SOCKER- & CITRONSKRUBB

sockerskrubb, socker- & citronskrubb, kroppsvård, hudvård, diy, egen kroppsvård, made by mary,
Såhär lagom in i sista sommarmånaden tänkte jag tipsa om mitt bästa ”recept” på egen hudvård, en magiskt underbar sockerskrubb för kroppen. Närmare bestämt en socker- & citronskrubb som är perfekt om man vill hålla solbrännan fin eller bara för att hålla huden fräsch och mjuk. Det bästa, om du frågar mig, är att allt man behöver finns hemma i skafferiet. Dessutom är det billigt, ekologiskt och naturligt.

Själv känner jag mer och mer hur jag försöker förenkla min ”skönhetsvård” och ”skönhetsrutin”. Helst vill jag hålla antalet okända ämnen och kemikalier på en så låg nivå som möjligt och kan jag göra det lika bra (eller bättre) själv, så gör jag gärna det. Det känns bara bättre så. Enklare, billigare, hållbart, ekologiskt och lite lagom pyssligt utan att bli komplicerat.
sockerskrubb, socker- & citronskrubb, kroppsvård, hudvård, diy, egen kroppsvård, made by mary,
Kan jag inte stoppa det i munnen så vet jag inte, vill jag verkligen smörja in kroppen eller ansiktet med det?

Allt man behöver är strösocker, honung, kokosolja och citronskal och ungefär 1-2 minuter av sitt liv. Skrubben doftar underbart och smakar dessutom gott, jo jag har faktiskt smakat. 
sockerskrubb, socker- & citronskrubb, kroppsvård, hudvård, diy, egen kroppsvård, made by mary,
Jag blandar oftast i ordning den precis innan användning, men blir det något över, eller om man kanske vill förbereda innan, så går den utmärkt att förvara i kylskåp. Skrubben kommer hårda, eftersom kokoljan blir fast och stenhård i kylskåpet. Lösningen är att mycket försiktigt värma kroppsskrubben i mikrovågsugnen tills den mjuknar men inte blir varm (för då börjar sockret smälta).
sockerskrubb, socker- & citronskrubb, kroppsvård, hudvård, diy, egen kroppsvård, made by mary,
Hur enkelt som helt med andra ord.

Duscha varmt i några minuter, skrubba därefter in hela kroppen med sockerskrubben och skölj sedan bort rester med varmt vatten. Låt oljan som ligger kvar på huden vara där. Skrubba dig inte torr utan lufttorka eller linda försiktigt in dig i en mjuk handduk eller morgonrock. När du torkat, massera in oljan som ligger kvar på huden för att få en alldeles underbart silkeslen hud.
sockerskrubb, socker- & citronskrubb, kroppsvård, hudvård, diy, egen kroppsvård, made by mary, Dessutom dofter det helt galet gott; en fräsch men lätt söt doft av citron och kokos. 

Såhär enkelt gör du egen sockerskrubb:

CITRON- & SOCKERSKRUBB
Underbar sockerskrubb för hela kroppen. Doftar underbart av citron & kokos och gör huden silkeslen.
Skriv ut
Ingredienser
 1. 3 msk kokosolja
 2. 2 msk honung
 3. skal från 1 citron
 4. 2 dl socker
Instruktioner
 1. Värm kokosoljan försiktigt i mikrovågsugnen så att den blir flytande. Blanda ner honungen och därefter citronskal samt socker. Rör tills alla ingredienser är väl blandade.Använd direkt eller förvara i kylskåp.
 2. Vid förvaring i kylskåp måste du innan användning värma skrubben försiktigt, på låg värme, i mikrovågsugnen, tills den mjuknar men utan att det blir varm. Använd omgående.
Noteringar
 1. Perfekt för helkroppsskrubb men använd ej i ansiktet.
 2. Skrubba kroppen (i duschen) med sockerskrubben, skölj av alla rester med varmt vatten och låt huden självtorka alternativt linda in dig i en mjuk handduk eller morgonrock/badrock. När huden torkat, gnid in huden med rester av kokosoljan och huden kommer bli underbart mjuk och silkeslen!
All things green http://allthingsgreen.nu/

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

17 Comments

 1. Svara

  Rania Rönntoft

  10 augusti, 2016

  Härligt! Citron använder jag sällan när jag gör egen kroppsvård, det borde jag ändra på… Det är så underbart att skrubba av kroppen då och då och citron doftar ju ljuvligt <3

  • Svara

   Mary

   11 augusti, 2016

   Citron är verkligen så fräscht i kroppsskrubb. Älskar denna, blir så vansinnigt len och mjuk + den mjuka men ändå tydliga doften från ingredienserna!

 2. Svara

  Biggeros

  10 augusti, 2016

  Så enkelt men så fräsch att använda sig av vad man har i hemmet. Tack för inspiration ??

  • Svara

   Mary

   11 augusti, 2016

   Eller hur! Då vet man att det bara är bra ingredienser och inga konstigheter!

 3. Svara

  Raquel

  11 augusti, 2016

  Fina bilder och härligt inlägg! Man blir sugen på att göra en sån! 🙂

  • Svara

   Mary

   11 augusti, 2016

   Men tack Raquel! <3

 4. Svara

  Cecilia

  11 augusti, 2016

  Är det bara jag som blir baksugen av att läsa och se ingredienserna? Haha, så enkelspårig 🙂

  Sv: rulltårta är ju aldrig fel. Och speciellt nu när man kan lyxa till den med egen, hemlagad sylt. Så ljuvligt gott

  • Svara

   Mary

   11 augusti, 2016

   Hihi, jag blir alltid baksugen, eller typ dessertsugen, när jag skrubbar med den här skrubben. Inga konstigheter 😉

 5. Svara

  Finurliga fröken

  13 augusti, 2016

  De där ska jag spara och testa i framtiden. Kan redan tänka mig hur ljuvligt man luktar efteråt och hur härlig huden känns. Kram

  • Svara

   Mary

   15 augusti, 2016

   Det tycker jag verkligen du ska göra! Den är verkligen så skön och som du säger, det doftar underbart och huden blir helt fantastiskt mjuk. Kram!

 6. Svara

  Ramona

  14 augusti, 2016

  Låter riktigt härligt med denna skrubben 🙂 Ska jag testa att göra. Jag har rensat badrumsskåpet på produkter med alldeles för många konstiga ämnen i. Skrämmande egentligen vad man använt på sin hud. Naturligt är bra och idag är jag noga med vad jag använder. Finns så otroligt mycket hemma i skafferiet eller ute i naturen att använda 🙂 Tack för receptet. Njut av dagen <3

  • Svara

   Mary

   15 augusti, 2016

   Den är superhärlig, jag lovar! 🙂 Visst är det skönt att rensa ut, ut med all ”skit” så att säga. Naturligt är bäst och dessutom mkt mer miljövänligt och ekonomiskt. Finns bara fördelar! Stor kram och lycka till när du väl provar!

 7. Svara

  Wilda

  14 augusti, 2016

  Underbara bilder och vilket härligt inslag med armarna! Receptet vill jag spara genast. Så härligt när alla ingredienser finns hemma.

  • Svara

   Mary

   15 augusti, 2016

   Tack Wilda! Hihi, naw tack, kul att du tyckte om arm-inslaget! <3 Hoppas du provar snart, den är bara SÅÅÅ härlig! Kram på dig

 8. Svara

  Maria Björkman

  14 augusti, 2016

  Hej Mary-Maria, vill bara hinta om att jag spridit lite länkkärlek i dag genom att på min blogg tipsa om de bloggar jag själv läser just nu. Din är förstås en av dessa! (Hoppas du fortsätter stortrivas i huset!)

  • Svara

   Mary

   15 augusti, 2016

   Hej Maria! Vad glad jag blir, TACK! Ska givetvis in och kolla omedelbart! Stor kram

 9. Svara

  Karin

  17 januari, 2018

  Hejsan!

  Vilken typ av honung använder du i scrubben?

LEAVE A COMMENT