reglage jag drar i gör det bara sämre. Och jag försöker att alltid bara ta fram hur verkligheten är och var, inte redigera till oigenkännlighet. Bara visa hur det var, för det är inte alltid kameran uppfattar allt ögat gör. Men det går inte, så det går mer eller mindre oredigerade från kameran in i datorn och sen ut på bloggen, för de är absolut vackrast så.Dimma, Magisk natur, Magisk morgon, Morgonpigg, Lilla Sundby, Made by MaryJag önskar er alla en fantastisk måndag, hoppas er måndag startade lika bra som min.Dimma, Magisk natur, Magisk morgon, Morgonpigg, Lilla Sundby, Made by Mary

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  sandra
  12 september, 2016 at 08:38

  Ert paradis alltså <3

  • Reply
   Mary
   12 september, 2016 at 09:43

   Hihi…mmmm…vårt paradis <3

 • Reply
  Rania {Rowan Tree}
  12 september, 2016 at 09:26

  Så otroligt magiskt fint <3 Jag vaknade också tidigt imorse, vet inte om det var av mig själv eller om kattungarna pep. Tittade ut genom fönstret och såg en tjock dimma jag med – men var otroligt trött och hade ont i halsen så den här morgonen låg jag kvar. Men nästa gång ska jag orka ge mig ut jag med 🙂

  • Reply
   Mary
   12 september, 2016 at 09:45

   Mmm, det var verkligen helt underbart magiskt! Jag längtar till att det blir höst på riktigt, och vinter..och vår! Att se alla naturens skiftningar. Hur blir det med dimman, hur kommer himlen se ut, kommer det vara rimfrost, kommer vi har många klara nätter med norrsken, eller vackra klara nätter med stjärnfall. Well you get it. Hoppas du kryar på dig vännen, så du orkar ut nästa gång <3 Tills dess, ta hand om halsen! <3

 • Reply
  Filippa
  12 september, 2016 at 11:32

  Jag tycker du förmedlar den magin på ett så bra sätt, jag känner av magin bara genom att titta på dina vackra bilder, även om det hade varit så mycket mer magi genom att vara på plats. Och kan verkligen tänka mig att det måste vara underbart att bara stå med en kopp kaffe i handen också och ”bara andas”, hahah, jag tycker inte det låter löjligt utan helt fantastiskt bara! <3 Tänk att man kan känna välbehag för så lite, menar jag.. : } ha en fortsatt bra måndag! Min började med en seg kropp efter gårdagens feber.. 🙂

  • Reply
   Mary
   12 september, 2016 at 20:43

   Tack snälla du! Hihi, vad bra att det inte låter löjligt utan underbart, för det är det! Nej till feber, vad tråkigt, hoppas du mår bättre snart och att det bara är ngt litet tramsigt som tar sig genom kroppen fort. Kram på dig och krya!

 • Reply
  Josephine
  12 september, 2016 at 11:34

  Jag håller helt med dig! Det må verka flummigt för nån som inte testat men det är min bästa, bästa stund på hela dagen när jag får smyga ut med kaffekoppen precis när det blir ljust och dimman börjar lätta och bara sitta där och andas och känna hur kroppen liksom vaknar ikapp med naturen. Faktum är att den känslan och upplevelsen är en stor anledning till att jag och min sambo snart flyttar från stan och ut på landet. Just nu bor vi sen ett par månader tillbaka på mina svärisars lantställe och jag känner redan hur jag är mycket lugnare inuti och sover bättre.

  • Reply
   Mary
   12 september, 2016 at 19:54

   Håller HELT med! Det är lätt den bästa tiden på dagen <3 Vissa mornar har jag knappt orkat hålla ögonen öppna men att sitta där på farstutrappan med en kaffekopp i handen och vakna i takt med naturen, det bästa! Miljoner ggr bättre än att snooza sig till något slags halv-vaket tillstånd. Och jag blir vaken mkt fortare med. Så tacka vet jag krispig morgonluft och dimma! Och grattis till att ni flyttar från stan! Du/ni har en magisk tid framför er, coolt också att ni ska bygga ert hem själva! Jag kommer def följa med på er resa!

 • Reply
  Agnes {Cashew Kitchen}
  12 september, 2016 at 12:33

  Så vackert!! Jag är också en såndär flummig person som står och andas med magen och tackar universum osv i sådana där ögonblick :’D <3

  • Reply
   Mary
   12 september, 2016 at 19:50

   Hihi, well det ante mig 😉 Jag vill liksom absorbera allt omkring mig, varje lite vacker detalj. Då bara måste man stå helt stilla och andas med magen…

 • Reply
  Miri
  12 september, 2016 at 18:57

  Tak for den oplevelse 🙂 Virkeligheden overgår næsten altid det vi drømmer om……Livet uredigeret, det kan jeg forholde mig til 🙂

  • Reply
   Mary
   12 september, 2016 at 19:49

   Tack för din fina kommentar 🙂 Livet oredigerat, vad vackert uttryckt <3

 • Reply
  Jessica
  12 september, 2016 at 21:12

  Vilket fantastiskt härligt inlägg, och en otroligt vacker morgon! <3 Du förmedlar verkligen en underbar känsla med dina fina bilder och välskrivna meningar.

  • Reply
   Mary
   13 september, 2016 at 07:14

   Tack Jessica, vad go du är! <3

 • Reply
  Louise | Cygnet Kitchen
  13 september, 2016 at 15:44

  Stunning photos Mary!!

  • Reply
   Mary
   13 september, 2016 at 19:44

   Thank you so much for your kind words Louise!! <3

 • Reply
  Wilda
  17 september, 2016 at 09:30

  Jag tappar orden och tänker att det här kan väl ändå inte vara på riktigt… Hjälp så vackert! Vilket jäkla ställe. Och septemberdimma i soluppgång <3 För jäkla vackert!

  • Reply
   Mary
   17 september, 2016 at 10:09

   Naw, tack fina dua <3 Fast det var naturen som gjorde "allt jobbet" jag har ju i princip inte redigerat dem alls så jag kanske inte ska tacka egentligen 😉 Mmmm..det är bra underbart här ute, det får jag ändå säga! <3

 • Reply
  STJÄRNÖGONBLICK #37 | vänskap, sjöbad och gyllene timmar. | REAKTIONISTA
  18 september, 2016 at 23:28

  […] ✶   Dimmig morgonmagi hos Made by Mary. […]

 • Reply
  Ellen
  22 september, 2016 at 19:10

  Fantastiskt fint ljus i dessa bilder!

  • Reply
   Mary
   22 september, 2016 at 22:39

   Tack snälla Ellen, vad go du är!

  Leave a Reply