MELON-, AVOKADO- & HALLOUMISALLAD MED SUGARSNAPS, MYNTA & HONUNGSVINAIGRETTE

Halloumisallad, Melonsallad, Avokadosallad, Recept, Made by Mary, SommarsalladHalloumisallad, Melon, Made by Mary, Avokado, SommarsalladDen här fräscha krispiga sommarsalladen; en melon-, avokado- & halloumisallad, är en riktigt fullträff. Det är den där rätten vi gör ofta under sommarmånaderna när vi varken orkar eller vill stå i köket i flera timmar. Jag fullkomligt ääälskar krispigheten i sugarsnapsen/sockerärtorna och melonen mot den salta halloumin. Ibland har vi mynta till, ibland basilika och ibland hoppas vi färska kryddorna helt beroende på vad vi har hemma och vad vi känner oss sugna på. Är man vegan eller om man inte tål mjölkproteiner av olika slag kan man byta ut Halloumin mot majsmjölspanerad tofu och honungen mot agavesirap eller lönnsirap. Inga konstigheter alls, det här är en rätt som passar alla!Melonsallad, avokadosallad, Sommarsallad, Made by Mary, ReceptFörutom att det smakar fantastiskt gott så är den också så vansinnigt enkel. Just det där med att bara tärna upp och blanda får i alla fall två tummar upp av mig. Sommarmånaderna är inte tiden för mig att stå många timmar i köket. Fokus ligger på enkelhet och att ledighet och möjlighet och tid att vara ute i naturen, ta dopp i sjön och kanske läsa en bok eller tre. Då vill inte ens jag stå många och långa timmar i köket. Allt du behöver göra för att svänga ihop den här salladen är att vispa lite lätt (vinaigretten), tärna (melon, avokado och halloumi) och steka (halloumin). Sen är det bara att servera!Halloumirecept, Sommarsallad, Made by Mary, Melonsallad, Melon, receptHär får ni även en glimt av vårt nya hem från insidan sett. Ja, man kanske inte ser så mycket, men en spröjsad dubbeldörr syns lite bakom stolen och så klart spets-”gardinerna” som jag helt enkelt hängt över gardinstången. Gardinerna är egentligen inte så mycket gardiner utan mer ett långt tygstycke som vikts över gardinstången och helt enkelt utgör gardin just nu eftersom vi avvaktar med nästan alla inköp och renoveringar. Vi vill handla eftertänksamt och med ansvar där hållbarhet står i fokus och avvaktar därför.

Det är lätt att man vill börja renovera och riva ner och göra till sitt eget så snart man satt nyckeln i dörren men då blir det lätt fel. Man kanske ångrar materialval eller att man inte satte en bänkskiva på ett visst ställe. Eller så har man köpt ett dyrt skåp som man inser inte alls får plats där man trodde och plötsligt så passar det ingenstans.Så vi väntar…och äter melonsallad och pysslar med annat så länge. Bland annat med att vara lediga och njuta av det sommaren har att bjuda på.Halloumisallad, Melon, Made by Mary, Avokadosllad, Sommarsallad, receptHalloumisallad, Melonsallad, Avokadosallad, recept, Made by Mary, Sommarsallad

Hoppas ni provar, här kommer iaf receptet!

MELON-, AVOKADO- & HALLOUMISALLAD MED SUGARSNAPS, MYNTA & HONUNGSVINAIGRETTE
Portioner 4
En krispig och fräsch sommarsallad som kombinerar söt melon & krämig avokado med salt halloumi & mynta!
Skriv ut
Vinaigrette
 1. 1/2 msk flytande honung
 2. 1 msk balsamicovinäger
 3. 1 msk olivolja
 4. salt
Sallad
 1. 1 liten nätmelon eller galiamelon
 2. 1/2 liten vattenmelon
 3. 2 avokado
 4. 150 gram sugarsnaps eller sockerärtor
 5. 150 gram röd mangold eller annat plocksallad
 6. mynta
 7. 2 paket halloumi (=300-400 gram halloumi)
 8. rapsolja
Instruktioner
 1. Vinaigrette: Vispa ner balsamvinägern i honungen, lite i taget, vispa tills det blandat sig helt och är krämigt. Tillsätt olivoljan och smaka av med en nyp salt.
 2. Salladen: Tärna melonen och avokadon samt halloumin. Stek halloumin gylllenbrun i rapsolja. Varva salladen på ett stort fat eller i små portionsskålar; sallad, sugarsnaps/sockerärtor, melon & avokado och sist den varma halloumin. Ringla lite vinaigrette över salladen och avsluta eventuellt med att klippa färska örter /mynta eller basilika) över salladen. Servera genast!
Noteringar
 1. Byt ut halloumin mot tofu om du är vegan samt honungen mot agavesirap eller lönnsirap. Tofu: låt den rinna av och vänd sedan i majsmjöl. Stek gyllenbrun i rapsolja och smaka av med salt (det brukar krävas en del).
 2. Blanda inte salladen i en stor skål, då riskerar avokadon och melonen att gå sönder och det blir en grötig sallad som ser oaptitlig ut.
All things green http://allthingsgreen.nu/

Maria

Jag är en frilansande matfotograf, receptkreatör och stylist som älskar lantlivet, stjärnklara nätter, kaffe, doften av sommarregn och den tidiga morgondimman. Jag är en dagdrömmare av rang och en hopplös romantiker som älskar att gå barfota, att plocka svamp, blommande ängar, knarriga trägolv, motljus, hållbarhet, grön mat och minimalism. Jag njuter av att upptäcka världen och jag tror att allt i livet, både gott och ont, sker av en anledning.

YOU MIGHT ALSO LIKE

5 Comments

 1. Svara

  Emschen

  14 juli, 2016

  Du får min nästan att vilja äta melon vilket verkligen inte gillar.
  Underbara foto, som vanligt!
  Kram

  • Svara

   Mary

   15 juli, 2016

   Hehe, well, det får man väl ändå säga är ett bra betyg! 😉 Du kan ju byta ut melonen mot jordgubbar, för det kan du väl ändå inte ogilla? 😉 Tack fina för värmande orden, kram!

 2. Svara

  lovisa

  20 juli, 2016

  alltså dina bilder?! alltid en jäkla dröm för ögona!

  • Svara

   Mary

   20 juli, 2016

   Men tack fina du!! Din kommentar är en dröm för min själv <3 Puss på dig

 3. Svara

  Ida

  10 augusti, 2016

  Allt jag älskar i ett recept – måste verkligen prova detta 😀 Kram!

LEAVE A COMMENT