19 In SAVORY RECIPES

VANSINNIGT GODA VEGETARISKA BAGELS

vegetariska recept, veganska recept, Made by Mary, Recept, Bagels, Enkla recept,Ibland får jag hang-up på en viss maträtt eller smakkombination vilket ofta leder till att jag äter samma sak 3-4 gånger i veckan (ibland så ofta som varje dag) i några månader. Just nu är det bagels. Vansinnigt goda bagels som bland annat innehåller långrostade tomater, avokado och cream cheese.

Det är något magiskt gott som uppstår mellan den frasiga bageln, smaken av sesamfrön, lätt syrlig men krämig cream cheese, långrostade smakrika tomater, karamelliserad rödlök och så den krämiga avokadon. Som för att binda ihop det hela; krispigt pepprig rucola.
vegetariska recept, veganska recept, Made by Mary, Recept, Bagels, Enkla recept,
På grund av min hang-up har nästan alla våra vänner ”tvingats” äta bagels när de kommit på besök, inte för att någon verkar det minsta missnöjd över det.

För den som inte tål mjölk eller vill göra bageln vegansk går det utmärkt att byta ut cream cheese mot Oatleys ”PåMackan”, inga konstigheter där.vegetariska recept, veganska recept, Made by Mary, Recept, Bagels, Enkla recept,
vegetariska recept, veganska recept, Made by Mary, Recept, Bagels, Enkla recept,Det enda som egentligen tar tid, är att långrosta tomaterna. Men eftersom tomaterna sköter sig själv i ugnen har man tid att pyssla med annat under tiden. Städa, vila, brygga lite gott kaffe, njuta av sommaren eller förbereda sig inför nya jobbveckan. Vad som helst som man känner sig sugen på.
vegetariska recept, veganska recept, Made by Mary, Recept, Bagels, Enkla recept, Hur enkelt som helst och bara vansinnigt gott! Och jo, jag åt bagels idag, och igår, och faktiskt i förrgår också.

Psst..det går utmärkt att förbereda rödlöken och tomaterna om man vill det.

VANSINNIGT GODA BAGELS
Portioner 4
Underbart goda bagels med avokado, långrostade tomater, cream cheese, avokado och rucola. Går enkelt att göra veganska genom att byta ut cream cheese till Oatleys "PåMackan".
Skriv ut
Långrostade tomater
 1. ca 400 gram större körsbärstomater (ex Romantica)
 2. 1 stor nypa flingsalt
 3. 1/1 + 1 msk olivolja
 4. 1 liten rödlök
 5. 2 vitlöksklyftor
 6. 1/2 msk balsamvinäger
 7. 1 tsk farinsocker
Karamelliserad Rödlök
 1. 1 rödlök
 2. 1 nypa flingsalt
 3. 1 nypa farinsocker
Bagels
 1. 4 bagels
 2. 150 gram vegansk cream cheese - Oatleys "PåMackan"
 3. 1 karamelliserad rödlök
 4. 1 sats långrostade körsbärstomater
 5. 1 avokado
 6. 1/2 påse rucola
Instruktioner
 1. LÅNGROSTADE TOMATER: Sätt ugnen på 120 grader. Skala vitlöken och rödlöken, dela rödlöken i 6-8 klyftor och skär sedan tomaterna på mitten. Lägg löken och tomaterna på plåten och blanda med 1/2 msk olivolja samt 1 rejäl nypa flingsalt. Vänd tomaterna med snittytan uppåt och rosta mitt i ugnen i cirka 2-2,5 timmar, tills tomaterna är mjuka, vätskat av sig och skrumpnat något i kanten. Ta ut plåten från ugnen och låt tomaterna svalna i 15 minuter. Tillsätt sedan 1 msk olivolja, balsamvinäger och farinsocker. Vänd försiktigt runt med tomaterna och låt stå till servering.
 2. KARAMELLISERAD RÖDLÖK: Skala rödlöken, dela den på hälften och skär den sedan i tunna skivor. Stek dem mjuk i rapsolja på låg värme. När rödlöken är mjuk och glansig; tillsätt farinsockret och höj värmen till medelhög. Rör kontinuerligt tills löken är lätt krispig i kanterna.
 3. BAGELS: Dela varje bagel på mitten och bred ett tjockt lager cream cheese (Philadelphia) på varje side. Fördela tomater och rödlök på varje bottenskiva, skiva avokadon på längden och lägg ovanpå och avsluta slutligen med rucolan. Lägg slutligen ovandelen, den del med frön i det här fallet, ovanpå och servera genast.
Noteringar
 1. Slå in varje bagel i smörgåspapper och skär sedan på mitten för att enklare hålla kvar fyllningen i bageln. Passar även perfekt för kortare utflykter eller picknickar.
 2. Det brukar ofta bli några tomater över. Förvara dem i en lufttät förpackning i kylskåpet och ha som pålägg eller som tillbehör till grillat/middagen!
Northern Heart http://allthingsgreen.nu/

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Åsa
  8 augusti, 2016 at 16:34

  Åh, det ser vansinnigt gott ut och fyllningen är så läcker. På ett av mina tidigare jobb så bakades det bagels till höger och vänster och vilken lycka det var att komma hem med olika sorter till familjen. Mmmmmm.

  • Reply
   Mary
   8 augusti, 2016 at 22:43

   Tack Åsa! Och den är verkligen SÅ otroligt god. Sådär krämig och fräsch på en och samma gång. Kan tänka mig att fyllningen passar på typ fröknäcke och sånt med, om man ex inte vill äta just bagels eller sådant med gluten i. Och ja jisses vilken lyx att komma hem med sådana diamanter till familjen! <3

 • Reply
  Vardagsmagi
  9 augusti, 2016 at 18:33

  Åh det där måste jag testa. Det ser så gott ut! Tack för tipset! 🙂

  • Reply
   Mary
   9 augusti, 2016 at 20:56

   Åh, det hoppas jag verkligen att du gör! <3 till dig

 • Reply
  Embla
  9 augusti, 2016 at 21:46

  att jag aldrig smakat bagels är nästan inte ok, måste verkligen göra detta snarast. det ser SÅ gott ut.

  • Reply
   Mary
   9 augusti, 2016 at 22:08

   Whaaaa??! *fniss* Men vad är det du säger, klart du måste testa. 😛 Jag brukar göra det smidigt och köpa färdiga frysta när jag inte bakar själv. Det står att man kan tina dem i brödrosten (men vem har så bred brödrost?) men jag rostar dem i ugnen på 180 grader i cirka 5-7 minuter. Blir helt perfekt. Sen på med allt ovan i receptet. Perfektion! Hoppas du provar. <3 Typ...Nyss. 😉

 • Reply
  Ramona
  10 augusti, 2016 at 08:32

  Magen kurrar högt och nu efter dessa bilderna kurrar den högre 🙂 Ser supergott ut. Så läcker fyllning. Ska testa detta helt klart, tack 🙂

  • Reply
   Mary
   10 augusti, 2016 at 11:06

   Åh, men tack snälla! Hoppas verkligen du provar, de är bara så goda!

 • Reply
  Jessica
  10 augusti, 2016 at 09:25

  Jag är likadan. Kan verkligen fastnat för en maträtt och sedan äta den hur mycket som helst. Men bagels alltså, förstår att du fastnat, väldigt gott ju. Har dock aldrig ätit hembakade men det måste jag prova!

  • Reply
   Mary
   10 augusti, 2016 at 11:07

   Hihi, skönt att höra att det finns flera! Ja klart du ska göra hembakade, är verkligen hur gott som helst!

 • Reply
  Heléna
  10 augusti, 2016 at 10:16

  Så underbart gott det ser ut! Tusen tack för tipset och recept! Kram <3

  • Reply
   Mary
   10 augusti, 2016 at 11:08

   Tack Heléna! Då hoppas jag verkligen att du provar! <3

 • Reply
  FRÖKENTV
  10 augusti, 2016 at 11:58

  men åh vad mumsigt

  • Reply
   Mary
   10 augusti, 2016 at 13:15

   Det är bara så mumsigt, lovar, prova vetja! 😀

 • Reply
  Charlotte Uleskog
  10 augusti, 2016 at 14:23

  Långrostade tomater låter finfint! Gillar såklart också bagels, kan också hänga upp mig på en maträtt och vilja äta det hela tiden en period 🙂 Dina bilder är så fina, mörka men ändå med bra ljus, hur gör du???!!!! hehe 😉

  • Reply
   Mary
   10 augusti, 2016 at 17:33

   Det är verkligen vansinnigt gott! Och tack för komplimangen för bilderna, det värmer verkligen <3 *mys* Stor kram

 • Reply
  Linnéa
  13 augusti, 2016 at 20:17

  Gjorde dessa igår, supergoda! Tomaterna som blev över gjorde sig fint till en pasta idag:)
  Tack för ännu ett härligt recept, din vegetariska bouillabaisse är en av mina paradrätter.
  Hälsningar från Dalarna

  • Reply
   Mary
   15 augusti, 2016 at 08:54

   Men yay, vad roligt!! Åh det där är det bästa, när någon berättar att de gjort mitt recept <3 Och visst är de goda, till lite allt möjligt. Pasta, smörgåspålägg, till salladen...you name it! Och vad kul, en favvo här hemma också faktist, så glad att ngn annan också provat! <3

 • Reply
  Den glade bagaren Samuel
  1 maj, 2018 at 12:16

  Åh herregud! Vart ska jag börja!! Först och främst underbara bilder, verkligen. Ser underbart smaskigt ut. Dock känner jag att jag är lite vilsen. Vad är en bagel? Är det en typ av yoghurt eller är det mer åt frukthållet (tänker typ en ihålig mango lixom). Skulle uppskatta hjälp då jag sitter i en svår och obekväm sits i bilen. Utan stöd för ryggen. Lite hjälp skulle underlätta situationen 🙂 🙂 🙂 TACKSAM FÖR SVAR!

 • Leave a Reply