44 In COUNTRYSIDE LIFE

SMÅ ÖGONBLICK AV SOMMAR – JULI

Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar, Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar, Juli, det kändes som första sommarmånaden i huset fast vi flyttade in i juni, men då var det så vansinnigt mycket med flyttstädning och avtal och möbler och att bara landa. Det känns så märkligt och främmande men ändå så självklart. Vi bor här nu, i Lilla Sundby.
Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar, Därborta vid skogen, omgiven av vårhavre, vete- och linodlingar. Det är 1 kilometer till brevlådan och det går lodjur förbi vårt hus.
Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,
Morgondimman ser ut som snö…
Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,
05:10..luften är sval och jag får gåshud.Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar, Vi dricker kaffet på trappan tidigt tidigt på morgonen, någonstans vid 05 vaknar jag oftast. Jag kan inte sova, det är som en längtan jag själv inte rår över. Inte en minut av dimmiga åkrar i soluppgången får gå förlorad. Det är ett så magiskt ljus,lite för magiskt för att vilja fångas på bild. Skir dimma och solstrålar och så tyst att varje andetag nästan ekar i mina öron.
Juli16_28 Juli16_27
Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,Mest har juli bjudit på underbart varma och soliga dagar men även de dagar som varit regntunga har varit så vackra att jag gått ut tidigt tidigt för att fota, dricka kaffe på farstutrappen och bara njuta av att tystnaden nästan går att skära i med kniv.
Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,
Vi plockar smultron vid gärdesgården och köper jordgubbar och tomater som odlas i krokarna där vi bor.Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,
Vi har ätit frukost under klätterrosorna alla gånger vädret tillåtit och vi har beskurit och tagit hand om vår trädgård.Klätterrosor, Made by Mary, Lantliv, Frukost
Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar, Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar, Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,
I juni klippte vi ner häcken halvvägs för att se något av utsikten, men ju längre tiden gått, ju mer har vi känt att den där häcken mest bara är i vägen. Dessutom älskar jag gärdesgårdar och varför ha en tråkig häck som döljer allt det där vackra. Så vi bestämde oss helt enkelt att det var dags att helt klippa ner häcken helt på ena sidan för att kunna njuta fullt ut av utsikten.
Före:
Made by Mary, Trädgårdsarbete, Lilla Sundby
Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,
Och efter:Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,
Vi har köpt en ny flagga till vår flaggstång, för en flagga måste man ju ha att hissa tyckte vi. Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,
Pappa och jag försöker få rätsida på det hela…Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,På åkrarna har det vuxit mer och mer för varje dag, hästarna betar lugnt på ängarna och pionerna har blommat för fullt.
Åkern Åkern1Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar, Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,
Doris har äntligen lärt sig att gå både upp och ner i trappan (från början var hon rädd att hoppa neråt, hon är ju så liten vår ögonsten, bara 1.8 kilo). Hon står gärna vid fönstret i trappan och skäller argt på bondens och hans traktor.
Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar, Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,
En tvättlina har kommit upp och vi tar in tvätt som doftar precis så som jag minns från min barndom. Det är något speciellt med tvätt som torkat ute, det doftar av sommar och vind och..av något som inte riktigt går att sätta fingret på. 
Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar, Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,
Kvälldimman på baksidan av huset är så tjock att den nästan går att ta på och jag sparar varje magisk solnedgång i hjärtat och kan inte låta bli att stirra ut i natten tills jag har grus i ögonen och nästan inte kan hålla ögonen öppna.
Juli16_26 Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,
Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar, Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar, Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar, Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar, Kvällarna är varma och nätterna är fortfarande ganska ljusa och jag, jag vill inte sova en enda sekund just nu…Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar, Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,Made by Mary, Lilla Sundby, Lantliv, Juli, Sommar,

You Might Also Like

44 Comments

 • Reply
  Anna
  31 juli, 2016 at 21:59

  Vilka magiska bilder! Och dimman (hjärtögon) vill ocksåvakna så tidigt!

  • Reply
   Mary
   1 augusti, 2016 at 11:47

   Tack Anna!! <3 Det är riktigt underbart! Och då ska du veta att jag aldrig tidigare varit en morgonperson, men jag har lyckats vända det och går numera upp rätt så tidigt även på helger (6.30-7) som standard. Det är bara så värt det, speciellt på sommarhalvåret! Kram på dig

 • Reply
  Maria Björkman
  31 juli, 2016 at 22:32

  Oj, så fint ni har det! Och jag förstår så väl det du beskriver om att vilja ta vara på varje dyrbar stund. Gör det!

  • Reply
   Mary
   1 augusti, 2016 at 11:46

   Tack Maria, vi stortrivs så det känns ända in i själen! Tankar solsken och ängsblommor och dimmiga åkrar för fullt så att vi har så det räcker när vintern kommer. Fast..för första gången på länge är jag faktiskt sugen på att se vad vintern bär med sig. Rimfrostbeklädda skogar kanske, hoppas går ju 😉

 • Reply
  emma T
  31 juli, 2016 at 23:01

  Vilka fantastiska foton <3 Blev så kär i bilderna så jag gjorde slag i saken och köpte din bok 🙂

  • Reply
   Mary
   1 augusti, 2016 at 11:44

   Men goaste du, vad fin du är! Tack för supporten, hoppas du hittar recept du blir sugen på att prova! Och tack för fina orden! Stor kram <3

 • Reply
  Clara, Bossbloggen
  1 augusti, 2016 at 00:35

  Vilka fantastiska bilder! Blir om möjligt än mer sugen på hus i skogen 😉

  • Reply
   Mary
   1 augusti, 2016 at 11:44

   Men tack Clara!! Klart du ska ha ett hus i skogen!! Heja heja!! Jag peppar på, det är bara så magiskt och underbar boost för kreativiteten, iaf har det varit det för mig! Kram på dig

 • Reply
  Ulrica
  1 augusti, 2016 at 07:59

  Magi på hög nivå!!
  Vet du att jag och sambon börjat prata löst om framtiden och att vi båda saknar att bo på landet så nu när barnen är vuxna börjar vi smått fundera på om vi ska tillbaka ut i skogen igen, fast det lär ta tid. Kanske blir det att vi hyr en sommarstuga först för att känna på :). Vem vet vad framtiden har med sig?

  Jag vill också bara säga att jag gjort lite reklam för din underbara bok inne hos mig 🙂 http://hus30.se/nya-frukostvanor-la-mary/

  Stor KRAM, fina du!

  • Reply
   Mary
   1 augusti, 2016 at 11:43

   Men vad mysigt, att ni börjat prata om att bo på landet! Jag hejar på för fullt!! Det är väl ett utmärkt sätt att testa lite, prova på lantlivet och se hur det känns! Och tack fina du, ska in och läsa bums!! <3

 • Reply
  Ulrica – Krii's Kitchen
  1 augusti, 2016 at 10:47

  Det ser helt magiskt ut ert lilla hus med omnejd. Jag tänker själv tillbaka på mina barndoms somrar på pappad familjegård och hur vi jagade sorkar när pappa slog åkern med traktor och hur min faster dukade upp med saft och bullar i höet.

  Kram Ulrica

  • Reply
   Mary
   1 augusti, 2016 at 11:42

   Tack, och vet du, det är det verkligen också! Det låter helt underbart, hur du beskriver dina barndoms somrar <3 Det är något riktigt underbart med det där, barndomsminnen från landet!

 • Reply
  Agnes {Cashew Kitchen}
  1 augusti, 2016 at 12:56

  Så väldigt vackert! Både bilder och hur du beskriver det. Ser så himla mycket fram emot att komma och hälsa på ❤️

  • Reply
   Mary
   1 augusti, 2016 at 16:20

   Tack vännen! Det ska bli superkul att ses ”här borta” hos oss <3

 • Reply
  Dietistannica
  1 augusti, 2016 at 17:39

  Bilderna tar andan ur mig, på riktigt. Kanske för att jag också älskar den där tystnaden, dimman, landet, morgnarna, himlarna, ja helt enkelt allt det där du förmedlar genom bilderna. Det får mig att längta till barndomens åkrar. Tack <3

  • Reply
   Mary
   2 augusti, 2016 at 11:03

   Åh tack snälla du, vad fina ord! <3 Och ja, precis så känner jag själv, det tar mig tillbaka till min barndom. Här blir jag lycklig, på riktigt! Stor kram!

 • Reply
  Finurliga fröken
  1 augusti, 2016 at 19:42

  Men vilka fantastiska bilder du bjuder på. Ni bor ju mitt i en dröm. Blev genast väldigt sugen på att gå upp tidigt och fota dimma över ängarna. Kram

  • Reply
   Mary
   2 augusti, 2016 at 11:05

   Tack snälla du, det känns faktiskt lite så, att vi bor mitt i en dröm. Klart du ska gå upp tidigt och fota dimma över åkrarna och ängarna. Det är så värt att gå upp tidigare. Kram på dig!

 • Reply
  Lanclin-Linnea
  3 augusti, 2016 at 21:31

  Tack för kvällens godaste ögongodispåse 🙂 Dina ljuvliga bilder från sommarsverige var precis vad jag behövde för att fylla på med lite Sverige i mitt svenska hjärta. Det är sannerligen inte lätt att vara utlandssvensk på sommaren när Sverige är som underbarast. Ännu svårare är det när man längtar efter svensk landsbygd, tystnad, skogen och dofterna 😉

  • Reply
   Mary
   4 augusti, 2016 at 10:36

   Men vad fint att jag kan fylla på ditt hjärta med lite svensk sommargodis <3 Och jag kan tänka mig, nu är det ju en underbar tid här i Sverige. Men bra att jag kan hjälpa till lite på distans iaf 😉 Stor kram

 • Reply
  Lund Johanna
  3 augusti, 2016 at 22:01

  Vilka helt fantastiska bilder och vilket fantastiskt ställe. Känner så väl igen känslan av att inte kunna sova för att man inte vill missa. Så är jag när jag kommer till Dalarna. Upp och kissa och undersöka om jag missar något, nehepp, då kan jag försöka någon timme till i sängen då… Men jag ser det som livsnjutning .)

  • Reply
   Mary
   4 augusti, 2016 at 10:16

   Håller helt med, det är liksom inte betungande eller jobbigt, utan mer livsnjutning. Och tack, vi trivs vansinnigt bra här i vårt lila paradis!

 • Reply
  Sofia Werlin - mammalivet & hälsolivet
  4 augusti, 2016 at 14:27

  Så härligt! 🙂
  Svar; Ja men eller hur? Känner samma, bättre att vara ute i god tid, dels med tanke på att posten svarar samt att man faktiskt vill att de man bjuder ska kunna komma. Bättre att meddela datumet i god tid.

  Ja men samma här.. Känns jättetråkigt att fixa och dona så kommer ingen att uppskatta det. Men gör det för lillan och hon får nog en bra dag ändå oavsett om alla kommer eller inte.

  • Reply
   Mary
   4 augusti, 2016 at 14:48

   Tack Sofia! Och angående inbjudningarna tycker jag som att du tänker helt rätt 🙂 Hoppas innerligt att dina/era vänner/släktingar osv kommer. Men som du säger, lillan får en bra dag oavsett. Hon vet inget om det där. Det hon vill ha mest är ju kärlek och närvaro från de hon har i sitt liv under ”de vanliga dagarna i livet” så att säga. Ha en underbar eftermiddag & kväll!

 • Reply
  Dixi Wonderland
  4 augusti, 2016 at 14:36

  Gud va vackert! Önskar att jag kunde hoppa in i bilderna 😀

  • Reply
   Mary
   4 augusti, 2016 at 14:46

   Tack fina du <3 Hihi, du får photoshoppa in dig i bilderna mentalt 😉 Kram på dig

 • Reply
  Rania {Rowan Tree}
  4 augusti, 2016 at 16:12

  aaaah allt är så magiskt, dina ord och bilderna. Jag är SÅ otroligt glad för er skull och att ni äntligen bor i ert magiska hus på landet! <3 och SOM jag längtar efter att komma och hälsa på!

  • Reply
   Mary
   4 augusti, 2016 at 19:00

   Tack vännen!! Längtar också tills du kommer, så kom hit snart snart 😀 kram på dig finis

 • Reply
  Jeanette
  4 augusti, 2016 at 16:29

  Så många underbara bilder. Är själv inte ens i närheten av att ha tagit så mycket i sommar 🙂 Jättefint lantställe ni har också, det ser verkligen underbart ut.

  • Reply
   Mary
   4 augusti, 2016 at 18:58

   Tack Jeanette! <3 det är första sommaren i huset så det har blivit väldigt mkt bilder 🙂 det är dock inget lantställe utan där vi bor permanent året om. 🙂 kram Mary

 • Reply
  Misstossequeen
  4 augusti, 2016 at 21:18

  Jätte fina bilder! 🙂

  • Reply
   Mary
   4 augusti, 2016 at 22:35

   Tack snälla! <3

 • Reply
  Yohanna af Skovde
  4 augusti, 2016 at 22:58

  Vilka UNDERBARA bilder!!

  • Reply
   Mary
   5 augusti, 2016 at 09:54

   Men tack fina du! <3

 • Reply
  Ramona
  5 augusti, 2016 at 08:07

  Helt underbara bilder <3 Vilken plats 🙂 En sådan plats jag drömmer om att en dag få bo på med familjen 🙂 Och vilken dimma, så vackert och lite kusligt på samma gång. Man får njuta av dagarna och ta vara på varje minut.
  Hoppas du får en underbar dag, är ju fredag 😉 Kram

  • Reply
   Mary
   5 augusti, 2016 at 09:55

   Tack Ramona, vad go du är, tusen tusen tack! Håller med, det är vackert och kusligt på en och samma gång. Hoppas du får en underbar fredag du med! Stor kram

 • Reply
  Hanna (Bland skog och hav)
  5 augusti, 2016 at 10:03

  Men herregud, fina människa! Vilken blogg! Vilka foton och vilket underbart ställe ni hittat i Lilly Sundby! Nu har jag en hel blogg här att plöja igenom 🙂
  Varma kramar

  • Reply
   Mary
   5 augusti, 2016 at 10:28

   Men åh vad du är go Hanna, vilken underbar kommentar <3 Gjorde du verkligen min dag! <3 <3 <3 Och ja, vi stortrivs, kan inte förstå att jag bara bott här i snart två månader. Det känns så naturligt, som jag bott här många många år. Men så är det väl när man hittar hem kan jag tänka. Stor stor kram till dig!

 • Reply
  Hanna
  8 augusti, 2016 at 07:22

  Wow, där förstår jag att ni trivs. Det ser verkligen fantastiskt ut!

  • Reply
   Mary
   8 augusti, 2016 at 16:41

   Tack snälla du, vi trivs verkligen här! <3

 • Reply
  Ruth | HungryHeart.se
  13 augusti, 2016 at 09:21

  Åh, sommarsverige ser alldeles extra underbart ut på dina bilder ! Jag är så glad att ni hittat er pärla på landet. <3

  • Reply
   Mary
   15 augusti, 2016 at 08:53

   Tack Ruth! Det har verkligen varit en magiskt bra sommar även om den verkar bli lite kort. Här känns det just nu mycket som höst med kylig luft och allt mer gulnande träd. Men det gör inget, hösten är vacker den med och att få uppleva den här..i vår pärla på landet, ja det känns ännu bättre! Kram på dig fina du

 • Reply
  Andrea
  17 augusti, 2016 at 10:42

  Men ghah. Shit va mysigt ni verkar ha det därborta! Liksom många andra, så har jag också alltid haft en inre längtan efter ett liv på landet i framtiden. Hitta ett av alla smultronställen i Sverige och flytta dit. Hur hittade ni Lilla Sundby? Det känns som att de flesta som väljer ett liv på landet, har redan en plats i åtanke som de besökt tidigare. Jag har inte så mycket sånt själv, så det känns lite knepigt att veta var man ska leta, haha 😀 Så van vid att sätta upp ett mål, så känner mig lite lost. Vore kul att få veta lite mer om hur ni landade där ni bor nu!

  Grattis till det fina huset, hoppas att hösten blir lika mysig som sommaren <3

  • Reply
   Mary
   17 augusti, 2016 at 18:14

   Men tack Andrea, det har vi faktiskt. Magiskt skulle jag nog kalla det <3. Vilket bra ämne att skriva om, det ska jag försöka skriva ett inlägg snart. Men lite kortfattat så förstår jag precis hur du känner, är lite samma. Där är målet, och sen en plan hur jag kommer dit. Men när man inte vet exakt vart man ska, då vet man heller inte vad man ska göra. Vi letade brett, men inom vissa landskap/län. Vi letade i 5 år innan vi hittade vårt Lilla Sundby. Så vi bor inte i ngn familjegård eller hus, inga släktingar bor just här heller och det är inget sommarhus eller så. Men tro mig, jag tänkte exakt så..otroligt många gånger. "Varför har vi inget sommarhus eller ngt någonstans där jag vet att jag skulle trivas". Närmsta stora stad är dock min hemstad Uppsala, men i övrigt är det inget som kopplar mig hit till den här delen av landet och Uppsala är en bit bort också.

   Tills mitt inlägg kommer, här kan du läsa om hur vi bara tog steget utan att veta vad som skulle hända: http://allthingsgreen.nu/2016/march/langtar-efter-att-annat-livnu-flyttar-vi.html

   Här kan du läsa lite kortfattat vad som hände när vi bara litade på ”universum” och att ödet skulle föra oss rätt. Galet kanske, men så gjorde vi och det funkade: https://www.instagram.com/p/BD5Vj5Qp83T/?taken-by=madebymary

   Stor kram på dig, och håll ut och lita på att du går din väg, och att den är rätt för dig. Kanske den du måste gå för att hitta rätt. Ibland är det svårt att se det när man är där, men tro mig, du är precis där du ska vara i livet. <3

  Leave a Reply