18 In COUNTRYSIDE LIFE

I VÅR BLÅBÄRSSKOG

Lantliv, Blåbärsskogen, Made by Mary, Slow livingBakom vårt hus, ja precis bara ett tiotal steg, finns det en alldeles fantastisk skog fylld av skatter. Skatter i form av kantareller, lingon och blåbär.  Så mycket blåbär att jag faktiskt kallar den ”vår blåbärsskog”. Jag har aldrig sett så vansinnigt mycket blåbär på en och samma gång. Stora som odlade Amerikanska blåbär som man köper i plasttråg på Ica för alldeles för mycket pengar men nu istället gratis för den som orkar och vill plocka egna. Lantliv, Blåbärsskogen, Made by Mary, Slow livingJag älskar att vara i skogen, speciellt när det är vad jag skulle kalla en ”riktig skog”. Sådär trollsk med mossbeklädda stenar och höga träd som liksom omfamnar mig där jag går. Jag och kärleken har inte hunnit med att gå i skogen i den utsträckningen som vi egentligen vill eftersom vi helt inte kunnat slita oss från blåbären. Åh blåbären…Lantliv, Blåbärsskogen, Made by Mary, Slow living
I bara en buske här bakom oss ryms det ofta lika många blåbär som i de färska förpackningarna i fruktdisken och efter bara några tag med bärplockaren så har man plockat nog till dagens frukost. Lantliv, Blåbärsskogen, Made by Mary, Slow living Lantliv, Blåbärsskogen, Made by Mary, Slow living Lantliv, Blåbärsskogen, Made by Mary, Slow livingSkogen är så klart fylld av andra skatter så som lingon och kantareller men just bakom oss är det blåbärslyckan som är som allra störst.  Lantliv, Blåbärsskogen, Made by Mary, Slow living Lantliv, Blåbärsskogen, Made by Mary, Slow livingVi har plockat till ryggarna värker och fingrarna färgats rödlila av blåbärssaft. Och det är något lugnande med att plocka svamp och bär i skogen. Tar jag med en termos med kaffe (eller varm choklad), kanelbullar och har vattentätt på fötterna kan jag stanna ute tills det mörknar och jag knappt ser vart jag går. 

Drömmen är att fylla frysen så att det täcker hela vinterns blåbärsbehov. I år blir det svårt men nästa år hoppas jag på minst lika mycket blåbär och då ska jag minsann vara ute tidigt på säsongen och plocka frysboxen full.Lantliv, Blåbärsskogen, Made by Mary, Slow livingSå det är här vi befinner oss, i ”vår blåbärsskog”. För vet ni, vi har fortfarande inget internet (ja ni som följer mig på Instagram vet att jag bara kan surfa på telefonen). En kabel är av någonstans, och eftersom man bor i glesbygden och får Internet via lina i luften är man inte riktigt högprioriterad.

Men vad gör det, vi plockar blåbär, äter kanelbullar och dricker kaffe. Och det är bra det där, att lära sig att bara vara utan Internet. Att inte kunna surfa hej vilt precis överallt. Det är då man får tid att bli skitig under naglarna och äta blåbär direkt från blåbärsbusken. 

Och hörni, tack för alla fina kommentarer, ni värmer mitt hjärta så vansinnigt mycket ska ni veta. <3 

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Jennifer
  28 augusti, 2016 at 19:25

  Åh så fantastiskt, vilken dröm! ??

  • Reply
   Mary
   29 augusti, 2016 at 07:57

   Ja det är det verkligen! <3

 • Reply
  Sanna Bylund
  28 augusti, 2016 at 20:42

  Vilken lyx!

  • Reply
   Mary
   29 augusti, 2016 at 07:59

   Verkligen så vansinnigt lyxigt, det blir inte mer närodlat än såhär 😉

 • Reply
  Ramona
  29 augusti, 2016 at 05:42

  Vilken lyx 🙂 När vi flyttar ut på landet i oktober kommer vi ha skogen precis intill oss. Gissa om jag ska ta många promenader där och nästa år blir det till att plocka blåbär. Mysigt.
  Njut av dagen, kram 🙂

  • Reply
   Mary
   29 augusti, 2016 at 08:00

   Verkligen lyxigt, så glad att det är så bär-rik skog. Det låter underbart, vad glad jag är för din/er skull! STORT grattis till att ni hittat huset. Livet på landet är underbart! <3 Stor kram och hoppas du också får en fantastisk dag !

 • Reply
  Lund Johanna
  29 augusti, 2016 at 10:13

  Vilken lyx! Och inte nog med att det är billigare, de där amerikanska svindyra monsterblåbären är ju vita inuti och smakar inget också 🙂

  • Reply
   Mary
   29 augusti, 2016 at 12:44

   Sån himla lyx! Ja de är så vansinnigt dyra + inte alls lika tillfredställande att äta varken i smak eller det där med att man plockat dem själv kontra ”plockat upp den i frukt/bär-disken”.

 • Reply
  Simone
  29 augusti, 2016 at 10:36

  Är så avis på alla som kan ta sig ut i skogen nu i sensommarhösten. Härligt!

  • Reply
   Mary
   29 augusti, 2016 at 11:20

   Ja det är verkligen vansinnigt fint i skogen just nu. Längtar faktiskt lite tills löven börjar bli sådär vackert orange-röda. Och så sol på det! Åh, håller tummarna för en solig höst! 🙂

 • Reply
  Finurliga fröken
  29 augusti, 2016 at 12:37

  Jag har inte hunnit plocka ett ända blåbär i år tyvärr. Förra året plockade jag massor. Men nästa år tänker jag ta igen de och fylla frysen, koka sylt och saft. Och självklart göra blåbärspaj. Nu ska jag ta hand om alla äpplen istället

  • Reply
   Mary
   29 augusti, 2016 at 12:43

   Attans! Men så blir det ju ibland, livet kommer i mellan! Och äpplen är inte fy skam det heller faktiskt, finns massvis med smarrigheter man kan göra med äpplen! MUMS!

 • Reply
  Filippa
  29 augusti, 2016 at 14:38

  Åh, vilken dröm! Tycker den känslan är så speciell, när man själv lagt endast tid och ork på att plocka egna blåbär. Ett billigt och härligt sätt! 🙂

  • Reply
   Mary
   29 augusti, 2016 at 20:03

   Håller helt med, det är något speciellt med att äta blåbär (eller andra bär eller svamp) man plockat själv, man uppskattar det helt enkelt på ett annat sätt. Det ger en respekt för råvaran trr jag. Jag hoppas att jag kommer känna lika inför de tomater/gurkor och annat vi kommer odla i framtiden. Idag är det så lätt att bara ta maten ”för givet” eftersom den är så lättillgänglig (och faktiskt billig). Dessutom känns det lite extra lyxigt också, verkligen ekologiskt och närodlat så det heter duga! 😀

 • Reply
  Wilda
  29 augusti, 2016 at 18:29

  Så vackert fångat, i text och bild. Sådär som bara du kan göra det. Nära och på riktigt. Njuter av det du skapar. Underbart med en sån skog så nära.

  • Reply
   Mary
   29 augusti, 2016 at 20:05

   Men åh tack Wilda, vill bara ge dig en stor kram för din fina kommentar! Mitt hjärta blir alldeles varmt av dina fina ord <3 <3 <3

 • Reply
  Hanna (Bland skog och hav)
  11 september, 2016 at 09:41

  Det är så härligt med blåbärsskogar! Mysigt inlägg!

  • Reply
   Mary
   11 september, 2016 at 09:48

   Ja, verkligen sådär vansinnigt härligt!

  Leave a Reply