TÄVLING – VINN MIN KOKBOK TILL DIG OCH EN VÄN!

made by marys gröna kokbok., vegetarisk kokbok, veganska recept, vegetariska recept, frukostinspirationDen här veckan kan du vara med och tävla för att vinna min kokbok; ett ex till dig själv och ett ex till någon du vill ge en present. 

För den här veckan, från och med idag och till och med måndag nästa vecka, tänkte jag kicka igång min frukostvecka där jag  bjuder på frukostrecept som inte hamnade i boken (men som är hur goda som helst) samtidigt som jag tävlar ut 6 exemplar av min kokbok; ”Made by Marys Gröna Frukost” made by marys gröna kokbok., vegetarisk kokbok, veganska recept, vegetariska recept, frukostinspirationDet känns passande såhär när de flesta avslutat semestern och börjat jobba igen. Kanske känner man sig motiverad att börja med nya bra frukostvanor, gå upp tidigare och gå morgonpromenad och faktiskt äta frukost (psst. flesta recepten i boken går att förbereda kvällen innan).

Kanske vill man bara vinna något fint att ge bort till sig själv och någon annan man tycker förtjänar lite uppmuntring (eftersom man vinner 2 böcker per person). Kanske vill man äta mer vegetariskt men inte riktigt vet man vart man ska börja. Vad vet jag…?

Det enda jag vet är att hösten är den bästa tiden för mig att starta om med nya goda vanor, jobba vidare med de bra vanor jag har och verkligen strukturera, städa och fokusera på mig själv och hur jag mår. Jag älskar hösten och ser det mycket mer som en nystart än nyårsafton.

Eftersom jag så klart vill sprida mer grön inspiration, och jag själv tycker att boken är en riktigt bra present när man ska bort på middag eller liknande, tänkte jag som sagt tävla ut 6 böcker (minst) där man kan vinna 2 böcker ”var” dvs en åt sig själv och en åt en god vän, släkting eller kanske familjemedlem som man vill ge bort boken till. Vill man, så skickar jag boken direkt till personen man vill ge bort den till med en önskning från dig (och mig, eller hur du själv önskar göra). En fin överraskning i brevlådan helt enkelt. made by marys gröna kokbok., vegetarisk kokbok, veganska recept, vegetariska recept, frukostinspiration

Det enda du behöver göra för att vara med i tävlingen är att skriva en kommentar nedan.

Vill man får man givetvis dela och tipsa om tävlingen, kom ihåg att om dina vänner vinner så kanske du får en bok även om du själv inte vann. För jag menar, om det var du som tipsade dem borde du väl ändå förtjäna en av böckerna 😉 

TÄVLING

I en KOMMENTAR i blogginlägget;

 1. Svara på frågan; Hur många recept innehåller boken, HÄR hittar du svaret . 
 2. Svara på frågorna; Vilken är din favoritkategori på bloggen (ex frukost, lantliv, efterrätter, inspirationsinlägg om att följa sina drömmar eller ngt annat) och vad skulle du vilja se mer av i bloggen? (det kan vara allt från något jag skrivit om en gång till ngt du aldrig sett eller ser ofta men ändå vill se mer av. Valet är helt fritt)
 3. Motivera varför just du ska vinna (nej man behöver inte rimma eller komma med något vansinnigt underfundigt (om man inte vill), skriv bara från hjärtat).

Lycka till godingar!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Tävlingen avslutas nästa måndag den 22 augusti klockan 23:59.

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

97 Comments

 1. Svara

  Anna Storm

  15 augusti, 2016

  1. 40st recept
  2. Jag älskar kategorin RECEPT överlag och framför allt recept på drickbart. Så himla roligt att läsa och kul att variera sig från traditionellt vatten, kaffe, vin 😉 Sedan skulle jag vilja se mer av kategorin ”Resor & Utflykter”. Tycker att vi har lite samma smak på vad vi tycker om för smultronställen så hade gärna fått mer tips här 🙂
  3. Jag skulle framför allt vilja ge denna bok till min barndomskompis och bästa vän Sarah. Vi har känt varandra i 25 års tid (sedan vi var 2 år gamla) och hon är den bästa människan jag vet. Snäll, omtänksam, ”utanför-boxen-tänkande”, nyfiken och hela tiden full av överraskningar. Sarah väntar just nu sitt första barn (är beräknad nu på fredag, 19:e aug) och Sarah är även vegetarian. Hon är lite orolig över hur tiden som mamma ska bli och ”vad man ska göra hemma hela dagarna” under mammaledigheten. Jag tänker att denna bok vore perfekt för henne. Då kan hon testa en ny, grön frukost varje dag.
  Att jag även själv skulle få boken vore en väldigt fin bonus <3

  • Svara

   Nelli Olvegård

   17 augusti, 2016

   Hej Maria! Din fina kokbok innehåller 40 (säkert ljuvliga) recept. Jag börjar med att säga att jag är 15 år. Jag har livet framför mig och jag har sen länge bestämt att min mening med livet är att ”ha kul”. Detta har jag sagt sen jag var liten, och jag håller fortfarande fast vi det. Men att ha kul innebär mycket mer nu. Jag har bestämt att om man följer sina drömmar har man kul. såklart är vägen dit kanske inte lika rolig men i slutet är det värt allt. Jag drömmer om en kärnfamilj i ett rött hus med vita knutar på landet. Där ska jag leva, vara lycklig, laga mat, baka, inreda, fixa en fin trädgård, bada, sola, odla, växa, gro…. göra allt härligt som livet bjuder på. För att kunna göra detta måste jag jobba hårt och drömma stort. Och att nu hitta dig, som måste hittat den mest ljuvliga plats gud någonsin har skapat att bo på. Det är ju helt otroligt! När jag såg din vlogg när ni flyttade blev jag helt varm i hjärtat, min mage pirrade och någonting inom mig sa ”Där är min dröm”.

   Jag blir bara så inspirerad av dig. Jag älskar att laga mat och att baka, fixa och dona. Så fort jag är klar med allt skolarbete klickar jag in på din blogg och tar fram recept och idee’r. Jag inspirerades precis till att skriva en höstlista. Den slutar såhär ”Bada i höstlöv, pyssla, fixa, leva, dö”. Varför den gör det vet jag inte. Det bara kom ut från mitt hjärta. Varför jag kom på iden att skriva en höstlista vet jag inte heller. Du skrev ju inte det direkt på bloggen. Men energin jag får här gör att dessa fantastiska saker ploppar upp i min hjärna.
   Det jag ville komma till är att jag ÄLSKAR din blogg. Det känns som den är skapad för mig. Den innehåller allt jag älskar och lite till. Därför kan man säga att alla dina kategorier är min favorit. Jag gillar inte riktigt smink, kläder och skönhet som många andra av mina kompisar gör. Detta är vad jag verkligen älskar. Det låter kanske konstigt att jag säger att jag älskar alla kategorier. Som om jag inte vet vad du skriver om eller som att jag inte bryr mig så mycket. Men nej! Detta du skriver om är något bland mina stora passioner i livet och jag vill inte välja någon speciell eller välja bort någon.
   Något som jag däremot skulle vilja se mer av är ditt hus och livet på landet. Jag har sett bland dina kommentarer att du gärna vill dela med dig av mer nu än du gjorde innan. Det gjorde mig väldigt glad. Men jag är också väldigt nöjd med detta lilla jag har fått. Men mer inredning är aldrig fel! Gammalt, nytt, begagnat, loppisfynd, secondhand etc. Jag är en riktig loppis älskare. Det har jag nog ärvt av min mamma…. Att kombinera gammalt och nytt så man sätter sin prägel på det, det är något i världsklass. Och något dom jag har sett att du också gillar att göra 😉
   Ja, herregud vad jag skriver. Detta är ingen korrekt och välskriven kommentar. Men det kommer rakt ut från mitt hjärta. Det kan jag lova!
   Varför vill jag vinna din frukostbok då? Ja, det förstår du säkert vi det här laget. Bara tanken att få mixtra i köket med nya idee’r, nya recept och nya ingredienser. Att inte skippa frukosten för att plugga osv…. Jag håller alla tummar och tår för att en av böckerna kan bli mina. Den andra boken vill jag ge till min älskade kusin som fyller år nu i höst. Hon är en av mina stora förebilder och har inspirerat mig massor inom inredning och matlagning. Hon skulle bli så glad! Tillsammans med henne ska jag klara av några punkter på min höstlista. Kram från mig. Nelli.

  • Svara

   Tove Blomgren

   22 augusti, 2016

   1. Din fina kokbok innehåller 40 recept.
   2. Inspirerande bilder och varierande tips och recept!
   3. Om jag skulle vinna boken skulle jag förhoppningsvis få inspiration till fler varierade chiapuddingar, någonting som jag äter varje dag!!! Jag skulle ge det andra exet till min syster som jag vet skulle älska denna bok!

 2. Svara

  Anna

  15 augusti, 2016

  1. 40
  2. Jag älskar din kategori RECEPT men då främst för dina kreativa smaker och otroligt härliga nytänkande bilder. Fotografiskt är du en stor inspiration för mig!
  3. Jag skulle vilja ge mig själv en bok för att under de senaste 10 månaderna kommit ur en utmattning. Jag smällde hårt in i väggen och har sedan dess lyssnat extremt noga på kroppen och vad jag vill. Det andra exemplaret av boken skulle jag vilja ge min allra bästa vän Anna för att hon stått jämte mig under denna resa. I vått och i torrt har hon hjälpt, stöttat och supportar. Nu är det min tur att ge en uppskattning tillbaka till henne!

 3. Svara

  Linda winroth

  15 augusti, 2016

  1. 40 stycken
  2. Jag följer dig mest för kategorin recept. Jag kan tycka något verkar gott för dina fantastiska foton. (Har provat några recept trots att jag egentligen inte gillar det pga nån ingrediens) just för dina foton, att det ser så gudomligt gott ut 🙂
  3. Önskar bojen själv, hösten är en nystart och det kan behövas inspiration till nya frukostar. Den andra skulle jag självklart ge till minnen Malin som haft en kämpig sommar med en tremånaders bebis. Hon är vegetarian och behöver all uppmuntran hon kan få!

 4. Svara

  Tina

  15 augusti, 2016

  1.40 oppskrifter.
  2.Setter stor pris på hele din blogg. Vakre bilder som motiverer og setter det hele i en vakker stemning. Har stor glede av å lese dine oppskrifter, og har prøvd flere av dem?
  3.Synes en bok bør gå til Norge☺️. Har ingen spesiell grunn til å vinne, bortsett fra at jeg ville blitt kjempe glad om jeg var den heldige?Den andre vil jeg gi til min fantastiske niese Louise (som bor i Stockholm). Hun er veganer og hadde nok satt stor pris på din vakre bok?

 5. Svara

  Livia Wanntorp

  15 augusti, 2016

  Hej! Det är 40 recept i boken 🙂 älskar att följa dig på Instagram! Inspiration ?☀️?

 6. Svara

  Lena

  15 augusti, 2016

  1. 40 st
  2.frukost, efterrätter, lantliv, följa sina drömmar.. Jaaa! Alltså hela boken låter ju som en succe’ redan innan man läst den!
  3. Jag har extrem ide’torka när det gäller frukostar, jamenar macka-yoggi-frukosten åretrunt! Snark! Så en bok skulle jag definitivt behålla själv, dels för att det verkligen behövs, å dels för att jag älskar kokböcker!! Den andra skulle jag till .. Jag vet inte, det får jag helt enkelt klura på!

 7. Svara

  Linn

  15 augusti, 2016

  1. 40 st
  2. Min favoritkategori är nog recept, och framförallt alla efterrättsrecept. Det är dessa bilder jag även tycker är finast och blir som mest inspirerad av. Har testat många av dina fantastiska dessertrecept och min favorit måste nog vara din hallonmousse eller lakritsglass. Asså så grymt goda! Den kategorin jag vill se mer av är absolut resor och utflykter. Alla dina inlägg från San Francisco och resten av Kalifornien var fantastiska! Och de var publicerade alldeles perfekt, precis innan vi åkte Highway 1 ned till Los Angeles. Jag läste alla tips och valde ut de bästa från din blogg och guidade sedan familjen på resan söderut :-). Och sen fick jag testa lite nya ställen i SF som var fantastiska. Så mer av resetips tack! <3
  3. Jag vill supergärna vinna för att jag först och främst älskar din blogg och dina recept och sedan för att jag nu ska börja gymnasiet och känner att jag behöver massor med frukostinspiration. Dina recept brukar alltid vara så goda och enkla, och det är exakt det man vill ha! Och sedan vill jag också ge en bok till min kompis Julia för att vi hade så kul hemma hos dig och jag tror hon kunde gilla denna bok då hon är vegan/vegetarian (inte säker på vilken) och säkert vill ha lite fler tips på goda frukostar!

  Kram från Linn 🙂

 8. Svara

  Veronica

  15 augusti, 2016

  1: Boken innehåller 40 recept.
  2: Min favorit är faktiskt lantliv – älskar dina bilder från nya huset och framför allt stämningen du förmedlar blandat med dina livsfunderingar.
  3: Min kropp skriker efter mer grön mat och jag behöver få lite ny inspiration. Känns som ett naturligt steg när jag försöker leva mer miljövänligt överlag. Extraboken skulle jag ge bort till min mamma som gärna lagar hälsosam och grön mat. 🙂

 9. Svara

  Linnéa Kiland

  15 augusti, 2016

  1. 40 st recept
  2. Trots att jag är superny på din blogg (hittade hit under en febertopp i lördags genom ett tips från atilio) är svaret lätt. Lantlivet! Vill gärna se mer av detta, såklart! Speciellt kul att läsa om er trädgård samt vilka utmaningar/möjligheter ni stöter på med livet på landet.
  3. Jag skulle gärna vilja ha en bok själv för att hitta tillbaka till det gröna livet. Jag och min man bestämde oss för att prova på livet som pescitarianer för ett halvår sedan. Vi lade nyss till kyckling för vi tyckte alla helveggorätter blev tråkiga i matlåda. Så vi behöver all inspiration vi kan få!! Sen skulle jag vilja ge en vidare som en slags vandringspokal till min familj i Småland som liksom jag är uppväxta på kött och har väldigt svårt att hitta nåt vegetariskt alls som alla går med på att äta.

 10. Svara

  Sofia

  15 augusti, 2016

  1. 40 st
  2. Eftersom jag är utbildad konditor skulle jag gärna vilja se mera recept på sötsaker, efterrättet, tårtor osv.
  3. Skulle vara så tacksam över att få ny inspiration till matlagningen, tycker ja stagnerat lite…typ… det är så enkelt att göra maträtter som man gjort förut, men det blir så tråkigt i längden. Sen så vet kag att min kompis som gillar mat sku bli jätteglad över en ny receptbok ?

 11. Svara

  Emma

  15 augusti, 2016

  1. 40 recept
  2. Det som fick mig att upptäcka din blogg var din rödbetschokladkaka som är det absolut godaste jag bakat, och även det roligaste att baka då den innehåller moment man inte är van vid när man bakar. Det är en kaka som tar lång tid att baka, vilket jag tycker bara är positivt då det är som terapi. Fler liknande recept skulle jag uppskatta, sådana som inte ska bli klara på 20 minuter utan mer blir som ett projekt. Gillar även de tipsen du ger, som att man kan tillsätta sirap i iskaffet för att inte få det bittert och liknande. Recepten är alltså min favoritkategori och även det jag skulle vilja se mer av.
  3. Älskar att göra goda frukostar men har de senaste fyra dagarna ätit ugnsbakad morotsgröt. Skulle alltså verkligen behöva mer inspiration… Såg även att mitt schema inför hösten innehåller många sovmorgnar som kräver goda frukostrecept.

 12. Svara

  Jennie Harrysson

  15 augusti, 2016

  1. 40 st fantastiska recept på frukost.

  2. Det senaste halvåret har jag verkligen lus läst din blogg 🙂 Älskar dina inlägg. Men mina favorit kategorier just nu är recept, helst vegetarisk mat! Då jag innan bestämde mig att mamma Jennie skulle bli vegetarian. Fast en fisk ätande sådan 😉
  Ekotips och vårat bröllop har även intresserat mig lite mera också det sista. Då min sambo friade till mig snart för ett år sedan, är vi rakt i planeringen av vårat lantliga bröllop nu. Du ger mig inspiration! Skulle nog vilja se mera av Ekotips 🙂 å mera vegetariska recept 🙂

  3. Är frukostnörden själv. Kan äta frukost till kvällen oxå!! Är dagens bästa tid att få njuta av nyttig, god och hälsosam mat. En kopp kaffe och det är fullbordat!
  Skulle bli så fantastiskt glad om jag vann en bok och till min bästa vän. Som är lika medveten om råvaror, kost , miljö och hälsa som jag. Två nördar. Vad vi skulle bli lyckliga 🙂 att få ta del av dina recept. Kanske vi då skulle ha en frukost bjudning tillsammans ist för middag 😉 risken är stor!

  Kram ifrån mig 🙂
  Tack för din fina enkelhet och inspiration!

 13. Svara

  Jessica Allen

  15 augusti, 2016

  1. Boken innehåller 40 recept.
  2. Min dröm är en egen kokbok och jag blir så imponerad av er som lyckas nå dit jag vill få massor av ny inspiration och följer dig med glädje på Instagram. Du har ett sätt med dina bilder som inger lugn (finns inget annat sätt att beskriva det). Bästa kategorierna är därför Lantliv och Frukost – för inspirationen dom ger men också för de vackra bilderna.

  /@tjockkocken på Instagram

 14. Svara

  Elin

  15 augusti, 2016

  1. 40 recept
  2. Det är svårt att inte direkt skriva recept eftersom de är helt fantastiska men min favorit är ändå lantliv och då speciellt filmen när ni flyttade. Så otroligt härlig känsla den gav, ren lycka. Jag ser gärna fler inlägg om ert nya liv på landet.
  3. Jag har din bok och jag tycker den är jättebra. Det vore roligt att få fler att upptäcka den. Jag skulle därför välja att ge bort båda böckerna. En av dem till min bror som älskar att laga mat och baka och som ständigt ger mig inspiration, nu vill jag ge tillbaka lite till honom för en gångs skull. Den andra boken skulle bli en present till min ”jag gillar egentligen inte gröt men äter det för att det går fort”-väninna som borde få upptäcka en riktigt god frukost.

 15. Svara

  Emelie

  15 augusti, 2016

  1. 40 st
  2. Min favoritkategori är just nu lantliv. Så kul att se hur fint ni har det!
  3. Jag älskar att äta frukost men just nu känner jag att inspirationen har sinat och det blir bara samma samma varje dag. Och så ska det ju vara något nyttigt också. Så jag tänkte att din bok ärb nog précis vad jag skulle behöva för att få en bra start på dagen 🙂

 16. Svara

  Anette

  15 augusti, 2016

  1) Boken innehåller 40 olika recept på mat och dryck (yey!)

  2) Jag har följt din blogg i flera år först och främst på grund av alla makalöst läckra recept och hur du lyckas förmedla dessa genom dina vackra foton. Favoriter är ”efterrätter” som nästan får mig att svimma av begär! Men på senare tid har kategorin ”lantliv” seglat upp som en lika stor favorit. Jag har följt er husjakt och längtan och blev rörd till tårar när du delade er lycka inför flytten. Jag drömmer mig bort och inspireras av drivet och modet… Kanske en dag gör jag likadant…

  3) Jag vill ge mina barn en bra start på dagen! Locka dem till att äta nyttigt och läckert. Under de bästa av morgnar får jag i dem en bit macka, eller en frukt i farten. Men oftast struntar de helt i att äta (tonåringar). Jag vill få inspiration till att erbjuda dem något så läckert att de inte kan motstå att slå sig ner runt frukostbordet!
  Den andra boken skulle jag dela med min syster, som upplever precis samma ”problem” med sina avkommor. Och varför inte sammanstråla och bjuda varandra på en delikat frukost? Turas om! (ringa syrran dagen innan och komma med önskemål: ”fixar du receptet på sidan X till mig imorgon? Snälla söta?”)
  Mmm…

 17. Svara

  ISA

  15 augusti, 2016

  Klart jag är med!
  1. 40 st.
  2. Inte helt otippat så gillar ju jag alla recept innehållande choklad. (eller ja, sötsaker överlag tbh ;)). Eftersom jag är en otrolig känslomänniska och själv har noll filter i min blogg så skulle jag ju tycka det var intressant och fint med mer personliga inlägg. Även om jag vet att du inte har de nischen eller vad man ska säga. Men minns att jag lyssnade på dig i bloggbusiness (tror jag det var, en podd iaf) och tyckte du var så inspirerande!
  3. Jag skulle framförallt vilja GE en bok till min syster. Vet att hon gillar fina kokböcker, får mycket inspiration av det och ständigt försöker leva mer hälsosamt och bra. Hon har en jobbig period nu och jag skulle vilja ge en lite gåva för att visa att jag tänker på henne 🙂

 18. Svara

  Anette

  15 augusti, 2016

  (Anette igen)
  Oj, jag glömde ju att skriva något exempel på vad vad jag vill se mer av!
  Det skulle i så fall vara fler vloggar och mer ”behind the scene-foto/video”! Men jag tycker du har en bra variation på bloggen <3

 19. Svara

  Cheistell

  15 augusti, 2016

  Din bok har 40 recept och jag älskar lantliv! Älskar!
  Då jag har en dotter som på eget initiativ som sexåring valde att bli vegetarian och jag själv är glutenkänslig så passar dina recept så bra för oss. Men jag som aldrig varit eller tänkt vegetariskt och nu måste göra det skulle behöva lite mer inspiration ☺️.
  Skulle även vilja ge en bok till min dotters underbara gudmor Jessica som är så underbart duktig på att tänka ”bra mat” och jag tror även hon skulle vilja ha lite inspiration :).

 20. Svara

  Siv

  15 augusti, 2016

  1. 40 recept.

  2. Jag växte upp i en ”Bullerby” i Småland. Så allt om lantliv vill jag läsa mer om, och titta på de vackra bilderna.

  3. Jag känner att jag behöver hjälp med att förnya mig när det gäller frukost, där har jag verkligen dålig fantasi. Det blir nästan alltid kaffe och smörgås. Jag önskar verkligen den boken.

 21. Svara

  Lisa

  15 augusti, 2016

  1. Boken innehåller 40 recept.

  2. Jag tycker att alla bloggens kategorier är härliga, men min favorit är frukost, då jag älskar frukost och tycker mycket om att hitta nya spännande frukostrecept att starta dagen med. Jag tycker även att det är en bra idé med goda frukostvanor, särskilt att äta vegetariskt, något jag försöker äta mer av, eftersom det finns så många fördelar med det.
  Mer på bloggen skulle jag vilja se av recept. Både frukostrecept och recept för andra måltider på dagen, t ex middag, lunch, efterrätt m.m. På senaste tiden har jag börjat tycka om matlagning, så det skulle verkligen vara toppen med några tips på goda rätter att bjuda familjen på.

  3. Jag vill vinna för att jag tycker att din blogg är jättebra, är själv både intresserad av fotografering och matlagning, så hur kul skulle det inte vara med en hel bok fylld med båda delarna? 🙂
  Som sagt gillar jag frukost hur mycket som helst och skulle bli jätteglad om jag vann boken. Jag stod och bläddrade snabbt i ett exemplar på bokhandeln och recepten såg supergoda ut! Jag tänkte: ”Den där boken vill jag köpa!”, men det har inte blivit av, och när jag såg ditt inlägg på instagram om tävlingen, gick jag genast in på bloggen.
  Just nu vet jag inte vem jag ska ge extraboken till, men vem skulle inte vilja ha en så fin bok som Made by Marys gröna frukost?

 22. Svara

  Camillasnyahem

  15 augusti, 2016

  1. Boken innehållet 40 recept. 🙂

  2. Jag är väldigt nyfiken på att få se mer från ert nyköpta hus. Jag vet också att det inte är fokus på inredning här i bloggen men miljöerna du visar upp är så härliga att jag gärna skulle läsa och se mer från huset och dess omgivningar. Filmen du gjorde när ni flyttade gillade jag – mycket!

  3. Jag har varit vegetarian i över 15 år och skulle mer än gärna förnya min ”repertoar” lite. Det är roligt att bjuda på vegetariskt är när människor som äter kött säger ”men…det här var ju GOTT!” Att visa på den mångfald som finns. Därför skulle jag gärna vilja ha lite ny inspiration, både till mig, familjen och till våra gäster!

 23. Svara

  Erika

  15 augusti, 2016

  1. 40 st recept
  2. Jag tycker kategorin Lantliv är så fin med inspirerande bilder, vackra växter och ljuset som du lyckas fånga så bra! Jag skulle gärna läsa mer om dig som entreprenör, hur du planerar din dag, hur du tänker om/när du kör fast och (om du får och kan) framtidsprojekt.
  3. Jag önskar vinna boken för att jag älskar frukost! Längtar till det när jag går och lägger mig och äter det varje dag med njutning. Detta delar jag även med min bästa vän och vi kan på ett seriöst vis diskutera hur vi gör den bästa havregrynsgröten, favoritpålägget på smörgåsen och delar muslirecept med varandra.

 24. Svara

  Ann-Caroline

  15 augusti, 2016

  1. 40 recept
  2. Jag hittade din blogg då jag letade efter nya frukostrecept. Så det är främst den kategorin jag läser men tycker även om dina tips på DIY tex kroppsskrubb.
  3. Jag vill vinna din bok då jag håller på att förändra mina matvanor till det bättre. Jag känner mig vilsen på vad jag ska äta till frukost. Det är så lätt och hamna i fil- och macka träsket. Därför är jag behov av nya recept.

 25. Svara

  mammakero

  15 augusti, 2016

  Jag skulle så gärna vilja ha två exemplar av din gröna frukostbok. Maken och jag älskar frukost, men behöver få lite ny input för att inte bli fast i gamla vanor. Det andra exemplaret vill jag ge min älsta dotter Elin Kero/Nevnarien som aldrig äter frukost! Vill så gärna ge henne en spark i baken att ge sej lyxen av en härlig frukoststart av dagen. Jag älskar din blogg och ditt Instagramkonto. De har en fin balans av inspiration, vackra bilder och tips. Ser fram emot varje inlägg och njuter varje gång av att läsa och kolla dina vackra bilder. Boken innehåller 40 st recept och dina bilder är nog lika inspirerande och magiska som själva recepten!!

 26. Svara

  Elin Kero

  15 augusti, 2016

  Jag vill vara meeeeed!!

  1. 40 recept

  2. Min favoritkategori är något flytande mellan hus&hem, ditt liv & inspirationsinlägg. Bästa kombon med alla tre! Jag skulle vilja se mer video med dig, för jag tycker att du verkar så himla mysig! Men också mer tankar om livet i allmänhet och fina bilder från ditt mysiga hus!

  3. Jag vill vinna för att jag är en sån som alltid hatat frukost. Jag har liksom aldrig hittat någonting som jag gillar och det har bara varit en pina att äta på morgonen. Har testat all klassisk frukost, men inte fastnat för något. Jag vill bara gå direkt på lunchen 😉 Men så började jag käka avocadoknäcke i förra (!) veckan och tänkte att det kanske finns hopp! Så din receptbok kanske är vägen till lite frukostkärlek?! 😀 <3

 27. Svara

  Ida

  15 augusti, 2016

  Hej!

  1. 40 recept
  2. Lantliv! Vill ha mer! Så härligt att läsa om även om jag inte riktigt är redo för det steget själv än, blir dock inspirerad att iallafall kolla på något litet torp framöver 🙂
  3. Har ärligt talat fastnat i rostad macka med ost-träsket, trots att jag gillar att leta spännande recept och laga mat och baka i övrigt. Frukost har blivit undantaget det intresset, på grund av tidsbrist, så det vore kul att få några recept på frukostar som går att förbereda. Extra fint vore det att få ge bort ett exemplar av din bok till min bästa vän som snart fyller år också 🙂

  Tack för en superbra blogg!

 28. Svara

  Amanda Åkerberg

  15 augusti, 2016

  Vilken härlig blogg du har, jag har fått kika runt en hel del för att kunna svara på dina frågor för tävlingen. Here we go:

  1. 40 recept.
  2. Rawfoodtårtor och hälsosamma bakverk vore spännande. Det är jag verkligen inne på nu så det vore kul. Ett överflöd av färsk frukt i alla möjliga olika sammanhang. Mer smoothies och kreativa fruktsallader 🙂
  3. Sedan Overshoot Day inträffade känner jag att jag vill inspirera andra till att äta mer vegetariskt, för att minska belastningen på miljön men även för djuren och oss själva, förstås! Så jag har börjat lägga upp mina favoritrecept på Facebook. Nu är jag inne på roliga frukostar eftersom jag är så trött på den gamla ostmackan. Din bok skulle inte bara lysa upp min morgon utan också ge mig en möjlighet att inspirera vidare till mer vegetariska smarriga frukostar åt folket 🙂 Vore inte det härligt?

 29. Svara

  Eva

  15 augusti, 2016

  1. 40 recept
  2. Dina fantastiska bilder inspirerar!
  3. Jag vill ge mina döttrar 10 och 12 år bra frukostvanor och ser din bok som en inspiration till det. Gåvoboken ger jag till min syster Karin som då kan inspirera sina döttrar som är i samma ålder.

 30. Svara

  Maria

  15 augusti, 2016

  Hej!

  Hittade precis din blogg av en slump och blev glatt överraskad :-), framförallt för att jag älskar kokböcker, men också allt om slow living och livskvalité. Just därför måste jag delta…
  Boken innehåller 40 recept och recept är som jag sa ett favoritämne, men din avdelning om livet på landet samt Hus & hem är väldigt inspirerande.
  Jag önskar att jag vinner för att dels kunna ta tag i mina frukostvanor som har varit bättre och numer något enahanda, men även för att kunna ge en väninna. Just hon behöver nya tips för en härlig frukoststund.

  Tack för en fin blogg, jag är glad att jag hittade hit 🙂

 31. Svara

  Sanna Bylund

  15 augusti, 2016

  1. 40 recept.
  2. Jag gillar hela bloggen men min favoritkategori just nu är lantliv. Jag och maken är så sugna på att lämna samhället vi bor i nu och flytta ut på landet. Jag är själv uppvuxen på landet och hela kroppen saknar mest av allt vidder att se på. Jag vill kunna se långt! Jag vill att min dotter som snart fyller ett år ska få samma härliga uppväxt som jag.
  2. Det jag gärna vill och behöver läsa mer om är att våga ta steget! Vantrivs så fruktansvärt på mitt jobb. Jag är föräldraledig just nu och vill verkligen inte tillbaka. Jag vill så gärna jobba med något kreativt, laga mat, fotografera, designa och rita på datorn, kanske jobba med layout? Sånt som bara får timmarna att rinna iväg och man går upp helt i sig själv, det är min dröm! Jag vill läsa mer om det så att jag vågar ta steget!
  3. Jag vill så gärna vinna boken, har tittat på den och vill så gärna börja äta vegitariskt men har inte råd att köpa den. Är föräldraledig men blev sjukskriven mitt i alltihop. Jag är så sugen på att ta tag i min hälsa och skapa bra vanor som jag kan föra över på min dotter. Behöver bli inspirerad, både av recepten och av de vackra fotografierna. Jag skulle ge boken till min bästa vän som är gravid just nu efter ett missfall, hon sa till mig härom veckan att hon vill börja äta mer vegitariskt men att hon inte vet var hon ska börja, hon vill få i sig protein och sånt som behövs. Hoppas hoppas! Tack för en jättefin blogg och ett inspirerande instagramkonto!

 32. Svara

  Carro

  15 augusti, 2016

  Tävling! Yaay! Va roligt!
  1. 40 st
  2. Definitivt kategori recept: Efterrätter och godis! Jag är en incognito godisråtta!:)
  Julen tycker jag också om då det är trevligt att få lite vegetarisk inspiration till julbordet.
  Skulle vilja se lite mer sockerfria bakverk ex med stevia eller naturligt socker så man kan testa något roligt recept under veckodagarna men ”go crazy” (pour some sugar on me) på helgerna!:D
  3. Jag är tokig i frukost! Så enkelt är det! Finns något mer inspirerande och bubblande glatt än att bläddra igenom en receptbok fylld med nya ideer som man själv inte kan vänta med att få prova. Risken finns att man provar fler samma morgon…men vad gör det?:)
  Mvh, Carro

 33. Svara

  Sara

  15 augusti, 2016

  1.) 40 recept
  2.) Jag gillar alla recept du lägger upp och om jag ska välja någon kategori så är det efterrätter. Jag skulle gärna vilja se lite mer inlägg med tips om hur man ska lägga upp maten på tallriken, dekorera efterrätter mm så att det blir snyggt. Allt du gör ser så läckert ut.
  3.) Jag älskar att testa nya recept och din bok skulle verkligen komma till användning. Jag har en tavellist med kokböcker och omslaget till din bok är sååå snyggt så den hade varit fin på min tavellist:)

 34. Svara

  Lund Johanna

  15 augusti, 2016

  Det här var en möjlighet man inte kan missa 🙂
  1. 40 st recept
  2. Eftersom jag helst vill flytta in och bo som en liten hustomte under er brokvist så måste jag säga att Lantlivs-kategorin är magisk. Meeen, så älskar jag din mat-inspiration och eftersom frukost är min favorit-mat så säger jag Frukost-recepten också.
  3. För att jag helt enkelt älskar frukost. Svårare än så blir det inte. Jag skulle lätt kunna äta frukost tre mål om dagen (men jag behöver nog utveckla mig lite om det ska vara möjligt). Och nu ska jag visst vara mammaledig och naiv som jag är tänker jag att jag kommer ha massa tid att bli frukost-expert, hehe 🙂

 35. Svara

  Brita

  15 augusti, 2016

  1 – 40 st recept!
  2 – Söta bakverk är min favvokategori och jag läser gärna ännu fler kak- och tårt- och godisrecept för bakning är ju så roligt! Men också mer DIY och frukost!
  3 – Frukosten är den bästa och roligaste måltiden på hela dagen, kan stå länge länge och göra iordning en lyxfrukost till mig själv en tisdagsmorgon… Jag skulle bli så glad över att få en hel bok med en massa nya frukostrecept att testa och ny inspiration till hösten!

 36. Svara

  Ramona

  16 augusti, 2016

  Vilken toppen tävling 🙂
  Boken innehåller 40 smaskiga recept. Just nu är jag svag för fliken lantliv då jag drömmer så starkt om ett liv på landet att det nästan gör ont 😉 Så mycket inspiration. Men även kategorin recept är guld då jag älskar att laga hälsosam mat.
  Jag skulle vilja vinna boken då jag som jag skrev innan älskar att laga mat men är så dålig på att komma på frukost recept. Vill ge barnen lärdomen med att frukost ska vara närande och gott 🙂 Tänk så många bra tips man skulle få.
  Jag skulle ge boken till min syster <3 Hon är värd alla goda frukostar hon kan få och hon har precis som jag svårt att komma på vad man ska äta ibland 😉 Kanske vi kunde bjuda varandra på lite extra goda frukostar med, vore ju hur mysigt som helst. Så nu håller jag tummarna 🙂

  Kram och ha en toppen dag 🙂

 37. Svara

  Beautiful Life

  16 augusti, 2016

  Tjohooo!
  1. 40 recept
  2. Jag är ju väldans förtjust i kategorier om att våga följa sina drömmar 😀 Och skulle jättegärna läsa mer om tankar och känslor kring flytten till landet eftersom jag är där jag med nu, från staden till landet. Alltid kul att läsa om andras liknande situation 🙂
  3. Jag skulle vilja vinna boken för jag äääälskar att inspireras av kokböcker och läser dem på kvällarna som skönlitteratur. Jag har ingen kokbok om frukost så den skulle verkligen komplettera min samling

  Ha en fantastiskt bra dag!

  Hälsningar
  Anna

 38. Svara

  Linda

  16 augusti, 2016

  40 recept finns i boken. Jag gillar verkligen den blandning av kategorier du har på bloggen, det gör att man alltid blir nyfiken när man går in vad det ska handla om idag. Men även om jag tycker om att gå in och läsa om allt du skriver och inspireras så har jag ändå mest nytta av dina frukosttips och det du bakar. Förutom att omslaget på boken är himla läckert vill jag vinna för att jag äter redan väldigt nyttigt och försöker variera min frukost, men jag står still nu med ett gäng olika alternativ som bara går runt runt och det hade varit trevligt med något nytt. Min frukost äter jag oftast på jobbet så särskilt frukost som går att förbereda och ta med har jag slut på idéer för nu.

 39. Svara

  Felicia Antonsson

  16 augusti, 2016

  1. 40 st recept
  2. Jag tycker om alla kategorier men mest ”lantliv”.
  3. Jag skulle hemskt gärna vilja ha en bok eftersom din blogg, dina recept och det du skriver om att bo på landet inspirerar mig. Jag har en man och en ettårig son och vi bor i en storstad. I hela mitt liv har jag vetat att jag ska bo på landet, speciellt när jag har barn. Men jag verkar inte riktigt våga ta det steget. Jag och min man har hittat ett fåtal ”drömhus” där vi skulle vilja bo. Men det är alltid som att jag kommer på någon ursäkt för att inte lägga bud. Innerst inne vet jag att det är det jag vill, att bo på landet i ett hus som jag och min lilla familj trivs i. Hursomhelst, din blogg och det du gör inspirerar mig till att komma närmare min dröm. Och jag vet inte ännu, men KANSKE vågar jag ta steget snart och följa min lilla dröm…..fortssätt göra det du gör och inspirera folk, det du gör är viktigt!

 40. Svara

  Lotta

  16 augusti, 2016

  1. 40 recept
  2. Så mycket fint och läsvärt men mest går jag igång på DIY – blir inspirerad och energifylld 😉
  3. Jag skulle vilja vinna en bok till min bästa väninna som haft det tuffaste av år – helt obeskrivligt jobbigt så hon behöver få energi till ande, kropp och själ. Själv skulle jag vilja vinna för att bli inspirerad av att själv göra sak av mina bokdrömmar, kanske kanske skulle jag våga att få ner foton och ord i en salig blandning i tryck ……..

 41. Svara

  Camilla Dahlström

  16 augusti, 2016

  1. 40 recept i boken !
  2. Är ett sockerfreak, men letar alltid efter bättre, hälsosammare val för mig själv. Så skulle vilja skriva att Recept fliken är ett självklart val! Men nu var det kategorier och vad är då bättre än DIY! Tips och trix på sånt som kanske inte är självklart men kan vara så enkelt!
  3. Själv skulle jag vilja vinna för att jag är ingen frukost människa längre. Det jag känner till om frukost har jag tröttnat på, och har så svårt att hitta något som funkar att äta när jag jobbar, är gott och outtröttligt!
  Skulle även vilja vinna för min faster Johannas skull. Då hon nyligen fått begrava sin man. Sånt man inte tror ska hända.
  Så jag vill visa min Faster att vi är med henne hela tiden och ge henne ny inspiration i en fin bok !

 42. Svara

  Mikaela Knutson

  16 augusti, 2016

  1. 40 recept!

  2. Jag har följt din blogg i ganska många år nu.. Fastnade från början för de fantastiska recepten på bakverk och sötsaker, och blev senare sjukt inspirerad av de lekfulla och härliga lunch/ middagsrecepten när dessa fick ta mer plats. Just nu älskar jag inläggen om ert hem och livet på landet, trot eller ej jag som är totalt ointresserad av heminredning och liknande. Blir alldeles varm i själen av att se någon hittat ett så fantastiskt drömboende. Framöver kanske det blir frukostrecepten jag snöar in på, vem vet !! Jag vet att det är jobbigt, men jag skulle gärna se fler videbloggar !!

  3. Jag skulle vilja vinna en bok, inte bara till mig själv pga inbiten Made By Mary-nörd, men främst till min mor. Hon har länge kämpat med att försöka leva nyttigt, och har nu efter en sjukdom fått den ”push” hon behövde; lämnat rött kött, vin och börjat röra sig och försöka komma ut i naturen varje dag, osv. Vi äter ofta långa och dekadenta frukostar tillsammans, det har alltid varit lite utav vår ”grej”, men hon behöver verkligen pepp och inspiration nu för att upprätthålla sin nya mer hälsosamma livsstil. Därför vore det fantastiskt om vi kunde vinna varsin bok (eller kanske bara en att dela på), med frukostrecept som är både nyttiga och härliga, så att vi inte behöver begränsa vår favorit-umgängesform bara för att livet tagit en ny vändning.

  Kram på dig, härliga Mary. / Mikaela

 43. Svara

  Camilla Dahlström

  16 augusti, 2016

  1. 40 recept i boken !
  2. Är ett sockerfreak, men letar alltid efter bättre, hälsosammare val för mig själv. Så skulle vilja skriva att Recept fliken är ett självklart val! Men nu var det kategorier och vad är då bättre än DIY! Tips och trix på sånt som kanske inte är självklart men kan vara så enkelt!
  Skulle gärna vilja läsa om hur man får motivationen till att ordna lätta och bra frukostar! När tiden är knapp på morgonen är det så lätt att man struntar i frukosten istället.
  3. Själv skulle jag vilja vinna för att jag är ingen frukost människa längre. Det jag känner till om frukost har jag tröttnat på, och har så svårt att hitta något som funkar att äta när jag jobbar, är gott och outtröttligt!
  Skulle även vilja vinna för min faster Johannas skull. Då hon nyligen fått begrava sin man. Sånt man inte tror ska hända.
  Så jag vill visa min Faster att vi är med henne hela tiden och ge henne ny inspiration i en fin bok !

 44. Svara

  Jeanette

  16 augusti, 2016

  40 recept, jag skulle vilja läsa mer om ditt liv och dina kloka tankar. Inför hösten fortsätter jag med att ta hand om mig själv på alla sätt efter att ett för stressigt jobb, och även andra saker som gjort att kroppen sakta brutits ner på olika sätt. Och maten är en stor del i att bygga upp mig igen och fungera bra. Även om jag får lära mig leva med hjärntröttheten.

 45. Svara

  Emelie

  16 augusti, 2016

  1. Boken innehåller 40 stycken recept.
  2. Min favoritkategori är utan tvekan frukost. Frukost är enligt mig det bästa målet på dagen och det är alltid kul att få inspiration och nya idéer och recept från andra!
  3. Jag skulle vilja vinna din bok just för att jag tycker att frukost är typ det bästa som finns och för att få fler av dina härliga recept! Det är lätt att fastna i mina egna och samma spår och det skulle vara roligt att få lite nya recept att inspireras av och testa nya frukost måltider.

  Kram

 46. Svara

  Jolanta

  16 augusti, 2016

  1. 40
  2. Vet ej, detta är första gången jag är inne på din blogg. (Hitlänkad av fina Jonna Jinton) Din blogg verkar dock fantastisk och jag kommer helt säkert att börja titta in hit oftare. Jag är vegan och kollar ofta upp recept från olika bloggar, har blivit en liten matbloggsnörd 😉
  3. Att ha receptböcker i hyllan är ju bäst. Även om jag oftast inspireras från bloggar.

 47. Svara

  Hanna

  16 augusti, 2016

  1. 40 recept!
  2. Min favorit kategori är livet på landet (när min egen dröm ett tag till men kan alltid drömma). Och jag ser gärna mer inlägg under kategorin ekotips. För att du skriver bra och tänkvärt och för att ekotipsen inte kan bli för många.
  3. Den 1 oktober gifter jag mig med den bästa jag vet. Ska bli väldigt fint och coolt. Och jag tänker att det vore en perfekt start på äktenskapet att på fredagkvällar sitta och bläddra i din receptbok och liksom välja ut en frukost till lördagmorgonen. Att göra finfrukost på lördagsmorgonar vore en fin tradition tror jag. För mat alltså <3

 48. Svara

  Stina

  16 augusti, 2016

  1. 40 st recept

  2. Recepten och får inspiration av dina fina foton å härliga uppläggningar.

  3. Jag skulle vilja vinna boken för att få lite nytt tänk kring frukostar och för att bli bättre på att variera dom. Nu blir det mest havregrynsgröt med nån frukt på eller müsli. Sen skulle jag vilja ge den andra boken till min bästa vän Sina ❤

 49. Svara

  Erika

  16 augusti, 2016

  1. 40
  2. Frukost! Jag har alltid din hemgjorda granola med en massa kardemumma hemma. Jag gillar att få idéer och inspiration, bra recept till fina bilder som gör vardagen lite roligare.
  3. Jag vill vinna boken för att få inspiration till att våga prova nya och nyttiga grejer och förhoppningsvis komma till insikten att nyttigt är gott! Om jag vinner boken vill jag ge en till min vän Linda som först tipsade mig om din granola och din blogg.

 50. Svara

  Linda

  16 augusti, 2016

  1. 40st
  2. Gillar dina inlägg om lantliv och resor även om det var för recepten jag hittade till dig. Ser gärna fler vegetariska recept på bloggen.
  3. Min dotter på 11 har precis bestämt sig för att bli vegetarian och det vore toppen med lite inspiration för att variera frukosten. Med dina lockande bilder skulle det bli betydligt enklare att få henna att prova något nytt 🙂

 51. Svara

  -j-

  16 augusti, 2016

  1. 40 recept
  2. Jag tittar mest på bilder då jag läser bloggar och du har ju så väldigt fina bilder! Bilderna i sin tur får mig alltid att läsa recepten också, och det är ju så himla mycket gott som samtidigt är nyttigt för kroppen.
  3. På vardagarna hinner jag (eller hinner och hinner, det är mest hjärnan som är för trög för att hitta på nya alternativ) bara fixa gröt åt mig till frukost, men på veckosluten kunde jag med hjälp av din bok testa nya frukostar och sitta länge vid bordet och bara njuta.

 52. Svara

  Charlotte

  16 augusti, 2016

  Hej Maria,

  1. Der er 40 opskrifter i din nye, fine bog.
  2. Og eftersom jeg lige har opdaget din blog, har jeg endnu ikke nogen favoritkategori, men udfra de du nævner er frukost, lantliv og at følge sine drømme klart favoritter. Derfor er mit svar til dit næste spørgsmål – hvad jeg gerne vil se mere af – det ved jeg ikke. Endnu. Jeg skal først have lidt tid til at gå på opdagelse i din blog.?
  3. Åh men jeg kunne også godt tænke mig at vinde bogen – til mig selv og til min svigermor. Til mig selv fordi jeg elsker ”frukost”, mit favorit måltid. Men kreativiteten er lav i øjeblikket. Som nogenlunde nybagte forældre skal vi op om natten og made vores søn, Arthur og så er ”orket” i den lave ende om morgenen. Så jeg kunne godt tænke mig at lave bedre morgenmad, både til min mand og jeg. Og også fordi jeg i mange år har været uinteresseret i madlavning. Men da jeg opdagede hvilken indvirkning forskellige madvarer har på kreativiteten og den skabende proces, på det at være ”lydhør” overfor ideerne og inspirationen, skete der noget. ? Og min svigermor skal have den anden fordi hun bare er en stjerne! Hun passer Arthur, når jeg er træt og udkørt…Hun køber altid to kogebøger; én til hende og én til mig… Hun er dygtig til at lave mad, selvom hun ikke står ved det… Og så arbejder hun nat – så en kogebog med ”frukost” som kan laves inden hun går på job og spises inden hun går i seng – perfekt! ?

 53. Svara

  Marie

  16 augusti, 2016

  1. 40 recept
  2. Recept kommer i första hand eftersom det var anledningen att jag började följa dig. Lantliv är min nästa favorit. Ja du detta var ett svårt val ☺
  Jag är nöjd med din blogg som den är, det är en lagom blandning av sött och salt .
  3. Att vinna boken/böckerna skulle vara en underbar födelsedagspresent och inspiration för en ny start i livet för mig som mer och mer går åt det gröna hållet. Den andra boken skulle jag ge till min mamma.

 54. Svara

  Kristina

  16 augusti, 2016

  1. Din bok innehåller 40 st underbara recept!
  2. Jag har så många favoritkategorier, så jag kan inte riktigt bestämma mig för en! Alla kategorier har påverkat mig på ett sätt eller ett annat. Din bloggstil inspirerar och motiverar mig varje dag (både med nya idéer och nya drömmar), men framförallt att jag lärt mig lite för varje dag våga vara (och lyssna på) mig själv, vad jag vill, vad mina drömmar är. Din balans av kategorier är perfekt och har inga önskningar på att ändra något.
  3. Motiveringen varför just jag önskar att vinna är att både jag och min syster (som jag skulle ge den andra boken till som present) har haft ett otroligt tufft sista år med fysisk och psykisk ohälsa. Vi har något som heter endometrios, vilket har blivit mycket värre det senaste året för båda två, och jag känner mig hjälplös att se henne lida så.
  Det senaste året har även jag haft motgångar inom sport (fysisk skada), skola, och psykisk ohälsa vilket resulterade till att jag tappade kärleken för mat och att äta. Jag har jobbat stenhårt med mig själv och satt upp nya mål (tävla nästa år), och försöker nu hitta tillbaka till ett sunt och hälsosamt liv där jag är snäll mot min kropp.
  Att vinna denna frukost kokbok skulle verkligen ge oss båda en boost, motivation och inspiration men framförallt ge oss lite ljus i vardagen, en hjälp påvägen till att hitta tillbaka till ett sunt och hälsosamt liv igen (kärlek för mat och att äta).

  Kram på dig, du anar inte hur mycket din blogg inspirerar mig!

 55. Svara

  Monnah

  16 augusti, 2016

  40 recept hittar man. Jag erkänner att jag aldrig ens hade läst din blogg innan jag lockades hit av Jonna Jintons inlägg om just den här utlottningen. Som blixtny läsare kvalificerar jag mig kanske inte ens till utlottningen? Hur som helst lockas jag mest av din kategori Lantliv. Som vuxen har jag bott i ghettolägenhet, studentlägenhet med papperstunna väggar, hyr-hus, förortsliv söder om Stockholm i egen 70-talsvilla, stort hus i Orem, Utah med utsikt mot Klippiga Bergen, och nu är det snart dags för just lantliv. Som medelålders ska jag och maken och den kvarvarande tonåringen flytta till en liten gård på min sommarö. Jag scannade denna kategori lite snabbt och kunde konstatera att jag måste läsa alla dina inlägg! Boken, eller böckerna, ger jag gärna till våra två äldsta som huxflux flyttar hemifrån till gemensamt boende. Som mamma skulle det kännas tryggt att veta att det åtminstone finns inspiration till att leva hälsosamt!

 56. Svara

  MissMette

  16 augusti, 2016

  40 oppskrifter og jeg elsker dine oppskrifter på frokost & landtliv ? Jeg har nettopp lagt om på mitt kosthold og livsstil og det hadde vært så fint med din bok til inspirasjon – du tar fantastiske bilder, virkelig nydelig og gjennomført hele din blogg ? Hvis jeg skulle være så heldig å vinne ønsker jeg å ha en tavling/givaway på min blogg slik at en av mine lesere kunne vinne din flotte bok ? Vennlig hilsen Mette Veiseth Skogstrand. Kjærlighetsstien 10. 8907 Brønnøysund. Norge

 57. Svara

  MissMette

  16 augusti, 2016

  Glemte en ting ? Ønsker å se bak kamera, hvordan du styler, tips til bakgrunn, lyssetting, fotografering med mer… Ønsker deg en fortsatt fin sommer & må også benytte anledningen til å takke for inspirasjon og vakre og fristende bilder & oppskrifter ? Hilsen Mette Veiseth Skogstrand

 58. Svara

  Matilda

  16 augusti, 2016

  Svar till din tävling:
  1. 40

  2. Min favoritkategori på bloggen är Lantliv. För att jag blir så himla glad av att läsa om din dröm och huset som äntligen blivit av.

  Jag skulle vilja se mer av hur du bor. Hur ser det ut inne i ert hus? Vad har du för saker med dig och vad skulle du önska till ditt hus om du fick önska villt?

  3. Jag vill vinna boken för att jag tycker om din blogg och dina fotografier. Boken skulle få många bokkompisar i mitt lilla kök och rätterna göras och ätas med glädje. Den andra boken skulle jag ge till min syster som också följer din blogg och drömmer om ett hus på landet.

 59. Svara

  Annika karlsson

  16 augusti, 2016

  1. 40 go’a recept! ?

  2. Jag följer dig mest på instagram, och hittat mycket inspiration i dina bilder. Nu när hösten närmar sig så vill jag duka upp goda frukostar, jag är less på bröd och yoghurt, och vad jag sett hittills i din blogg så finns det en hel del fina frukostrecept! Ser fram emot att testa dem framöver!

  3. Skulle vilja ge en bok till min kära syster som vill börja äta mer vegetariskt, men som känner att hon saknar inspiration.
  Och jag vill såklart också ha ett exemplar som kan pryda min hylla i köket ?

 60. Svara

  Eva

  16 augusti, 2016

  1. 40 recept
  2. My favourite category is actually anything that contains your beautiful photographs. But I truly love your Lantliv section.
  3. And the reason why I think I should win your beautiful book 🙂 is that I’m a very enthusiastic learner of Swedish and having your book would not only a) give me great breakfast ideas b) touch my soul with the beautiful photographs c) contribute to my Swedish 🙂

 61. Svara

  Filippa

  17 augusti, 2016

  1. 40 recept finns det! 🙂

  2. Jag hittade faktiskt din blogg genom Jonna Jintons blogg för bara en dag sedan 🙂 men har hunnit kika runt litegrann och jag tycker att lantliv, inspirationsinlägg och recept verkar vara ljuvliga kategorier! 😀

  3. Genom Jonnas blogg såg jag att du hade en tävling där man kunde vinna din bok till två, det vill jag vara ärlig med att säga :} Jag tänkte direkt då, att om jag hade vunnit så skulle jag ge ett ex till min allra bästa vän, som funnits vid min sida sedan barnsben och som jag bara har så fantastiskt roligt med varje gång vi ses <3 Vi är inte så gamla, 18 år, men jag känner en sådan tacksamhet för henne <3 Idag var vi ute och plockade blåbär för första gången, björnbär också. Tillsammans hade vi en sån fin tid, i naturen dessutom som är en sån fridfull plats också! Många gånger har vi pratat om att vi vill börja äta lite mer hälsosamt för att vi vill ta hand om oss själva, men även för att det faktiskt är så mycket godare (egentligen, tycker vi) med en bär-, eller fruktblandningen är en påse lösgodis (även om det med kan vara gott). Tyvärr är vi båda två lite dåliga på att verkligen "ta tag" i saker och ting, saker som vi egentligen vill, & jag kan tro att denna bok hade kunnat vara en bra start för oss. <3 Nu blev det en liten berättelse här, hahah, men jag ville bara dela med mig. Hon är så fin & snäll, så det hade vart kul att få uppmuntra henne lite <3 Tack så mycket för chansen :}

 62. Svara

  Ulrika

  17 augusti, 2016

  Hej! 🙂
  1.) 40 olika fina recept.

  2.) Jag hittade till din blogg precis som föregående kommentaren ( Filippa) via Jonna.Jintons blogg. Och vilken tur jag hade…. ;)..vilka otroligt vackra, fina och inspirerande bilder du lägger upp här på bloggen…..VILL HA MER!!! 😉

  3.) En person som jag vill/önskar skulle få din fina bok är min ”gamla” goa ”finns alltid där vännen”, NINA. <3 Hon har presic som jag kämpat med sin vikt fram och tillbaka och nu har hon med motion och sunt "mattänk" gått ner över 40 kg,jag bara 13kg. 🙂 Dina bilder inspirerar mig bara ännu mer att äta bra mat och må gott!!! Kram på dig!!! Ulrika

 63. Svara

  Julia

  17 augusti, 2016

  1) 40 recept finns i din frukostkokbok.
  2) Är helt såld på din kategori ”Lantliv” eftersom jag drömmer om ett liv på landet och bara få vara, men även för att jag får väldigt mycket inspiration som jag ska sätta i verket så fort jag har landat och kommit i ordning med min flytt och nya liv som sambo. Vill gärna se mer i din ”Lantliv”-kategori som t.ex. DIY (Minns fortfarande ditt fina bord som du gjorde) och hållbarttänk….i skrivande stund..du har inget bra tips på ett enkelt vinställ av gamla lådor eller plåtburkar?
  3) På ca 2 år har jag gått från supertränad till extremt otränad pga. en skada och en stor kärlek som bröt upp med mig utan förvarning. Detta fick mig att sluta upp med allt som var bra för mig; Kost, träning och känna livsglädje. Men allt efter som tiden gick började jag må bättre och träffade en ny kille och vi flyttade ihop förra veckan, allt känns super, men har fortfarande kost- och träningsbiten kvar att kämpa med innan jag kan känna mig själv igen. Har totalt fastnat i havregrynsgröten och en chiapudding ibland (när jag känner att inspirationen hälsar på). Sedan är frukost min bästa vän…nästa bästa vän efter min kärlek såklart!

  Ha det fint!

  // Julia

 64. Svara

  Sandra

  17 augusti, 2016

  1. 40 st recept
  2. Jag älskar att läsa om LANTLIV överlag så den kategorin får bli min bästa även om jag älskar recepten också. Jag skulle vilja läsa mer om utflykter och vad du stoppar ner i picknickkorgen 🙂
  3. Jag skulle vilja vinna för att en ny period av mitt liv äntligen ska börja. Jag ska börja arbetsträna i september efter 3 års sjukskrivning och jag är så pepp! Just bra frukost som jag kan fixa kvällen innan eller går snabbt på morgonen och som är mättande är en av de nya utmaningarna som väntar. Boken vore ju perfekt! Jag skulle vilja att min vän Hanna får den andra boken eftersom hon är en stor matinspiraton för mig och hon är lika tokig i frukost som jag är!

 65. Svara

  Karine

  17 augusti, 2016

  Hej Mary,
  Tack för att du anordnar denna tävling ! 🙂
  – din bok har 40 (!) recept. 10 per årstid, eller ny recept en varje vecka under cirka 10 månader… vad skönt !
  – vad jag tycker om mest att läsa på din blogg är de vardagliga och vackra stunder du upplever, och alla dina foton. Det går troligen under lantliv och inspirationsinlägg..? Tycker verkligen om när du skriver dina tankar ; jak skulle gärna vilja läsa mer av ”fria och personliga” inläggar där du uttrycker vad du tänker, vad du känner, vad du tycker om osv. Bara inläggar där du gör precis vad du vill göra.
  – troligen är alla här värda att vinna din bok 🙂 för min del vore din bok en jätte jättefin ankomst present ; jag flyttar till Sverige om en vecka (!! *uppfyller ens dröm*) så den här hösten ska verkligen vara en ny start för mig : ny skola samt ny yrkeriktning, nya vänner (?), relativt nytt språk, nya bruk, nytt hem osv osv. Då ska en ny och schysst bok (på svenska dessutom !) verkligen göra mig glad och hjälpa mig att laga… nya frukostar, haha. Den andra bok, falls jag vinner, skulle jag ge till min lilla syster ; hon lär sig att bli kock och är självklart jätteintresserad i mat. Svenska förstår hon inte men med recept är det inte så svårt att förstå ; i värsta fall kan jag översätta för henne. 🙂

  Ha det bra !

 66. Svara

  Emma J

  17 augusti, 2016

  1) 40 stycken recept.
  2) Efterrätter är min favorit så därför säger jag det även för vad jag vill se mer av. Efterrätter är ju livets goda och något man enligt mig inte kan få för mycket av så efterrätter och kakor är sådant jag vill se mer av!
  3) Jag skulle behöva vinna denna bok för mina frukostar är ganska tråkiga och monotona. Smörgås för hela slanten för jag har inte någon inspiration för att hitta på något annat (och jag försöker att inte äta kakor och efterrätter som frukost). Min syster skulle jag ge den andra boken för hon behöver den om möjligt ännu mer än jag för att orka med sin arbetsdag som den engagerade lärare hon är som ser varje barn varje dag! Så det skulle göra henne gott att få en bra frukost i magen!

 67. Svara

  Annica

  17 augusti, 2016

  1. svar: 40st recept
  2. Favorit är inspirationsinlägg och vill gärna ha mer bilder på maten du gör. typ stegvis. ;D
  3. Jag vill vinna då min syster älskar kokböcker och har fått en hel del av mig under dessa år. Jag älskar att testa nya saker.

 68. Svara

  Paola

  17 augusti, 2016

  40 recept

  Jag frågade min dotter som följer dig, och hon svarar att frukostkategorin är den allra bästa, med alla supergoda recept ärliga färger och foton. Och hon önskar att det fanns massor av tips om matfotografering. Detta hänger samma med min motivering! Min dotter började just precis i dag restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet med siktet inställt på att jobba med mat på något sätt – gärna kock i kombination med att vara matskribent, kokboksförfattare, matfotograf eller … ja, hon har 1000 drömmar ungefär! Hon har instagramkontot @amyskitchenadventures som hon ganska nyligen startat, och hon är så peppad på att lära sig mer om matfotografering, och få utveckla recept – särskilt vegetariska och veganska. Hon skulle bli SÅ glad över din bok.

 69. Svara

  Titti skarp

  17 augusti, 2016

  hej
  åh vad jag hoppas på vinst
  mitt svar
  1. 40 recept
  2. måste säga recept men oxå konservera och sylta har blivit mitt intresse men annars gillar jag alla recepten mycket och önskar få mer tips om pickles och annat gott
  3. en perfekt bok till hela familjen hoppas vi på

 70. Svara

  Elisabeth

  18 augusti, 2016

  1. 40 recept
  2. Gillar frukostrecepten, men skulle gärna se mer av lite husmorstips, miljövänliga och ekologiska såna 🙂
  3. Känner att jag verkligen behöver den här boken, äter vegetariskt sen 17 år tillbaka men är verkligen sjukt enkelspårig och bekväm när det kommer till frukosten, som mest består av kaffe och smörgås! Ser ju alla fina frukostar i bloggar och på instagram, men kommer mig aldrig riktigt för att ge mig själv en så fin start på dagen. Men så mycket inspiration samlad i en bok att ha nära till hands, så tror jag att det skulle bli lättare för mig 🙂

 71. Svara

  Alicia Hedlund

  18 augusti, 2016

  Hej Maria!
  Svaret på fråga 1 är 40 stycken recept.
  Jag har svårt för att välja min favorit bland dina kategorier eftersom jag tycker så mycket om att få följa DIG. Alla dina kategorier speglar ditt liv och vad som händer i din vardag. Jag älskar blandningen av recept, resor, pyssel och nu de vackra bilderna från ert nya hus. Hos dig kan jag andas lugnt en stund och inspireras. Det allra roligaste är att jag lyckats få min sambo att gemensamt läsa vissa av dina blogginlägg. När du delade med dig av er bröllopsresa, läste vi högt några lördagar under vår frukost för varandra vad ni hade varit med om. Tack för alla de fina stunderna du delar med dig av!

  I min kokbokssamling vill jag ha en bok från Made by mary. Så är det bara. Jag som själv försöker lära mig mer om fotografering och smaksättningar behöver inspiration. Det får jag från dig! Ps. Min bästa vän är helt galen i frukost och hon är den givna att ge den andra boken till 🙂

  Kram Alicia.

 72. Svara

  Gunilla.M.B

  18 augusti, 2016

  1= 40 recept
  2= Recept är favoriten – men skulle gärna se mer av ”lantlivet” eftersom jag bor på landet
  ( född i huvudstaden – vilket är stora kontraster – men som jag älskar – lantlivet )
  3=Boken skulle ge mig – och kanske dottern – lite ”friska” ideér – när man får ”idé – torka” !!
  Vi älskar att prova på nya saker – och denna bok – är nog idérik – så det räcker till oss båda !

 73. Svara

  Erna Vala

  18 augusti, 2016

  Hej! (I’m gonna write in english because I’m more comfortable with it, sorry).
  I’m from Iceland and I’ve been following your blog and instagram for a while and I absolutely love it! I’m a big fan of food photography and I had my own little vegan food/photography for a while. Your photos and your foods keep inspiring me! Your cookbook looks gorgeous and I’d love to have a copy, and I’m sure I’ll buy one!

  I’m a big big breakfast person. Literally I could eat breakfast for every meal. And I sometimes do actually. So I have to say my favourite section on your blog is the breakfast category. And now you have written a beautiful book filled with 40 beautiful breakfast ideas!

  I’m moving to Helsinki in two weeks (fist time away from my parents, to study piano at the Sibelius Academy) where I’ll have my own kitchen and can cook my own healthy foods. I’d love it if your book was the first cookbook on my shelf in my new kitchen!
  Keep this blog going, it’s amazing and I love reading through your inspiring posts and recipies!
  X

 74. Svara

  Marie W

  19 augusti, 2016

  Hej
  Antal recept är 40 st
  Vilken fantastisk bok du tagit fram, blir aldels sugen och hungrig när jag kollar på bilderna.
  Jag skulle faktiskt ge bort boken om jag fick den till min underbara vän Camilla so älskar att laga mat och ibland bjuder hem till underbara smakupplevelser både gällande brunch, lunch och middag.
  Jag tror att denna bok skulle komma i absolut rätta händer och hon skulle formligen älska den och vem vet…..hon har löst börjat att prata om att mat egentligen är hennes stora dröm att kunna bjuda fler än bara oss kompisar.
  Jag kom till din fina sida via Jonna Jintons blogg och kommer nog att stanna kvar här hos dig också och på din fråga gällande inlägg så gillar jag att läsa om att våga ta steget och följa sin dröm, troligen för att det själv ligger mig väldigt nära då jag nyligen själv sagt upp en fast anställning för att följa min dröm.
  Tack för inspirationen du gett mig när jag kollat runt på din blogg.
  Kram / Matie

 75. Svara

  Anna Nymark

  19 augusti, 2016

  1. 40 st
  2. Favorit kategori: Vegetarisk mat. Vill se mer av: enkla knep för att kunna laga bra mat även när tiden är knapp. Tex hur man kan förbereda rätter…
  3. Helt enkelt för att få ny hälsosam inspiration i vardagen!

 76. Svara

  malincatrin

  19 augusti, 2016

  1. Din bok innehåller 40st recept
  2. Jag gillar kategorin RECEPT i sin helhet, med alla underkategorier, då det alltid är så inspirerande oavsett om det är något drickbart, frukost eller kanske julbaket. Det var även därför jag började följa bloggen för några år sedan och den blev snabbt en favorit och är än idag. Det jag ser fram emot att läsa mer om är dock hur ni boar in er i ert nya hem och eventuella renoveringar, då ni verkar ha så sunda värderingar och inte vill ”förstöra” utan förvalta och förbättra. Eftersom inredning ligger mig varmt om hjärtat så är det alltid inspirerande och se hur andra lyckas i sina ”nischer” – som ni med ett äldre torp (?) kontra jag själv som bor i ett vitt mordent nybyggt hus.
  3. Jag skall vara mammaledig i 19 månader nu och just mina frukostvanor är något jag vill förbättra, en torr macka med ost är lite halvtråkigt i längden men typ det enda jag kunnat äta under graviditeten. Att det också är gröna recept är toppen, då vi hemma hela tiden pratar om att vi vill äta mer vegetariskt hemma. Känns som ett ypperligt tillfälle med att skaffa både bättre frukostvanor och hälsosammare livsstil tillsammans med vårt efterlängtade barn som kan komma vilken dag som helst..

 77. Svara

  Eva Centergren

  19 augusti, 2016

  1 Det är 40 olika recept i boken.
  2 Jag är väldigt förtjust i kategorin Recept, och jag älskar verkligen dina bilder!
  3 Boken vill jag ge mitt barnbarn Julian, som snart ska få börja med smakportioner, och grundlägga goda matvanor som han kommer ha glädje av hela livet!
  Varma frukosthälsningar
  Eva

 78. Svara

  sieta

  19 augusti, 2016

  1. 40 recepter
  2. Frukost, efterrätter, lantliv, följa sina drömmar donna bilder ar topp
  3. to get new ideas for every day
  tack for din fina blogg (sorry jag ar dutch och kan skriva litet svensk men larrar varje dag lite mer pga läsa svensk bloggs)

 79. Svara

  Malin Cederblad

  20 augusti, 2016

  1. 40 st recept
  2. Slow living är ett intressant tema som jag gärna läser mer om. Jag försöker leva mer i enlighet med den filosofin för att få kvalitet i livet.
  3. Frukost är den bästa stunden på dagen, den ger energipåfyllning både för kropp och själ. Älskar frukost och det vore härligt med nya idéer och inspiration!

 80. Svara

  Jennie A E

  21 augusti, 2016

  Vilken fin & inspirerande blogg!
  1. 40 recept
  2. Jag blev så sugen på recepten under Frukost, Sallader & Soppor…och mycket mer. Det fanns inte så många recept i kategorin Glutenfritt, det kunde vara trevligt att se mer.
  3. Denna bok önskar jag mig som en bra start på hösten. Nu är båda barnen inskolade och det kommer mycket troligt bli stressiga morgnar men bra frukostar behöver vi alla för att orka dagen. Jag äter själv gärna vegetariskt men måste se till att få i mig nyttig mat då jag nu även väntar på svar om ev glutenintolerans.
  Jag skulle bli så glad om jag även fick ge denna som present till en underbar vän som nu är hemma med tre små, massor av planering & stressig vardag <3

 81. Svara

  Karin

  21 augusti, 2016

  1. 40st
  2. Jag älskar alla dina recept! Eller nåja, nästan alla 😉 där blir man bombarderad av välbehövlig inspiration, recept i alla kategorier och bilder som får det att vattnas i munnen! Men jag älskar även dina Ekotips då det är något jag själv funderar mycket kring. Tyvärr har det ibland en tendens att stanna vid just funderingar och då är det extra skönt med lite konkreta tips! Och det är just Ekotipsen jag skulle vilja se ännu mer av! Helst inte bara hos dig utan hos alla bloggare! Jag vill läsa ännu mer om både varför och hur man gör för att tänka ekologiskt!
  3. Jag vill vinna för att jag är i desperat behov av just konkreta tips och recept på, ja inte bara frukost utan alla måltider! Istället för att på morgonen bre en macka och dricka en kopp te för att hjärnan ännu är för slö för att komma på en roligare och nyttigare variant av dagens viktigaste måltid, så låter jag hellre din bok motivera mig till en bättre (och godare) start på dagen!

 82. Svara

  Emilia

  21 augusti, 2016

  Hej Mary!

  Vilken vacker och inspirarande blogg du har! Varje gång jag kikar in här så får jag massor av nya ideer.

  1. Made by Marys Gröna Frukost innehåller 40 st recept
  2. Min favoritkategori här på bloggen är ”Recept” och framförallt kategorin ”Små Rätter & Förrätter”. Jag föredrar flera små rätter framför en stor huvudrätt; då får man ju så många fler smakupplevelser 🙂 Jag har själv en blogg, tinglingtaste.com så därför skulle jag vilja att du delade med dig av hur man tar så där riktigt snygga bilder, bilder som fångar en känsla och som gör en så där hungrig som man blir av dina foton. Lite tips och trix om hur man fångar ett härligt ögonbligk på foto helt enkelt. Vilken utrustning använder du? Var hittar du alla fina och personliga föremål som finns med i bilderna? Och hur tänker du när du komponerar ett foto?
  3. Om jag vann skulle jag ge boken till världens finaste vän Cecilia. Hon är en såndan person som man verkligen kan dela allt med, från livets glada stunder till de svåra. Vi pratar alltid mat när vi ses och ger varandra tips och inspiration. Hon är vegetarian och skulle verkligen uppskatta din bok. Jag vill ha boken som en inspirationskälla då jag tycker att du både skriver fint och tar inspirerande foton. Jag är ganska kass på att äta ordentliga frukostar så ett exemplar skulle verkligen göra gott. Dessutom är jag bara ledig varannan helg så det känns viktigt att förgylla helgmorgnarna med någonting extra. Tyvärr så blir det oftast granola och yoghurt med frukt och bär, det är i och för sig väldigt gott, men jag vill få till en ny tradition – en tradition av mysiga långfrukostar tillsammans med min älskling. Jag tror att din bok kan inspirera mig till att verkligen få till de där mysiga lördagmorgnanrna med så där härligt goda fruksotar.

  Ha det fint!

  Hälsningar
  Emilia

 83. Svara

  Marie Danielsson

  21 augusti, 2016

  1) 40 recept
  2) jag älskar Recepten! Jag kan alltid lita på att mängder och ingredienser stämmer eftersom recepten redan är provlagade. Ett säkert kort med andra ord. Bilderna är härligt inspirerande och väcker kreaviteten hos mig mitt i vardagen
  3) Många på jobbet undrar ofta vad det är för gott i matlådan och hur det är tillagat. Vinner jag en bok lägger jag den i lunchrummet som en härlig inspiration

 84. Svara

  Beatrice

  21 augusti, 2016

  1. 40 recept
  2. Jag följer bloggen mest av allt för alla recept, men mest är jag faktiskt förtjust i frukost-kategorin. Och det säger jag inte bara, utan jag älskar att bläddra igenom dina äldre recept i den likväl som att se nya. Mer skulle jag vilja se i DIY-kategorin, för den är redan otroligt bra, men ganska tom, och det är supersynd när du är då himla grym på det också!
  3. Jag skulle vilja vinna boken för att hitta mer inspiration. Som student har jag en del tid många mornar att stå i köket, men känner ofta (nästan varje dag) att jag inte har några idéer och inte vill ha något. Det slutar ofta med att jag dricker ett glas juice och äter först till frukost, och jag vill helt enkelt ha förändring. Jag överväger dessutom en övergång till enbart vegetarisk kost, och jag tror att en bra början är att ta en måltid i taget. Frukosten känns enklast, och med goda grejer och vackra bilder kan det väl inte slå fel!? Den andra boken skulle jag ge till min klasskompis och bästa vän Emelie, som nyligen flyttat till en egen lägenhet för första gången och som skulle behöva en liten spark i baken till att hitta nya recept att laga på studentbudget!

 85. Svara

  Nathalie

  21 augusti, 2016

  1. 40 st recept.
  2 & 3. Jag följer dig främst för kategorin recept, men jag är mer inriktad i kategorin frukost. Då jag själv är dålig på att fixa frukost på morgonen så blir det mestadels müsli/granola eller smörgås med ost. Jag skulle jättegärna vilja ha denna boken, då jag vill förbättras på att göra frukost som håller i flera timmar. Jag går oftast hungrig i flera timmar i skolan och jag har nästan aldrig frukt med mig, då vi har så korta raster (ca. 5-15 min).
  Min kropp säger även till mig att jag behöver äta nyttigare och mindre sötsaker. Jag skulle därför vilja se mer nyttigare recept på godis och sötsaker över lag.
  Din bok skulle då hjälpa mig enormt med att få en bättre motivation att starta vardagen med ett bättre mål!

 86. Svara

  Ulrika Andersson

  21 augusti, 2016

  Boken innehåller 40st recept.
  Jag tycker om variationen, en alldeles lagom mix av inspirerande recept och livstankar. Jag gillar ärligheten, att det som kommer upp är taget direkt från hjärtat känns det som. Favoriten över lag är dina vackra foton, tycker de förmedlar ditt livsval och värme. Kan inte direkt komma med något mer än att fortsätt behålla ärligheten och att du vet att du inspirerar många med den.
  Jag skulle vilja vinna din bok för jag älskar att laga mat, och jag älskar att läsa kokböcker, läser från pärm till pärm så som många läser deckare 😉 Hade varit en härlig bok att bläddra i och ”kladda” ner sidorna med favoritrecept. Att dessutom få ge bort en bok är ju en jättekul idé, att få inspiration runt matlagning är ju en fantastisk gåva att ge 🙂

 87. Svara

  Carola L

  22 augusti, 2016

  Svar: 40
  Jag gillar kategorin Lantliv och skulle vilja se mer där.

  Boken vill jag vinna för att just nu behöver jag alla knep i världen för att lyckas komma upp pa banan igen efter en riktigt jobbig sommar. Efter dryga två månader med nattvak, sjukhusvistelser samtidigt som projekt hemmet och resten av familjen ska roddas runt.

 88. Svara

  Susanne engberg

  22 augusti, 2016

  1. 40 recept i din underbara bok.
  2. Älskar lantliga inlägg. Och inlägg som kommer från hjärtat varesig de är recept eller en underbar naturbild! Det inspirerar såå!
  3. Jag skulle vilja vinna för att kunna överraska min underbara vän Ingrid! Hon har ett stort intresse av nyttig naturlig och härlig mat. Hon är så duktig och intresserad av den naturliga biten när de gäller kropp och hälsokost. Hon är utbildad massör och Pt, har eget företag och pluggar nu även till sjuksköterska. Otroligt stressigt för henne. Sen har hon en son med en otroligt krånglande mage, som ingen hittar något fel på som ställer till de väldigt för dom. Hon behöver något uppmuntrande till sig själv! Och jag vet att den här boken skulle hon älska precis som jag! Hon älskar de lantliga underbara! Håller tummarna hårt. Hoppas hoppas på vår tur! Kramis

 89. Svara

  Yvonne gustafsson

  22 augusti, 2016

  Svar 40, lantliv.
  Vill ge boken till min dotter, så hon kan inspireras till bättre frukost .Vi fick i våras ett fruktansvärt besked min son hennes bror har fått en obotlig sjukdom och har bara några år kvar att leva. Dessutom är han bara 39 år och bor långt från oss utomlands.Man vet aldrig när livet tar svåra vändningar .blir inte lätt för dig vem som ska få böckerna verkar vara många som har eller haft det svårt.

 90. Svara

  Lina Eriksson

  22 augusti, 2016

  Boken innehåller 40 recept som jag gärna skulle vilja prova på. Jag hittade faktiskt på din fina blogg idag. Satt på bokus och kikade efter vegetariska/veganska kokböcker och då fastnade jag så för din bok och kände att jag bara måste kika in din blogg, och nu kommer jag garanterat bli kvar här. Att du dessutom hade en tävling om boken just nu var ju hur kul som helst! Därför har jag väl inte riktigt hunnit få någon favorit kategori än, men jag tror ändå att jag skulle säga att kategorin ”Lantliv” är min favorit, känns inte som att det är en så vanlig kategori bland bloggar. Är själv från landet och tycker helt enkelt om det så himla mycket, så tycker att det är riktigt kul att läsa inlägg om det och skulle väl kanske därför även vilja se mer av det.

  Jag har för tillfället varit vegetarian i 4 månader och känner att jag behöver fylla på med lite nya recept då dagarna i matväg tyvärr ser ganska lika ut. Jag studerar och älskar att få lyxa till det på helgerna med goda frukostar och skulle helt enkelt bli otroligt lycklig om jag vann denna bok!

  Kram! 🙂

 91. Svara

  Sara Gustafsson

  22 augusti, 2016

  1. Den innehåller 40 recept 🙂
  2. Jag tycker att allt du publicerar kompliterar varandra så bra. Inspireras något så otroligt av dina bilder, älskar DIY inlägg (mer av dom haha!) och det harmoniska över dina blogg.
  3. Jag har relativt nyligen gått över till den gröna livsstilen, där du var en av dem som inspirerade mest och gav mig den sista ”osynliga knuffen”. Jag märker sån otrolig skillnad på energi och humör! Jag skulle med stolthet behålla och använde boken flitigt – den andra skulle jag ge min mormor som är nyfiken på ”det gröna livet” men behöver en sista push.

  kram!

 92. Svara

  Camilla Wiklund

  22 augusti, 2016

  1. 40 recept.

  2. Jag vill se mer av lantliv. Jag skulle vilja se mer i redning i lantlig hemtrevlig stil, gärna tips på hur man åkerbrukar saker.

  3. Vilken perfekt present till min syster och mig själv då vi båda är väldigt intresserade av matlagning och på ständig jakt efter ny inspiration.

 93. Svara

  Tarja Russo

  22 augusti, 2016

  1. 40 recept
  2. Jag uppskattar verkligen alla tips om vegetarisk kost. Min 15åriga dotter valde att på Midsommarafton bli vegetarian. Jag själv har i många år valt vegetariska rätter när jag går ut och äter och det mest för att jag själv är riktigt dålig på den biten. Men nu ska jag bli duktig även på den biten eftersom det finns i min vardag var dag. Gröna sköna frukostar vore verkligen toppen att få tips och recept på. Om jag skulle ha turen att få ge bort en bok till någon så skulle det vara min bästa vän Mariana, hon har varit vegetarian så länge jag kan minnas men… några goda gröna frukostar har jag aldrig varken hört att hon fixar till sig själv eller någon annan.

 94. Svara

  Agneta Lundström

  22 augusti, 2016

  1. 40 st. recept
  2. Min sambo (sedan 50år) och jag har dåliga frukostvanor. Men vi äter tidig go lunch. Många gånger kallar vi lunchen för frukost. Idag har jag bakat frukostkex. Dessa kex har följt oss genom livet. Nu vill jag ha inspiration. Bilderna DINA är otroligt fina. Bilder och recept blir en nytändning.
  3. Jag ska ge den till min sambo och så ska vi som alltid hjälpas åt och göra fina frukostar/luncher.

 95. Svara

  MsSixten

  22 augusti, 2016

  1. 40
  2. Recepten och såna ser jag gärna fler. Gillar oxå alla vackra bilder i alla kategorier.
  3. Så jag som verkligen gillar vackra böcker får botanisera och bläddra runt i din fina bok och även får nöjet att ge en till min mor =).

LEAVE A COMMENT